24
  • tntmax
    #24
    Lassan 1 éve nyúzok egy 80-as X25-M-et, semmi baja. Mikor oda kell ülnöm egy HDD elé melózni, na az kész halál. Ég és föld a kettő, ezt nem lehet youtubeos videokkal érzékeltetni, a mindennapos használat során tapasztalja az ember.

    Játékra szerintem luxus, a mindennapos munkát viszont el se tudnom képzelni nélküle.
  • MsUser
    #23
    Ne felejtsük el hogy az egész OP. pörgősebb lesz tőle, a NET használat is gyorsabb a 2Gb memóriával és 1,8Gh-es Core2Duo CPU-val egy szupergyors reagálású Laptopom van pedig sok gépet és alkatrész tesztelhetek nap mint nap. Van viszonyítási alapom, és ha olyan lassan nyitná meg az OFFICE 2007-el a Word-öt mint a jobb oldali ASUS akkor kidobnám, de direkt újra indítottam és a bootolás is sokkal gyorsabb 24-25mp és ezt az Samsung SSD-met 1,5 éve használom!
  • NEXUS6
    #22
    Annyira szép ez, hogy aki még csak életében max tecsőn látott SSD-ről vidijót az hogy meggyőzi magát, hogy mijezaxar!?

    Nekem volt már, hogy gyári új vincsit hazavittem, gépbe berak, nem indul csak sípol benne valami, mint állat. Csere, hazavisz, az új pár hét alatt lebontotta a lemez felületét. 3. próba már jó, de annál is gyanús, hogy a lemez külső részein már van szektorhiba.

    Mi lehet ennél rosszabb?
    SSD-re van 3 év gari. Addig csak kihúzza, nem?

    Vindóz 15 GB, júzer progik 5 GB, a többi játék. 64 GB-os szinte mindenre elég. Video, archiv fájlok a vincsin, ahogy írták mások is.

    De tudjátok mit? Minden ellenzőnek igaza van!:D
    Vegye csak tök feleslegesen a drága alaplapot, procit, pl ez az integrált grafikusmagos Sandybridge pont jó lesz pénzsdzórásnak. Igaz, hogy a progik nagyjából ugyan úgy futnak rajta, meg a különálló grafkari 1000X erősebb, mint az integrált mag, de legalább lehet villogni.

    Sajna az a baj, hogy ha egy ótvar páréves alapgépbe berax egy SSD-t az is megtáltosodik tőle, mint Szamár a Shrek 2-ben, de milyen ciki már azt mondani, amikor megkérdik, hogy:
    - Ez igen! Ez milyen csodamasina?
    - Á csak egy 4 éves Athlon 64 X2, 2 GB memóriával.
  • sanyicks
    #21
    persze a nagy része megmenthető, a kürt kft segítségével 300k-ért :D
    Ugyanis amikor bekapcsolod és kattan majd leáll a vinyó, vagy el sem indul, akkor nyomogathatod a getdatabekket...
  • Kheller
    #20
    Másik nagyokos:
    1. az arra szakosodott cégek sokszázezer forintért szoktat adatot menteni egy közepes méretű hdd-ről
    2. akinek ennyi pénzt megér és nem volt backupja, az meg is érdemli
    3. ugyanezen cégek már SSD-ről is mentenek adatokat, még sokkal könnyebben mint hdd-ről, mivel a memóriachipeket simán áthelyezik egy másik vezérlőre és már jönnek is az adatok. (ha elszállt pl. a vezérlő)
  • HM
    #19
    Persze napi 6000 fájlos csomagokat tömörítenek az SSD felhasználók... nah persze. Gondolom ide is azok írnak akik napi szinten használják a vs-t, adatbázis lekérdezéseket írnak... Természetesen az ide íróknak 100+ GB-os SSDjük van.
  • HM
    #18
    Nagyokosok... Ha a HDD elromlik akkor szinte mindig megmenthető a rajta lévő adat nagy része...(persze akkor nem ha kalapáccsal apró darabokra verik)
    Vannak kifejezetten erre szakosodott cégek...
  • Ahoy
    #17
    Egyetértek. Amúgy itt nem a nand, hanem az elektronika szokott elromlani. Neweggen azért lehet olvasgatni, OCZ-kből (ami olcsóbb, mint az intel) néhány bedöglött csak úgy pár hét után, hogy nem bootol be többé. Persze intelnél is van pár ilyen.

    Bár itthoniaknál nem nagyon hallottunk még ilyenről.

    HDD-nél sajnos ugyanígy megtörténik...Semmi sem biztos csak a 3x backup. 1 normál, 1 backup, 1 online backup. Csak a lefgontosabbakról.

  • sanyicks
    #16
    Úúú most hatalmas marhaságot mondtál... tudod a hdd másik neve időzített bomba, csak sokszor nem tudod mikor robban. Bármikor elszállhat róla bármi, bármikor úgy dönthet hogy többé nem indul el(úgy hogy a smart semmit sem jelez). A vinyóban egy 7200 fordulattal forgó fémlemez van egy rángatózó fejjel. SSD-ben meg semmi mozgó... szerinted melyik a biztonságosabb?

    SSD meg ha elöregszik, gyak szép lassan zsugorodik a rendelkezésre álló tárhely, de nem tűnik el semmi ha nincs fullosan beterítve minden rendelkezésre álló hely, és nem is hirtelen történik.
  • Kheller
    #15
    Nagyokos, ugyan az van, mint hdd esetén, ha beszarik. Fontos adatról épeszű ember friss backupot tart, hdd és ssd esetén is. Csak ssd-nél ez jóval valószinűtlenebb, főleg egy intelnél. Ezen kivül nyugodtan mozgathatom a notebookom működés közben, akár le is eshet, semmi baja nem lesz, szemben egy hdd-vel.
  • WoodrowWilson
    #14
    Mért, ha a HDD befosik, akkor mi van? Egyébként meg ha az SSD csak simán elöregszik, azaz már írni nem tudsz rá, attól még olvasni lehet.
  • Gyuszopapa
    #13
    Nagyokosok aztán mernétek-e fontos adatokat tárólni rajta,ha befosik akkor mi van.
  • Ahoy
    #12
    25-30 ezerből már lehet venni egy 64 GB-ost. OS alá bőven elég, pár játékkal, programokkal. Iszonyat meggyorsítja a gépet, gyakorlatilag SSD-től függetlenül (az újabb generációsokról beszélek) Élettartamuk is bőven elég, mire lassan, fokozatosan elöregszenek a cellák, rég lesz filléres áron új.
  • Kheller
    #11
    Szóval drágának drága, de nem elérhetetlen. Aki használt már huzamosabban komolyabb SSD-s gépet, az az életben nem akar vinyót látni munkára. Aki meg csak youtube-on látott hülye videókat, amiben arra élveznek, hogy 18 mp alatt bootol a win7 az persze, hogy nem érti, hogy minek ilyenre ennyi pénzt kiadni, de nem erről szól a dolog.
  • Kheller
    #10
    "Az hogy 1-2 program gyorsabban induljon 0,5s helyett 0,01s felesleges. "

    Marhaság. Nem csak az os és a programok indulnak egy nagyságrenddel gyorsabban, hanem minden fileművelet. Egy nagyobb projekt leforditása ezen a gépen majd 1 perc volt, ssd-vel 20 mp és ez gyakran tucatnyiszor előfordul egy nap. A 6000 fileos forrás kitömöritésénél is hasonló nagyságrendek vannak az ssd javára, a teljes forrásban való keresésről nem is beszélve, ott már elképesztő a különbség a kis fileokban is 200 mb/s-el olvasó ssd javára. Arról nem is beszélve, hogy amig dolgozik ezerrel az SSD nyugodtan lehet közben IO intenziv dolgokat csinálni, mert még igy olyan kicsi az elérési ideje, hogy meg sem érezni, miközben vinyón a homokórát bámulnád, mert csak rángatja jobbra-balra a fejet párszáz kb/s-re degradálva a teljesitményét.
  • Kheller
    #9
    "250 GB semmire sem elég.
    Felmegy rá az OS, pár program, néhány file és már tele is van."

    Ez érdekesen hangzik. Milyen program, milyen fileok? OS mondjuk 10 giga, programok mondjuk 10 giga (ebben nálam benne a visual studio-tól, sql serveren át a vmware-ig, oracle-ig minden)
    Nálam van még 25 giga adatbázis file meg 40 giga virtuális gép, de még mindig bőven 100 giga alatt vagyunk.

    Tehát mi az amihez terabyte-os ssd kéne? Semmi. Filmekkel meg lehetne tölteni, de azoknak tipikusan semmi keresnivalójuk ssd-n, mert bőven elég a legszarabb hdd is rá, hogy 1 mp helyett 0.3 mp alatt tudsz tekerni benne az mindegy. De munkára bőven jó ma már egy ssd. Én meghülyülök, ha a 160-as intel ssd-s notebook-om után leülök egy HDD-s géphez, borzalom...
  • HM
    #8
    Nem valószínű ez a szétdarabolás... (így is több helyen van pl egy játék: ott ahova feltepítették, programfilesban a profil, mentések stb ami akár több 100MB is lehet)

    Sokan nem is 250GBos SSDt vesznek hanem jóval 100GB alatt...
    Szóval gyakorlatilag arra veszik, hogy a win gyorsabban induljon. Micsoda luxus ilyenekre több 10e Ftot kiadni.
    Az hogy 1-2 program gyorsabban induljon 0,5s helyett 0,01s felesleges. Hátradőlök és várok 10s-et amit 1 nap nyernék vele.
  • JTBM
    #7
    Az SSD alól még nagyon hiányzik a program támogatás.

    Az SSD kicsi és brutál drága, 40-szer annyiba kerül, mint a HDD.

    250GB átlag SSD ~ 100K
    2500GB átlag HDD(számított) ~ 24K

    Minden PC-be két tárolóhelyet kellene beletenni, egy SSD-t és egy HDD-t

    Az OS-nek meg kellene kettőznie a "Program Files" könyvtárat.

    Az SSD-re csak és kizárólag a "fontos" file-okat szabadna rátenni, amik szükségesek a napi munkához.

    Minden programban meg kellene adni, hogy mik a "fontos" file-ok.

    A mai SSD méretek pedig használhatatlanok.
    250 GB semmire sem elég.
    Felmegy rá az OS, pár program, néhány file és már tele is van.

    Nekem otthon 2TB helyem van a gépemen és az már kényelmesen elég legalábbis nekem.
    Persze archiválgatnom folyamatosan kell, amire van összesen 4TB helyem per pillanat.

    Ki sem merem számolni, hogy 6TB mennyibe kerülne SSD-ben.
    De itt van azért mégis: 2,4M
  • bippo
    #6
    A jobboldali gép brutállassú. Egy 7200-as vinyó azért ennél gyorsabb.
    Az én teleszemetelt win7-em bootolt be ilyen lassan kb.
    (vagy már túlságosan megszoktam én is az ssd-t, és azért tűnik lassúnak :) )
  • MrImy
    #5
    Milyen keményen működnek az AMD processzorok! :D
  • Cat #4
    A végén olvasd el a gép konfigurációját, brutális erőgép. És tuti nem kamuznak, mert az ASUS villámgyorsan beperelné őket.
  • MsUser
    #3
    Az én régi generációs T60-as kicsi laptopomban SSD-re cseréltem a meghajtóját de ha ilyen lassú lenne el is adnám. A lassabb jobb oldali gépen érdemes megnézni milyen lassan indul be az Office, az már Netop!
  • NEXUS6
    #2
    A többséggel ellentétben úgy tűnik, hogy az intel inkább a kis fájlok írás/olvasási sebességére gyúrt rá, nem az elérhető maximális sebre. Az előbbi a valós alkalmazásoknál inkább fontos paraméter.

    Másrészt a videóból úgy tűnik, hogy olyan nagy különbség nincs, egy előző generációs SSD is kb 20 sec alatt bútol be.
  • Zoli007
    #1
    Jó ez a zene a háttérben.