Operációs rendszert készít a Motorola

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De minek?? Hiszen legkésõbb jövõ év elején bekebelezi a Google, az egészet!! Errõl zengett minden 2-3 héttel ezelõtt! És ha így lesz, akkor annak meg ott az Android (webre meg a Google OS)!! Majd, pont saját maguk alatt vágják a fát, és csinálnak maguknak konkurenciát!!

"Nos, alighanem azért, mert az Androiddal kapcsolatos szabadalmi viták egyáltalán nem tetszenek a cégnek és még idõben be akarja biztosítani magát.....Sanjay Jha, a Motorola Mobility elsõ embere februárban kijelentette: a vállalat a Google Android operációs rendszere segítségével próbál meg változtatni a jelenlegi helyzetén"

Ez meg már elég régi hír, kár volt ide beollózni!! Azóta kiderült, hogy annyira tart a Motorola a szabadalmi vitáktól(semennyire), hogy kompletten eladja szinte mindenét a Google-nak!!
Nem értem az ilyen cikkeket.....
mousee
Cikkhez: Szerintem jó, hogy sok oprendszer van. Ki is fejtem hogy miért:
Elõbb vagy utóbb a "kicsik" kihalnak. Marad 2-3 rendszer, ezek pedig szépen versenyeznek, egymást húzzák, ami nekünk usereknek jó.
Másik dolog az az, hogy lehet hogy végre elterjednek a cross-platform programok, amiket rendszertõl függetlenül lehetne használni. Szintén jó dolog lenne.

off
Minek frissítetted ha volt egy jól mûködõ verzió? LTS-ek ubinál 3 évig mennek, SUSE-nél is elég sokáig van támogatva egy rendszer. WinXP-t se cserélték le sokan, pedig már jött ki vista, win7, sõt dolgoznak a 8on is.

Kis kioktatás rész:
Sanyicks írta nemrég egy Foxis hír alá, hogy aki windowsra van gyepesedve (pávõrjúzer), annak a linux nem lesz felhasználóbarát. Érdekes módon az új usereknek pedig sokkal felhasználóbarátabb. Példa erre anyám, kedvesem, nagyszüleim, és úgy tûnik, hogy lassam apám is. Hát, egyikõjük sem számtech zseni, de a legdurvább az, hogy kedvesem bölcsész, és õ dicséri a legjobban 😄

(nem flémeljünk pls, a fröcsögésnek semmi értelme)
/off

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Amúgy pl a HD audio követendõ példa lenne, gyak egy szabvány, és a szabvány driver minden gyártótól származó cuccal kompatibilis. Saját drivert csak akkor kell ha extrákat akarsz.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Mint írtam dzsunka gyártóknál így van (pl creative, akiknek még winre rendesen megírni is nehezükre esik), de szerencsére nem csak creative van, a másik pedig manapság alig használnak nem integrált hangkártyát.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

És ez nem is fog változni amíg nem lesz másik támogatottabb... Periféria kezelés nem egyenlõ a driverrel (ugyanis a periféria kezelés a vinfoson a legrosszabb). A driverproblémák is csak dzsunka fos, vagy egzotikus(nem népszerû) hw-vel vannak más os-en, amúgy fel van fújva az egész.

Hát pl. hangkártya, dspkártya gyártók csak Win-re és Osx-re adnak ki drivert. Ezzel nem támadni akarok csak megjegyzés 😊

Nothing Ever Changes

Mihez képest támogatott ? Hogy az épp aktuális csillivili véletlenseszabványos webcam/scanner/prinyó megy rajta ? WOW !!! Jön a win 8 és vehetsz újat. Linux alatt viszont amit egyszer sikerült belõnöd, de adj Isten alapból ment mivel SZABVÁNYOS, azal 99% hogy egyhamar nem lesz problémád.
sedktop->desktop
Még mindig a windows a legtámogatotabb sedktop oprendszer. Többivel csak kinlódás van. Lásd driverproblémák, periféria kezelés.
Ez az inkább függjünk a microsoftól, mert az olyan etikus cég (volt is róla cikk sg-n 😄 ) és sosem tennének olyat ,amivel hasznot húznának a monopoliumukból. Egyébként minden laptop árába már alapból bele van építve a win ára ,ha van rajta win.Meg ha valaki átlag felhasználó szóval annál inkább felesleges pénzkidobás a win ha csak internetezésre használja.Netbookba alapból nem vágom mi a francért raknak win-t ,ha az netezésre van kitalálva.

Motorola meg ahelyett ,hogy ezzel pocsékolja az idejét lehetne az elsõ olyan mobilgyártó ,aki rendszeresen frissíti az android op.rendszerét a telefonjaikon.
Omega
A linux egy átlagos -foglakozását tekintve nem programozó- felhasználónak tök fölösleges idõrablás szerintem. Nincs racionális ok a váltásra win7-rõl.

"Egy _béta_ verziós szoftver a támogatott böngészõjük? Nincs rajta openoffice? Windowsra telepített nyomtatómmal akkor meg mit csinálok? A kegyelemdöfést meg a KDE adja meg, az egy irdatlanul mocskos grafikus felület."

Van rajta openoffice, csak mostmár liberoffice-nak hívják... Béta a támogatott böngészõjük? És? Mostmár amúgy sem béta... amúgy meg azt raksz fel amit akarsz. kde-vel mibaj? Szép is, a teljesítménnyel sincs gond, ráadásul át lehet váltani gnome-ra... Ez nem vindóz, itt lehet választani 😄

Te agyoniskolázott... Azért béta a firefox rajt, mert akkor éppen ez volt a legfrisebb azért Libre van rajt, mert Open egy halott fejlesztés onnantól, hogy kiszáltak az igazi fejlesztõk. Amúgy ha tudnál olvasni rájönnél, hogy a 2 office ugyan azt a formátumot használja...

NEXUS6
Nem tudok még semmit én sem errõl az OS-rõl, de nem csodálkoznék, ha ez is egy blikkfangos név alatt kiadott Linux disztribúció lenne, a'la Android, WebOS, vagy ChromeOS. OSX is Unixból ágazott le.

Beágyazott, kis teljesítményû rendszerekhez, skálázható OS-nek viszont szerintem jobb lennem valami mikrokerneles architektúra. Más kérdés, hogy a mobiltelcsik már kb olyan teljesítményûek, mint pár éve egy asztali PC.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"Most már csak úgy veszek bármit is, hogy feltétel a Win7 futtatásának a lehetõsége!"

"Amúgy a desktop rendszer 10 colon alapból bukta"

Ehm... ez a két mondatod nem üti egymást?
hdo
Te most viccelsz ugye? Már a SUSE szótól elõre futkosott a hideg a hátamon, és a cikkbe beleolvasva nem is kellett csalódnom.

Egy _béta_ verziós szoftver a támogatott böngészõjük? Nincs rajta openoffice? Windowsra telepített nyomtatómmal akkor meg mit csinálok? A kegyelemdöfést meg a KDE adja meg, az egy irdatlanul mocskos grafikus felület.

Amúgy a desktop rendszer 10 colon alapból bukta, pontosan azért raktam fel a netbook remixet, mert szakított ezzel a módival.

Másrészt full ingyen használom a Win7-et, és jogtisztán, anélkül, hogy bármiféle CD-kulcs lenne a birtokomban, tehát a Win7 drágasága nem érv nálam, nekem inkább azzal van gondom, hogy a testreszabhatósága egy nagy nulla, és most nem a grafikus felületre gondoltam!

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Indexen most pont volt 1 cikk az OpenSUSE-ról, olvasd el.

hdo
Már nekem is herótom van tõle. Egy ideig netbook-on linuxot használtam, netbook remix 10.01-et asszem, aztán elegem lett belõle hogy utána fél éven belül 2 új verzió jelent meg, amelyek természetesen teljesen mások voltak az elõzõtõl, így meg el is ment a kedvem az egésztõl.

Most már csak úgy veszek bármit is, hogy feltétel a Win7 futtatásának a lehetõsége!

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

psishock
köszönjük, nem kell 500 féle oprendszer, van éppen elég így is. Nagyon is örülnék ha csak 1-2 terjedne el masszívan max. Nem kellene a komplett szoftvereimet lecserélni minden mobilvásárlásnál, esetleg alapból újraírni mindent ha programoztam is ezekre valamit, sõt tépnem se kellene a hajam, ha a készülék maga tetszene, de valami hipster oprendszer van alatta amire semmi sincs kiadva.

C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2

joco1114
Prejudikáció, de sem az Apple, sem az Adobe termékeit nem szeretem... Már csak a Corel kellene hozzájuk társnak. 😊
Milyen lesz az oprendszerük? Egy biztos: BD-re fog csak elférni.