79
  • willcox
    #79
    Ez rettenetesen gagyi film.
  • NEXUS6
    #78
    Az olyan "apróságokban" is kijön amúgy pl. a Ponyvaregény forradalmisága, hogy Hitchcock óta az a trend volt, hogy egyre rövidebb snittekkel fokozták a feszültséget. Ezzel szemben Tarantino olyan hosszú vágásokat használ, ami talán csak pl. Jancsó filmjeiben volt régebben.

    Ez a vizuális forradalom jellemző máshol is. Pl a Wachowski fivérek alkotásaira, a mátrixos bullettime meg ilyenek, de már a Füledtségben is volt 1-2 a Mátrixban visszaköszönő megoldás.

    Ebben a filmben is a vizualitás óriási szerepet kap. Amúgy ezeknek a mondjuk úgy újhullámos filmeknek a mondanivalója, a karakterek, a konfliktusok is azt tükrözik, hogy nincs jó és rossz. Harc van, de ez nem a jó és a rossz közötti örök sablonos párharc, valami más. És ettől válnak realistábbá, szerethetőbbé bármelyik uncsi monstre hálivúdi szuperprodukciónál.
  • NEXUS6
    #77
    Pláne!:)

    Nekem is úgy tűnik, hogy a kritikusok 1 része vagy 15 évvel le van maradva a filmiparhoz képest. Régebben volt jó meg rossz film, amit nagyjából a film költségvetése határozott meg.

    Azonban Tarantino a Ponyvaregénnyel nem csak új műfajt teremtett, hanem alapvetően változtatta meg az egész dolgot, mintha Amerika és Európa között egyszercsak felfedeztek volna egy újabb földrészt.:)

    Az ilyen trashmúvi gyökerű, de még is tehetséggel előállított alkotások kb azt jelentik, amit Andy Warhol csinált a képzőművészetben. Sajna úgy tűnik ez sok kritikusnak még nem esett le.
    Emléxem mi is néztük a haverokkal a Ponyvaregényt vagy 1 órája, hogy mi ez a xar, amíg egyszercsak behúzott a relé.
  • Stranger666
    #76
    cukros lötty akkor lenne ha happy end lenne meg tök átlag sablon storyja lenne... lásd battle LA. a story rendben volt, a megvalósítás detto, fiatal lányok játszanak benne. és? akkor már csak szar lehet? NEM
    Ez a film tökéletesen mutatja, hogy a kritikusoknak közük nincs a filmezéshez...
    Szórakoztató volt kiba. látványos és nem egy tipikus hollywoodi szar mint a filmek 80%-a.
    Syder rajongóknak kötelező. 8/10
  • NEXUS6
    #75
    Mondjuk én azt nem értem, hogy miért gondolja akárki is, hogy ennek a filmnek kellene olyannal rendelkeznie, hogy sztori, párbeszédek, meg színészi játék.

    Ez egy cukros lötty, amibe max tartósítószer gyanánt raknak bele aszkorbinsavat, c-vitamint.

    Én is eltudom szídni, hogy a kóla az egyik legveszélyesebb anyag, amire rászoktatják az embereket, aztán ugye hetente 1-2 üveggel én is elszopogatok belőle.
  • Cucmey
    #74
    Mindenki különbözni akar! Erről eszembe jutott egy Üvegtigris idézet. :DDD

    "Ha Te most állandóan kólát innál, akkor én azt mondanám Neked, hogy igyál traubit. Mert ha traubit iszol, ugyanazt a cukros löttyöt csurgatod a beleidbe, mint a többiek. De azáltal, hogy ők kóláznak, Te meg traubizol, különbözöl a többiektől. Na... Ez az, amit jó lenne, ha megértenél."

    :DDD

    Látjátok itt a lényeg! :DD
  • kalapos01
    #73
    "De masokkal ellentetben nem szegyellem hogy nekem tetszet a film jol szorakoztam."

    Ilyen irtózatos nagy baromságot is régen olvastam. Ki szégyellne mit? (De tetszik, ahogy sugallod, hogy te mennyire különb vagy másoknál.)
  • Kenarf
    #72
    En szinten akarmibe akarmit bele tudok magyarazni mint itt alatalaban mindenki. De masokkal ellentetben nem szegyellem hogy nekem tetszet a film jol szorakoztam. Azt vartam amit kaptam;)
  • Cucmey
    #71
    Na megnéztem és nekem bejött a film!
    Zenék 10/10 ezt nagyon eltalálták. A képek nagyon szépek voltak jók voltak a színek a látványra nem lehet panasz. Negatívumkép említeném a túlságosan remegő kamera mozgást és lehetett volna még egy kicsi akció kevesebb szöveg. Ugyanis ez a film erről szól. Hiányzott nekem az igazi darálás. De egyéni ízlés kérdése.

    Halkan jegyzem meg hogy aki hajlamos rá az nézze meg a film bizonyos részeit különféle drogokkal. Ezer százalék hogy nem fog csalódni. :DDD
  • Molnibalage
    #70
    Igen, az volt. Eye candy ZSÉééééééééééééééééééééééé film.
  • Inquisitor
    #69
    Mondjuk a tiltás nem tudom mikor járt le, de kb. fél napig (se) voltak kiiktatva a kritikák, 0 óra 00-kor már kint voltak újra :)
  • Chocho
    #68
    Na megnéztem.

    Őszintén szólva nem is tudom, mit mondjak. A film nem lenne rossz, de már az elején lelövi a végére szánt nagy poént, méghozzá olyan látványosan, hogy tuti, direkt lett ilyen. Így viszont hosszú távon nem lehet komolyan venni a drámai vonalat, legalábbis nekem nem sikerült. A színészek elég gyengék, csak egy-egy alakítás van, amelyik elmegy (egyik sem a lányoké), a sztori pedig kusza és értelmetlen, ahogy az akciók is.

    Viszont...

    ... a látvány nagyon odaver, emberek! Snyder nem hazudtolta meg magát, ez egy frankó kis popcorn-mozi lett olyan jelenetekkel, hogy besírtam. Egyeseknek talán túlzás is lesz, amit látnak, mert néha olyan brutálisan látványos a film, hogy konkrétan nehéz követni, de azok, akik szeretik a bizarr dolgokat, nagyon fogják szeretni a Sucker Punch ezen részeit.

    Így aztán a verdiktem 5/10, vagyis átlagos: egy fáradt nap után poén lehet, de kizárólag moziban, otthon ugyanis keveseknek van olyan rendszere, amin ez a film élvezhető.
  • Sir Quno Jedi
    #67
    Murva jó kis film volt, de ti ne menjetek el és ne nézzétek meg, felesleges számotokra! Kíméljük egymást! :D
  • m minnifield
    #66
    sokkal egyszerűbb lenne azon vitatkozni, hogy jó-e a film vagy nem. ez most csak a másiknak a faszának a méregetése, hogy nekem bibibí nem tetszik az a film ami neked mer' én olyan kifinomult vagyok.
    az, hogy az egyikőtöknek az avatar tetszik a másiknak meg a setét lovag, a harmadiknak meg az új izlandi tragikomédia, a lényegen semmit nem változtat. jó forgatókönyv nélkül hiába tosszák tele megabájtokkal meg mindenféle újszülötteknek való színes csilivili cgi-konfettivel, a végeredmény mégis az az utólagos magyarázat lesz, hogy
    "ti mit vártatok, ez a film agyat kikapcsolni van"

    felnőhetne hollywoodban egy olyan új generáció aki végre sikeresen tölti meg tartalommal ezt a fejlett technológiát...és akkor nem kéne az oldalon található 5 filmkritika hozzászólásai közt 4-ben azt olvasni, hogy
    "Tipikus látványfilm közepes történettel...de nem is kell több..."
    "Unalmasnak találom a gondolkozós stílust. "

    mint amikor a kisgyereknek romlott szaloncukrot adnak, jó az neki, belül rohad de legalább szép színes, addig se nyafog.
  • vmiki88
    #65
    hát ne is csodálkozz, ha ilyen tömegmozit nézel
  • opeca
    #64
    Arra próbáltam rávilágítani, hogy elképzelhető, hogy van olyan, ami senkinek sem tetszik...
  • Murder3
    #63
    Az a legnagyobb baj sztem h eleve nem abba az eltorzult világba játszódik.
    Sztem sokkal jobb lenne úgy, hogy nem álomvilágként lenne beálítva.
  • atomkrumpli
    #62
    érdekes ez a szavazás hogy sokan inkább megvárják a ripet - hehe a sok hazudós alig várja hogy tölthesse lefele ezerrel a szinedubos hulladékot hogy a trekker belerokkan :-D
  • Murder3
    #61
    mert ami oscarra van jelölve az húdejó film mi?
    Legelső dolog amire szarni kell, mert nem több mint hype kérdése.

    Inception meg nem volt több egy átlagos akciófilmtől, alap ötlet jó, kihasználtsága nulla,fősztori nulla,végkifejlet közel nulla.

    Karakteek unalmasak céljuk megintcsak taszító.
    végignézi az ember de azután az jön le h egy kiahsználatlan elfecsérelt film ez.
  • Zomil
    #60
    Látom sikerült megértened a hsz-em lényegét...(NOT)
  • opeca
    #59
    Mondjuk csajjal kell moziba menni, és akkor van B terv is:)

    Én moziba utoljára az Avatar-on voltam. De aztán leszűrtem a konzekvenciát, hogy akkor 5 évig megint nem megyek.
  • opeca
    #58
    jó, akkor megkérdezem, egy adag hányás neked tetszik?
  • Cucmey
    #57
    Ízlésficam??
    Erre szoktam mondani hogy kinek a pap kinek a paplan.
    Lehet hogy mondjuk az öltözetem John Gallianonak marhán tetszene de te elhánynád tőle magad.
    Kritikusokra semmi szűkség nincsen!! Legalább akkora ingyen élők mint a politikusok és a rendőrök.
  • Hoz_Hun
    #56
    Nekem is ez a fő problémám a film alapsztorijával. Meg a diliházas produkciókért sem vagyok oda.
  • Laza
    #55
    Valszeg meg fogom nézni a filmet, bár lehet nem moziban ... de engem már sajna az eltántorít egy kicsit, hogy az egész a fejükben játszódik ... Nekem a hasonló CGI-vel teletömött fantasy filmekhez kell a valóságfaktor, hogy próbálja meg elhitetni velem a film, ez az ottani valóság. De ha ez ott is csak kitaláció, akkor nem hoz annyira lázba.
  • Zomil
    #54
    Izlésficam, ha valakinek olyan tetszik ami mondjuk a kritikusoknak nem? :D
    Mindenkinek más az izlése...nem lehet olyat alkotni ami mindenkinek bejön...ettöl vagyunk emberek...meg persze attol, h fikázzuk a másikat, h miazhogy neki nem tetszik vagy forditva.
    Persze ezt most csak ugy általánosságban mondom...

    Mondjuk kezdem már unni h már jo pár honapja semmi olyan filmet nem találok ami miatt érdemes lenne moziba elmenni, pedig szeretek moziba járni. Ez a film már régota érdekelt, de igy most kicsit elvették a kedvem töle...mindenesetre azért elmegyek megnézem, bizom benne, h tetszeni fog a negativ kritikák ellenére is. :)
  • opeca
    #53
    Pedig nem árt rájuk hallgatni, ha valami azt mondják, hogy jó, az még lehet amúgy szar, de ha valamire rámondják, hogy szar, akkor abban száz százalékig biztos lehetsz.

    Persze ha van egy komolyabb ízlésficamod, még erre a szabályra is lehet kivételt találni, de az meg csak úgyis erősíti...
  • kanduhr
    #52
    Így már világos.
  • immovable
    #51
    Az egész.
  • IMYke2.0.0.0
    #50
    Ezt - szerencsére - nem tudtam, vagy elfelejtettem a korábban olvasottakból. A helyzeten nem változtat. :(
  • IMYke2.0.0.0
    #49
    Ugye megmondtam - s mindezt a fim megnézése nélkül :)
  • Cucmey
    #48
    Még jó hogy nagy ívbe leszarom a kritikákat különben mennék visszaváltani a jegyeimet :D
    Egyszerűen mindig undorodtam tőle hogy néhány ember akarja a fejembe verni mi a jó meg mi a szar. Megnézem aztán én majd eldöntöm hogy jó volt meg megérte e a pénzt vagy nem. Egyébként általában ami nagy átlagos tömegnek nem jön be az nekem tetszeni szokott. :DDD
  • Kindred Blades
    #47
    De sajnos azok nincsenek, illetve vannak, de...
    Talán a legegyszerűbb, ha így mondom: A film annyira cool próbál lenni, hogy a végén önmagába önmagába omlik, élvezhetetlen szar lesz belőle. Még asszonyka is így vélte, pedig ő aztán fenntartások nélkül élvezte az új SW-trilógiát és Kill Billt is.
    Az alapkoncepció -szökés az elmegyógyintézetből a rabok bomlott tudatán keresztül bemutatva- egyébként nem rossz. De ebből csak Tim Burton tudott volna jó filmet csinálni.
  • kanduhr
    #46
    Mi volt a marhaság a Sötét lovagban?
  • immovable
    #45
    ...legfeljebb az lehet nagy eséllyel nekem is tetsző, amiről mindenki áradozik, de még az sem biztos.

    Így van. Én pl az agyonhájpolt sötét lovag batman-es marhaságot háromszorra tudtam csak végignézni, annyira untam. Pedig jó minőségben néztem. Avatár sem tetszett.
  • Hoz_Hun
    #44
    Kardozós kurvák kínszenvedése
    Index kritika
  • opeca
    #43
    hát mondjuk az anime-k többségének, legalább sztorija van, némelyiknek nem is akármilyen, de ahogy olvasom ennek még az sincs, szóval nem teljesen jó az analógia:)
  • opeca
    #42
    Attól még lehetne jó film, látványos, jó koreográfia, izgalmas harcjelenetek.
  • opeca
    #41
    Ezt nem hiszem el. Van néha, nagy ritkán egy egy hálivúdi film, amire kíváncsi vagyok, lennék - pl. ez is az volt még amikor hónapokkal ezelőtt láttam trailert - és mindegyikről kiderül, hogy szar. Ha már így kezdődik, hogy a lehúzást kiradírozzák, akkor már nem lehet sok jóra számítani.

    Komolyan eszméletlen.
  • jointo
    #40
    Miért nem csinálnak inkább jó minőségű filmet, ahelyett, hogy a kritikákat tiltják le? Szerintem eléggé gusztustalan, hogy valami általuk is érzékelten ócska produktumért akarják az emberek pénzét elszedni... Nem tetszik nekem ez a gyakorlat, többek között ezért sem járok moziba már sok-sok éve, mert a sok silány filmért nem akarok fizetni, hogy hátha lesz közte egy-két jó is. Persze, miután már megy egy ideje a film, lehet már kritikákra alapozni, de ott is megvan a szubjektivitás faktor, szóval legfeljebb az lehet nagy eséllyel nekem is tetsző, amiről mindenki áradozik, de még az sem biztos. Ezért pedig nem szeretek pénzt kockáztatni.