7
  • Penge4
    #7
    És a GMail Notifier még népszerűnek mondható. Én még többet szívtam olyanokkal, mint Fast Forward, Extended Statusbar, Add'N Edit Cookies, Snap Links Plus, stb.

    Még a Greasemonkeyra is hónapokat kellett várni. A hivatalos oldalon azóta sincs fent kompatibilis változat, csak nightlyk.

    Ráadásul egy csomó script, ami 3.6-ban működött megdöglött. A 4-es most kb. egy szinten van az Operával és a Chrome-mal kompatibilitásban. Ez pozitív olyan szempontból, hogy talán ha átírják a scriptet, akkor több böngészőben is fog működni, negatív, hogy valószínűleg 2005-ben és 2006-ban frissített scripteket már nem írnak át.
  • B0nFire
    #6
    Én pl sokáig használtam nagy megelégedéssel a Gmail Notifiert, ami egyszer csak nem volt hajlandó működni egy frissítés után. Aztán egy alak kitett a fórumra egy privateBuild-et, amivel lehetett downgrade-elni, és újra működött egy darabig. A legközelebbi automata frissítéskor már azt hittem, javították a hibát, és engedtem telepedni. Nem működött. Kerestem újra azt a régebbi privateBuildet, de már letörölték. Így hát megszabadultam a Gmail Notifiertől, és helyette most a WebMail Notifiert használom. Minden ugyanúgy működik benne, csak másmilyen az ikonja.

    Sajnos az addonokkal olykor szívás van. Az itcafén már szerteszét panaszkodták a topicot, hogy így meg úgy, ez sem megy, meg az sem jó. Így aztán én el is halasztom a 4-es frissítését az első bugfix kijöveteléig.
  • rivalcomp
    #5
    Egy évnyi töketlenkedésével a Firefox elérte, hogy Chrome-ra váltsak. Nagyon hosszú ideig FF-ot használtam, de addig-addig húzta a 4-es megjelenését, mire Chrome alatt is meglett minden kiegészítő, amit FF alatt használtam. Fájó szívvel, de megváltam tőle. Fontos érv, hogy a kezeim közt átmenő sok gép általában nem a gyorsaságáról híres, lassúbb gépeken pedig teljesen más a felhasználói élmény Chrome alatt már ha csak a sebességet is nézzük. Persze próbál a FF pedálozni olyan funkciókkal, amely a versenytársaknál már megvan (Opera, Chrome). Jelenleg még fontos szempont az XP támogatása is (Firefox ok, de pl. IE9 már nem). Én személy szerint nehezen váltok, ha valamit megszoktam, ragaszkodom hozzá. Későn kaptak észbe, hogy hoppá, elszalad felettünk az idő... :(
  • miszterjoe
    #4
    Kösz az infót.
  • Szefmester
    #3
    Mi történik azokkal a kiegészítőkkel amiket nem frissít az emberke mert gyakorlatilag teljesen kész van és minden amit tud az úgy jó, és esetleg a készítő már nem tudja folytatni a frissítést, miközben a róka használók nagy része aktívan használja?

    Nem hiszem el hogy annyira nehéz lenne megoldani hogy a kiegészítőket ne baszkurálják szét minden frissítésnél. Nehezen hiszem hogy attól lenne majd jobb meg szebb és gyorsabb az FF mert szívatják a plug-inek íróit, és használóit.
  • Lowosan
    #2
    Az újraindítás nélküli plugin-telepítés/frissítés meg van oldva, csak plugin-t is úgy kell megírni. Firefox Plugin Gyik-ból másolva:

    Hogyan lehet telepíteni a kiegészítőket a Firefox újraindítása nélkül?
    A Firefox 4-ben, a "Nem szükséges újraindítás" felirattal ellátott kiegészítők a böngésző úraindítása nélkül telepíthetők. Ezek a kiegészítők a Add-on SDK-val, vagy abootstrapping használatával készültek. A többi kiegészítő telepítéséhez továbbra is a böngésző újraindítása szükséges.
  • miszterjoe
    #1
    Helyes, legalább felveszik a gyorsabb fejlesztési tempót, amit eddig is hiányoltam. Ellenben kezdi értelmét veszteni a verziószámozás a böngészőknél, pont emiatt.
    A biztonsági frissítés elhagyása szerintem kockázatos lépés; mindenképp kell ilyen, ha valami égbe kiáltó bugot találnak benne. 6 hetet várni kritikus foltozásra elég ciki lenne. Vagy rosszul értem?
    Továbbá azt nem tudom, hogy végül megoldották e, de a restartless addon-ok kezelése baromi jó lenne. Egyelőre még újra kell indítanom tiltásnál is.

    @Berta Sándor: "firfox-beta" - második bekezdés.