Elektromos kerékpár
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kamingo: Turn Your Bike into a Powerful E-bike in 10 Seconds
Van egy eladó szinuszos vezérlőm, 36/48V, LCD kijelzővel, visszatáplálással, max. 1000W-os Hall-szondás BLDC motorokhoz.
Vadi új.
http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Elektromos_bicikli_motorvezerlo_BLDC_motorokhoz_kijelzovel_61720951.htm
Ha valaki tudja használni....
Üdv:
Öreg
Elõre köszönöm a választ.
Ifjjunior
u dont have to listen anybody else but me
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Netrõl rendelhetsz hátsó kerékbe építhetõ motort akár 1000 Wattosat is de ahhoz nem árt jobb Li. akku. Mindjárt ott vagy egy robogó áránál.
Viszont 300W felett meg smk. amihez kell a jogsi, bukó, kgfb ... még visszapillantó tükör is.
mert akkuk fejlõdnek elvileg, meg a mûszaki adatok jól hangzó dolgok, de nincs részletesen kifejtve sehol semmi, szal személyesen kéne kipróbálni egy ilyen "csodabiciklit"
tud valaki ilyen helyet?
meg 300W mire elég? 25-30 Km megtétele egy töltéssel, tekerés nélkül értendõ? szénkefe nélküli motor? zselés akkumulátor? repkednek a szavak de ki látja át mit is jelentenek?
hidrogén hajtás kéne, csak nem tudom miért nem terjed...
biciklizni szeretek, de motorra nem vágyom már, túl kiszolgáltatott a forgalomban
én meg 70%-ban bicikli úton járok
lehet hogy 100e de szerinted egy motor-akksi-szerelés-hibák-fejlesztés-idõ-munkaórák. hát 300 alatt nem nagyon állnál meg, (vagy ha mégis kihozod olcsón akkor kókler munka lesz ami idõvel megint egy rakás plusz költséggel jár) nem lebeszélni csak józan ésszel gondolkodni szeretném hogy láss...
ezzel még a magyar utak sem parák nagyon kezes kis bárány :)
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
egyébként mindenféle számolgatás nélkül vetem fel és ha valaki tud ilyeneket számolni érdekelne, hogy egy elektromos jármû hajtásához használt aksi mennyi idõ után kerül a szeméttelepre? mondjuk egy ilyen jármû az élettartama alatt mennyi aksit használ, plusz az áram elõállításához használt fosszilis tüzelõanyagok összességében és arányában mennyivel kevésbé károsak mintha mondjuk simán kismotorral rohangálna az ember?
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
450W-os motorral vagy 30k-ból kijön + az aksik.
És egy ilyennel már szerintem elég szépen lehet száguldozni :)
de most 25km-t tekerni fárasztó??? akkor egy motort kell szerezned és kész
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Am meg a fékpofákban a gumi alatt fém van. Szal ha mással nem azzal csak meg tudod állítani a bicajt :D
A témához meg:
http://tech-mobile.hu/termekek-villanymotor.htm
itt van kerékagy motor. Meg aszem elektronika is hozzá.
Elektronika az mindenképp kell ha sebességet állíthatóra akarod.
Ezekhez a motorokhoz asszem már csak gázkar meg aksi kell mert az elektronika be van építve.
Sztem te is csak egy troll alreg vagy, de azért válaszolok.
Egy szaros 55 ezres bringával kb 50-60as tempónál halálfélelmed lesz, ha esetleg eljutsz 80-ig, ott már ha nem tökéletesen centírozottak a kerekek, akkor el fog kezdeni rángatni, majd megfekszel keményen, ha nem lassítasz. Ha nem csak egyszer szeretnél lassítani ilyen tempóról, akkor a vfék kb annyira lesz hatékony, mintha letennéd a lábad..
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Teszkós nekem is volt, az akkora fos volt, tekerni se bírtam, a fék meg.. hááát, ha letettem a lábam hamarabb megállt <#hehe>#hehe>
Na de próba cseresznye.
ha benne lesz a híradóba, hogy egy õrült bicajos 150 el beszált a bokorba, és nem írok ide többet, akkor vszeg nem votl jó a fék :D
Nem tudok semmit róla, csak eszembe jutott, hogy régen faluhelyen sok ilyen volt rettenetes hanggal. Gondoltam hátha segítek a témaindítónak. <#wink>#wink>
ha kivinném a bringát egy hosszú szerpentinre meredek lejtõn nekiindulnék (aszfalt), akkor a bicaj mennyire bírná a tartós 90-130-as tempót?
És az onnan esetleges lefékezést 30-40 km/h-ra?
A bicaj V-fékkel rendelkezik, elég jól fog, konkrétan megblokkol nagy fékezésnél, ezért csak a melegedéssel lehet probléma.
Tehát mennyire bírnák ezek az alkatrészek??-mert nem szeretném, ha a fék elbaszódna egy kanyar elõtt...
Ezt hol álmodtad? :-)
Ha értelmesen használsz egy ilyen robogót, simán megeszi a 3-4 litert + olaj. Amíg futárkodtam, egy darabig Jog-al mentem. Az simán megette a 5 litert. Mondjuk az kapta - szegény - az osztást.
Egyszer fenn, Egyszer lent.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
komplett biciklit nem akarok venni, az a nyugdíjas kategória :)
robogóval meg csak úttesten mehetek (vagy 30 Km/órával bringa úton), akkor meg inkább kocsiba ülök vagy marad a tömegközlekedés
Legyen mondjuk egy használt Kymco, amibõl ha nem vették ki a lefolytást 50km/h-ra képes 1.5 liter mellett 100-on.
Drágák a villanymeghajtású cajgák még használtan is, ráadásul 40 km/h sebességet csak az igazán jó darabok tudnak (értsd 200k+).
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
<#idiota>#idiota>
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Napi szinten használnám a biciklimet, de 20+ kilométerre fárasztó, sokszor nincs erõm hozzá, meg leizzadok.
Felvetõdött bennem hogy a bringámra elektromos motort szerelnék.
Kaphatók ilyen szettek, igazából nekem nincs szükségem hogy pedálmozgást figyelje és automatikusan beavatkozzon.
Nekem olyasmi kellene amit egy bovdennel vagy hasonló módon tudnék vezérelni és annyival besegítene a tekerésben amennyivel én akarom.
De nem 20-25 Km/órát mert annyit még én is tudok jó formámban tekerni, hanem a fölött, tehát 35-40 Km/órát tudja vele elérni.
Tudom kresz szerint csak 30 Km/óra a max megengedett, de nem érdekelne ha gyorsabban hajtana az elektromos rásegítés.
Csak ezeket a motorokat 20-25 Km/órára találták ki, szóval valami áttét kéne.
Én az elsõ kerék bütykölésére gondoltam, hátsóhoz nem akarok hozzányúlni.
Max 300 W-os motor használható kerékpárúton, és ott is szeretném használni.
Valaki csinált már ilyen átépítést? Érdekelne a dolog. Meg minden infó a témában.