142
Miért szeretnénk ha lenne barátnőnk/barátunk, illetve feleségünk/férjünk?
  • Zoli007
    Bárcsak mindenki így gondolná! Legalább lehetne foglalkozni az értelmesebbekkel.
  • Molnibalage
    OFF

Mondjak példát? Garantálom, hogy 99%-a nem tudja.

ON
  • Sadist
    Mert egy normális szaki szerinted nem tudja? Ennyire azért nem kéne lenézni a szakmát végzetteket. Na, remélem off vége.
  • tttttom
    Én nem fogok egyetemre járni érettségi után, mert szerintem semmi értelme. Már úgyis unom a padot. :) Minden évben ugyanazt a haszontalan baromságot követelik meg tőlünk csak évente 1 plusz mondattal kibővítve. A könyvmolyok meg menjenek tanulni Kínába. Ott lehet annyit tanulni amennyit csak akarnak... :)
  • Molnibalage
    A szaki fogja és beépíti a fűtőtestet. Egy miniálisan képzett gépész meg le is méretezi és tudja, hogy miért oda, hova és mennyit.
  • Sadist
    A mezei szaki 3-5 évvel előbb elkezd dolgozni, gyakorlatot szerezni, a leendő diplomás ez alatt még az iskolapadot koptatja. Nem kell annyi diplomás, mert csak a diploma értékét fogják csökkenteni, és nincs is rá szükség egy lakás fűtésének a kiépítéséhez.
    A diplomás lehet, hogy többet tud, de az évek alatt megszerzett tudás nem sokat ér, ha nem lehet kihasználni, mert csak egy egész épületkomplexum fűtésrendszerének a kiépítésénél van szükség az egyetemi tudásszintre, a többihez meg elég a szaki is.
  • Dean Winchester
    főleg akkor ha a diplomás fütésszerelőnek nincs munkája nincs tapasztalata ellenben a szakinak már van melója,gyakorlata :D akkor bőven többet tud :)
    a legnagyobb gyakorlatot az élet adja! hiába jársz suliba ha nem fogsz tudni érvényesülni és gyakorlatokat,tapasztalatot szerezni :D
  • Molnibalage
    Nem kell átesni a ló túloldalára. De pl. egy diplomás fűtésszerelő elhiszed, hogy egy idő után jóval többet tud, mint egy mezei szaki?
  • tomcsa4
    Igen, ez a te választásod. 5-10 év múlva meg másként fogod látni. :)
  • Sadist
    "Sztem sok lány gondolkodik így, amelyik meg nem, azok általában még nem nőttek fel, sem érzelmileg, sem agyilag"

Az a baj, hogy a testi érés korábbra, a szellemi érés viszont jóval későbbre csúszott. Nem kevés lány még bőven 20 felett is királylány komplexussal küzd, és várja a fehér lovon érkező szőke herceget.
  • IXEMGabeo
    itt nem csak anyagi dolgokról van szó. Én pl ki nem állhatnám azt a gondolatot is, hogy egy gyerek elvenné az időmet, nyivákolna (amit nem bírok), foglalkozni kell vele, mint egy kisállattal és ugyebár a türelmedet igénybe veszi, én, amit láttam eddig, mindig azt vettem észre, hogy a gyereknevelés szenvedős dolog. Nemcsak anyagilag, de szellemileg is bírni kell. Kössz nekem a szabadságom többet ér;) Az a jó ebben, hogy jogod van gyereket vállalni, de bizony nem kötelező...
  • Sadist
    Az utcaseprőnek meg nem árt egy elméleti fizikus diploma, komolyan ne bohóckodjunk már.
  • Büdös Bohóc
    van aki biztos elvan egyedül én nem tudtam, mikor egyedül voltam.
  • tomcsa4
    Ma a legnagyobb baj, hogy a nőknek fel kell mondaniuk, pontosabban meg kell szakítaniuk a karrierjüket, ha családot szeretnének. Ezt csak néhányan tudják megoldani. Érdekes módon a színészetben, médiában jobban sikerül. De vannak olyan foglalkozások, ahol nem lehet.

Adókedvezményt kéne adni azoknak a cégeknek, akik részmunkaidőben foglalkoztatnak nőket/férfiakat. De ezt is át kell gondolni, hogy ne legyenek trükközések. De egy 8 órás munkát ha 2x4 órában csinálnak meg (ez két anyukát jelent), az már nem lenen rossz. És akkor a szülés utáni depresszió eltűnne, mint a kámfor. Nem éreznék magukat feleslegesnek a családanyák, illetve nagyobb kedvvel mennének társaságba.
  • tomcsa4
    Ez így van. Elsőnek egyedül kell felelősségteljesen élned, azaz magadhoz legyél felelősségteljes. De ez nem mehet egész életedben. Nem foglalkozhatsz csak magaddal. Igen elég kemény világban élünk. De pl x+1-edik informatikus végzetséggel nem is lesz állása senkinek. Ma már senki nem akar dolgozni, mindenki csak az irodában ülne. Ezt nem lehet.

A gyerek több időbe és türelembe telik, mint pénzbe. Ha egy gyerekkel becsődölsz, ott már az első két tényezővel is gondok voltak. Én így gondolom.
  • SZilaJMaGGoT
    Viszont nem a vegyész pakolja a kemencébe a masszából gyúrt vekniket, max ír egy költséghatékony receptet... :) Én arról beszélek, hogy a "segédmunkára" napjainkban igenis szükség van(majd ha minden gépesítve lesz akkor nyilván változik).
  • lolka01
    Egyetértek
  • Vlala #85
    A "mai világban"? Miben más a mai világ - emberi természet szempontából- mint pl. a 18. században?

Semmiben.

...
    Teremtett világsaláta Isten módra:
    Végy egy eget és földet, aztán különítsd el a földet a víztől, a nappalt az éjszakától, satöbbi, satöbbi.

[beleteker, mert ez így hosszú lesz.]

"Hhhh-hhhhh... Luke, csatlakozz a Sötét Oldalhoz."

[visszateker, mert túl sokat tekert]

..."Teremtsünk embert a mi hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon. Szaporodjék és sokasodjék, hajtsa a világot uralma alá."

És az ember felelé: "Egyedül vazze?"

Mivel az Úr a nyersanyagot a csigákra, galambokra, a sügérekre és egyéb felesleges állatokra pazarolta, a semmiből nem lehetett társat teremteni az Embernek, ezért kellett az Ember oldalbordából fabrikálni neki egy társat, A Nőt.

A sztorit eddig mindenki ismeri, de itt jön a logikai bukta: láttatok már olyan hardvert, amely szoftver nélkül működik? Én még csak egyet, a kedvenc kalapácsomat. Mivel azonban az Úr nem szögbeverésre tervezte a Nőt, kellett bele egy szoftver is. Ezért jött az ötlet, hogy egy az egyben lemásolja az Ember oprendszerét, de az ASVA beintett: egy licenc, egy telepített példány.

És jött vala az ötlet:
    Lehet, hogy egyszerűbb lett volna megvenni egy új licencet, de nem: inkább nézzük meg, melyik állat működik a telepített szoftvere felével is.

Bár egyes csoportok a mai napig esküdöznek arra, hogy a tyúk volt a donor, az a feltevés tűnik valószínűbbnek, hogy az Úr mérhetetlen bölcsessége folytán mégis az első Ember szoftverét szeparálta, hogy a Nő is működjön - ugyanúgy jár, beszél, ül az SG előtt és hülyeségeket olvas, sőt, néhány példány még gondolkodik is.

Ez a hiba sajnos a tömeggyártásban is bennemaradt, minden ember fél lélekkel születik, és elsődleges programja, hogy megkeresse a másik felét, akivel végre teljessé válik az Élet, és egésszé olvad össze a két fél, és megnyílik előtte a világ eddig ismeretlen fele is.
    Kivéve a franciák, ők a 150%-ra hajtanak.
    ...

Ennyi a lényeg. Minden más csak mese.
  • Molnibalage
    Ez nem egészen igaz. A franciáknál nagyon komolyan belenyúltak a családtámogatásba. Az egyetlen nyguati ország, ahol majdnem megvan a 2.1-2.2-es gyerekátlag és nem a bevándorlók miatt...
  • datango
    gyf megmondta
    kb 36. másodpercnél van a lényeg :)
  • Atomreaktor
    nyugaton jóval nagyobb az anyagi biztonság, mégsem "termelik" a gyerekeket, ők is fogynak. ez ennál azért jóval összetettebb kérdés szerintem.
  • IXEMGabeo
    gyerek nélkül is lehet felelősségteljes egy ember. Aki pl egyedül él, annak a felőléssége az, hogy dolgozzon és fenntartsa a saját lakását. Ennyi... a szeretet és egyéb nyalámságok másodlagos, sőt a Maslow piramis szerint harmadlagos tényező az alapvető szükségletek és a biztonság után...
  • Molnibalage
    Nevetni fogsz, azért az igazán magas szinten űzéshez nem biztos, hogy hátrány, ha pl. képzett vegyész.
  • SZilaJMaGGoT
    Jó ha van, de tudod nem mindenkinek vannak ilyen ambíciói, és ez így van rendjén. Péknek minek diploma, de valakinek meg kell sütnie a kenyeret is... :)
  • Dean Winchester
    diplomával is ellehet menni árkot ásni :D
    persze jó ha van az ember kezében egy diploma de az nem minden...
  • SZilaJMaGGoT
    Én ezt azért átgondolnám, hogy miért van így. Gondolj csak bele miért van annyi egyedülálló ember manapság, illetve hogy párok sem nagyon vállalnak gyereket. A válasz egyszerű, olyan világot élünk, hogy az emberek önmagukat is alig tudják eltartani. A közös költség is csak lelki megkönnyebbülést okoz, ugyanis attól az egy főre jutó pénz mennyisége nem lesz több. Aztán hiába vagy olyan kibaszottul felelősségteljes ha pénz nem társul hozzá. A szerencsésebbek azt hiszik, hogy akiknek nem jönnek össze a dolgok azoknak büdös munka, pedig pont fordítva. Lehet, hogy azok a boldogulni kívánó suttyók többet dolgoznak/dolgoztak mint azok akik már "le tettek valamit az asztalra". A tanulás dumát pedig hagyjuk, mert ha mindenki diplomás lenne akkor ki sütne kenyeret, stb?? Ameddig nem eszközölődik valami radikális változás a világban ez csak rosszabb lesz...
  • tomcsa4
    A gyerekek sem visznek anyagi csődbe. Csak ezt magyarázd meg a neten élő kis tizenéveseknek, akik már komoly véleményt alkotnak ezekről dolgokról, holott semmi tudásuk hozzá. Ha gyereked van, bizony le kell mondani dolgokról, illetve szervezni kell az életed. De amíg az embereket 30 éves korukig eltartják a szülők és annyi a dolguk, hogy bemenjenek az egyetemre pöcsfejeskedni, addig nem lesz felelősség teljes az életük, legalábbis nem tanulják meg az élet alapvető dolgait. Mert az internet nem az, meg a szuper autó.
  • immovable
    uisten!
  • datango
    én szerintem egy jó kapcsolat ilyen!
  • Line
    Csak azért mert én speciel rühellem a magyarországon magyar zászló lengetőket és kirakokat pld...
  • Line
    Elnézést kifejtené itt nekem valaki, hogy milyen az a nemzeti érzelmű pasi????
  • andersh
    nem kéne szétoffolni bazdmeg
  • tttttom
    A Vénusz Projektet én is támogatom amúgy. :)
  • sector512
    Sok igazság van abban amit mondasz, de azért annyit hozzátennék hogy a Föld nem a magyarok miatt fog túlnépesedni, hanem az elmaradott országok miatt leginkább. Egyébként vannak törekvések más fajta társadalmi modellek kidolgozására. A Venus Project például már sok éve készül. Jacque Fresco társadalomtudós ötlete alapján dolgozták ki, már elkezdtek gyűjteni egy kísérleti városra.
    Persze mi ezt nem fogjuk megélni, meg a mai emberek nagy része nem is tudná megérteni hogy miért kéne okosabban bánni a Földdel. Ez kb olyan mintha egy 15. századi lovagnak akarnád elmagyarázni hogy márpedig tornán, párbaj alatt meghalni hülyeség, nem dicsőség... Ő is tudná hogy igazad van, de a társadalami berögződések miatt mégsem lenne neki elfogadható.
  • Dean Winchester
    pontosan
    hiszen most van 1 férfi aki dolgozik, ellátja magát
    van 1 nő aki dolgozik,ellátja magát
    most külön-külön vannak és megvannak!
    összeköltözve miért lenne anyagi csőd? sehogy ,hiszen együtt még jobban megtudják oldalni az otthoni feladatokat, egymást tudjak segíteni, ergo még jobb is az egymás elfogadása,szeretete meg még ehhez hozzájön

a gyerek vezethetne anyagi csődhöz de hát mérlegelni kell ,hogy mikor vállalják be! ha nem áll a kapcsolat ugy h elbírjon egy gyereket akkor nem szabad gyereket vállalni! várni kell és mikor meglesz az anyagi háttér rá akkor lehet szólni a golyának :D
  • IXEMGabeo
    így van
  • jhetedikj
    Most esett le :DDDDDDDDDDDDDDD
  • COOLancs
    Hogy legyen mivel felvágni a haverok előtt.
  • tttttom
    *Hogy megalázhasson és dicsfénybe mutogassa önmagát.OFF...
  • tttttom
    Én olyan voltam/vagyok, hogy nem járok el bulizgatni, mert nincs is kivel...Olyan emberekkel meg nem fogok haverkodni/barátkozni legyen az csaj vagy hapsi akin látom, hogy utál és csak hülyét akar belőlem csinálni.