1846
11b8e1v.jpg

Akusztikai szórakoztató elektronika
  • Zephyr Retiring
    Nabazz. Nyócker?
  • Wescone
    "...de egyelőre még rohadtul tart az új kecó felújítása, és aki csinált mostanában ilyesmit az tudja, hogy milyen összegek nyelődnek be ilyenkor.."

Nálam is aktuális a téma ...költöznöm kell a Práter utcából!
  • narumon
    Kb :)
  • Zephyr Retiring
    Mivel eddig nem volt szerencsém mp3-at hallgatni egy ilyenen én egyelőre nem nyilatkoznék...
    Tervbe van később véve egy jó minőségű csöves megépíttetése (mert ugye abban egyet értünk, hogy a háziakat jobban be lehet lőni a gyáriaknál.) de egyelőre még rohadtul tart az új kecó felújítása, és aki csinált mostanában ilyesmit az tudja, hogy milyen összegek nyelődnek be ilyenkor..
    Lesz majd csöves és akkor ki lesz próbálva ez a dolog is, de most páraelszívó kell, meg konyhaszekrénysor, meg lambéria, meg álmennyezet....
    a fülkényeztető luxuscikkek egyelőre majd szépen kivárják a sorukat :)
    Ne tudjátok meg, az 50'-os 3D plazmáért is mit nem kaptam a fejemre az asszonytól :)
    Ja, azt meg ugye mondanom sem kell, hogy mára meg már többet nézi Ő, mint én :D
  • Wescone
    Semennyire - pipére csengettyű.
  • Zephyr Retiring
    3 lionheart tesztje
    Mikor még esküdtünk a csöves hangzásra :)
  • Musachy
    Szerintem is jók.
  • narumon
    Az orosz csövek egyébként jók. (Bár mit nevezünk orosz csőnek mert ugye az összes orosz csőgyár már USA és angol kezekben van...)
  • narumon
    Hát ez nem tudom mennyire megoldás a probléma ellen :)
  • Musachy
    Nagyon szép. Érdekes, hogy folyton előerősítőről írnak, de ez erősítő. Angol gyártmány, a csövek pedig made in Russia.
  • Zephyr Retiring
    6 éve is már annak, hogy felfigyeltek az MP3 formátum gyengébb hangminőségére. Tettek is lépéseket gyorsan hát a probléma ellen..

Az akkori "teljes" cikk itt még elérhető (katt)
    A cikkre itt az SG-n bukkantam rá tegnap
  • Zephyr Retiring
    És ha már kuriózum és magyarok a nagyvilágban...
    Elképzelni sem tudom, hogy ebben a gépben (katt) miféle modern hangtechnika lesz majd, ha gyártani kezdik?

A találmányról bővebben itt :)
    Ez nagy változást hozhatna kis hazánknak..
    De a tervezők odabent vajon beérik egy mp3 playerrel, vagy jobbra is számíthatunk?
  • Zephyr Retiring
    Mikiphone
    Ez egy igazi kuriózum.
  • Musachy
    Igaz nem hi-fi, de nagyon érdekes szerkentyű és persze ehhez is köze van a magyaroknak.

• Zephyr Retiring
    Egy nagyon kedves barátom új zenéjét hoztam el Nektek.
    Hallgassátok meg (katt)
  • narumon
    Az a hambár ami nekünk van tele gabonával azt hiszem, most megoldaná minden anyagi gondomat :D
  • Zephyr Retiring
    Ez már szentigaz
  • Musachy
    Pedig a gabonával jobban járnál IQ-betyár!
  • Zephyr Retiring
    Az enyémbe sincs te iq bajnok. Hi-fi ketyerékkel (volt) tele..
  • Musachy
    Azt írta nincs benne gabona...
  • Zephyr Retiring
    Máshol is azt jelenti..csak néhol hombárnak is nevezik
    Ezek szerint a te hambárod hasonlít az én régi hambáromra
    Legalábbis belülről..
  • narumon
    Nálunk a hambár kurvanagy fedett helyet jelent és nem sárral tapasztott gabona tárolására szolgáló építményt mielőtt valaki még belekötne :D
  • Musachy
    Nekünk nem volt hambárunk. Lehet, hogy akkor meglenne még nekem is?
  • narumon
    No ezzel én is így vagyok :) Még az is lehet, hogy fateréknál a hambárban megvan :D
  • Wescone
    Bizonyára, az alsó szomszéd "kedvence" lennék.
  • Musachy
    Ilyenem nekem is volt! A kicsi Orion meg az egyik jó havernak, akivel sokat másolgattunk.
  • Musachy
    Micsoda rendetlenség!
  • Zephyr Retiring
    Talán senkinek sem mondok újat vele, hogy a hanghordozóknak (s ezáltal a hi-fi ketyeréknek is) lassan végük. Sosem hittem, hogy ezt még megérem. Bár titkon reménykedem még kicsit, hogy azért marad még pár "whitefülű" kollégám, akinek a hi-fi eszközök nem pusztán zenelejátszók.
    A hi-fi számomra művésziesség és kreativitás. Minden darabnak megvan a maga szépsége. S amikor megszólal rajta egy egy jó zene, néha a hangzástól még a szavunk is eláll..
    Hanghordozók helyett hangzó bútorok. (katt)

Azért az alapötlet nem is rossz :)
  • Zephyr Retiring
    A jó öreg Sanyó :)
    Ilyenem viszont volt. Mi pultosnak neveztük akárcsak az Aiwa 220-asokat.
    Nem is emlékszem rá, hová is lett.
    Nagyon szerettem :)
  • Zephyr Retiring
    Ennek az Orionnak az erősítőjét tavaly adtam el. Ilyen deckem sosem volt hozzá, bár mindig szerettem volna..
  • narumon
    Meg ilyen is, ezt átalakítattam későb duplasebességesre (30 percre, 15 perc ment rá, de nagyon baba minőségben :D)

• narumon
    Nekem kölökkoromban ilyenem vót (apától "örököltem")
  • Zephyr Retiring
    Egy kis retro érzés:
    Jó volt? Ez nem is kérdés:)
  • musichunter65
    vettem az infót
  • Zephyr Retiring
    Mucha! Csalódtam benned bakker :)
    Jársz egy helyen, ahol van hi-fi ketyere és nem vagy képes egy képet kattintani a csojsz több százezres olvasótáborának :)

Jól van kicsit túloztam: nem egy képet kell kattintani :D
  • Musachy
    Ja(mo) az nem az enyém, csak láttam és elgondolkoztam, hogy egy hangfalon ugyanarra vonatkozólag különböző adatok vannak.
  • Zephyr Retiring
    Not at all.
    Aztán alkalomadtán arról a Jamo-ról majd dobhatsz egy fotót :)
    Legalább Te, ha már Kaposi kollégát nem sikerült meggyőznöm, hogy mutassa meg a hi-fi tornyát..
    De sebaj, majd továbblépünk és előhalászok lassan még pár szép hi-fi masina fotót helyette :)
  • Musachy
    Jó írás, köszi.
  • Zephyr Retiring
    Számtalan tévhit létezik a témával kapcsolatban. Ezek legtöbb esetben szintén marketing célzattal (eladhatósági index) jöttek létre. Egy szakértő kollégám véleményét tudom megosztani veled úgy, hogy az általa leírtakat csak ismételni, vagy pedig a saját szavaimmal tudnám elmondani. De lényegében ugyanez lenne.
    cikk a teljesítmény témakörről itt :)

Ha a cikk elovasása után is ragaszkodnál a kérdésedhez, akkor én inkább a 60 watt mellett tenném le a voksomat a 75 helyett..
    Remélem érthető miért :)
  • Musachy
    Miért lehet az, hogy egy hanfalon (Jamo) az elején lévő felirat szerint: Long term power: 75W, short term power:115W; a hátulján: Long term power:60W, short term power:115W. Akkor 60W vagy 75W?