A Stargate Universe végjátéka sem érdekli a nézõket

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

toxikus
Mondjátok hogy a sg-1 meg az sga cukormázas,lézerpisztolyos,limonádé,akció, sci-fi sorozat volt és a sgu az igazi sci-fi akkor ezek szerint azok nem voltak igazi sci-fi sorozatok. De ha ennyire nem hasonlít egymásra például a sg-1 meg a sgu akkor mért kellett ráaggatni a Stargate nevet mért nem lehetett egyszerûen Destiny vagy valami más a neve ha már ennyire nem hasonlít az elsõ 2-re.

" többi sorozat meg xart se ér... hlye krimik"

nem tudod, hogy mikrõl maradsz le. sok-sok olyan remek sorozatról, ami nem krimi és nem sgu.
Ha követik a mostani vonalat télleg kegyetlen jó sorozat válhatna belõle. Csak a töltelékrészeknek is legyen normális története.
Meg ne szûnjön már... a mostani részek tök jók :D többi sorozat meg xart se ér... hlye krimik. Kit érdekel. Csak földhöz ragadt õstulkok nézik. Hallok elég gyilkosságot a híradóban, az is bõven elég. Nehogy már ilyen varázslós misztikus hülyeségeket nyomjanak helyette , mert akk megörülök xD Sztem jó az SGU. :D
ignore

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

gondolom kb 13-14 éves lehetsz...

Hiába, 15 évadnyi cukormáz után az embereknek még több cukormáz kell.

" Az SGU a sci-fi kedvelõknek tetszik, "

Akkor rohadtul nem olvasol scifi vagy Stargate fórumokat. Attól, hogy van, akiknek tetszik, a többségnek akkor sem tetszik.
Hát én meg pont ellenkezõ véleményen vagyok. Az SGUnak az elsõ évad nagy részében semmi köze nem volt a scifihez. Egy szimpla tinidráma volt, ami tök véletlenül valami ûrhajón játszik. Úgyhogy nagyon nem kéne általánosítgatni.
Egyébként tényleg arrül van szó, hogy sok nem sci-fi kedvelõ, hanem lézerpisztolyos akciókat kedvelõ leszólta az SGU-t, ezért levették a fõmûsoridõrõl, ami miatt mégnézetlenebb lett, és ez sok jó sci-fit kicsinált.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Nekem úgy tûnik te fröcsögsz, és nem az, akit ezzel vádolsz.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Tökre ugyanez a véleményem.
Az SGU az sci-fi, míg az SG1 ls SGA egy sci-fis kellékekkel felépített baszós.bunyós-üldözõs limonádé. Jók, de messze az SGU alatt vannak.

SZerintem meg klasszisokkal jobb volt, mint a többi SG sorozat. Az SGU a sci-fi kedvelõknek tetszik, ami egy szûkebb csoport, mint a magukat sci-fi kedvelõknek tartó emberek, akik valójában az idétlen poénok, meg a lövöldözések rabjai.

Hallom valaki leszólta O'neillt, melyik vót?!
Komolyra véve a témát, ezt a sorozatot ott rontották el, hogy maguk se tudták mit akarnak. Ennek következtében az elsõ évad elsõ fele teljesen kuka minõségre sikerült. A legfontosabb idõperiódus egy új sorozatnál. Tetézve a bajt, annyira trágya lett, hogy még a igen nagy számú stargate fant is maguk ellen fordították.
Csak Robert Carlylet sajnálom, mert õ tényleg a hátán vitte ezt a trainwrecket.
mellékes, de.

"Azért tudott megérni ennyi részt, mert akkor még nem volt ennyi NCIS, CSI meg Gyilkos elmék és ilyesmik. "

a csi 2000, az ncis 2003 óta megy, nem maiak, de régen egyébként is még több krimisorozat volt. a különbség az, hogy annak idején csak pár kábelcsatorna készített saját sorozatokat, most pedig szinte mindegyik, így megsokszorozódik az országos szint mellett gyártott sorozatok száma.

az SG és ST összevetése is az országos/kábeles dolog miatt értelmetlen, ráadásul az SG eleinte a showtime-on ment, ami fizetõs csatorna.
továbbra is csak fröcsögsz kedveském szerintem meny orvoshoz kezeltesd magad, de ahogy látom az a szemellenzõ rá is nõhetet a fejedre ha még most sem vagy képes felfogni a tényeket, JÓ okkal NEM NÉZIK a sorozatot fasza színészek meg komolyság ide vagy oda, de tudod mit nézd meg a hazai fan oldal fórumát és nézz körül, ott is ugyan az nagyrészt az embereknek a véleményük mint nekem.

katt

na mindegy csak a falnak beszélek.

továbbiakban téged figyelmen kívül hagylak jó fröcsögést és õrjöngést.

Wearwolfff
Azért tudott megérni ennyi részt, mert akkor még nem volt ennyi NCIS, CSI meg Gyilkos elmék és ilyesmik. Ha akkor lett volna azért kicsit másképpen alakult volna, lásd az Atlantis végét, az vajon miért nem ért meg tíz évadot? Egyébként meg abban az idõben a Star Treknek nagyobb nézettsége volt, mint az SG1-nek. Ha ugyanabban az idõben adták volna, az is kifújt volna 2-3 évad után.

Az is igaz, hogy azok vannak többségben akiknek nem tetszik. De az a szomorú az egészben, hogy akiknek nem tetszik, õk csak annyit tudnak mondani, hogy nem ugyanaz. Tisztelet a kivételnek, akik eddig az összes részt látták, és épkézláb kritikát tudnak mondani, de azoknak az embereknek a véleményét egyszerûen nem tudom komolyan venni, akik egy esetleg két látott rész után egyszerûen valamit szarnak neveznek. Illetve nem tudják kifejteni az érzéseiket, csak annyit mondanak róla, hogy szar. Ha meg sikerül kifejteniük a véleményüket, akkor az esetek túlnyomó többségében az jön ki, hogy más. Nem ugyanaz.

És itt tényleg nem azokra gondolok, akik végignézték, és értelmes kritikát tudnak írni, hanem azokra, akik pár rész után azért szarozzák le, mert más. Ha õk is vették volna a fáradságot, ha már egyszer állításuk szerint "SG rajongók", akkor megnézik és építõ jellegû kritikákat tudnának írni, mondjuk a sorozat hivatalos weboldalán. Akkor a készítõk talán észhez térnek, és esetleg változtatni tudnak. (pölö Michael Shanks esete, akit a rajongók miatt kellett visszahozni) Azzal, hogy egyszerûen még csak meg sem nézték, azt érték el, hogy más igazi rajongók rágják a kefét, meg anyáznak, amiért elkaszáltak egy viszonylag jó sorozatot, egy olyan idõszakban, amikor a BSG vége után már csak kettõ, vagy három igazi sci-fi sorozat maradt. És mindezt miért? Mert nem ugyanaz.

Minden sorozatban vannak töltelék részek, már csak azért, hogy kijöjjenek a keretbõl. A BSG is nyüzsgött tõlük. A SG1-SGA is tömve volt velük. Attól, hogy egy sorozat gyengén kiforratlanul indul, és vannak benne töltelék részek, attól még nem lesz szar csak azért mert nem ugyanaz.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Am ha a mostani SG tudásommal visszamehetnék a sorozat kitalálása elõtti idõkbe és én csinálhatnám a sorozatot akkor a goauldok helyett az õsökre mentem volna rá jobban. Sokkal nagyobb a történelmük, sokkal több dolgot csináltak mint a goauldok. Ezekbõl derült volna ki sokminden az SGUban de hát mostmár cseszhetjük az egészet.
Az SG1 nem szar hanem kurvajó csak hát jóból is megárt a sok:D
Nem James hanem Richard Dean Anderson.
Wearwolfff
Igazad van, én kérek elnézést, így kellett volna írnom:
Mert abból, hogy minden részben átmegyünk valahová a kapun, ott történik valami(vagy semmi) aztán Carter vagy McKay megoldja, vagy még nagyobb galibát okoz;

Amugy hiaba picsongtok,a tobbsegnek nem tetszett,meg is lett az eredmenye..ha az SG-1 olyan szar volt,miert elt meg 10 evadot es par filmet? Az Atlantis is megelt 5 evadot...mondjuk velemenyt nem tudok igazan mondani az Universerol,mert mar a trailer alapjan a hiperfos kategoraiba ment es el sem kezdtem nezni...
" Mert abból, hogy minden részben átmegyünk valahová a kapun, ott történik valami(vagy semmi) aztán Carter megoldja, vagy még nagyobb galibát okoz; "
.....
" És mielõtt valaki felhozná, igen, úgy kritizálok, hogy végigültem az összes SG sorozat összes részét."

Akkor jo lenne ha nem keverned a dolgokat..amirol te beszelsz az az Atlantis,ahol majd minden reszben Rodney McKay 1 percen belul megoldott valami olyasmit,ami amugy minimum napokba vagy hetekbe telt volna...de veszettul untam mar a vegere...
Hahahahaha te valami mast lattal..O`Neill figuraja (James Dean Anderson) a hatan elvitte az egeszet..
Akik meg rozsaszin szemuvegben neznek sorozatokat,hogy "barki meghalhat" azoknak uzenem,ez nem igy mukodik..ott vannak szerzodesek,forgatokonyvirok.stb..szoval max az halhat meg, akinek valami miatt mennie kell a sorozatbol....tudjatok ezek nem a valosagrol szolnak,hanem kitalalt dolgok...
Továbbra is azt tudom mondani: ha neked nem fér bele 1 kis komolyság is az SG-be, menj, és nézd újra a 15 évadnyi világmegváltást, egészségedre! Jómagam is megnéztem nemrég, szép volt, jó volt, de én ettõl függetlenül örömmel néztem az SGU-t is.

Úgyhogy szemellenzõd maximum neked lehet.

én fröcsögök? meg nekem kéne objektiven hozzáállnom?
ember, neked elgurult a gyógyszered :) mit szívtál?

Molnibalage
Az SG-1 elsõ pár része tényleg fos kategória. Ott kezd beindulni, amikor nyomokat találnak arról, hogy van más fejlett értelmes faj is. Torment of Tantalos. Aztán a 2. csillagkapu. Aztán a párhuzamos univerzum. Ez mind csak az elsõ évad.

2. évadban jött az Asgard, fekete lyuk, tokrák, mind igen messzire vezetõ dolgok. A legdurvább a replikátor vonal. A 3x22-tõl a 8x16-ig (Threads) tartott.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Csak a "MacGyver pofa" leszólása miatt dobnék rád egy pici kavicsot. Szerintem nagyon jól tolta. Shanks oda-vissza emelkedése már télleg sok volt. De ezt a sorozatban is megemlítették. Am az egész télleg rohadt jó:D
Wearwolfff
Az eredeti SG "James Spader, Kurt Russel" film szerintem marha nagy volt. Egyszerûen zseniális. Rá durván öt évre megtudtam, hogy van sorozat is belõle. Ekkor elkezdtem nézni. Hát az elsõ két részt, szó se róla, klotyón lehúzandónak éreztem. Nem a történet miatt, azzal nem volt semmi baj. Egyszerûen a szereplõk. Az elsõ gondolatom, hogy úristen a MacGyver pofa sehol nincs Kurt Russelhez képest. A Daniel Jackson szerepére talált ürge sem volt az igazi, de azért volt benne valami, amit úgy még akkor nem tudtam megmagyarázni. Persze megértem, hogy híres moziszínészek nem akarnak sorozatban játszani, csak végsõ eetben, de akkor is a MacGyver pofa. Azért tovább néztem a dolgot, hogy adjak neki egy esélyt. És azt kell mondjam 2-3 évadra Michael Shanks felnõtt a feladathoz, de Anderson még mindig egy nagy trágya. Nem a karakter. Egyszerûen a színészi alakítása.

Amikor belekezdtek az SGU-ba, az elsõ pár rész után tetszett a dolog. A készítõk megpróbáltak valami újat kihozni. Mert abból, hogy minden részben átmegyünk valahová a kapun, ott történik valami(vagy semmi) aztán Carter megoldja, vagy még nagyobb galibát okoz; Nos ebbõl 10 évadon keresztül már elég volt. Már 8ból is, de a karakterváltás és az új ellenség segített egy picit rajta. Különösen Claudia Black alakította karakternek örültem. De a másik pofa, az a Ben Browder fazon, egyszerûen nem tudott túllépni a Farscape beli szerepén. Teljesen ugyanazt a karaktert hozta. (érdekes).

Hogy el is jussak valahová: szóval az SGU, és most sokan meg fognak kövezni. de a mai napig tetszik. Nem azért mert zseniális, hanem azért mert új. Valami más. Helyzetbõl adódóan sokkal jobban érzékelhetõ a karakterek közti viszony, feszültség. Ez egy komolyabb hangvételû sci-fi akart lenni, drámai elemekkel, mint mondjuk a BSG, nem pedig egy végtelenített bohóckodás, mint az SG1. Daniel Jackson felemelkedik, visszajön, de igen újra, de nem mégsem, vagy igen, nem el sem jut odáig. Amiket ti töltelék részeknek neveztek, azok jórészt karakterépítések voltak. Alaposabban megismerhettük a karakterek többségét. Ez egy elsõ évadban nem bocsánatos, hanem kötelezõ motívum. Mármint a karakterek megismerése.

Persze nem azt mondom, hogy tökéletes egy alkotás, mert voltak részek, amiket azért én is fölöslegesnek és unalmasnak éreztem. Örültem volna, ha nem csak kihalt bolygókra érkeznek, hanem van ott valami idegen életforma. Nem nem emberek, akik más galaxis ide vagy oda, de tökéletesen beszélnek angolul. Örültem volna több akciónak. És mikor végre az egész kezd belelendülni, valahová tartani, akkor átrakják egy olyan napra, olyan idõsávba, amikor köztudottan senki nem néz tévét. Aki nézte volna, most az sem tudja nézni, mert éppen dolgozik, vagy Baseballt néz, vagy akkor adják a való világot, meg mittoménmilyenszarságot, és a sok ízlésficamos ember azt nézi helyette.

Állítom, ha ezeket a nagy tévéket globálisan lehetne fogni mûholdról, akkor máris meglenne a több milliós nézettség. Számtalan jó !!!lezáratlan!!! sorozat lelte már így halálát. Space Above and Beyond, Earth 2, Sarah Connor Chronicles, Bionic Woman, The Cape, Dark Angel, (Caprica), és még sorolhatnám. Mondjuk az Earth 2 valamilyen szinten lezárásra került. Ahogy a Caprica is, és azt azért tettem zárójelbe és a végére, mert attól én is sokkalta többet vártam.

Konklúzió: Az SG1-SGA párost nem szabad és nem is lehet összehasonlítani az SGU-val. Teljesen más mûfaj. Nekem ilyen téren sokkal jobban bejön a több dráma és komolyság, mint a végletekig nyújtott majomkodás. Persze ezt sem szabadott volna elnyújtani. Egy harmadik eldolgozó évad még még belefért volna, de legalább egy lezárófilm. Nagyon sajnálom, hogy a mai emberek többsége másképpen értelmezi, vagy éppen összekeveri a sci-fi fogalmát a szombat délutáni langyos limonádéval.

És mielõtt valaki felhozná, igen, úgy kritizálok, hogy végigültem az összes SG sorozat összes részét. Tessék lehet megkövezni.

látom itt is csak fröcsögni tudsz mint az elõzõ sg cikknél, akármennyire is vered magadat a földhöz attól még nem fog megváltozni az SG rajongók véleménye az sgu-ról, ideje lenne levenned azt a nyavalyás szemellenzõt és elfogadni a tényeket, túlzásba vitték ezt a nyavalyás nyáladzást eddig az sgu másról sem szólt csak utaznak ide oda valamilyen full homályos cél érdekében közben ezerrel nyomatják a nyalizás most hirtelenjébe egy részt sem tudnék neked mondani ami nyáladzás nélkül kellet volna végig nézzük, viszont szinte majdnem minden részben csak azt kellet lesnünk hogyan dugják le a nyelvüket egymás torkán a két lezbi meg chloé és scott duó.

de ez még mind hagyján az egyszeri SG rajongó betudja ezt az egész változást annak hogy egy BSG szintû sorozatot akartak készíteni, de helyette csak egy félkész rosszul csomagolt terméket kapott... amit ha vonakodva is de elfogyasztana, viszont amellett már senki nem tud el menni hogy majdnem minden második rész csak egy töltelék volt, erre legjobb példa a 2x09 rész az egész másra sem ment ki hogy elbasszanak 45 percet egy komp visszaszerzésére(a bolygón maradottakról is csak annyit tudtunk meg hogy megfagytak és semmi mást) és hogy a következõ rész 20 percét is csak baromkodásal töltsék meg (2x10).

na hát ezek után én nem csodálkozom azon hogy a sgu vége sem érdekli az embereket.

Justil neked meg azt tudom javasolni hogy próbálj meg objektívan hozzá állni a sorozathoz és akkor talán te is beismered hogy hiába voltak jó ötletek a sorozathoz kitalálva ha végül a készítõk csak egy nagy katyvaszt voltak képesek össze ütni.

nekem csak egyetlen bajom volt az SG1el márha ezt lehet bajnak nevezni. Az elején egy kicsit gagyira csinálták meg a látványelemeket. De akkor még nem volt olyan jó a technika. Az lenne a jó ha most kezdenék el forgatni a mostani technikával, törtnettel stb. Még sokkal jobb lehetne.
DE B*ZDMEG NE CSAK AMCSIBA ADJÁK AZTÁN LESZ MAJD 50 MILLIÓ NÉZÕJÜK IS !

Asus P5VD2-VM SE , Intel Core 2 Duo E4400 2.0 GHZ , 2 GB RAM DD2 Kingmax 800 Mhz , ATI Radeon HD 2600 PRO 512 MB , 250 GB HDD , Chieftec 550 Watt , Windows XP Home Edition 32 Bit

Victor1103
Nekem már a Blood and Chrome-ban van minden reményem. Könyörgöm csak azt ne basszák el! Nyáron jön a Falling Skies õsszel meg a Terra Nova. Lehet hogy jók lesznek csak országos adón scifi már akkora handycap-pel indul hogy elsõ pertõl fenyegeti a kasza. Ha valami nem CSI vagy NCIS akkor necces. Erre jó az ABC-s "V".

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Narxis
Na azokat nagyon várom. Elképesztõen jó sorozat mindkettõ, persze nem keményvonalas sci-fik.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Én a régi SG sorozatokat és filmeket imádtam. Ez más volt, de ettõl függetlenül nagyon bejött. Sõt, külön örültem, hogy a könnyedebb, poénosabb, lazább sztorikat felváltotta a komolyabb, drámaibb, darkos bárki meghalhat (és meg is hal) vonal.
fõ a változatosság.
az ilyeneken meg csak sírva-röhögni lehet. gyalázzák az SG nevet, mi? inkább csak a te kis rózsaszínû SG világodat, amibe nem fér bele egy komolyabb hangvételû cucc.

mi az h nem szakszerûek? mirõl beszélsz? tök igaza van.
anno a mozifilmhez képest az SG-1 egy kifejezetten vicces, könnyed, és némileg bárgyú vonalat inditott el. én szeretem, láttam is legalább kétszer az egészet meg az atlantiszt, de továbbra is azt mondom h igenis jó lenne a franchise-ba egy darkosabb cucc. és ja, az SGU-nak voltak gyenge pillanatai, de mostmár úgy nagyjából elkezdett alakulni, kár, hogy kasza.

Chase, ez illusztrálja a szempontjaidat, amelyek valószínûleg nem szakszerûek. Ez nem baj, amíg nem bíznak Rád döntéseket a területen. :)
Lehet megköveztek érte,de nekem személy szerint tetszik a sorozat!
Én szerettem az összes csillagkapu sorozatot!
Tény,h néhol kicsit vontatott a történet,de ennyi nálam belefér!
A történet éppen kezdene kibontakozni és akkor azért leveszik,mert nem tetszik elég nézõnek!Hozzáteszem,már az elsõ évad folyamatos nézõközönség csökkenésekor drasztikusat kellett volna lépniük és az elõre tervezett asszem 5évad helyett akkor levinni 4-re,de akkor azok a részek izgalmasak lennének.Maguk a rendezõk voltak olyan hülyék,h ezt nem vették észre!Õk maguk okozzák a sorozat vesztét!
Jah,meg a "nagy" amerika!Az agyatlanok országa!
Kár, hogy leállították, mert most kezdett beérni.
Eddig csak keresgélték a stílust és a story-t, most már megtalálták.

A legutolsó rész kifejezetten jó volt.
chase
Persze nyilván kisebbségben vagyok, de engem speciel érdekel, és érdekelt volna a folytatás is. Szerintem az összes eddigi Stargate sorozat nézhetetlenül bárgyú és gyermeteg volt ehhez képest, próbáltam nekik esélyt adni, többször is nekifutottam, de nem ment, pedig az alap mozifilm az nagyon jó volt.

Steam:chase_2021|Origin:CHS2021|Uplay:chase2017 i7-9700K@4900|GTX970oc|ASUSTUFZ390-PLUSGAMING|16GBDDR4-2400|Win10x64|pirosegérpad

hát ez a sorozat elképesztõ ostobaság volt az tény
Molnibalage
Én el sem kezdtem nézni...

Az SG-1 is a 8. évad végén nagyon szépen abbahagyható lett volna. Azért a két mozifilm mondjuk lezárta a sztorit.

Az Atlantist már csak poénból néztam. Az 1. évad nagyon jó volt. A 2. iszonyatosan fos. Onnantól fogva változó. Todd vitte bele a színt. :)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Elk Hunt
De van, minden este megy Banánok közt címmel... <#idiota>

\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így&#65279; megszakad\"

"A Stargate Universe végjátéka sem érdekli a nézõket"

hát nem is csodálom amekkora szarvashibákat elkövetek a sorozattal kapcsolatban.... jobb is hogy véget ér, legalább nem gyalázzák tovább a SG nevet.

azt mondjuk én sem értem, h miért nem lehet egy kicsit nagyobb tempót diktálni...

mrzed001
Azok ugyebár MAX(!!) scifi light-ok !
Kinyírták a scifi mûfajt (a mocskok, mint Kennyt).

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Eureka!
Warehouse 13!

Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.

Hát nem csoda a SG-1 nagyon király volt az Atlantisz sem volt rossz, de ezt el kú?ták, nem kicsit, nagyon.

Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.

Azt kellett volna csinálni hogy a második évadban sokkal jobban rámennek a hajó küldetésére és nem csesznek el részeket az ursinikkel és a robothajókkal. + az a rész amikor Scott azt álmodja hogy Young az apja meg ilyenek na az télleg baromság volt. Ha intenzívebben nyomatják a hajó küldetését még lehet hogy meg tudták volna menteni a sorozatot.
Oldal 1 / 2Következő →