A Stargate Universe végjátéka sem érdekli a nézõket
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem tudod, hogy mikrõl maradsz le. sok-sok olyan remek sorozatról, ami nem krimi és nem sgu.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Akkor rohadtul nem olvasol scifi vagy Stargate fórumokat. Attól, hogy van, akiknek tetszik, a többségnek akkor sem tetszik.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Az SGU az sci-fi, míg az SG1 ls SGA egy sci-fis kellékekkel felépített baszós.bunyós-üldözõs limonádé. Jók, de messze az SGU alatt vannak.
Komolyra véve a témát, ezt a sorozatot ott rontották el, hogy maguk se tudták mit akarnak. Ennek következtében az elsõ évad elsõ fele teljesen kuka minõségre sikerült. A legfontosabb idõperiódus egy új sorozatnál. Tetézve a bajt, annyira trágya lett, hogy még a igen nagy számú stargate fant is maguk ellen fordították.
Csak Robert Carlylet sajnálom, mert õ tényleg a hátán vitte ezt a trainwrecket.
"Azért tudott megérni ennyi részt, mert akkor még nem volt ennyi NCIS, CSI meg Gyilkos elmék és ilyesmik. "
a csi 2000, az ncis 2003 óta megy, nem maiak, de régen egyébként is még több krimisorozat volt. a különbség az, hogy annak idején csak pár kábelcsatorna készített saját sorozatokat, most pedig szinte mindegyik, így megsokszorozódik az országos szint mellett gyártott sorozatok száma.
az SG és ST összevetése is az országos/kábeles dolog miatt értelmetlen, ráadásul az SG eleinte a showtime-on ment, ami fizetõs csatorna.
katt
na mindegy csak a falnak beszélek.
továbbiakban téged figyelmen kívül hagylak jó fröcsögést és õrjöngést.
Az is igaz, hogy azok vannak többségben akiknek nem tetszik. De az a szomorú az egészben, hogy akiknek nem tetszik, õk csak annyit tudnak mondani, hogy nem ugyanaz. Tisztelet a kivételnek, akik eddig az összes részt látták, és épkézláb kritikát tudnak mondani, de azoknak az embereknek a véleményét egyszerûen nem tudom komolyan venni, akik egy esetleg két látott rész után egyszerûen valamit szarnak neveznek. Illetve nem tudják kifejteni az érzéseiket, csak annyit mondanak róla, hogy szar. Ha meg sikerül kifejteniük a véleményüket, akkor az esetek túlnyomó többségében az jön ki, hogy más. Nem ugyanaz.
És itt tényleg nem azokra gondolok, akik végignézték, és értelmes kritikát tudnak írni, hanem azokra, akik pár rész után azért szarozzák le, mert más. Ha õk is vették volna a fáradságot, ha már egyszer állításuk szerint "SG rajongók", akkor megnézik és építõ jellegû kritikákat tudnának írni, mondjuk a sorozat hivatalos weboldalán. Akkor a készítõk talán észhez térnek, és esetleg változtatni tudnak. (pölö Michael Shanks esete, akit a rajongók miatt kellett visszahozni) Azzal, hogy egyszerûen még csak meg sem nézték, azt érték el, hogy más igazi rajongók rágják a kefét, meg anyáznak, amiért elkaszáltak egy viszonylag jó sorozatot, egy olyan idõszakban, amikor a BSG vége után már csak kettõ, vagy három igazi sci-fi sorozat maradt. És mindezt miért? Mert nem ugyanaz.
Minden sorozatban vannak töltelék részek, már csak azért, hogy kijöjjenek a keretbõl. A BSG is nyüzsgött tõlük. A SG1-SGA is tömve volt velük. Attól, hogy egy sorozat gyengén kiforratlanul indul, és vannak benne töltelék részek, attól még nem lesz szar csak azért mert nem ugyanaz.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Mert abból, hogy minden részben átmegyünk valahová a kapun, ott történik valami(vagy semmi) aztán Carter vagy McKay megoldja, vagy még nagyobb galibát okoz;
.....
" És mielõtt valaki felhozná, igen, úgy kritizálok, hogy végigültem az összes SG sorozat összes részét."
Akkor jo lenne ha nem keverned a dolgokat..amirol te beszelsz az az Atlantis,ahol majd minden reszben Rodney McKay 1 percen belul megoldott valami olyasmit,ami amugy minimum napokba vagy hetekbe telt volna...de veszettul untam mar a vegere...
Akik meg rozsaszin szemuvegben neznek sorozatokat,hogy "barki meghalhat" azoknak uzenem,ez nem igy mukodik..ott vannak szerzodesek,forgatokonyvirok.stb..szoval max az halhat meg, akinek valami miatt mennie kell a sorozatbol....tudjatok ezek nem a valosagrol szolnak,hanem kitalalt dolgok...
Úgyhogy szemellenzõd maximum neked lehet.
ember, neked elgurult a gyógyszered :) mit szívtál?
2. évadban jött az Asgard, fekete lyuk, tokrák, mind igen messzire vezetõ dolgok. A legdurvább a replikátor vonal. A 3x22-tõl a 8x16-ig (Threads) tartott.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Amikor belekezdtek az SGU-ba, az elsõ pár rész után tetszett a dolog. A készítõk megpróbáltak valami újat kihozni. Mert abból, hogy minden részben átmegyünk valahová a kapun, ott történik valami(vagy semmi) aztán Carter megoldja, vagy még nagyobb galibát okoz; Nos ebbõl 10 évadon keresztül már elég volt. Már 8ból is, de a karakterváltás és az új ellenség segített egy picit rajta. Különösen Claudia Black alakította karakternek örültem. De a másik pofa, az a Ben Browder fazon, egyszerûen nem tudott túllépni a Farscape beli szerepén. Teljesen ugyanazt a karaktert hozta. (érdekes).
Hogy el is jussak valahová: szóval az SGU, és most sokan meg fognak kövezni. de a mai napig tetszik. Nem azért mert zseniális, hanem azért mert új. Valami más. Helyzetbõl adódóan sokkal jobban érzékelhetõ a karakterek közti viszony, feszültség. Ez egy komolyabb hangvételû sci-fi akart lenni, drámai elemekkel, mint mondjuk a BSG, nem pedig egy végtelenített bohóckodás, mint az SG1. Daniel Jackson felemelkedik, visszajön, de igen újra, de nem mégsem, vagy igen, nem el sem jut odáig. Amiket ti töltelék részeknek neveztek, azok jórészt karakterépítések voltak. Alaposabban megismerhettük a karakterek többségét. Ez egy elsõ évadban nem bocsánatos, hanem kötelezõ motívum. Mármint a karakterek megismerése.
Persze nem azt mondom, hogy tökéletes egy alkotás, mert voltak részek, amiket azért én is fölöslegesnek és unalmasnak éreztem. Örültem volna, ha nem csak kihalt bolygókra érkeznek, hanem van ott valami idegen életforma. Nem nem emberek, akik más galaxis ide vagy oda, de tökéletesen beszélnek angolul. Örültem volna több akciónak. És mikor végre az egész kezd belelendülni, valahová tartani, akkor átrakják egy olyan napra, olyan idõsávba, amikor köztudottan senki nem néz tévét. Aki nézte volna, most az sem tudja nézni, mert éppen dolgozik, vagy Baseballt néz, vagy akkor adják a való világot, meg mittoménmilyenszarságot, és a sok ízlésficamos ember azt nézi helyette.
Állítom, ha ezeket a nagy tévéket globálisan lehetne fogni mûholdról, akkor máris meglenne a több milliós nézettség. Számtalan jó !!!lezáratlan!!! sorozat lelte már így halálát. Space Above and Beyond, Earth 2, Sarah Connor Chronicles, Bionic Woman, The Cape, Dark Angel, (Caprica), és még sorolhatnám. Mondjuk az Earth 2 valamilyen szinten lezárásra került. Ahogy a Caprica is, és azt azért tettem zárójelbe és a végére, mert attól én is sokkalta többet vártam.
Konklúzió: Az SG1-SGA párost nem szabad és nem is lehet összehasonlítani az SGU-val. Teljesen más mûfaj. Nekem ilyen téren sokkal jobban bejön a több dráma és komolyság, mint a végletekig nyújtott majomkodás. Persze ezt sem szabadott volna elnyújtani. Egy harmadik eldolgozó évad még még belefért volna, de legalább egy lezárófilm. Nagyon sajnálom, hogy a mai emberek többsége másképpen értelmezi, vagy éppen összekeveri a sci-fi fogalmát a szombat délutáni langyos limonádéval.
És mielõtt valaki felhozná, igen, úgy kritizálok, hogy végigültem az összes SG sorozat összes részét. Tessék lehet megkövezni.
de ez még mind hagyján az egyszeri SG rajongó betudja ezt az egész változást annak hogy egy BSG szintû sorozatot akartak készíteni, de helyette csak egy félkész rosszul csomagolt terméket kapott... amit ha vonakodva is de elfogyasztana, viszont amellett már senki nem tud el menni hogy majdnem minden második rész csak egy töltelék volt, erre legjobb példa a 2x09 rész az egész másra sem ment ki hogy elbasszanak 45 percet egy komp visszaszerzésére(a bolygón maradottakról is csak annyit tudtunk meg hogy megfagytak és semmi mást) és hogy a következõ rész 20 percét is csak baromkodásal töltsék meg (2x10).
na hát ezek után én nem csodálkozom azon hogy a sgu vége sem érdekli az embereket.
Justil neked meg azt tudom javasolni hogy próbálj meg objektívan hozzá állni a sorozathoz és akkor talán te is beismered hogy hiába voltak jó ötletek a sorozathoz kitalálva ha végül a készítõk csak egy nagy katyvaszt voltak képesek össze ütni.
Asus P5VD2-VM SE , Intel Core 2 Duo E4400 2.0 GHZ , 2 GB RAM DD2 Kingmax 800 Mhz , ATI Radeon HD 2600 PRO 512 MB , 250 GB HDD , Chieftec 550 Watt , Windows XP Home Edition 32 Bit
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
fõ a változatosság.
anno a mozifilmhez képest az SG-1 egy kifejezetten vicces, könnyed, és némileg bárgyú vonalat inditott el. én szeretem, láttam is legalább kétszer az egészet meg az atlantiszt, de továbbra is azt mondom h igenis jó lenne a franchise-ba egy darkosabb cucc. és ja, az SGU-nak voltak gyenge pillanatai, de mostmár úgy nagyjából elkezdett alakulni, kár, hogy kasza.
Én szerettem az összes csillagkapu sorozatot!
Tény,h néhol kicsit vontatott a történet,de ennyi nálam belefér!
A történet éppen kezdene kibontakozni és akkor azért leveszik,mert nem tetszik elég nézõnek!Hozzáteszem,már az elsõ évad folyamatos nézõközönség csökkenésekor drasztikusat kellett volna lépniük és az elõre tervezett asszem 5évad helyett akkor levinni 4-re,de akkor azok a részek izgalmasak lennének.Maguk a rendezõk voltak olyan hülyék,h ezt nem vették észre!Õk maguk okozzák a sorozat vesztét!
Jah,meg a "nagy" amerika!Az agyatlanok országa!
Eddig csak keresgélték a stílust és a story-t, most már megtalálták.
A legutolsó rész kifejezetten jó volt.
Steam:chase_2021|Origin:CHS2021|Uplay:chase2017 i7-9700K@4900|GTX970oc|ASUSTUFZ390-PLUSGAMING|16GBDDR4-2400|Win10x64|pirosegérpad
Az SG-1 is a 8. évad végén nagyon szépen abbahagyható lett volna. Azért a két mozifilm mondjuk lezárta a sztorit.
Az Atlantist már csak poénból néztam. Az 1. évad nagyon jó volt. A 2. iszonyatosan fos. Onnantól fogva változó. Todd vitte bele a színt. :)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így megszakad\"
hát nem is csodálom amekkora szarvashibákat elkövetek a sorozattal kapcsolatban.... jobb is hogy véget ér, legalább nem gyalázzák tovább a SG nevet.
Kinyírták a scifi mûfajt (a mocskok, mint Kennyt).
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Warehouse 13!
Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.
Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.