17
-
#17 hát nem gagyi ez a nyitóképernyő?
Nézz róla videót, teljesen más képet fest, mint egyetlen képen. Persze így is lehet, hogy valakinek nem tetszik, dehát ízlésről nem vitatkozunk, ugye. Nekem pl jelenleg ez az UI jön be messze a legjobban...
roliika #2:
Honnan vetted az ingyenességről az információt? Legjobb tudomásom szerint nem ingyenes...
MrImy #9:
Pedig amerikában igen is volt részesedése... Egyébként szerintem Palm inkább magának köszönheti a piacvesztést (bár az még a PDA-érában elkezdődött), a Tungsten3 után kijövő modellek rendre kevesebbet tudtak, és a felhasználók a megváltónak beharangozott PalmOS6-ot is hiába várták. Egyébként PalmOS felületét szerettem, sztem sokkal átgondoltabb, mint a WM-é volt, főleg abban az időben...
Egyébként, úgy en bloc: vagy 4 hónapja jelent meg a rendszer, ennyi idő alatt Android is még inszignifikáns szereplő volt (persze hypeot leszámítva...). Marketet sok országból el sem lehet érni (ingyenes alkalmazásokat sem), csak trükközéssel, szerintem készülékkínálat is hagy némi kívánnivalót maga után... 1 év múlva már valószínű más lesz a helyzet, fejlődni fog az OS is rendesen. -
grobs #16 Az elmúlt 10 évből nem emlékszem, hogy 20% fölött lett volna a winmo a smartphone-ok között. Ráadásul az iphone előtt ez a szegmens viszonylag szűk volt, és a symbian uralta. Az utóbbi 3 évben pedig kifejezetten perifériára szorult. Így nem nevezném elterjedtnek.
A symbian fölött pedig mostmár a nokia szerint is eljárt az idő, ezért állnak be a wp7 mögé ... nomeg az 1 milliárd USD-ért.
-
Kasya #15 Már hogyne lenne elterjedt... Az, hogy az utobbi két évben fellendült az Android és Iphone, még a Win egy nagyon is elterjedt rendszer volt. Mai napokban, mikor már kiadták az uj WinPho-t, ez az előny csökkent és újra bekell húzni a közönséget. Mivel egy friss rendszerről beszélünk, ez nem egy nap lesz.
Mellesleg lehet nagy az arcuk, főleg most, hogy a Nokiával lepártoltak. Pár éve a HTC is egy low-kinai-mocsok volt.
Off:
A symbian is egy nagyon jó rendszer volt, de az idő fölötte is eljárt (egyesek szerint)... -
sedward #14 "több tajvani gyártó is saját készülékek piacra dobását tervezi, elsősorban azon piacokon, ahol az igazán nagyok még nem jelentek meg"
Valóban, bizton sikerre számíthatnak ott, ahol "igazán nagyok" még nem jelentek meg, például tibeti lámakolostorokban, az üzbég kecskepásztorok magas köreiben, a főhajcsárok és munkafelügyelők között a kambodzsai rizsföldeken és a gazdagabb bangladesi halászfalvak felső kasztjaiban - amennyiben sikerül az árat lejjebb szorítani.
"- A Microsoft tehát számos jelölttel tárgyalhat majd, bár az kérdés, hogy erre mennyire lesznek hajlandóak." Magyarul: Bizony azok a dzsunka távolkeleti gyártók a mi drága és vacak rendszerünkkel akarnak készülékeket gyártani, de mi még nem tudjuk, hogy hajlandóak leszünk-e lelacsonyodni odáig. Kicsit nagy az arcuk... -
sanyicks #13 attól még ugyanúgy nem elterjedt mobilra a win... (szerencsére) -
quantum #12 Facepalm.
A Windows CE-re épül a Windows Mobile és a Windows Phone is. Aki nem hiszi, járjon utána.
Ezen sokat gondolkodtál amúgy, vagy kapásbol? -
chuky123 #11 Csak ne lenne ilyen béna kezelőfelülete -
ppista #10 Nekem sem tetszik annyira a wp7 felülete, viszont nagyon gyors és stabil. Sok androidos telefon ezt a folyamatosságot közel sem tudja hozni, viszont ennek ára van. Drágák a wp7 készülékek, és annyival bizony nem jobbak. -
MrImy #9 Melyik bolygón éltél? A WinMo(bil ?!)-t nem kéne összekeverni a WinCE -vel, meg a GPS-ben használatos CE verziókkal.
A Win még soha nem ért el komoly eredményeket a mobiltelefonok világában. -
MrImy #8 Januárban még nem tudtam, hogy az utolsó Nokiám már a birtokomban van. :(
Az Android sztem jobb választás lett volna a Nokia részéről. -
Sequoyah #7 Alapvetően más megközelítés, szóval persze h sokaknak nem tetszik, de az iphone-t is mennyien utálták, aztán midnenkinek az van most:) -
Kasya #6 Igy volt? Palm és WinMo volt anno az egyetlen rivális. Aztán a WinMo tovább tudott fejlődni. Mondhatni, nélküle nem is lett volna okostelefon(fejlődés). Az, hogy a mai nap a robot a menő, nem kell lenézni a 2 mai nap is legnagyobb cégeket.
Lecserélni? Miért is? -
MsUser #5 Esélytelen ez a W7, de ez mobilfronton mindig is így volt! Egy szűk réteg azért megveszi használja, és közben csorog a mellette használt Android-os telefon láttán aztán lecseréli! De ez a cikk egy reklám, talán még fizetett is! -
sanyicks #4 hát ne is szemléltesd, mert a w7 egy os a voda 845 meg egy telefon... -
Ulkesh #3 "Valószínűnek tűnik az a verzió, miszerint a már korábban megvásárolt és letöltött zeneszámokat a jövőben ugyanazon felhasználók bármikor újra beszerezhessék (amennyiben elvesztették a fájlokat), illetve hogy a tulajdonukban lévő tartalmakat bármilyen eszközre átvihessék és korlátlanul felhasználhassák. "
Ezek tudtommal már rég megvalósult dolgok.
A letöltött tartalom az accounthoz kötődik, ha megvettél valamit, akkor bármikor újra letöltheted ingyen.
Az iTunes szinkronizáció alapból 5 készüléket enged meg, de a zenéket már egy jó ideje nem látják DRM védelemmel, szóval ez csak elméleti korlátozás. -
roliika #2 Először is az oprendszer itt is free.
Aztán a hardverkövetelmények megszabása garancia arra, hogy minden app jó sebességgel fusson (android nem erről híres).
A képernyőt áttekinthetőnek nevezném, nincs teleokádva mindenféle kis vacakkal.
W7 és egy vodafone 845 közötti eltérést meg inkább nem is szemléltetném ha nem gond. De még az Xperia is egy **** a W7 hez képest. -
sedward #1 A távolkeleti gyártók - miközben az ingyenes rendszerű androidos telefonokra akkora a kereslet, hogy nem győzik kijelzővel és processzorral ellátni őket, bizonyára tömzsögnek, hogy ilyen gagyit gyárthassanak, amihez még megvehetik az operációs rendszert is és egy csomó megkötéshez kell tartani magukat. Most nézzétek meg ezt a képet a cikkben, hát nem gagyi ez a nyitóképernyő? Még az HTC widget sem tud sokat emelni rajta...