9
-
Merces #9 ...dűnével dunát lehet rekeszteni......balfaszkám(ez úgy tetszik, zseniális öngól) -
Loverman #8 persze hogy olyan jövőképet festettek le, hiszen az akkori technológiából indultak ki, és nem láttak a jövőbe :) Ez a régi scifik nagy hibája. A Dűnében sem volt egy Különvélemény-szintű technológia (jó persze ha leszámítjuk az űrutazást), de abban az univerzumban legalább meg van magyarázva. Na Dűne film kellene viszont ehelyett, de nem is inkább a jelenben hanem menjünk vissza az időben és érjük el hogy ne Laurentiis legyen a producer és ne Lynch rendezze, akkor jó is lehetett volna. -
Wittgen #7 Engem még gyerekként a szüleim magukkal cipeltek a moziba, amikor a filmet vetítették. Hetekig rémálmaim voltak tőle :-)
Jó kis filmet sikerült annak idején összehoznia a készítőknek.
Off:
Azért a legtöbb sf nem feltétlenül hepienddel végződik, azonban amcsiéknál a legtöbb negatív tónusú film pénzügyileg bukik, ami meg ugye azt jelenti, hogy változtatni kell az eredeti sztori befejezésén. -
Inquisitor #6 ja olyan mint a Vuk folytatása Fekete istván leszármazotjától, vagy az Asimov univerzumának eladott trágya alapítvány vagy robotos témák folytatásai Silverbergtől vagy ki a franctól.
Nem kéne folytatás. Ha valaki értelmezni tudta a filmet, akkor tudja miért nem lenne értelme ...
Ha meg közelebb akarnak Dick műveihez kerülni, a lepusztult, replikánsokkal és egyébb kellékekkel operáló műveiből bőven választhatnak amit MÉG nem filmesítettek meg.
Mondjuk megnézném pl. a Különvélemény mennyire lett volna sikeres, ha az eredeti befejezésnél maradnak a készítők? :) -
galocza #5 hát én olvastam a jeter-féle folytatást. abból talán inkább ne... -
#4 Én már vagy jó 20 éve hogy láttam és bár nem a kedvencem mégis nagyon belémrögzült az a nyomasztó sötét, borús de mégis hangulatos zsúfolt városkép a kínai üzletekkel és a fedett utcákkal, meg azok a régi "gangos" házak és a 20. századi liftek a távoljövőben.. pont az tetszett ebben a filmben hogy egy kicsit emberközelibb és sokkal elképzelhetőbb távoljövőképet fest le, mint megannyi másik futurisztikus sci-fi. Részemről örülnék egy folytatásnak is az öreg Harisson Ford-dal, de az előzményre is kíváncsi lennék hogy azokat az elképesztően bonyolult robotokat akik még önmagukat is embernek hiszik, hogyan rajkák össze, illetve tervezik meg. -
#3 Azert mert a haverja, meg nem jelenti azt, h jo sci-fi iro. :S
Ma Hollywoodban kb 0% eselye van egy ilyen filmnek. (Hogy jo legyen.) -
#2 Kétséges, hogy tudnak-e méltó folytatást készíteni. Az az érzésem, hogy nem
Remélem hatalmasat tévedek. -
#1 Azt hiszem elő kell venni a BR-t, mert már nagyon rég láttam és így az intró után volt pár olyan rész, ami nem rémlik a filmből.
Azt pedig hogy jó-e a "folytatás"... majd kiderül. Majd harminc év után, szerintem beleférhet egy következő rész. :)