Szekeres Viktor

Folytatódni fog a Szárnyas fejvadász

Minden idők egyik legkultikusabb scifije, a Szárnyas fejvadász lehet, hogy nemsokára folytatódni fog, de egyelőre nem kell tartani attól, hogy Hollywoodban elkészülne a feldolgozása.

Minden jel arra mutat, hogy folytatása (vagy előzménye) készülhet Ridley Scott zseniális filmjének, a Szárnyas fejvadásznak (Blade Runner - vajon ma hányan fognák a fejüket a magyar fordítás hallatán). A Harrison Ford és Rutger Hauer főszereplésével készített scifi, melyet többek között Vangelis zenéje tesz kihagyhatatlanná, P.K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című novellájából készült el 1982-ben és akkor 27,5 millió dollár bevételt hozott Amerikában.


A Blade Runner-jogokkal az Alcon Entertainment rendelkezik jelenleg és a cég sajtóközleményben ismertette azon irányú terveit, hogy ezekkel a jogokkal élni is akarnak. Az elmondottakból kiderül az is, hogy érdekes módon a jogok csak előzmény, folytatás, esetleg tévésorozat készítésére vonatkoznak, az eredeti film feldolgozását nem engedélyezik. Egy második résszel kapcsolatban mindenképpen mankót, hogy könyv formájában már készült három hivatalos folytatás is a Szárnyas fejvadászhoz, melyeket K.W. Jeter, Dick barátja írt - ezek a Szárnyas fejvadász 2. - Emberi tényező (The Edge of Human), a Replicant Night és az Eye and Talon.

Mivel a projekt egyelőre korai szakaszában van, nem tudni, hogy Ridley Scott részt venne-e a készítési folyamatokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #9
    ...dűnével dunát lehet rekeszteni......balfaszkám(ez úgy tetszik, zseniális öngól)
  • Loverman #8
    persze hogy olyan jövőképet festettek le, hiszen az akkori technológiából indultak ki, és nem láttak a jövőbe :) Ez a régi scifik nagy hibája. A Dűnében sem volt egy Különvélemény-szintű technológia (jó persze ha leszámítjuk az űrutazást), de abban az univerzumban legalább meg van magyarázva. Na Dűne film kellene viszont ehelyett, de nem is inkább a jelenben hanem menjünk vissza az időben és érjük el hogy ne Laurentiis legyen a producer és ne Lynch rendezze, akkor jó is lehetett volna.
  • Wittgen #7
    Engem még gyerekként a szüleim magukkal cipeltek a moziba, amikor a filmet vetítették. Hetekig rémálmaim voltak tőle :-)

    Jó kis filmet sikerült annak idején összehoznia a készítőknek.

    Off:
    Azért a legtöbb sf nem feltétlenül hepienddel végződik, azonban amcsiéknál a legtöbb negatív tónusú film pénzügyileg bukik, ami meg ugye azt jelenti, hogy változtatni kell az eredeti sztori befejezésén.
  • Inquisitor #6
    ja olyan mint a Vuk folytatása Fekete istván leszármazotjától, vagy az Asimov univerzumának eladott trágya alapítvány vagy robotos témák folytatásai Silverbergtől vagy ki a franctól.

    Nem kéne folytatás. Ha valaki értelmezni tudta a filmet, akkor tudja miért nem lenne értelme ...

    Ha meg közelebb akarnak Dick műveihez kerülni, a lepusztult, replikánsokkal és egyébb kellékekkel operáló műveiből bőven választhatnak amit MÉG nem filmesítettek meg.

    Mondjuk megnézném pl. a Különvélemény mennyire lett volna sikeres, ha az eredeti befejezésnél maradnak a készítők? :)
  • galocza #5
    hát én olvastam a jeter-féle folytatást. abból talán inkább ne...
  • Roma Peti #4
    Én már vagy jó 20 éve hogy láttam és bár nem a kedvencem mégis nagyon belémrögzült az a nyomasztó sötét, borús de mégis hangulatos zsúfolt városkép a kínai üzletekkel és a fedett utcákkal, meg azok a régi "gangos" házak és a 20. századi liftek a távoljövőben.. pont az tetszett ebben a filmben hogy egy kicsit emberközelibb és sokkal elképzelhetőbb távoljövőképet fest le, mint megannyi másik futurisztikus sci-fi. Részemről örülnék egy folytatásnak is az öreg Harisson Ford-dal, de az előzményre is kíváncsi lennék hogy azokat az elképesztően bonyolult robotokat akik még önmagukat is embernek hiszik, hogyan rajkák össze, illetve tervezik meg.
  • Tetsuo #3
    Azert mert a haverja, meg nem jelenti azt, h jo sci-fi iro. :S
    Ma Hollywoodban kb 0% eselye van egy ilyen filmnek. (Hogy jo legyen.)
  • CybeRick #2
    Kétséges, hogy tudnak-e méltó folytatást készíteni. Az az érzésem, hogy nem
    Remélem hatalmasat tévedek.
  • Zocsi #1
    Azt hiszem elő kell venni a BR-t, mert már nagyon rég láttam és így az intró után volt pár olyan rész, ami nem rémlik a filmből.
    Azt pedig hogy jó-e a "folytatás"... majd kiderül. Majd harminc év után, szerintem beleférhet egy következő rész. :)