14
  • boond
    #14
    Igen sajnos ez a helyzet...
  • Dévid Bóvli
    #13
    Próbálkozni a kutya szokott, meg az ilyen cickány cenzor kormányok emberek kommunikációjának az ellehetetlenítésével.

  • Dévid Bóvli
    #12
    [i]"...Fang Binxing szégyenletesnek minősítette azt, hogy a kínai felhasználók megpróbálják virtuális magánhálózatok (VPN) segítségével kijátszani a tűzfalat."[i]

    Micsoda undorító, aljas demagóg csúsztatát, ez a mondat egyenesen azt sugallja, mintha egyáltalán bármi esélyük is volna a decentralizált anonim hálózatokkal szemben ..
    Nemcsak próbálják, ki is játszák a francba...
  • Sir Quno Jedi
    #11
    Amíg nem tudnak olyan harci potenciált kiállítani, mint Kína (és senki sem tud), addig vágyálom a szabadságuk. Pont mint a mi Triannonon kesergésünk. Semmit sem tehetünk és ezzel ők is tisztában vannak. Erővel szerezheted csak vissza ami a tiéd, ha ez nincs meg és nincs gyomorod a sokmillió halotthoz sem, akkor bezony minden marad a régiben. Ennyi.
  • boond
    #10
    Azért azt nem nevezném "szabadságnak" ha azt kell tenned, gondolnod stb, amit ők elképzeltek, és ha akárcsak egy parányi kétség, is van afelől, hogy nem úgy van akkor "megszívod".

    "Sir Quno Jedi:
    El kell dönteni hol élsz és milyen rendszer alatt."

    Igen, ezt mond a Tibetieknek, akik a saját országukban akarnak élni, szabadon, és nem száműzetésben. Ők ugyanis nem dönthetnek arról, hogy ismétlem saját országukban milyen rendszer legyen. És mivel Kínának nem tetszik a Buddhizmus sem többek között, ezért kell szenvedniük a szerzeteseknek is. - Holott ők nem ellenségek, és ismétlem a saját hazájukban...
  • Garrett27
    #9
    Így van.
  • Amergin
    #8
    * "jobb" NEM írni
  • Amergin
    #7
    "Szabályok" vagy talán inkább játékszabályok mindenütt vannak. A létező úgynevezett "demokráciák" és a lézető diktatúrák csak abban térnek el, hogy mik az aktuális tabutémák, amikről "jobb" írni, illetve ha már mégis írsz róla, akkor abban is van egy árnyalatnyi különbség, hogy mennyire b@sznak meg érte.
    De ezek nem lényegbeli, hanem fokozatbeli különbségek. Aki komolyan meg merészeli kérdőjelezni a rendszer alapjait, az nálunk is megy be a börtönbe, mert ez a létező demokráciának hazudott rendszer ez ilyen, lásd a politikai fogoly Budaházy György.
  • Rotyoka
    #6
    Pontosan, csak ezt értesd meg olyanokkal akik azt hiszik a demokrácia egy jó rendszer
  • NEXUS6
    #5
    Hát ezekkel nagyjából egyet tudok érteni. Az ember tudja, legyen vele tisztában, hogy mik a játékszabályok.
    Egy un. diktatúrában ugyan úgy védik az adott rendszer, mint az un demokráciában.
    Mind a demokráciában, mind a diktatúrában nyerhetsz viszonylagos szabadságot.
    A diktatúrában az adott hatalomhoz/ideológiához/valláshoz való közeledéssel, az ezeket képviselő érték egyfajta felhalmozásával, az un. demokráciában pedig az itteni hatalmi/vallási/ideológiai érték, a pénz felhalmozásával.

    Egy társadalom hatékonyságát, minőségét nem az határozza meg, hogy az adott államnak van-e félhold/vöröscsillag a címerében (az olaszokéban pl van!:), hanem milyenek pl a demográfiai mutatói. Az un. szabad világ országainak nagyrészében ezek a mutatók messze nem olyan jók, mint amire tartják magukat.
  • Sir Quno Jedi
    #4
    Tudjuk azt is, hogy szinte minden állam titkosszolgálata megköveteli, hogy bármilyen kommunikációt lehallgathassanak és feltörhessenek. Amit nem tudnak, azt nemes egyszerűséggel befenyegeteik és kitiltják, ha nem hallgat a cég a szép szóra (lásd. Black Berry). Ergó, ha nekiállsz VPN-en adatokat kiszivárogtatni idegen hatalom végpontjaira, akkor máris gyanús vagy, ehhez nem kell kína. Evvan. Vannak akik a tenoristákra hivatkoznak, kína meg a nyílt külső és belső ellenségeire (amik vannak is szép számmal, nem csak afféle fantomellenségkép, mint a tenoristahadak).

    Persze ha nyílt neten, szigorúan titkosítatlanul forgalmazol infót oda/onnan, ahova és amit "szabad", akkor esélyed van rá, hogy nem visznek el egy szép napon...vagy de.
  • peterx
    #3
    hogy dögölne meg...
  • Sir Quno Jedi
    #2
    Khmmm... Vannak még idehaza is szavak és mondatok, amiket NEM írhatsz le nyilvánosan a médiában (ami a net egésze tulképpen), mert mész szépen a börtönbe. Nem hiszem, hogy pont kínára kéne ujjal mutogatni. EZ egy ilyen világ. Vannak akik megmondhatják, hogy mi mit mondhatunk/gondolhatunk, mi meg max. csak csikorgathatjuk a fogunkat, igaz azt sem túl hangosan, mert még meghallják a szomszéd cellában...
  • Sir Quno Jedi
    #1
    Nos mivel folyamatosan hadban állnak így vagy úgy, ez érthető. Pölö amcsik is keményen próbálnak minden nemzetközi jogot áthágni, több-kevesebb sikerrel, de EU-ban is nagy divat mostanság is. Én megszoktam már a HTTP proxyt is, nomeg a sok tűzfalat és vírusvédelmet és tartalomszűrést (ami ráadásul öntanuló). Én azt mondom ezekkel is együtt lehet élni, ha sok hajszála ki is hullik az embernek. El kell dönteni hol élsz és milyen rendszer alatt. Ha nyomtatott médiákban és tévékben/rádiókban nem lehet lázadni, akkor miért vártak/várnak mást a kis kínaiak az interneten?! AZ miben más? Az elnyomó rendszer a totális ellenőrzást szereti, érthető okokból, így gyorsan börtönben találhatja magát, aki a rendszer ellen izgat, vagy csak "afféle" oldalakat böngészne.

    Őszintén, azt is megtehetnék, hogy nem tiltanak semmit sem a neten, csak logolják hol jártál és ha ők azt "hazaárulásgyanúsnak" tartják amúgy, akkor megy érted a fekete autó. Ennél még mindig jobb az előzetes szűrés. Senki sem szereti, ha a polgárai az ellenségei weboldalain tolonganak... :D