Fekete hattyú - Natalie Portman megmutatja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miközben néztem a filmet, formálisan frusztrálva éreztem magam végig. Ilyen moziélményem még nem nagyon volt, amint végeztem a filmmel gyorsan beszereztem a rendezõ egyéb alkotásait, A PI- vel és a Pankrátorral valamiért nem bírtam, de a többi határozottan lehengerelt.
Kiváncsi vagyok a rendezõ mit hoz ki egy Wolverine szintû filmbõl, remélem a stúdió nem köti majd meg nagyon a kezét, bár nem rajongok az X Sagáért, de ezt kifejezetten várom.
sodorj meg,pödörj meg
William Hunter, nálam is kb ezt a hatást érte el a jelenet... a nézése meg a metamorfózis... kurva nagy. Ja és amikor ott áll a színpadon feketehattyúként a tánc végén, nézzétek az árnyékát:)
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Nekem több borzongást, jobb élményt nyújtott ez a film, pedig nem is új: Don't Look Back (2009)
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Köszönet Darren Aronofsky, Clint Mansell és Natalie Portman.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Számomra hibátlan mestermû, mint Aronofsky többi filmje is. Úgy is, hogy a baletthez minimális közöm sincs.
pontosan ugyanazt írja viktor is, amit én.
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"
aronofsky meg tipikusan az a rendezõ, akinek a filmjei vagy tetszenek, vagy nem. számomra mindegyiknek van egy különleges hangulata, ami szinte rögtön beszippant, és leköt. a forrásé, a pankrátoré (szvsz legeslegjobb film 2009-ben!), és a fekete hattyúé is. ha ez a hangulat nem kap el, akkor nem fog tetszeni.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Most a munkáját akarod elvenni, vagy esetleg nem akarod megdolgoztatni a pénzéért?
Ha te akarod összerakni a filmet a fejedben, akkor csak ilyesmikre tudok gondolni.
Amúgy nem ez volt a téma alapja szerintem, mert itt nem arról van szó, hogy érthetetlen a film. Sõt, ezen a filmen nincs túl sok gondolkodni való, egész a kép.
Itt egyszerûen leírtam a véleményemet arról, hogy nekem miért nem nyerte el a tetszésemet. Aztán ugye volt aki szerint ez a felnõtt film. Én meg erre reagáltam, hogy miért kell egy szerintem unalmas, klisékre épülõ mûvészfilmet úgy aposztrofálni, hogy na ez az igazi felnõtt film? Mert más filmek is vannak, amik szerintem felnõtteknek inkább szólnak és mégsem unalmasak, sõt egyenesen szórakoztatóak.
Ezért nézek én inkább Anime-okat mert azokban legalább van igényesség,meg jó történet, meg felnõtt tartalom meg jó kis drámai színezet. Persze azokból is van kicsiknek való meg gagyi, de még mindig fényévekkel elõrébb tartanak hálivúdnál.
Te még életedben nem húztál le filmet? Ekkora baromságot, hogy akinek nem tetszett, annak nem jött át. Csak mert te azt hiszed, hogy neked átment. A leírtak alapján nem igazán.
nem érted az egészet. amikor rájött, hogy megesbezte magát, nem mentõért szaladt. leült, kisminkelte magát és ment tovább táncolni. amikor zuhan lefele látod a szemén, hogy õ már nem is akar továb szenvedni, tökéleteset alkotott és meghalhat "nyugodtan". De ha a sebrõl akarunk okoskodni elmesélem, hogy ha magadba szúrsz egy üvegszilánkot és benne hagyod vígan élhetsz több órát vagy napot is, miután kihúzod elvérzel.
Én elhiszem, hogy nem jön át a film, de minek lehúzni... soha nem fogom megérteni.
Felnõtt film vajon mi? A felnõttség "korhatára" 18-21 év, utóbbi szám talán reálisabb és persze van aki soha nem éri el, még 70 évesen sem :)
Na szóval mire valaki "felnõtt" lesz, addigra képes ÖNÁLLÓ gondolkodásra és véleményalkotásra. Nem azt szajkózza amit a szülei, kedvenc tanára, legjobb haverja, stb. Hanem amit Õ gondol. Egy Monte Cristo egy komplett történet, inkább lenne családi film, mint felnõtt. Készen kapsz mindent. Nekem az a jó film, ahol bizony nekem kell sok dolgot összeraknom.
spoiler
Bár szerintem még csak meg sem halt a végén a csaj: egy olyan sebe volt, amivel még egy óráig tudott balettozni, úgyhogy nem valószínû, hogy halálos lett volna.
Az I Saw the Devil-t meg megnézem, bár nem kedvenceim a húzott szemûek.
Tudtam, hogy magát szúrta le. Már amikor a leszbis jelent volt, akkor tudtam, hogy csak képzelõdik. De hát erre voltak ráutaló jelek is, a rendezõ el is árulta magát, pl. amikor a fürdõkádban hirtelen megjelent a vetélytárs arca.
Amúgy tévedsz, az Eredet sem tetszett. 2010-ben egyetlen egy film volt ami igazán tetszett, az I Saw the Devil. Ennyi.
Nõjetek fel a feladathoz, kalaposfasz te meg szakadj le rólam, kicsit uncsi vagy, hogy mindenhova bepofázol egy vita miatt, mint egy óvodás, tedd már túl magad a régi sérelmeken.(és használd a SPOILER jelzõt légyszíves)
(Nem mellesleg, ki mást szúrhatott volna le? Tudni lehetett, hogy meg fog halni (klisé!), azt is, hogy hallucinál (klisé!, így ha nem mást szúrt le, akkor csak magát szúrhatta (klisé!, nem ördöngösség ez. Ettõl még fasza a film.)
A "fogadok, hogy a kedvenc filmed" meg a végén tipikus elismerése a saját ostobságodnak, haha.
Én a filmet 4x láttam, 5. alkalom a moziban lesz és nem csalás nem ámítás nem szeretem a balettot.
SPOILER!!!!!!!!!4
A kiszámíthatóságról révén még szó, azt ne add be senkinek, hogy a végén az ominózus öltözös jelenetben te tudtad, hogy magát szúrta le...
De érdekes, hogy mostanság az ilyen jellegû filmek rendre brutális pontszámokat kapnak és minden ódákat zengenek róluk. Most ennyire mûvésziek lettek az egyszeri nézõk vagy már a közönségfilmek között nincs nagyon olyan ami megmozdítja õket és akarva akaratlanul hiánypótlásként tekintenek az ilyen alkotásokra?
Hát az eleje olyan volt amilyenre számítottam, hab könnyû balerinák ugrabugráltak. Mondom oké, fel vagyok vértezve valamelyest, tudtam, hogy egy balett-táncosról fog szólni.
Gondoltam, ahogy haladunk az eseményekben azért ez a balettvonal át fog váltani abba a bizonyos pszicho-thriller részbe, és egy kicsit a háttérbe tolják a táncikálást. (Elvégre bizonyára nagyon kevés balettrajongó van a mozinézõk között)
Hát nem ez történt, eltelt egy óra, még mindig csak táncikálnak. Már bejött valami elvontabb laza életérzés kontra merev otthongubasztós életérzés, de ezen kívûl semmi komolyabb nem történt.
Ez már a film fele volt, na gondoltam, a második felére tartogatják az igazi történetvonalat.
Hát tévedtem. Mert olyan ebben a filmben nincs, vagyis van, csak éppen az olyan, hogy egy rutinosabb nézõ a film harmadától rájön, hogy most akkor mi is az ábra és ettõl kezdve a film semmi újat nem tud mutatni. Nem tudom, hogy ezt az egyértelmû és faék egyszerûségû történetet úgy szánták, hogy majd ez lesz a nagy csavar vagy sem, de nekem személy szerint semmi izgalmasat nem adott. Ez egy klisé, találkozhatsz vele számos más filmben.
Ja és a balett. Ezek tényleg táncolnak az egész filmben. Az nem csak egy jó alap, nem az maga a film!
Be kell vallanom õszintén ez egy hálivúdi elvont mûvészfilm amibe egy õsrégi thriller klisét beleerõltettek, amitõl csak még unalmasabb és kiszámíthatóbb lett az egész.
Bár nekem a rekviem egy Álomért sem tetszett. Valahogy ennek a manusznak a stílusa engem nem hogy nem fog meg, hanem egyenesen idegesít. Unalmas, egyszóval.
Én annak ajánlom megtekintésre, aki tényleg érez némi vonzalmat vagy kíváncsiságot a balett iránt és nem vár hatalmas világmegváltó csavaros történetre se olyat aminek legalább néhány részében feláll az ember hátán a szõr, vagy kicsit megborzong, esetleg néha elkerekedik a szeme, ahogy azt egy normális ember egy komoly pszicho-thrillertõl elvárná.
Én 10-bõl maximum 5-öt adok ennek, mert értékelem a színészi játékot, de mint tudjuk, attól még nem lesz jó egy film, az annál sokkal több tényezõs dolog.
Szerintem már réges-rég befutott a Pi, a Requiem for a dream és a Fountain szintén nagy alkotások voltak. Remélem van még a tarsolyában valami, ami a 1-2 éven belül legalább ekkora hatást fog elérni.
amúgy persze, hogy gáz, már, ha arra célzol, hogy kevés és, hogy vidékre, csak pár hét múlva jut el, de a jelen forgalmazástámogatási helyzetben érthetõ, ha a kevés kópiáját a forgalmazó elõbb ott futtatja ki, ahol több bevétele lehet. aki kíváncsi a filmre, az túlél még pár hetet.
A rendezõ, és Portman kisasszony, valóban kitettek magukért, viszont nekem hiányzott belõle valami, ami miatt újból megnézném. De lehet, hogy csak a balett miatt van, mert sosem érdekelt.
=> vannak közös elemek, de ha ezt másolásnak hívja valaki, akkor neki már nem is érdemes néhány évtizede filmeket néznie.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Ha valaki esetleg tudja, nagyon szépen kérem, árulja el nekem, hogy ez miért van, mert komolyan mondom megüt a guta. (Ja és ha letöltöm esetleg, akkor mocskos bûnözõ vagyok, tudom)