23
  • Rotyoka
    #23
    A demokrácia alapelve az pontosan ugyanaz mint a kommunizmusé.

    Mindenki EGYENLŐ. A kommonizmusnál jobb rendszer NEM létezne, ha meg lehetne valósítani, de ez ugyan olyan lehetetlen dolog mint a demokrácia. Csak a tudatban létezhez, de már papíron sem, nemhogy a gyakorlatban.

    Én még mindig azt vallom, és azt is fogom, hogy legyen diktatúra, de az úgy hogy JÓL csinálják. Mondják meg hogy nekem mi a jó, de az TÉNYLEG jó legyen. Legyen a politikai elitnek havi 50 milliós fizetése, de akkor JÓL csinálják azt amit csinálnak.
  • Tikal #22
    Azért nem hiszem hogy itt bárki is szivesen dolgozna inkább egy nike cipogyárban, mint itthon :) Szoval jo ez itt :)
  • Tikal #21
    "A demokrácia az, amikor két farkas és egy bárány szavaz arról, hogy mi legyen a vacsora"
    Benjamin Franklin
  • Amergin
    #20
    Melyik nép fiaként születtél volna meg szívesebben? Pl. kínaiként?
    A demokrácia pedig jó dolog. Már a demokrácia.
    Nem pedig az, ami ma annak van hazudva. Olyan, hogy képviseleti demokrácia, olyan NINCS! Mert az onnantól kezdve már nem az. A "demokrácia" az mai értelemben pártokrácia és moneykrácia. Te vissza tudod hívni az úgynevezett "képviselődet", ha csapnivalóan "képvisel"?
    Van egy rossz rendszerünk, amit mellesleg úgy neveznek, hogy "demokrácia" (megcsúfolva, kiforgatva a szó jelentését) és elvitatkozunk arról, hogy most az a jó rendszer, vagy a diktatúra az vajon "még ennél is" jobb-e.
    "A vadászat az a tevékenység, amelyet a Nép választott képviselői útján gyakorol".
    "Ha a szavazás bármit is megváltoztatna -betiltanák."
  • Zizou2
    #19
    hát nem úgy tűnik :) hjajj ez a fránya globalizmus sikeresen rombolja a nemzeti öntudatot sajnos...
  • Rotyoka
    #18
    A válasz soha.

    Nehogy azt hidd hogy a demokrácia egy húde jó államforma. A diktatúra sokkal jobban tud működni, ha jól csinálják
  • Nethyrrea
    #17
    a kínai kommunizmus újabb eszköze hogy megpróbálja kordábantartani a népet. kíváncsi vagyok mikor lesz arrafelé is valami rendszerváltó forradalomféle
  • Rotyoka
    #16
    de sajnos az vagyok
  • Zizou2
    #15
    csak mondd azt hogy nem vagy magyar és megértjük :)
  • Rotyoka
    #14
    Én például se nem tisztelem se nem szeretem Magyarországot, csak sajnos ide születtem, és amint tudok takarodok is ebből a gödörből.

    De kétlem, hogy akkor én most egy szarkazal senkiházi vagyok, maximum a debil jobbikosok szerint, de azokat ki nem szarja le?
  • pifoeko
    #13
    Akárhogy is örülök hogy nem oda születtem.Na de azzal viszont egyetértek hogy nem szabad totális szabadságot adni az embereknek irányítani kell összefogni és ellenőrizni. Példa: vajon hány mai fiatal gyerek vagy idősebb honfitársunk tiszteli és szereti Magyarországot, vajon hány gyermeket menthettek meg így a kínaiak az erőszaktől a durva sértő pornográfiáktól amiből bőven kijut az interneten ajánlom mindenkinek a Spektrum csatornán hétköznap délután fél 5-től játszott műsorát ott lehet látni hova vezet az erkölcsi analfabetizmus és a nagyra becsült szabadság amiben fiatalok ezrei éllnek. Itt is és ott is vannak hibák. Ne dobáljuk egymásra a sarat, hanem inkább összekellene fogni. Az vezetne is valahova.
  • NEXUS6
    #12
    Kínában nem az a gáz, hogy elnyomó. Hanem hogy elnyomó, és ezt felvállalja (a nyugati típusú demokráciával szembehelyezkedik) és emellett gazdaságilag is sikeres.

    Pedig ugye a liberális demokráciánál nincs ami jobban támogatná a gazdaságot.


    Az egészben ugyanis van egy trükk, ami kívülről nem nyilvánvaló és még az is lehet, hogy a kínai vezetők sincsenek vele 100%-ig tisztában. Harcolnak ellene, megszüntetik és akkor a kínai csoda véget ér.
  • Rotyoka
    #11
    Lehet szívesebben élnék ott "sötétségben" mint itthon húde felvilágosultan...
  • sanyicks
    #10
    Nyugati igazság: IMF, adósság, bankok akik bármit megtehetnek, "felszabadító" háborúk, megszorítás, milliárdos pénzek az ember életét minimálisan jobbító dolgokért.
  • krajcsovszkig
    #9
    Engem meg Kína zavar.

    1 - 1.
  • opeca
    #8
    A facebook-ot én már világszinten betiltottam volna
  • lapaleves
    #7
    nem. a megsimerés és választás szabadsága jön mindenkinek. ha te ebből az általad leírtat tekinted egyeduralkodó nézetnek, akkor így jártál.
  • shenmuedc #6
    Ha az az amerikaistenitő faszság Meg "szabadság" jön nekik mint nekünk, jobb is nekik igy.
  • boond
    #5
    Szerintem az a fő gond, hogy a facebook és társain olyan információkat is megtalálhatnak amit egyébként nem "lenne szabad" pl fent van a Dalai láma is, twittere is van ha minden igaz. És igen még a végén kiderül az igazság, és esetleg az emberek rájönnek, néhány dologra...
    Bár Kína gazdasága most gyorsan fejlődik, így elvileg jobb a helyzet mint eddig volt, legalábbis a városokban, nagyvárosokban -gondolom én.

    Persze ettől még nem nagyon változik a cenzúra és a szabadság mértéke...
  • Demjén Rózsi
    #4
    Sokféle igazság van. Mindenkinek van egy sajátja, amit ilyen-olyan cenzúrákkal a világon mindenütt megpróbálnak törölni. Viszont minden internetes cenzúra ellen megvéd a TOR, ezért ha úgy tetszik, ez az igazság.



  • mad mind
    #3
    Ez jó volt. Mi az igazság, az amit a mi politikusaink próbálnak lenyomni a torkunkon, esetleg az amit, az európaiak, vagy amit az amcsik?
  • MsUser
    #2
    Most megtudják, mi a helyzet a nagyvilágban, és egymással is beszélhetnek szabadon. Oda az eszmei tradícióknak, jön a szabadság és az igazság!
  • roliika
    #1
    Csak nem azért, mert majd megtudják, hogy létezik más is, más országok, ahol nem falják fel az embereket, sőt talán még pénzt is tudnak keresni, vagy tanulhatnak új dolgokat?
    Vagy vannak olyan helyek, ahol a nők nem alacsonyabb rangúak mint a férfiak?
    (Praktiker-Budapest...kicsi ázsiai nő cipelte a deszkákat, meg ilyen nagyobb nehéz izéket vettek még, ő csinált mindent a nála majdnem 2* nagyobb csávó meg csak állt mellette és nézte)