52
  • god25
    Ebből a filmből egy "normális" szinésszel (vagy rendezővel) sokkal többet ki lehett volna hozni. Egyszer nézhető közepes film.
  • mad mind
    Szerintem jó film volt de a végével nem vagyok kibékülve.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Jobb lett volna, ha meghal és a zsaru éli túl. Sokkal inkább illett volna az alapsztorihoz, pláne, hogy nem is tudott róla a Sofőr.
  • sandor8206
    "...Nincs igazad..." Igaza van, egy film pályafutását lekövetve, könnyedén be lehet lőni sacc-perr kb. hogy mennyire jött be egy film a nézőknek, itt természetesen több heti jellemzőket kell figyelembe venni!
    "..Ha ugyanis igazad lenne, akkor az Avatar minden idők egyik legjobb filmje, legalábbis az érvelésed szerint, pedig csak egy középszerű film..." szted középszerű más szerint nem. Az meg, hogy minden idők legjobb filmje-e tökmindegy, hisz úgyse lehet meghatározni melyik az. Beírom ide pl: Keresztapa, tuti jönne rá szavazat, hogy az mennyire szar
    + kalapos barátunk nem azt írta, hogy ha nagy zsé=jó film
    hanem, nagy zsé=nézők nagyrészének tetszett és a kettő nem ugyanaz
    Avatar nézők nagyrészének tetszett!

Faster buktája? sajna azt jelképezi, hogy ma már nem kell akciófilm vagy sima krimi. Ha akciófilm kell, akkor 40 kg csajok verjenek halomra mindenkit, alsógatyát kívül hordó szuperhősök kellenek, ha meg krimi minimum kell egy kormány összeesküvés, "kicsi" ma már nem menő, mindenből EPIC kell. Sajna!
  • willcox
    Nincs igazad. Ha ugyanis igazad lenne, akkor az Avatar minden idők egyik legjobb filmje, legalábbis az érvelésed szerint, pedig csak egy középszerű film.
    Ha valaminek nagy hírverést csapnak (nem csak a direkt reklámokkal, hanem a bújtatott reklámokkal is), azt a konzumidióták megkajálják. És a bevételek megnőnek, pedig korántsem biztos, hogy maga a film jó, sőt, aki bedől, annak is lehet a film megnézése után becsapottsági érzése.

PS: 1000 készülék nem adhat reprezentatív mintát a teljes lakosságra vonatkoztatva, csak arra az 1000 emberre, akinél mértek. Nagy átverése ez is, valójában nem más, mint bújtatott reklám.

Nem vitázom tovább, mert a lényeget már leírtam, feleslegesen meg nem gépelek.
  • kalapos01
    Én értem, mit írsz, de nem hiszem, hogy igazad lenne, mert ha jó egy film, akkor az ki fog tudódni, hogy jó, és akkor egyre többen fogják megnézni. Általában. Ha meg nem jó, akkor nem fogják egyre többen. Általában. Elég megnézned, hogy az emberek mennyi tré filmet tartanak jónak és azt, hogy mennyi tré film lett siker. Utóbbiból van kevesebb. Vagyis jobb a bevételt nézni. Ha valamit nézni akarunk.

A teljesen véletlenszerű szavazásnál minden jobb, a mérőműszerek például ezerszer, mert nem a mennyiség számít, hiszen szézezer szavazat is falsabb eredményt adna, mint mondjuk ezer készülék, ha csak az utóbbi dolgoz fel reprezentatív mintát.
  • willcox
    Ahhoz, hogy valaki véleményt tudjon mondani egy filmről, ahhoz azt előbb látnia kell. Aki moziban látta, annak jegyet kellett vennie, ez adja a jegybevételt. De aki megvette a jegyet, és meg is nézte a filmet, annak még egyáltalán nem biztos, hogy tetszett is. Ezért értelmetlen a jegybevételekhez bármilyen minősítést is kötni.
    Egy filmet viszont nem csak moziban lehet megnézni, így véleménye annak is van, aki egy fillért sem hagyott a pénztárnál. Ezért lenne jobb egy szavazás. Érthetően írtam? Az már csupán technikai kérdés, hogy mindenki csak egyszer szavazhasson.
    Persze az is igaz, hogy nem szavaz mindenki, aki látta a filmet. Vagyis egyértelmű konklúziót nem lehet levonni. Mindenesetre semmivel sem rosszabb módszer, mint a tévéműsorok nézettségei adatai, ahol kevesebb, mint 1000 mérőkészülék adatát vetítik ki egy ország népességére.
  • kalapos01
    Nem hiszem, hogy az elmúlt 50 évben valaki is összekötötte volna a bevételt a jósággal, de a MAI internetes világban, ha valaminek nincs értelme, akkor egy szavazás eredményét összekötni bármiféle jósági mutatóval. Szerintem te is tudod, hogy a MAI internetes világban mennyire lehet adni a szavazásböködők véleményére. Szóval, ha választani lehet, és direkt megnéztem az elmúlt évek toplistáit, akkor ezerszer inkább a bevétel, mint egy szavazás. A bevételnél kisebb a hiba esélye, elnézve az itteni szavazások eredményeit.

Ja. A Rohanás figyelemreméltó film. Ennyi elég róla.
  • willcox
    A mai internetes világban még mindig felhozni a mozijegyekből beérkező bevételt, és ezt összekötni bármiféle jósági mutatóval nagy ostobaság.
    Egy szavazásnak több értelme van, persze egy kicsit kibővítve a szavazó életkorának megjelölésével, meg még pár adattal.
  • zetortraktor
    A csajszi akkor lett volna súlyos, ha a végén, a chickenezés után tényleg megjelenik és levadássza Rockot. De sajna kivágták.
  • bippo
    Nekem tetszett a film.
    A nyomozónő meg csodálatos. Bár inkább a Californication-ben igazán jó. (Gives me a boner :) )

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ami nem tetszett, az a bérgyilkos. Egyszerűen idegesítő a fazon. Azt hinnéd, hogy profi, közben kiderül, hogy egy lúzer. A nője pedig bár szép (anno a Lostban még szebb volt) , de teljesen súlytalan.
  • Yutani
    A Chevellen és a Ferrarin kívül egy Lotus Elise is van a filmben, ami az alsó csajos képen sárgít. Nem virít, mert nem vörös, hanem sárgít, mert sárga.

Vagy az a Ferrari igazából ez a Lotus?
  • Lebok
    Szerintem nem volt rossz film, számomra egy olyan 7-es kb.