Rohanás - Új Terminátor születik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"
valóban nem akciófilm, hanem krimi.
Lehet, hogy csak rossz hangulatban nézted a filmet vagy sokkal többet vártál.
Nekem pl. tetszett. Bár tény, hogy voltak benne kidolgozatlan és értelmetlen dolgok, fura karakterek, klisé is volt benne bõven, de ettõl még élvezhetõ kis film volt.
Én pl. a The Hurt Locker filmben csalódtam hasonlóképp. (kb. ugyanazt fel tudnám sorolni, amiket Te írtál), csak az még akciófilmnek és elgondolkodtató drámának is szintúgy kevés.
Sõt, mivel a "közízlés" éppen hogy erõsen leépült az elmúlt 10 évben. Az, hogy ez miért következett be, megér egy külön topikot...
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
(Idiocracy tetszett, a The Fall pedig gyönyörû film)
willcox: #39: elolvastam.
Azt kell elfogadnod, hogy azért, mert tudatosabban választasz filmet, (remélem, minél többen vannak/lesznek így), és neten nézel, attól még jelenleg ez a filmválasztási mód van kisebbségben.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
[ ] tetszett
[ ] többet vártam
[ ] nem tetszett
Persze, tovább görgethetjük a sztorit még azon a szálon, h ezek a vélemények esetlegesen szubjektívek (fúj!) és még így sem tükrözné objektíven egy adott film, jóságát.De adna egy képet, nyilván átlagemberbõl van több.
Netes szavazást én is jobb ötletnek tartanám, természetesen akkor lenne értelme, ha 1 ember csak 1x tudna szavazni, és tényleg csak olyan szavazna, aki nem baromkodja el, és normálisan szavaz.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Olyan mint Statham, mindkettot birom de olyan hulye filmekben tudnak szerepelni....
Egyébként a közízlésrõl jut eszembe az Idiocracy címû szatírában bemutatott jövõkép - a moziban egy közelit bámul mindenki egy pucér seggrõl, mely néha fingik egyet. A közönség tapsol, éljenez, az alkotás Oscar-t is nyer. Mert sajnos effelé haladunk.
Ami pedig a nézettséget illeti. Azt is tudjuk, hogy a legjobb az lenne, ha mindenkit meg lehetne kérdezni, aki látta a filmet, hogy véleményezze (akár moziban, akár neten, akár videotékában). De sajna ez kivitelezhetetlen. Ezért próbálják meg ezt modellezni, közelíteni. Vagy a bevételi mutatókkal (idõsíkon természetesen), vagy netes szavazásokkal, vagy tévénél pl. a mérõkészülékekkel. Egyik sem tökéletes, egyikkel sem lehet egyértelmû és pontos végkövetkeztetést levonni a film minõségérõl (fõleg, mert az egyben szubjektív is), de legalább megpróbálják a lehetõ legjobban közelíteni.
Szóval hiába vesszõparipád a neten nézõk és szavazók részhalmaza, és nem akarod elfogadni a bevételi mutatókat, mindkettõ csak egy módszer a sok közül.
Ha pedig a filmeket illetõen az ízlésed egyedi ("nem tipikus filmnézõ"), esetleg ínyenc, attól még nem feltétlenül a többi ember hülye, csak más, esetleg az õ ízlésük közelebb áll a közízléshez.
Gyõzike és maúnika pedig biztos többszázmillió dollárt produkált a mozipénztáraknál, nem tudom, hogy jön ez ide. Ettõl függetlenül úgy tûnik - sajnos - eltalált egyfajta közizlést. (Meg persze formálta is valamennyire azt).
az olyan szavazásokat meg ne hozd már fel példaként, ami önkéntes és nem jól összeállított minta alapján készül
erre mondta kalapos és én is , hogy ATTÓL a szavzástól még a bevétel is jobb, nem az hogy tévedhetettlen vagy CSAK az a jó, hanem JOBB. A két rossz és tévedhetõ adathalmaz közül a kisebbik rossz
Pl: annó volt a cinematrix-nak egy egész európára terjedõ felmérése és rendes felmérés volt, megkérdezték az átlagembert is aki nem fog felmenni az imdb-re vagy akármelyik internetes mozi honlapra és szavazni egy filmre mert kb. tökre nem érdekli és leszarja csak megnézi moziban vagy otthon és kész
elsõ 3 helyezett
1; Shindler
2; Ponyvaregény
3; Titanic, ez pl: hol van az imdb-n, a picsába, pedig akárki akármit mond a nagyátlagnak tetszet a film, egy szar filmre nem fognak 42 héten át jegyet váltani ( a víz kirázz tõle, 3 részben tudtam megnézni, de akkor se fogom az mondani rá, hogy tuti csak a hájp vitte, meg valójában nem is szerették az emberek, mert van józan eszem)
vagy olyan filmek szerepeltek a TOP100-ban, mint Csupasz pisztoly, Halálos fegyver, Die Hard ezek hol vannak az imdb-n és pedig a nyakamat tenném rá, hogy inkább megnézik az emberek még 20-or mint mégegyszer a imdb 1. Remény rabjait (ami jó film), mert az emberek nem MÛVÉSZILEG jó és eredeti filmeket akarnak, hanem jó, élvezhetõ, szórakozató filmeket akarnak, ami persze nem egyenló a gagyival, nagyátlag persze!!!
Nekem egy film megnézése elõtt a következõk a kiválasztási szempontjaim: mûfaj, szereplõk, rendezõ, rövid tartalom. A legkevésbé sem érdekel, hogy kinek mi a véleménye róla, sem az, hogy mennyi volt a film költségvetése, sem az, hogy mennyi volt a bevétele (régebbi film esetén).
Teljesen hidegen hagynak a trendi dolgok. Nem tartozom semmilyen csordába. Ha valakiben túlteng a csordaszellem, és még nagyon trendi is akar lenni, az csak tereltesse magát, engem nem zavar. Csak ne harsogja, amit el akarnak hitetni vele.
simán be lehet lõni egy filmrõl, hogy tetszet-e az embereknek (nagyrészének!!!), milyen a véleményük róla, csalódtak-e
a számok soha nem hazudnak, egyszerûen azért mert csak igazán sikeres film csak az lehet amit megnéznek 2. és 3. héten is és szar filmet nem fognak, mert nem fogják mégegyszer megnézni, nem fogják ajánlani, sõt inkább mondják, hogy szar, nem fognak róla jó kritikák kijönni stb.
Ha én éhes vagyok, akkor neked nem lehet igazad!
"Az a film, ami többszázmillió dollárt produkál, annyira szar nem lehet. Legalábbis a közizlést valamilyen szinten eltalálja." - gyõzike és maúnika sem lehetett szar, mert állítólag sokan nézték, igaz? Ennyit a közizlésrõl, meg a hozzáértésedrõl.
Én úgy vagyok vele, hogy ha a nagy tévécsatornák többtíz/százmilliók elosztását ezen nézettségi adatokra rá merik bízni, nekem is megfelelõ lesz.
Bevétel-filmminõség: Azt senki nem mondta, hogy nagy bevétel=jó film. Viszont egyfajta iránymutató egyben. Az a film, ami többszázmillió dollárt produkál, annyira szar nem lehet. Legalábbis a közizlést valamilyen szinten eltalálja.
Abban igazatok van, hogy aki jegyet vesz, nem biztos, hogy tetszett is neki.
De ha egy film nem jó (vagy az elõzetesek alapján támasztott elvárásoknak nem felel meg), annak hamar híre megy, és hamar lecsökken a nézõszám.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Az lenne a megfelelõ értékelés ha a film után a moziban szavazna mindenki, vagy a film után fizetne annyit amennyit neki ért. (ez utóbbi pár országban tuti nem mûködne) Mert az hogy elmegyek a moziba és kifizetem a jegyet, még nem fogja azt jelenteni hogy tetszeni fog a film, max azt hogy halgattam a divatmajom csõcselékre/hittem a marketingnek/nem halgattam a megérzéseimre (még ha csalhatnak is).
Az Oscar-díj meg az Arany glóbusz leginkább politika.. amik ott nyertek eddig legjobb film címet.. hát.. nem sok fogott meg.
Sokfélék az emberek, vannak mindenevõk, és vannak, akik csak pár stílust kedvelnek. Nyilván a tetszési index sem lesz azonos minden embernél.
A jegyeladások csak egy dolgot mutatnak meg: mennyien látták a filmet _moziban_. De ebbõl még nem következik egyenesen sem az, hogy annyinak tetszett is a film, sem az, hogy arányosan annyival jobb film lenne, mint egy olyan film, amit kevesebben láttak moziban. És ha már itt tartunk: nem mindegy, hogy hány moziban hány hétig vetítik. Nyilván több nézõje lesz egy olyan filmnek, amit sok helyen sokáig vetítenek.
Nos erre a filmre visszatérve sztem 1 átlagos, mint manapság minden akció film. Nem lehet 1 lapra rakni, a The Shawshank Redemption-el, a Hannibal-al v akár a Pulp Fiction-el.
Jobb lett volna, ha meghal és a zsaru éli túl. Sokkal inkább illett volna az alapsztorihoz, pláne, hogy nem is tudott róla a Sofõr.
"..Ha ugyanis igazad lenne, akkor az Avatar minden idõk egyik legjobb filmje, legalábbis az érvelésed szerint, pedig csak egy középszerû film..." szted középszerû más szerint nem. Az meg, hogy minden idõk legjobb filmje-e tökmindegy, hisz úgyse lehet meghatározni melyik az. Beírom ide pl: Keresztapa, tuti jönne rá szavazat, hogy az mennyire szar
+ kalapos barátunk nem azt írta, hogy ha nagy zsé=jó film
hanem, nagy zsé=nézõk nagyrészének tetszett és a kettõ nem ugyanaz
Avatar nézõk nagyrészének tetszett!
Faster buktája? sajna azt jelképezi, hogy ma már nem kell akciófilm vagy sima krimi. Ha akciófilm kell, akkor 40 kg csajok verjenek halomra mindenkit, alsógatyát kívül hordó szuperhõsök kellenek, ha meg krimi minimum kell egy kormány összeesküvés, "kicsi" ma már nem menõ, mindenbõl EPIC kell. Sajna!
Ha valaminek nagy hírverést csapnak (nem csak a direkt reklámokkal, hanem a bújtatott reklámokkal is), azt a konzumidióták megkajálják. És a bevételek megnõnek, pedig korántsem biztos, hogy maga a film jó, sõt, aki bedõl, annak is lehet a film megnézése után becsapottsági érzése.
PS: 1000 készülék nem adhat reprezentatív mintát a teljes lakosságra vonatkoztatva, csak arra az 1000 emberre, akinél mértek. Nagy átverése ez is, valójában nem más, mint bújtatott reklám.
Nem vitázom tovább, mert a lényeget már leírtam, feleslegesen meg nem gépelek.
A teljesen véletlenszerû szavazásnál minden jobb, a mérõmûszerek például ezerszer, mert nem a mennyiség számít, hiszen szézezer szavazat is falsabb eredményt adna, mint mondjuk ezer készülék, ha csak az utóbbi dolgoz fel reprezentatív mintát.
Egy filmet viszont nem csak moziban lehet megnézni, így véleménye annak is van, aki egy fillért sem hagyott a pénztárnál. Ezért lenne jobb egy szavazás. Érthetõen írtam? Az már csupán technikai kérdés, hogy mindenki csak egyszer szavazhasson.
Persze az is igaz, hogy nem szavaz mindenki, aki látta a filmet. Vagyis egyértelmû konklúziót nem lehet levonni. Mindenesetre semmivel sem rosszabb módszer, mint a tévémûsorok nézettségei adatai, ahol kevesebb, mint 1000 mérõkészülék adatát vetítik ki egy ország népességére.
Ja. A Rohanás figyelemreméltó film. Ennyi elég róla.
Egy szavazásnak több értelme van, persze egy kicsit kibõvítve a szavazó életkorának megjelölésével, meg még pár adattal.
A nyomozónõ meg csodálatos. Bár inkább a Californication-ben igazán jó. (Gives me a boner :) )