50
Letoltes akkor is ha a gep nincs bekapcsolva.
  • precision
    seedszerver :)
  • greg benz
    Szerintem túlbonyolítod a dolgot. Egyik ismerősöm pl érintőkijelzős-windows rendszeres nemtommilyen csodatelefonnal tölt le torrenten keresztül. Berakja éjszakára a tölteni kívánt cuccokat,reggelre ott van a telefon kártyáján, amit bedug a laptopba és tádáá.
  • Midas
    laptop
  • JagFater
    Az egész topik fél'
  • Tinman #6
    Rídin' fél'.
  • davidka003
    Nem 130 ezer Ft hanem 130 font vagy én értelmezem rosszul?
  • JagFater
    Ennyiből simán össze lehet dobni egy m-itx-es dual core-os ion-t, amire olyan oprendszert, szoftvert, vinyót teszel, amilyet/amennyit akarsz.
  • Tinman #3
    Egy olcsó netbox lett volna a te barátod, de már mindegy...

Sajátom 4 magos és full hd tartalmakat nézek vele... igaz vinyó nélkül volt 40k.
  • akyyy
    130ezer. ennyi pénzből meg is vehetnéd azt ami kell.
    vagy bérelsz 10 évig szervert.
  • Timber
    Mivel a gepem egy szobaban van az agyikommal ezert kellett keresnem egy megoldast arra, hogy mikepp toltsek le ugy, hogy a gep nem zajong korulottem (es baratnom korul... akit jobban zavart mint engem :D)

Eloszor mindenfele NASoknak neztem utana amik kozul egyik masik eseteben fel is lehetett rakni valami BitTorrent klienst. Altalaban az olcsobbak igen limitalt hardware-el rendelkeztek, a dragabbak meg dragak voltak :D

Mivel BT Internetem amihez adott router hasznalata elonyos, hiszen akkor tudom hasznalni a BT OpenZone-t (hosszu...) ezert az USB-s esetleg torrentezesre is alkalmas routerek kiestek.

Aztan helyi PC Worldben meglattam egy Iomega iConnect-et amit azzal hirdettek, hogy beepitett torrent kliense van. Hazaerve ra is kerestem es sajnos annak az eszkoznek a torrentezesi kepessegei eleg gyengek. Igy kiesett. Viszont az egyik cikk megemliti a Pogoplug nevu csodat amire egy OpenPogo (majd kesobb Plugbox) rendszert felrakva lenyegeben egy Linux szervert kapunk amire aztan fel lehet rakni Samba-t, BitTorrent klienst, Web es FTP szervert... stb.

Szerencsemre a PCWorld-nel epp le is volt ertekelve 50 fontra (80-rol) es a mellette levo Maplinban meg a 2 TB-s Seagate Expander volt akciozva, igy kozel 130 fontbol meg is volt a cucc (hasonlo kategoriaju NAS, pl. QNap az kb. 3-400 fontbol jott volna ki).

Ezek utan jott a gond. A PogoPlug (rozsaszin verzio) 'atalakitasa' Linux szerverre. Tobb modja is van, ebbol a legegyszerubb egy USB-s Stick-re installalni a Plugboxot, igy ha vissza akarom allitani az eredeti verziora (ahol a my.pogoplug szolgaltatasok is mukodnek) akkor csak ki kell vennem az USB-s sticket.

Lenyeg az, hogy sikerult egy igen csendes (csak a vinyo zaja hallhato ami elhanyagolhato, de ha egy nagyobb USB-s sticket hasznalsz hattermeghajtonak akkor teljesen csendes) allandoan futo torrent klienst sikerult osszehozni.

Massziv mennyisegu torrent egyszerre valo letoltesere nem ajanljak mivel a HardWare esetleg gyenge lehet hozza, de nekem 10-15 torrentet siman futtatott egyszerre.

Ha valaki bele akarna vagni akkor en ezeket a leirasokat kovetve hoztam ossze a cuccot:
    Plugbox installalasa PogoPlug-ra - Ez lenyegeben az 'oprendszer' a Pogoplug-ra.
    Samba telepitese - Ezzel Windows alol is elerheto lesz a megosztott konyvtar.
    BitTorrent kliens telepitese - A Transmission egy kis igenyu, de nagyon jo kis torrent kliens. A poen az, hogy telefonra is van hozza GUI (Symbian, Android... etc) amit a DynDNS-el egyutt hasznalva akarhol jarva is vezerelhetem a letolteseim (kollega mondott egy jo filmet - My name is Khan - amit rogton be is tettem a letoltesbe... mire hazaertem mar lent is volt :D)

Azt tudni kell, hogy en nem vagyok Linux guru es igy is egyszeru volt telepiteni a Plugboxot...

Es a legjobb a dologban, hogy ha betelik a vinyo csak ra kell dugni egy masik USB-s vinyot es viola! :D