6
  • NEXUS6
    #6
    Kibaxott mód nem ugyan az.

    A SzU fegyverkezése estenként a GDP 30%-át is kitette, vagy többet. Minden piaci alapú gazdasági tevékenységet csírájában elfolytottak, szinte minden olyat, ami végső soron ne a fegyverkezést szolgálta volna.

    Ezzel szemben Kína fegyverkezése egy sokkal nagyobb gazdaságból 5% körüli, messze alacsonyabb arányában is mint pl az USA-é.
    A fegyverkezési prioritások nem hagyományos, vagy nukleáris csapásmérés megteremtését célozzák. A Kínai fegyverkezés az információs hadiselést és hasonló ma még egzotikus irányokba tapogatózik, ezekben a nyugati országokban valszeg már most le vannak maradva mögötte.

    Nem tartom kizártnak, hogy a mostani É-afrikai lázadások mögött esetleg vastagon Kína van!
  • opeca
    #5
    Ez a Kína tipikusan olyan mint a volt Szovjetunió. Madjnem ugyanaz. Rövid ideig tartó erős gazdaság, fejlesztésekbe, hadseregbe ölt milliárdok közben az emberek fele mély szegénységben él, negyede szó szerint minden nap éhezik, környezettudatosság nulla. Egyetlen egy előnye van, hogy jelenleg a gazdasága stabilabbnak mondható és emiatt valszeg még pár tíz évig ott lesz az élen, de aztán majd kipukkad a lufi.
  • wormwood777
    #4
    Na akkor ott fog önntudatra ébredni a ShangSKYNET! És cső kommunista lessz!
  • item
    #3
    Szerintem ez nem sima szerverközpont lesz. Majd jól megtámadják vele a világot... Valószínűsítem,hogy ezzel a legnagyobb számításí kapacitásra is gyúrnak.
  • bigjoe
    #2
    USA a saját sírját ássa!!
  • Rotyoka
    #1
    besza-behu