25
  • Tikal #25
    Egyébként kérdem, mi lenne a jó megoldás?

    Az apple vagy épp majd később más cégek, akik ezzel fognak foglalkozni, mert fognak, adják át minden adatunkat az ujságoknak, plusz ne kérjenek semmi pénzt cserébe a terjesztésért. Ez a helyes ut ugy látom.

    Ha kivennénk az apple nevét a cikkből, máris a kiadok lennének az ellenség... nem tudom ki az elvakultabb. Ugyanaz a folyamat mint a zenekiadokkal volt, azok is lázadoztak hogy nem kell itunes, meg drága, most meg már mind ott van.
  • Tikal #24
    Szerinted miből tartja fenn a szerverparkot az Apple, vagy tegye elérhetővé mindem erőforrását, engedje az ujságoknak hogy minden adatodat megtudják, plusz még pénzt se kérjen semmiért? így lenne a jó? Szerinted az ujságosbodé hogyan müködik? :)
  • csirkenátha
    #23
    ablakos wilik, meló pityuk jönnek mennek...., de az információnak szabadon hozzáférhetőnek kell lennie!!!
    Nem vettem se ablakokat se almát mégis mindent meg tudok csinálni amire szükségem van. Ingyen szövegszerkesztek,táblázatkezelek,médiákat játszok le....szerkesztem a fényképeim...olvasom a leveleim...szörfölök a neten.
    Újságok??? hírek??? érdekes de sajnos manipulált az összes!!!!

    netre fel... gyorsan átnézem a kedvenc hírforrásaimat, és ahogy kinéz a dolog egy két blog színvonalasabb egy két újságnál :D

    nah de a lényeg:

    ha nem akarsz fizetni ilyen kizsákmányoló cégeknek akkor is van megoldás!!!
    http://ubuntu.hu vagy http://debian.org

  • narumon
    #22
    Így van, csak neked lehet igazad, mindenki más elvakult fan. Értettem!
  • willcox
    #21
    Antiapple homok? Olyan nincs. Elvakult, ostoba appleimádók, mint te is, vannak.
    Handrás alkalmazottja vagy? Nem kapsz fizetést, ha nem írsz n+1 karakter ömlengést?
  • narumon
    #20
    Szerintem meg egy kicsit ki kéne húzni a fejed az antiapple homokból és megnézni, hogy miről is van szó ebben a cikkben.
  • narumon
    #19
    Pont ezeken röhögök én is, az egész egy nagy kamuduma és pénzféltés. Ha nem akarnak ipadra fejleszteni akkor tök jó, tegyék meg, csináljanak letölthető pdf-et saját weboltalt, stb és ne ugatérozzanak. Ha meg egy más által fejlesztett dolog segítségével akarnak terjeszkedni akkor meg fizessék ki annak a díját (bármennyi is az és bármelyik cégről van is szó). Ez nekem olyannak tűnik, hogy a legmenőbb helyen akarok üzletet nyitni mert ott tudok eladást produkálni, de bérleti díjat nem szeretnék fizetni mert nehogymá énvagyokanagyéskeménykiadó!
  • narumon
    #18
    Valószínűleg még mindig kevesebb környezeti kárt okoz mint mondjuk egy újság, ami minden nap minden héten ugyanazt a környezeti kárt okozza.
  • sanyicks
    #17
    Én azt nem hittem volna hogy bárki megehetőnek képzeli...
  • laca103
    #16
    én most egyáltalán nem a technika fejlődése ellen ágálok, sőt örömmel veszem kézbe ezt a készüléket(ha valaki megengedi hogy megnézzem), hogy milyen iszonyatosan fejlett a technika, hogy mekkora mérnöki/fejlesztői/tudományos teljesítmény áll egy-egy ilyen konstrukció mögött, de tudni kell azt is hogy miből készült ez a cucc és milyen áron kerül a 13-14 éves elkényesztetett kisköcsög kezébe aki a rajta lévő funkciók 98% -t nem hogy nem tudja használni, de nem is érti hogy mire valóak... akkor elgondolkozok egy-két dolgon...
  • laca103
    #15
    ezt srácok nem értem (mivel semmilyen Apple termékem nincsen, és totál boldog vagyok azok nélkül is), Bármit amit mondjuk én iPadra akarok telepíteni, annak mindenképpen az App-store, vagy ITunes -on keresztül kell lezajlania? kezdve a szövegszerkesztőtől egészen a szaros kis mp3-ig?
    Amúgy egy digitális újság, úgy működni az elképzelésem szerint ahogyan az internetes tudományos folyóiratok, mindenki kap egy acc-ot, és azon keresztül olvashatja/letöltheti az éppen aktuális lapszámot, és ha a kiadó elkéri ezért a nyomtatott újság árát akkor hatalmas haszonra tehet szert, csupáűn az interneten keresztül, amit ugyebár Ipadon is használhatok korlátozás nélkül ugye? akkor most mi a gond?

    Amúgy ha már környezeti hatásokról beszélünk, nézzük már meg hogy mekkora környezeti károkat okoz akár egy szaros mobiltelefon elkészítése nemhogy egy tonna nemesföldfémet kizsákmányolás/gyermekmunka, meg kitudja milyen helyekről beszerző "Szentséges" Apple.... és a többi hasonszőrű vállalat... Ahhoz hogy Te ott nyomkodd a szaros iPhonodat hogy a 20 perces buszozás közben is tudjál facebookozni meg twitterezni, fillerés éhbérért bányászta ki egy 10-14 éves kisrác valahol középafrikában vagy indiában....
  • pixx
    #14
    Ez a hülyeség kb. 3 éve kering a neten, nem hittem, hogy ezt valaki még megeszi. Tévedtem.
  • Gerygrey
    #13
    "az újságok üzleti modellje azon alapul, hogy a kiadók és a szerkesztőségek ismerik az olvasóikat"

    ???

    Mit tudnak meg rólam, ha elmegyek egy újságoshoz?
  • sanyicks
    #12
    Apple billentyűzet nélküli notebook
  • willcox
    #11
    táőláló=tápláló
  • willcox
    #10
    Te annyira elfogult vagy (milyen finoman fogalmaztam!), hogy ha melópityu kitalálná, hogy holnaptól a galambszarevés a legmenőbb dolog, és természetesen rendelhető igalambszar az aplle-től, akkor itt magyaráznád, hogy milyen jóízű, táőláló, sőt, egészségmegőrző a galambszar? Persze csak az, amit melópityu árul, az igalambszar.
  • FtranX
    #9
    Itt a gonosz inkabb az Apple, mert minden jovedelmet meg akar vamolni, aminek koze van a platformjahoz. A lapkiadok csak azert kapaloznak, mert a megsemmisules fele rohannak. Az internet kinyirja oket is.
  • Wittao
    #8
    És a szép sorban kommentező okostojások szerint az adott lapok nyomdai és papírköltsége mennyi? A terjesztési költségek, hálózat üzemeltetés? És a keletkezett újságokból keletkezett hulladék kezelése?

    Azt se felejtsétek el, hogy az AppStore is le volt fikázva rendesen, most pedig nem nagyon lehet olyan fejlesztőt találni, aki ne próbálna minél hamarabb jelen lenni ott. Kaparnak majd szépen lassan, hogy jelen lehessenek... nem rossz az a 30% nekik sem.
  • 5c0rp330n
    #7
    szorul a hurok az apple nyaka korul. es en nem tudom sajnalni oket, undorito amit csinalnak.
  • narumon
    #6
    Ha ráverik az olvasóra akkor nem lesz előfizetőjük. Ez ilyen egyszerű. Mint ahogy az is, hogy az újság előfizetések radikálisan csökkennek. Vajon miért? (költői kérdés nem kell rá válaszolni)
  • narumon
    #5
    Én meg az apple helyében szarnék az újságkiadókra. Valahogy nekem azok sokkal nagyobb gonosznak tűnnek a túlárazott környezetkárosító papírszarjukkal. És mellesleg most is abban gondolkodnak, hogy majd a papiros előfizetőknek adják ajándékba az ipad változatot. Ne mondjátok már, hogy ez normális. Az összes lapkiadó a szaros pénzét félti, pontosan ugyanaz játszódik le mint a zeneiparban. Megfeszülnek, hogy védjék az elavult pozícióikat és megkerülhetetlenek legyenek. Hát szerintem ezt nem kéne hagyni.
  • Szefmester
    #4
    Ahelyett hogy örülne Az Apple annak hogy erre is használnák a sz@rjukat, még le is húznák a megbízót... hát még a vevőt, mert ha már ki is fizetik a magazinok a 30% extrát (hogy annyit kapjanak amennyit akartak), tuti hogy ráverik az olvasóra.
  • willcox
    #3
    Ha kiadó lennék, úgy elhajtanám ezt a pofátlan bagázst melópityuval az élen, hogy biztos nem köszönnék meg. Egyáltalán azt sem értem, hogy miért állnak szóba ezekkel.
  • bigjoe
    #2
    Az Apple k*ra elszállt!!! Ennek pofára esés lesz a vége.
  • RoyalPredator
    #1
    Személyes adatok lopkodása helyett megkérhetnének minket, hogy töltsünk ki egy kérdőívet, vagy nyilvánítsunk véleményt, javaslatot a tartalommal kapcsolatban...