32
  • Demjén Rózsi
    #32
  • brueni
    #31
    miért a régiben volt?
  • chuky123
    #30
    "Az én vízióm az, hogy egy kényelmes fotelben ülünk, két méterre egy nagy kijelzõtõl és ha lesz is billentyûzetünk az az ölünkben lesz. Mindez természetesen alapjaiban változtatná meg a munkamódszerünket. A cél egy olyan technika megalkotása, amelyik kiszolgálja az emberiséget"
    Mi ebben a vizió? ilyen már most is van vezeték nélküli billnek hívják + nagytévére rákötve a számitógép.
    Beszél baromságokat ez az ember. pfff.
  • DarvasGeza
    #29
    SHALOM A LECHEIM !
  • sapkafej
    #28
    a linuxgánybuzi a számítógépet használok legrosszabb fajtája. hagyd abba
  • Zolorado
    #27
    De tényleg van már ilyen progi, pidgin, nyílt forrású, linuxon is megy.
  • Emmegki
    #26
    Ej de szép példány...
  • daniferi
    #25
    Hát igen, mint például a Live Messenger és a többi kliens esete. Ha csinál valaki egy ilyen programot, ami jobb, mint amit a picipuháék, sőt, nem csak windows alatt megy, akkor ők megváltoztatnak ezt-azt, hogy csak az ő kliensük legyen teljes körű, ami olyan, amilyen.
  • Szefmester
    #24
    Lehet arra gondolt, hogy a cégek ne a saját formátumuk ránkerőltetése után profitáljanak, hanem egy folyton fejlődő de önmagával sokáig kompatibilis formátum alatt nyújtanak olyat ami miatt ők a nyerők. Szal felesleges a 70féle dokumentum formátum, ahogy a filmekből is elég lenne egy vagy kettő.
  • JeD
    #23
    Hát pl. az első képet elnézve nagyon is.
  • JeD
    #22
    >> Mellesleg nem értem a csókát, most az egységesítés/centralizáció ellen
    >> van, vagy nem?
    > Vagy a fordító volt béna vagy tényleg összevissza beszél...
    Nem értem, hol itt az ellentmondás. Egyértelműen arról beszél, hogy legyenek szabványok, amit mindenki betart. Innentől pedig jöhet a megvalósításbeli verseny, ahogy valaki írta is lejjebb. Egy a lényeg: a szabványokat ne cégek diktálják, hanem ők is alkalmazkodjanak. Pl. legyen ugyanaz a (nyílt) interfésze a gtalknak és a Skype-nak is, aztán amelyik jobb (pl. jobb hangminőség, alacsonyabb hívásdíjak), azt fogják szeretni az emberek. Ez ma sajnos nincs így, bár a szöveges web az IE6 rémuralma után, hál'istennek, errefelé tart.

    Amúgy a Google Wave pont azt akarta csinálni, amit ő mond: egyszerre volt IM, wiki és gondolom integrálták (volna) a gtalkkal, tehát telefon is. Csak megbukott.

    Persze segítene, hogyha a ferdítő pl. nem mindenhol fordítaná szabványnak a standardet, mert ebben a mondatban kissé furcsa:
    "amint a felhasználók meglátták az Apple Macintosh számítógépein futó szoftver kezelõfelületét, a redmondiak kénytelenek voltak igazodni az új szabványokhoz".
  • balee66
    #21
    001
    002
    003
    004

    Oh, dehogy hiányzik innen a szépség...
  • Gerygrey
    #20
    A mai internetből hiányzik a szépség

    Bezzeg régen milyen jó kis animgifekkel rakták tele az oldalakat. Valóban kár értük.
  • Lost Lont
    #19
    "...chatablakokban, az e-mail fiókokban, a Facebookon vagy a Skype rendszerében."
    Ezek a programok mind más célt szolgálnak.
    Valósidejűség alapján: e-mail < Facebook < Skype, Chat
    A résztvevők közötti kapcsolat erőssége alapján: hmm, azt hiszem, körülbelül ugyan az a sorrend. (Ezt úgy értem, hogy e-mailt bárki küldhet neked, Facebookra az ismerőseidet veszed fel, IM kliensre meg a baráti körödet, tehát azokat, akikkel tényleg beszélgetni is akarsz.)
    Mivel nem ugyan azt a célt szolgálják ezek a programok, éppen ezért szerintem nem is kell összevonni őket.
    Az meg a másik, hogy én nem akarom két méterről nézni a monitoromat.
    De szerintem nem ez az első cikk ilyen véleményről, és szerintem nem az enyém az első ilyen válasz rá, úgyhogy ugyan ott vagyunk, mint eddig.
  • Zolorado
    #18
    Ez nem probléma: pidgin:
    egyszerre kezeli az irc-t, msn-t, facebookot, meg még vagy 8 másik rendszert.
    Ingyenes szotver. Azért szégyen hogy egy ilyen nagy agy tájékozatlan.
  • Rotyoka
    #17
    Nekem a pornó alapú google kereső hiányzik semmi má
  • Hugo Chavez
    #16
    "A mai internetből hiányzik a szépség"

    Nagyon súlyos gondolat.
    Súlyos elmezavarra utal.
  • e57
    #15
    Wikipedia szerint elég jó szakember. Tényleg furcsa, hogy ilyen önmagával ellentmondásos véleménye van. Persze az is lehet, hogy egy "riporter" emlékezetből próbálta leírni, hogy miről miket mondott. :D
  • Molnibalage
    #14
    Mellesleg nem értem a csókát, most az egységesítés/centralizáció ellen van, vagy nem?

    Vagy a fordító volt béna vagy tényleg összevissza beszél...
  • NEXUS6
    #13
    Értelmetlen közhely gyűjtemény.

    "A mai internetnek sok esetben hiányzik a szépsége és technikailag abszurd, hogy különbözõ kommunikációs folyamokat kell párhuzamosan követnünk, többek között a chatablakokban, az e-mail fiókokban, a Facebookon vagy a Skype rendszerében. Úgy vélem, a jövõben egyetlen kezelõfelületen lesz elérhetõ minden"
    Hát márpedig a cset nagyon jó amikor nem akarsz vagy tudsz hangosan beszélni. Csetelni egyszerre több emberrel lehet, és teljesen más egyfajta megszakított ritmusa van. a beszédhez képest.
    Mellesleg nem értem a csókát, most az egységesítés/centralizáció ellen van, vagy nem? A gazdagság is ez, csak pénzben kifejezve. Ha a Fészbúk valamiért kritizálható, az az, hogy direkt pénzzzé konvertálja az emberi kapcsolatokat, egy egységes rendszer milyen lenne már? Nagytesó meg mármost masztizik a sarokban a cikket olvasva.


    "Mosolyogva említ egy példát: hiába volt a Microsoftnak egy sikeres operációs rendszere (DOS), amint a felhasználók meglátták az Apple Macintosh számítógépein futó szoftver kezelõfelületét, a redmondiak kénytelenek voltak igazodni az új szabványokhoz."
    Én meg röhögök ezen a példán, mert úgy nagyjából nem így volt.
    Amikor az M$ átadta az IBM-nek a gyík, occsóért mástól beszerzett OS-ét, akkor mutatta be az Apple az első GUI-val felszerelt gépét. 1980 körül.
    Az emberek nagyrésze kb 1 évtizedig szart a grafikus OS-ekre. 1990 körül, amikor elindult igazából a PC forradalom, még mindig mindenki csak gyík DOS-t, valami alternatív OS-t, és estleg win 3-at használt. Az Apple mellesleg épp szétesőben volt Jobs csak a 90-es évek másodok felében tért vissza, miután a M$ megcsinálta az első sikeresnek mondható GUI-val felszerelt OS-ét a W95-öt. Ami a modern külső mögött egy ősöreg belsőt cipelt még mindig.
    Jobs megérezte az idők szelét mert azóta is ezt a filozófiát követi, amiben láthatólag a M$ megelőzte őket: lexarni a forradalmi újdonságokat, egy átlagos, hw/sw-be rakd bele azt, amit az emberek éppen eltudnak fogadni, semmi forradalmaskodás, kicsit jobb termék, rengeteg marketinggel leöntve.
  • paraszgyerek
    #12
    Varietas delectat...
  • Molnibalage
    #11
    Miért érzem azt, hogy ezek a szakemberek és gondolkodók lényegében a nagy semmiről beszélnek...?
  • Kryon
    #10
    Készülőben van egy hasonló már évek óta a háttérben, az utolsó simítások vannak már csak hátra az elképzelésen, néhány stabilitási probléma meg ilyenek, de információim szerint nagyot fog szólni ha egyszer elkészül :)
    Több mint 100 éve az első, teljesen új eszmerendszer.
  • Flora2
    #9
    És akkor létrejön az egységes Drót (The Wire) ami mindent mozgat, és amin mindenki "rajta van" mint a The Longest Journey Dreamfall-ban, és jönnek vele a Noise-ok, amik időnként zavarják az adást, meg jön a Collapse, amikor az egész egy időre összeomlik, és ez akkora csapásnak számít majd, mint egy óriásmeteor kábé... :)
  • Globalmaster
    #8
    Egyébként a professzornak szerintem úgy kellene megvalósítania a tervét, hogy ír egy nagyon sikeres operációs rendszert nagyon sikeres programokkal. Így el tudna mindenkit csábítani. Létrejönne egy egységes rendszer. Így tudná eltiporni a sok kis és nagy szart:D Mer' azt nem tudom elképzelni, hogy föladják a munkájukat a különböző cégek egy -a professzor számára- "jobb" világér'.

    Azt Internetben ez a szabadság a jó. Választhatsz egy csomó

    Ennyi lett volna az a mondat. Szerintem mindenki értette. Kivéve a prof, aki mindenkit meg fog ölni. ÁÁÁÁÁÁh:@@@@@@@@@@@@ minmeghaluuuuuunk
  • Globalmaster
    #7
    Úgy kellene csinálni ezt az egészet, hogy lenne egy óriási központ (feladatkiosztó), amelyen belül lennének az alközpontok(ezek megkapnak egy feladatot). Az alközpontokon belül pedig több alegység lenne. ---> Ezek az alegységek egymás közt versengenek, hogy ki tudja eredményesebben megcsinálni azt az adott feladatot.

    Például gondolkodtam már azon, hogy mekkora előrelépést jelentene az űrkutatásban, ha minden ország összefogna, és együtt, egy hatalmas vállalatként vinnék véghez a célokat. Mondjuk ennek eredményeként -teljesen elrugaszkodva az aktualitástól- még a mi korunkban utazhatnánk fénysebesség trilliószorosával kolonizált bolygókra, vagy más civilizációkhoz. Hát nem jó lenne?

    Viszont, ha egy cégként működik az egész, attól még nem lesz számottevő fejlődés. Ezért kell koordinált versenyt teremteni. Vagyis egy irányítás alatt létrehozni a konkurenciát.
    Nem jó ez így, ahogy most vannak a dolgok... Az USA csinál egy jó rakétát, az oroszok csinálnak egy perfekt űrkabint. A finnek irányítása alatt gyártanak egy jó telefont, az amerikaiak egy jó mobil operációs rendszert készítenek. >Lehetne sorolni napokig.< Ez lop ettől, ez lop attól... Az egyiknél megvan a technológia, a másik meg még azzal van elfoglalva, hogy beérje az elsőt. Nemhogy az első átadná a technológiát az elmaradottnak (akár ingyen, akár térítésmentesen), hogy gyorsabban, jobban fejlődhessen a világ.

    Vannak hátulütői a felvetésemnek, de ezeket most nem részletezném, mivel a hülye csinál magának negatív reklámot:D

    Szóval all-in, oszt gyerünk a Zoulon-rendszerbe hiperűrugrással MINMEGHALNI.
  • gombost
    #6
    És hozzátenném, hogy nem abszurd. Nem _kell_ senkinek követnie az összes csatornát. De megteheti, ez a lényeg. (Tudom, ez kicsit tampon reklámosra sikerült) Én döntöm el, hogy ircelek, facebookozom, chatelek, msn-ezek, stb... Ha ezek nem tetszenek, írhatok magamnak egy új chat programot. Vagy csinálhatok egy fórumot, amit csak az ismerőseim számára teszek elérhetővé. Vagy bármit, csak a fantáziám szab határt a dolgoknak. _Ezért_ lett ilyen népszerű az internet (na jó, nyilván nem csak ezért, de ez is benne volt), mert kitágította a látókörét az embereknek.

    "Komoly vitát kell folytatnunk arról, hogy a jövőben mit jelentsen az internet a számunkra."

    Miért, nem én döntöm el, hogy mit jelent? Van, akinek munka, van akinek szórakozás és van, akinek maga a Sátán.
  • Zolorado
    #5
    "...és technikailag abszurd, hogy különbözõ kommunikációs folyamokat kell párhuzamosan követnünk, többek között a chatablakokban, az e-mail fiókokban, a Facebookon vagy a Skype rendszerében."

    Erre egyszerű a megoldás, úgy hívják PIDGIN!
  • hangulati
    #4
    marpedig iranyitasra szukseg van. el tudok kepzelni olyan rendszert, amiben az iranyitok a szolgalok. csak igy lehetnek egyenloek az eselyek.
  • RecoPhile
    #3
    "Egy professzor szerint az internetet és a fejlõdést nem szabad a milliárdosoknak átengedni." "A központosítás, az általánosan elfogadott szabványok mellett emeli fel a szavát."
    Most saját magát akarja átverni vagy mi? Ez nem ugyan olyan, mint ha egy csoport irányítaná???
  • Déta
    #2
    Hát... nem olyan grafikás már a hentai, mint régen... Szerintem ezen pöccent be az arc.
  • balee66
    #1
    10 percig tartott, mire az idegrendszerem képes volt feldolgozni a címet.
    Nem tudom, ezek után elolvassam-e a cikket...