23
  • narumon
    El vagy tévedve. Minden szolgáltatónak van valami mobil internet csomagja telefonhoz. Nekem 3GB forgalom van benne. A havidíj ugyanannyi ha kihasználom ha nem. A világ minden táján van barátom. Tudod mennyire kényelmes, hogy ugyanúgy beszélek velük mintha telefonálnánk? (az én fülemen iphone az övén is csak ő Londonban vagy Tokióban van, és ezt az utca közepén is megtehetem nem kell, hogy otthon legyek a gép mellett). Egy fél órás ilyen skype telefonálás amiben minden szart kibeszélünk, vicceket mesélünk meg elmélkedünk az élet nagy dolgairól, gyak minimális adatforgalmat eszik meg a 3GB-ból.
  • asysoft
    Pedig az épp a nem túl sikeres (még relatíve sem) nem érintőképernyős Smartphone vonalat 'erősítette', program is alig készült rá... OFF: Amúgy meg, rég "beszéltünk"
  • Tomalak
    Jóó kis moto mpx-200, azt mennyire szerettem!
  • asysoft
    A felhasználó nem azt fogja látni, hogy "nincs socket", hanem azt, hogy azok az alkalmazások, amelyeket teszem azt iOS-en megszokott, nem érhetőek el WP7-re.

Egyszerűen a MS bemarketingezte jó előre hogy nem lehet majd telepíteni rá free szoftvereket, csak az MS-től sok pénzért letöltötteket.
    Ezt nem tudom, honnan vetted, de csomó ingyenes alkalmazás van fent a MarketPlace-en, jobbára nálunk csak ezek érhetőek el, ez is trükközve...

Meg az előző vindóz mobilok fasza híre...
    Ahogy tapasztalom környezetemben, az emberek többség nem is igazán hallott a Windows Mobile-ról. Persze lehet nyugatabbra más a helyzet.

chuky123 (#14):
    Mai okostelefon platformoknál fontos tényező a játék (nem hiába a iOS-en a GameCenter/Android 2.3 ilyen irányú fejlesztései), és véleményem szerint ebből a lehetőségekhez képest a legtöbbet hozta ki az MS (Xbox Live + XNA API).
    Bukásról szerintem korai még beszélni úgy, hogy 3 hónapja sincs, hogy megjelentek az első készülékek az EU-ban (USA-ban meg még később), szerintem nagy lehetőségek rejlenek benne, jóllehet a mostani, "egypontnullás" változatnak sok hiányossága van, de ez idővel javulni fog (és itt ugye nem kell várni a frissítésekkel a gyártókra, hogy vajon mikor méltóztatnak elérhetővé tenni azokat, ha egyáltalán...)
  • sanyicks
    Tehát tényleg ugyanúgy percdíjas, csak a skype költsége fillérekben mérhető, a normál telefoné meg tízforintokban.
  • sanyicks
    wifi percdíjas? Aligha... Na meg a skype akkora forgalmat generál mobilnetnél is, hogy a forgalomkorláttal is sokszorosan megéri... skype olyan max 10kbit/sec forgalmat generál sima telefonnál... számoljál. Normál percdíj meg 20+ forint / perc.
  • vato loco
    Szkájpolni meg nemtom ki akarmobilon, ott ugyanis forgalomkorlátos netcsomagok vannak, lényegében ugyanúgy percdíjas a dolog mint a normál telefonálás. ennek asztali gépen van értelme, ahol nem kerül semmibe (pontosabban ugyanannyiba mintha 1 percet se dumálnál) a telefonálás.
  • vato loco
    Socket bazmeg... Sztem az emberek 1%-a tudja mi az, nem ezért bukó a dolog. Egyszerűen a MS bemarketingezte jó előre hogy nem lehet majd telepíteni rá free szoftvereket, csak az MS-től sok pénzért letöltötteket. Na ez az ami miatt nem kell senkinek. Meg az előző vindóz mobilok fasza híre, megcsinálták maguknak hogy már a név hallatán legyintsen az ember. A széllel szembe hugyoznak, nem kiszolgálni akarják az embereket, hanem rákényszeríteni a tejelésre, ami érthetően nem akaródzik menni.
  • Chriss745
    Szerintem HTTP-n keresztul max be lehet jelentkezni a Skype-ra (chat), de a hang + video telefonalas szerintem kizart.
  • chuky123
    Jó "böszme" ez az oprendszer. Persze Xbox live szolgáltatás az k*rva fontos telefonba. Más fontos programot meg nem lehet feltenni itt a skypra gondolok. És még csodálkoznak hogy megbukik ez a projekt. Android ezerszer jobb. IOS röl már nem is beszélve. Ezzel akkorát fog bukni az MS mint a Vistával anno.
  • lapaleves
    "Ha a Microsoft elbukik, akkor azonnal felmerül a kérdés, hogy vajon mik egy sikeres okostelefon jellemzői"

ja, ezen lehet filozofálni. valami köze biztos van sikerességnek az időben megjelenéshez.
  • Ferrer
    Szerintem az a nagy gáz a Windows Phoneban hogy nagyon bele akar mászni az ember szokásaiba. Pl. a Facebook ismerősöket automatice berakja a kontaktok közé, ezt nem tudom, hogy gondolták, de ameddig ilyen "fícsörök" vannak benne, engem biztos nem érdekel.
  • Komolytalan
    Hang meg video átvitel is megy httpn? Most ezt csak azért kérdem, mert én csináltam már socketes (chat, game) szerverhez http tunelt, és hát mit mondjak, nem nagyon bírom elképzelni hogy azon oda-vissza lehessen beszélni. Szöveg küldésre jó volt, mert ott nem számított a késés, illetve hogy egyszerre csak 1 irányba ment (másik irányt addig pufferelte). De hangnál, videonál ez elég vicces lenne.
  • Komolytalan
    A "bele fogják tenni" mobil szegmensben már elkésett, ne is erőltessék magukat kategória.
  • asysoft
    Ha ugyanazt a 20-at használod (és megvannak), de. De pl MSN kliensnek most elérhető az az egy szem Miyowa, amely a jelek szerint nem áll a helyzet magaslatán, a kérészéletű Li'Messengert nem számolnám (de ha jól rémlik, az sem volt tökéletes, pl push üzeneteket az nem kezelt).

Témához:
    Kíváncsi vagyok, mikor teszik elérhetővé a "fejlettebb" (minden relatív ugye, a jelenlegi helyzethez képest értem:)) hálózati szolgáltatásokat, mert az biztos, hogy a mostani net API-t aligha szánta az MS véglegesnek... Mindezek ellenére szerintem komoly lehetőségek rejlenek a platformban, előbb-utóbb majd csak kinövi ezeket a gyermekbetegségeket, 1 év múlva már szerintem gyökeresen más lesz a helyzet...
  • Hegi90
    Nem mindegy, hogy 100 ezer, vagy 6 ezer alkalmazásból használod ugyanazt a 20-at? (egy-két kivétellel ugye, pl skype)
  • zomby1
    "nincs is nem is lesz ra soha"

"Windows Phone 7 Series _currently_ does not expose the Socket classes"

Nem mellesleg a Skype megy http-n is.
  • Elemir
    A szexis kérlek egy olyan jelző lenne, ami tényleg sok mindenkinek bejön.
    Egy tényleg szexis nő, több mindenkinek bejön, mint ha van egy orbitálisan nagy szép melle, mert az még nem elég!

Nem kell túlgondolni és az első gondolatnál leragadni...

Én is sokat gondolkodtam, hogy WP7-es telót vegyek e, de hihetetlen jósága ellenére sem tudtam beleszeretni. Inkább maradok a symbian 3-nál, így a számomra minden igényt kielégítő N8-at vettem meg.

Telefonnak telefon, keveset nem tud, és még nem halt ki. Jövőre már lehet nem vennék Nokiát, de most még szép és jó!
  • strogg
    Ha ez tényleg igy van, az ultragáz. Gyakorlatilag igy teljesen esélytelen, hogy bármiféle rendes hálózati cél feladatra használd.
    Szeritnem bele fogják tenni, mert kizárt, hogy ebben a formában életképes legyen.
  • Gladiator
    mi az a hálózat támogatás?
  • Chriss745
    En hasznaltam ket hetig, de visszatertem Android-ra. Hogy miert? Nem azert mert nem szexis (azert el nem kaptam :) ). Nem azert mert lassu, igen is villam gyors. Nem azert mert nem nez ki jol, de igen, kurv@ jol nez ki! DE NINCS BENT SOCKET TAMOGATAS!!! Azok kedveert, akik nem programozok, leirnam, csak bongeszni lehet bent, max chat-elni bongeszo (HTTP) protokoll alatt.

Se skype, se video telefonalas, se ssh klient, se rdp kliens nincs is nem is lesz ra soha. Egyszeruen a Microsoft kihagyta a halozat tamogatast abbol a szarbol. HIHETETLEN 2011-BEN! Es csodalkoznak, hogy nincs ra program? Mi a szart lehet irni halozat tamogatas nelkul???
  • viasz
    Nem szexis? Mázli, hogy nem is szexelni akarok a telefonommal.
  • sanyicks
    nem elég szekszis! OMG ez egy kurva telefon os! Hogy lehetne szekszis? Azt el tudom képzelni hogy az apple fannak feláll az i akármire, na de az nem általános...