23
-
#23 Hát igen, végülis "csak" a szóban forgó program nevét, típusát, az érintett operációs rendszer(ek) nevét, verziószámát mellőzi a cikk, úgy, hogy sehogy egy darab link sem ezekről a lényegében , teljesen "érdektelen" információkról.
Hogyn mégis hogyan telepítették a német szuperzsaruk a tűzfallal, vírusírtókkal felvértezett nethálózatokon keresztüli biztonságosnak nevezhető OS-ekre az már pedig aztán totálisan lényegtelen, elhanyagolható momentum a cikk hihetőségét illetően.
Ennyi erővel valóban kezdődhetett volna egy frappáns "Egyszer volt, hol nem volt..."-tal is a cikk és a végére is odakerülhetett volna az a fránya:
"... itt a vége, fuss el véle"
-
MrImy #22 Ez volt a bombahír?
Emberek! Egy kicsit bele kell gondolni a dolgokba.
Van például egy futó program az minden adatot elér, amihez a felhasználónak joga van. Mindent! Hogy mit csinál ezután vele az már csak a programozó lelkiismeretére van bízva.
A böngészővel a helyzet ugyanez, adott egy weboldal, azon belül minden elér minden egyéb komponenst. Például a kép teljes tartalma elérhető egy javascript (programocska) segítségével.
Ha a javascripteket mind mi írtuk, akkor jók vagyunk, de nem ez a gyakorlat. Ott vannak a neten elérhető szolgáltatások tömkelege, melyek mind-mind beágyazható programocskák. Ezek a programocskák meg ugyanolyan jogosultságot fognak kapni, mint a sajátunk, és nem fog gondot okozni hogy elérjenek bármit akár a teljes képernyőt.
Ha elég ügyes a programozó akár azt is megteheti, hogy egy nem látható keretben navigálgasson távolról egy másik felhasználó gépén keresztül anélkül, hogy az tudna róla.
Tehát a nyúl ürege nagyon mély! -
chuky123 #21 Asszem azt a Magyar pedofil papot is a németek kapták el. De szerintem csak az ipcímét nyomozták le. -
hangulati #20 ezek szerint nem is titokban. -
willcox #19 Milyen szép meséket tudnak kitalálni. Vicc. -
#18 Hű tényleg. -
#17 Legalább ne áruld el magad... -
bakagaijin #16 Valószínű nem a beszéd, hanem a chat forgalomról van szó. -
#15 Szerintem is pont ez az a kérdés, amire egyikőnk sem kap választ. Gondolom az újságíró, aki eredetileg erről a történetről írt, nem nagyon jártas az IT dolgokban. -
MsUser #14 Jó védelem a gépre és törölni a Trójait, az a pancser aki a gépén Trójaival intézi a büntetendő dolgait az bukjon le. -
#13 nem úgy volt, hogy a skypeot nem lehet lehallgatni? -
#12 Landshut... De jó is volt, amikor ott laktam egy rövid ideig... -
Rotyoka #11 Vicces dolog, mert ha valaki ezt felfedezi beperli a rendőrséget x millió $-ra és 99%, hogy fizetni is fognak érte, mivel kémkedés. -
miszterjoe #10 @8: az elővigyázatos szerintem meg eleve nem használ olyan rendszert, amit lehet manipulálni (telepített rendszerek). Kitalálták már a live linuxokat is. Ez ilyen pancser bűnöző volt. -
Meridian #9 én arra lennék kíváncsi, hogy telepítették fel a gépre? -
#8 Tanúlságos a cikk. Elővigyázatos (profi) bűnöző ne az otthoni neten bűnözzön. Hát ennyi... -
#7 Kikapcsolt géppel meg lehet... -
#6 És ezt otthon meg lehet akadályozni valamilyen tűzfallal vagy routerrel? -
#5 Szemmel ki lehet szűrni.
Fél percenként hirtelen 100-300KB forgalom azért gyanús tud lenni miközben semmit nem csinálsz a gépen :) -
Zolorado #4 Kíváncsi lennék, hogy a jófajta kémprogramkeresők ki tudták volna-e szűrni -
viasz #3 Szekszuális zaklatás, pan-da! -
#2 :c -
andersh #1 A drog rossz. Éééérteeeem?