23
  • DarvasGeza
    Hát igen, végülis "csak" a szóban forgó program nevét, típusát, az érintett operációs rendszer(ek) nevét, verziószámát mellőzi a cikk, úgy, hogy sehogy egy darab link sem ezekről a lényegében , teljesen "érdektelen" információkról.

Hogyn mégis hogyan telepítették a német szuperzsaruk a tűzfallal, vírusírtókkal felvértezett nethálózatokon keresztüli biztonságosnak nevezhető OS-ekre az már pedig aztán totálisan lényegtelen, elhanyagolható momentum a cikk hihetőségét illetően.

Ennyi erővel valóban kezdődhetett volna egy frappáns "Egyszer volt, hol nem volt..."-tal is a cikk és a végére is odakerülhetett volna az a fránya:

"... itt a vége, fuss el véle"

• MrImy
    Ez volt a bombahír?

Emberek! Egy kicsit bele kell gondolni a dolgokba.
    Van például egy futó program az minden adatot elér, amihez a felhasználónak joga van. Mindent! Hogy mit csinál ezután vele az már csak a programozó lelkiismeretére van bízva.

A böngészővel a helyzet ugyanez, adott egy weboldal, azon belül minden elér minden egyéb komponenst. Például a kép teljes tartalma elérhető egy javascript (programocska) segítségével.
    Ha a javascripteket mind mi írtuk, akkor jók vagyunk, de nem ez a gyakorlat. Ott vannak a neten elérhető szolgáltatások tömkelege, melyek mind-mind beágyazható programocskák. Ezek a programocskák meg ugyanolyan jogosultságot fognak kapni, mint a sajátunk, és nem fog gondot okozni hogy elérjenek bármit akár a teljes képernyőt.
    Ha elég ügyes a programozó akár azt is megteheti, hogy egy nem látható keretben navigálgasson távolról egy másik felhasználó gépén keresztül anélkül, hogy az tudna róla.

Tehát a nyúl ürege nagyon mély!
  • chuky123
    Asszem azt a Magyar pedofil papot is a németek kapták el. De szerintem csak az ipcímét nyomozták le.
  • hangulati
    ezek szerint nem is titokban.
  • willcox
    Milyen szép meséket tudnak kitalálni. Vicc.
  • adler30
    Hű tényleg.
  • Tinman #17
    Legalább ne áruld el magad...
  • bakagaijin
    Valószínű nem a beszéd, hanem a chat forgalomról van szó.
  • Garrett27
    Szerintem is pont ez az a kérdés, amire egyikőnk sem kap választ. Gondolom az újságíró, aki eredetileg erről a történetről írt, nem nagyon jártas az IT dolgokban.
  • MsUser
    Jó védelem a gépre és törölni a Trójait, az a pancser aki a gépén Trójaival intézi a büntetendő dolgait az bukjon le.
  • 3LVW
    nem úgy volt, hogy a skypeot nem lehet lehallgatni?
  • mrlujoak
    Landshut... De jó is volt, amikor ott laktam egy rövid ideig...
  • Rotyoka
    Vicces dolog, mert ha valaki ezt felfedezi beperli a rendőrséget x millió $-ra és 99%, hogy fizetni is fognak érte, mivel kémkedés.
  • miszterjoe
    @8: az elővigyázatos szerintem meg eleve nem használ olyan rendszert, amit lehet manipulálni (telepített rendszerek). Kitalálták már a live linuxokat is. Ez ilyen pancser bűnöző volt.
  • Meridian
    én arra lennék kíváncsi, hogy telepítették fel a gépre?
  • AgentKis
    Tanúlságos a cikk. Elővigyázatos (profi) bűnöző ne az otthoni neten bűnözzön. Hát ennyi...
  • AgentKis
    Kikapcsolt géppel meg lehet...
  • adler30
    És ezt otthon meg lehet akadályozni valamilyen tűzfallal vagy routerrel?
  • TheLostOne
    Szemmel ki lehet szűrni.

Fél percenként hirtelen 100-300KB forgalom azért gyanús tud lenni miközben semmit nem csinálsz a gépen :)
  • Zolorado
    Kíváncsi lennék, hogy a jófajta kémprogramkeresők ki tudták volna-e szűrni
  • viasz
    Szekszuális zaklatás, pan-da!
  • rágógumi
    :c
  • andersh
    A drog rossz. Éééérteeeem?