9
  • remark #9
    Angolul értőknek: egyiptomi események
    Meg ami mindehhez tartozik: a szövegkörnyezet

    A lényeg valahol az, hogy az elégedetlenségek forrása ugyanaz több száz éve: vannak az urak, és vannak a szolgák. Egyiptomban a világ irányító hatalma (most épp hívhatjuk USA-nak, de mindenki annak hívja aminek akarja) az egyik bábkormány helyett egy másik bábkormányt ültet a székbe. Ugyanez a bábkormány váltás máshol is megtörténik a világban, Magyarországon is folyamatosan ez történik. Hisz aki változást akar, az így látszólag megkapja, és megnyugszik. Azt meg mindig túl későn vesszük észre, hogy gyakorlatilag soha semmi se változik.

    Részleteket el lehet olvasni az ajánlott írásokban.
  • Rotyoka
    #8
    A diktatúra és a demokrácia 99%-san ugyanaz.

    Csak éppen a diktatúrában van annyi pofájuk, hogyha lecsuknak megmondják, hogy azért volt mert nem értettél velük eggyet, és nem találják ki hogy pedofil vagy.
  • AgentKis
    #7
    Aki forradalmat kíván szervezni a fészbúkon az ügyeljen erre!
  • matrix22
    #6
    Kedveskeim, itten nem is annyira a kapitalizmusrol van szo, hanem a kampos oruakrol. Ok a media urai, es azt tesznek amit Ok akarnak. Nagyon egyszeru. Persze, ami a baj itten szamunkra az, hogy ha valamivel ok sertegetnek bennunket, akkor azt nehez nekik megmagyarazni, de ok nyomba lecsapnak ha valami nem stimel nekik. Vagyis Ok megszabjak a vilagnak, hogy mi a jo es mi a rossz. Ha nem tetszik, akkor az annal jobb mert hamarabb megrodhatsz. Altalaban azokat mossak a legkonnyebben meg akik azt hiszik magukrol, hogy Ok ennel okosabbak. Ma a legnagyobb fegyver a media, es azon belul a nep manipulasa. Ha valami nemtetszik nekik, akkor szepen lekapcsolnak.
  • tricky
    #5
    nos igen, a mai demokratikus világban az a szólás szabadság, amikor azt mondod amit megengednek a kapitalista ökrök !
    ha kimondod az igazat és mivel az igazság fájni szokott, egyből elérik hogy kussba tegyed a pofád.
  • morden
    #4
    Egyiptomba simán lekapcsolták a netet, ausztriában azért kell valami a népnek, pl egy kis kibertámadás , mert demokráciában még se illik megmondani a frankót ha gáz van ( persze az eredmény ugyan az mint egy diktatóriuks államban).
  • Amergin
    #3
    Hadd már el! Ők a "szakértők"
  • sanyicks
    #2
    De ha párszázezren kimennek az utcára, akkor fel lehet őket kapcsolni a lámpásokra :D
  • opeca
    #1
    Egy diktatórikus rezsimet alapul venni...Gratulálok, a sok politikus. Ezeket nem lehetne valahogy lekapcsolni?