36
  • NeoExDeath
    #36
    "nem kunszt, nézzétek meg az Amnesiát"

    Az Amnesia rendkívül jól megcsinált játék az kétségtelen, de akkora újdonság azért nincs benne. Gyakorlatilag egy az egyben a 2006-os Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth -re hajaz, néhány különbséggel. De nem probléma mert mind2 király game, örülök hogy jött még egy hasonló játék :)
  • zola2000
    #35
    a nintendo kínálatból jelenleg a wii annyira nem jó (jó lenne, ha a legjobb játékaikat nem tartanák meg saját maguknak), a ds nagyon is jó, de azért ps3ra is vannak finomságok...
  • jackoneill90
    #34
    Én még mindíg minden körülmények között WII-t akarok. meg gamecubeot , N64-t snes-t meg nes-t. Ez a béna ps3 xbox360 nem kell,na jó ps2-t elfogadnék. NINTENDO MINDÍG MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT.
  • zola2000
    #33
    "vér kell a népnek, ez tény."

    ezzel vitatkoznék, ezek az őrült-beteges véres cuccok csak egy rétegnek kellenek, de a világranglistában nemazok vezetnek...

    http://www.vgchartz.com/worldtotals.php
  • Voltan
    #32
    A recept egyszerű. Ahogy korábban írtam, ma már senkit nem érdekel egy elhízott vízvezetékszerelő. A Nintendo még mindig a régi idők rózsaszín világában él. Az FPS-ekkel nem versenyezhet, de legalábbis marha szarul csinálja. A kiút: kell egy komoly és jól megcsinált lövölde, és még inkább egy kegyetlen jó survival horror, nem Silent Hill, nem Resident Evil, nem Dead Space, hanem egy új, eddig nem látott dolog (nem kunszt, nézzétek meg az Amnesiát). Nagyon nem szeretném temetni a Nintendót, mert nagyszerű cégnek tartom. De itt az ideje kicsit váltani. Új, exkluzív franchrise kell, egy egyedi dolog. Ettől mindig is nagyon idegenkedett a Nintendo. De szerintem nincs más választása. És hát vér kell a népnek, ez tény.
  • zola2000
    #31
    Azért az is érdekes, hogy wiire lennének komoly játékok, de csak japánban pl fatal frame 4, tales of graces, xenoblade, last story, és a dragon quest 10 is wiire lesz, de valahogy a kiadók nem akarják angolosítani (pedig mind x360on, mind dsen szépen angolosodnak az rpgk amik voltak de wiin szinte semmelyik), minthogyha japánban komoly konzol lenne a wii, nyugaton meg arra sem méltatnák, hogy egyáltalán angolra lefordítsák a wii legkomolyabb játékait (de még grafikailag is ezek néznek ki a legjobbaan wiin)...
  • rotator
    #30
    Jaj de sajnálom Nintendoékat, évekig gyakorlatilag pénzt nyomtattak, mostanra már csak simán irgalmatlan profitra futja nekik. :(
  • Yv@n
    #29
    Ehh

    "...meglepő nincs, de nyilván legkorábban 2012-re jósolható..."
  • Yv@n
    #28
    "A Wii-vel meghódították azokat a rétegeket akik addig nem játszottak. De akik igen, azokból hát szerintem azért nem olyan sokat."
    Viszont jóval nagyobb réteg az aki nem "gamer" berkekből származott. Azokat megszólítani egy játákgéppel bazinagy piac.

    "Valóban jól el lehet ökörködni a Wii Tennis-el meg hasonló cuccokkal, de akit egy kicsit mélyebben érdekel a gamelés, annak ez maximum pár perces levezetésnek vagy társaságban szórakozásnak felel meg, komoly játéknak nem."
    De épp erre való. A többi platform képtelen "offline" társasági szórakozást nyújtani. Egész egyszerűen nem igazán vannak rájuk party game cuccok.

    "De azt látni kell, hogy sokaknak a videójátékokkal szembeni elvárásait nem elégíti ki Mario, Megaman, Metroid, Contra, Kirby, Zelda..."
    Úgyérzem ezek vannak kevesebben, mint a casual megfogható tömeg. Pl. engem sem érdekelnének a 4 órás gagyi csőjátékok, a kiadók mégis ezeket szarják futószalagon, mert a csőcselék megveszi, ránk meg tesznek magasról, mert mi vagyunk a kissebbség, statisztikák alapján jól kimutatható, hogy nem az én igényeimet kell kielégíteni, mert abból kevesebb pénzt nyernek.

    A helyzet az, hogy a nintendo betegre kereste magát a wii-vel, annak megjelenése óta. Azonban mostanra látszik elérkezettnek az idő a wii esetén a generáció váltásra. Ebben amúgy semmi meglepő nincs, kb 2012-re jósolható, és megjelenésük előtt az összes nextgen platformra mintha kb. ezt az időpontot saccolták volna meg. A különbség csak annyi, hogy a wii bőven behozta az árát, ami a másik két platformról annyira azért nem mondható el. A nintendo az akit semmi nem akadályoz meg abban, hogy előrukkoljon egy generációváltással, mert nem termelt a készüléke éveken át veszteséget.
  • atomkrumpli
    #27
    pont ezt akartam írni hogy ott a COD sorozat wii-re, pl. a cod4 irányítása egész jó ( multiban is )
  • donceleger
    #26
    ha jól tudom a balck ops is kijött wii-re. nem tudom milyen játék közben, de ez pl eléggé új cím, és megvan wii-re is. Szerintem akkor még eléggé ott van ez a cucc is.
  • Bhalage
    #25
    es nemsokkal azutan jon a ps4 x720 es elindul a nextgen konzolhaboru part121767637
  • Bhalage
    #24
    sztem nem fog. varnak 2-3evet, es eloallnak valami egesz uj dologgal
  • shaddam
    #23
    Nem lepődnék meg ha a nintendo kiadna valami xbox360 teljesítményt épphogy súroló összetákolt "újgenerációs" konzolt
  • bcrics
    #22
    mikor is fog megjelenni a 3Ds?
  • Pretorian
    #21
    A Wii-vel (meg úgy általában a Nintendo-val) nekem csak az a bajom, hogy 10-ből nyolc ilyen tányérszemű Songoku/Pikacsu/Fekacsu stílusú óvodás játék ami kijön rá, az meg rohadtul nem az én világom.
    A japán taktikai rpg-k jók, bár ez a manga stílus nekem nem igazán jön át, de ha a játékélmény fasza, akkor nem annyira zavaró. Csak hát kevés japán taktikai rpg jött Víre.
  • Bhalage
    #20
    latszik az eladasok listajan, hogy a fpsek viszik a palmat, viszont wiire nem lehet olyan fpst kesziteni, ami megallja a helyet a masik 2 gep mellett.
    nem mondom, hgoy ez rossz, de meg mindig tobbre tartok egy okamit (nemreg vettem elo ujra, hatalmas), mint egy call of dutyt, persze en pcn fpsezek, ugyhogy meg van ez is az is.
  • BobaFett
    #19
    Nem, mert pl nekem még kéne. De nem 70 ropiért, hanem 30-ért amit ez a technika ér (és az a 2-3 játék ami érdekel rajta). Szóval drasztikus árcsökkentés kéne.
  • NeoExDeath
    #18
    Hát már a SNES-ben is megvolt sokminden ami egy játszani vágyó embernek kell :)

    Ez az anti technokrata hozzáállás azért nem állja meg a helyét, mert a videójáték piac már vagy 15 éve elérte azt a szintet, hogy bármilyen régebbi (jó) játékot elő lehet venni, és esélyes hogy komoly szórakozást fog nyújtani. Ha előre tekintünk, azért szükséges némi fejlődés, ebben a Nintendo valóban élen jár ezt el kell ismerni. A Wii-vel meghódították azokat a rétegeket akik addig nem játszottak. De akik igen, azokból hát szerintem azért nem olyan sokat. Valóban jól el lehet ökörködni a Wii Tennis-el meg hasonló cuccokkal, de akit egy kicsit mélyebben érdekel a gamelés, annak ez maximum pár perces levezetésnek vagy társaságban szórakozásnak felel meg, komoly játéknak nem. Arra meg ott a többi platform, nincs gond. De azt látni kell, hogy sokaknak a videójátékokkal szembeni elvárásait nem elégíti ki Mario, Megaman, Metroid, Contra, Kirby, Zelda (szándékosan tettem a végére, mert kb a Zeldák képviselnek némi komolyabb tartalmat többnyire), szimplán azért mert vagy egyszerű platformerek (akármennyire zseniális/korszakalkotó/poén a játékmenet), vagy mert túl gyerekesek.

    Annyi a piaci helyzet, hogy a Wii kezdeti lendülete csökkent, mert aki akarta, valóban már megvette. Mégis mit vár el a gyártó, hogy mindenki évente vesz egy újat? A többi konzol meg felfutott mellette, mondhatni fordított sikert ért el mint a Wii, lásd a PS3, amire az utóbbi kb 2-3 évben jelentek meg az igazán bomba címek.

    Egyébként csak hogy a régi játékok újrajátszhatóságát említsem, én éppen egy PS2-es RPG-vel játszok, ami kimaradt nekem a Ps2-es időszakban. Azonban már PC-s emulátorral teszem ezt, HD grafikával szélesvásznon, élsimítással. És nagy élmény :)
  • Brainpumper
    #17
    A piac ennyire kegyetlen. Ha nem lépsz, nem újítasz nagyot, egészen biztosan lecsúszol. MINDENT megunnak a vásárlók idővel.
  • Szefmester
    #16
    Sokan elfelejtik a tényt hogy aki akart magának Wii-t az már vett, és emiatt is csökkennek az eladások. Ide nekik nem egy upgrade-elt Wii kell vagy finomhangolás, hanem egy teljesen új eszköz.
  • Zozo76
    #15
    jon majd megint egy wii szeru konzol egy hulye marioval aztan kesz. :)
  • lopbisz
    #14
    soha ne mond, hogy soha :D
  • karesz6
    #13
    Csak aztán a tisztelt vetélytársak nehogy meglepődjenek amikor a következő nintendo teljes látóteres nagyfelbontású 3d képet fog adni egy kesztyűvel amivel a tapintást is be lehet vonni a játékba.
  • Sir Cryalot
    #12
    mi lesz ha megint eljátszák amit az n64-el . akkor pl lehagytak grafikában mindent.

    "A gyártó a HD-felbontásnál többet akar, ez viszont még több időt igényelhet, így nem sok esélyük maradt a korábbi helyzet visszaállítására. "

    lolmekkora bs.
  • Voltan
    #11
    Jaj, csak nem bebizonyítja a piac, hogy 2010-11-ben már nem sokakat érdekel egy elhízott neurotikus nápolyi vízvezetékszerelő? :DDDDD

    Amúgy a technika ott van, azt kéne csiszolni, és mondjuk nem a 84-es NES franchrise-ra alapozni az egész játékállományt? (bár mindig is ezt csinálták)
    Kíváncsi vagyok a 3DS-re nagyon. Látnám szívesen.
  • Alien69
    #10
    Szerintem meg vigyék lentebb az árat, és voilá, amíg ki nem jön a next gen, addig megvan a megfelelő növekedési statisztika. Me ezek a kecseg managerek CSAK ennyit tudnak. Mondjuk, ha 30E lenne, már mennék venni is.
  • pixx
    #9
    Szerintem meg a nintendo, most újul meg a 3d-s kézikonzol piacon, illetve most teremti meg azt. Megint valami újat hoz. A Wii-vel hülyére keresték magukat, és azért egy mário, még mindig 10 millió fölötti eladásokat produkál...
    Szerintem még 2 évet várni kell a nagy durranásra a konzol piacon, de lehet 3-at, és a nintendo megint kidob valami olyat, amitől mindenki csak les.
    Teszem hozzá, boxom, és ps-em van, viszont az új irányítással még mindig nem sok játékkal lehet játszani...
    Nintendo meg az összes arra épül...
  • jebela
    #8
    Ha valami nem növekszik ebben a világban akkor kuka...be kéne végre jobban érni a döntéshozó fejeknek, ott érdekes hogy nincs növekedés, mégse gond...
    A wii-ben minden benne van ami egy JÁTSZANI vágyó embernek kell. És érdekes, senki nem veszi figyelembe, hogy nagyságrendekkel kevesebbet fogyaszt és nem kell neki min.80 centis lcd sem? No, mindegy, kell még ehhez pár pofon.
    Én se félek egyébként a wii-2 miatt, és ráér az még...addig meg csináljanak még pár kellemes JÁTÉKOT.
  • Attila1234
    #7
    A Nintendót nem szabad leírni vagy lenézni. Iszonyatosan profi cég, aki ismeri a dörgést. A Wii előtt is csak nevettek rajta, aztán tessék, mi lett belőle.
  • zola2000
    #6
    A japcsik egyformán zabálják a pspt és a DSt, a DS inkább az amcsik, és a nyugat európaiak miatt nyert...
  • hawkie22
    #5
    Miért elavult? Amire kitalálták, arra tökéletesen megfelel. Emlékszem, szilveszterkor mennyit hülyültünk vele a haverokkal, kaja után, bepiálva. :) Életemben nem röhögtem annyit még egyszerre, mint akkor.
  • kisgabo
    #4
    mert a többi gyártó " ellpota " a wii igazi előnyét... a mozgásérzékelőt, emellé sokkal erősebb hardvert, és látványt adnak. obi.

    de, a nintendo érzést nem, ezért marad nekem wii. mariokart rulz, pl. csak sajna tényleg kissé elavult a cucc, ettől függetlenül szuper.

    a nintendo 3ds meg ütni fog, a cirka 65 ropis ára is. kézikonzolban a best of lesz, brutál zabálják majd a japcsik, meglássátok. dől a lé nintendo-hoz, aztán csak lesz valami.
  • bino512
    #3
    úgyis lealáznak megint mindenkit :D mint anno a wii vel.Elnem hiszem hogy nincs semmi készülő titkos überfegyver
  • Victor1103
    #2
    Én sose voltam egy nagy Nintendo fan mert kb a két mario galaxy-n kívül a több száz másik játék nem sokat ér a wii-re és a DS pedig túl elavult vizuális megvalósítást produkál 2010hez képest, viszont most hogy jön a 3DS engem sokkal jobban érdekel a 3D megvalósítás mint a NGP esetében a "ps3 kicsiben koncepció".

    Ez az első Nintendo gép ami érdekel is mert ha a fejlesztők kihasználják a benne levő potenciált akkor eléggé izgalmas játékok készülhetnek rá.
  • tigeroo
    #1
    igen, mindig ez van, olyankor szoktak technóban "szintet lépni" és ugyanúgy árulni az amúgy elavult fosokat