11
  • morden
    #11
    A Vodafonenak mint márkának vagy egy imidzse, fiatalság, lendületm szabadság, életérzés, saját sorsod irányítása, erre az első szóra mint egy eminens diák azonnal meglépi azt amit egy diktátor kér, mellé még csak egy közleményt se ad ki, mintha természetes lenne, hogy 1 hétre lekapcsolnak 20 millió embert ( gondolom van jónéhány számlás emberke, akinek a havidíjas szerződésében nem szerepel az, hogy kérsére bármikor 1 hétig lekapcsolhatjuk magát.
  • zsir
    #10
    Nincs itt semmi látnivaló, haladjanak tovább kérem! :D

    A vodafone nem foglalt állást a kérdésben. Tette, amit tennie kellett az érvényes jogszabályi környezetben. Ha nem kapcsolja le önként a hálózatát, akkor vagy fegyvert nyomnak a döntéshozó manager fejéhez vagy ha kicsit kulturáltabbak, akkor simán elvágják a betáp kábeleket.

    Mindenképp el lett volna hallgattatva a hálózatuk. Választhattak, hogy békésen teszik ezt vagy pár vodafone dolgozó elvereti/lelöveti magát mielőtt a hatóságok erővel szereznek érvényt a parancsnak.

    Mellesleg, az Amnesty International miért nem megy neki az egyiptomi szolgáltatóknak is? Miért csak a vodafone-t emelte ki?
  • m3200gt
    #9
    Szerintem csak az éppen érvényben lévő szabályokat tartotta be.
    Amennyiben nem így tesz, akkor bukik csak igazán nagyot. Így csak beállt a sorba.

    Egyébként, ha nem így tesz, szerintem akkor is lekapcsolják csak akkor még retorzióra is számíthatna.
    Például, a helyi ELMŰ lecsapja a betápját, akkor előbb utóbb véget ér a dal és még sej hajon is billentik.

  • morden
    #8
    Rosszul értelmezted szerintem. A cikk éppen arról szólt, hogy állást foglalt, mégpedig egy diktárot szavára cserben hagyot néhány 10 millió előfizetőt ,így a profitja is csökkent.
  • m3200gt
    #7
    Például a szolgáltatási koncessziót és a frekvencia használatot vonhatják vissza az engedetlenektől....

    Egy profit orientált multitól miért várják el, hogy politikai kérdésben állást foglaljon?
  • Mcsiv
    #6
    pl bennt maradhatnak az országban:)
  • Garrett27
    #5
    Engem akkor is érdekelne, egy tál arany vagy mi lehetett az, amiért cserébe 25 millió előfizetőt lekapcsoltak?
  • zserrbo
    #4
    Ez elég aggasztó szerintem is.
  • morden
    #3
    Látni, hogy az országok nemzetek le vannak magasról ... de a multik azokat bezzeg nem kapcsolják le a netről, hiába no a profitnak termelődnie kell, ha forradalom van ha nem.
  • morden
    #2
    Tüntetések és esetleges forradalom van, nem lázadás, lázadni a katonák szoktak, nem a civilek. Mindenhol van söpredék, aki kihasználja a felfordulást és fosztogatni kezdenek, nem kell messzire menni, Magyarországon is ha katasztrófáról kapunk híreket, az tuti biztos, hogy 2 nap múlva fosztogatásokról is beszámolnak.
  • NEXUS6
    #1
    "A Vodafone arra mutatkozó hajlandósága, hogy lekapcsolja a saját hálózatát, egész egyszerűen hihetetlen. Ezzel a lépéssel nem csak saját ügyfeleit csapta be a cég, de egyben azt is jelzi, hogy a világ egyik vezető távközlési vállalata mennyire sokkolóan kevésre becsüli a véleményszabadságot"

    Ha pl egy un demokráciában kitörne valami lázadás, ahol az emberek nekiállnak randalírozni, fosztogatni. És a cég ugyan ezt tenné, akkor azt vajon hogyan kommentelné az AI?