43
  • item
    Aki megelégszik a gagyi tömörített xarokkal annak úgyis mindegy,hogy milyen forrásból kapja a zenét. Szerencsére kitalálták a flac-ot és társait,így nem vagyok rászorulva a szemét minőségre. Az mp3 meg a többi szar csak a hely jobb kihasználása miatt lett kitalálva,de szörnyű,hogy mennyire megcsonkítja az eredeti zenét. Átlagban 192kbit/s-es bitrátával a nagy többség jól elvan,de ha egyszer mutat nekik valaki egy normális flac-et vagy ape-t,vagy eredeti cd-t netalántán HD-s DTS vagy dolby-ba kódolt anyagot akkor meg csodálkoznak,jéé ezt eddig nem is hallottam ebben a számban.
  • szombi
    Ekkora sznob baromságot. Menjenek operába ha nem teccik valami. A többieket pedig illene békén hagyni.
    Azt hallgatok ami nekem tetszik, és nem azt ami másoknak tetszik.
  • willcox
    Mekkora baromság ez!
    1. a hordozható lejátszókat fülessel hallgatják, nem hangfalakkal.
    2. a hordozható lejátszókat nem hangszigetelt szobákban hallgatják, és a legjobb füles sem tud minden külső zajt kiszűrni
    3. stúdióban a zenészek többnyire nem egyszerre játszanak, hanem külön-külön (leszámítva az amatőröket). A hangmérnök aztán kikever belőle valamit, ami az ő stúdió rendszerén neki megfelelően szól. De sehol máshol nem fog ez a zene ugyanúgy szólni, mint ott a stúdióban, hanem kicsit/nagyon másképp. A másféle hangzás a mai elektronikus hangszereknél nem olyan rettenetesen nagy probléma, de akusztikus hangszereknél már a botfülű is észreveheti.
    4. a tömörített zene természetesen gyengébb minőségű, de az ember egy neki tetsző zenét bármilyen gagyi minőségben is meghallgat (ha éppen nincs jobbra lehetősége).