13
 • bencus11
  #13
  Én is imádom a TZ7-em!
 • jaspercry
  #12
  Azt nem csak idősek használják ,sőt nem akarok belemenni ,hogy százalékban melyik korosztály használja.(a fényképezőgép+számítógép+képek javítását)
  Egyébként PS3-al 3 gombnyomás!
  "Nap mint nap látom pl nagyapámnál, hogy csak addig jut el, hogy bedugja a fényképezőt és a feljövő ablakból rámegy a másolásra."
  Nagyon nagyon kevés százaléka.
  Én nem értek a képek retusálásához,de PS(photoshop)-ba minden segédlet nélkül automatán el lehet készíteni a panorámafotót.
  (és én ténleg átlagjúzer vagyok)
 • narumon
  #11
  Én úgy értettem, hogy - példánál maradva - Lujza örül ha a számítógépre átmásolja a képeit, nem hogy még összefűzzön meg editáljon. Nap mint nap látom pl nagyapámnál, hogy csak addig jut el, hogy bedugja a fényképezőt és a feljövő ablakból rámegy a másolásra. Ha az a kép véletlen eltűnik vagy bármi máshogy van ahogy volt akkor nem tud mit csinálni. Lehúzza a fényképezőt és feldugja újra, hogy bejöjjön az a képernyő. Ha nem megy akkor esetleg újrainditja a gépet és megpróbálja újra, de ha akkor sem sikerül akkor már nekem kell mennem... Ő egy átlag user...
 • Szefmester
  #10
  Én egy ingyenes programmal és egy ősidőkből való Panasoniccal csináltam az állatkert tornyában, tornya tövénél, és a hegyen panorámaképet kb 20 képből panorámánként. Elviselhető lett a minősége szerintem.
 • narumon
  #9
  Azért a 2-3 képet nem mindenki tud összefűzni otthon normálisan, és mivel turista gép ott jól jön a nagylátószög, mert ott áll Lujza a piramisok előtt és szeretné, hogy beleférjen a képbe a szfinxel együtt jól. :)
 • jaspercry
  #8
  Férre ne érts! Gondom ezzel egy szál sincs.(mint laikus,persze nagyon szeretek fotózni,saját tapasztalat a kijelzőn látszódó kép, és a valós kép ,amit a szemem lát,a kettő közt lévő különbségről beszéltem,beszélek)számomra a nagyítás az az ,hogy töbszörösét látom a kijelzön, mint a szememmel.
  Valószínő,hogy ez így kivitelezhetettlen,Egyszerüsítve számomra ez az igazi "zoom"
  Persze ,ha az egyészen már kicsinyítes van,ahhoz biztos ,hogy 14X zoom valós.
  Nekem mégis csalóka így-nagylátószög ide vagy oda.
  Egyébként egy ilyen kompaktnál nem muszály nagylátószög nekem ,inkább készítek 2-3képből egyet így meg lesz a nagylátószög.
 • narumon
  #7
  Ez igy elég furcsa amiket leírsz. Mivel nagylátószögről beszélünk így még jó, hogy "kicsinyít" hisz ez a dolga. Akkor lenne baj ha nem így működne. A zoom az meg a komplett tartományra vonatkozik, de hát ez minden fényképezőnél így van, szóval igazából nem is értem, hogy mi a gondod.
 • jaspercry
  #6
  14xoptikai zooom? Az Valóságban mennyi ?Mert sok kompakt volt a kezembe,és zoom nélkül inkább kicsinyített,zoommal meg közelítettett a 0-hoz. Vagyis 5x optikai zoomnál elérhette a valos 0.vagyis semmi féle nagyítást nem adott.
  ha már eléri a 3x-5x valós értéket akkor már nem olyan rossz...
  :)
  Minek ez a zoom parasztvakítás?+14MP? elég max 6-8is csak legyen jó a kép.
  Egy tükörreflexes gépnél is számít az obi minősége ,egy jó obival már ki is jön a 8MP és 14közt a minőség különbség,de ennél a kis gépnél nem.
  Summa summárom ,azért nem olyan rossz ez a kis kütyü,könnyü mobil,videoval nekem 30.000-et megérne,de nem annyi
 • narumon
  #5
  Tz7-emet nagyon szerettem, fantasztikus képeket csinált egy egy nyaraláson. Lecseréltem, TZ10-re mikor az kijött. Nagy hiba volt... gyorsan túl is adtam rajta. Most csak a Canon DSLR van, de a nyaralásokhoz lehet hogy bepróbálom ezt a TZ20-at csak remélem ezt nem kefélték el mint az elődjét. (Tipp: A TZ7-et tartsd meg, nagyon jó)
 • gosub
  #4
  Még mindig jobb 14 X 26mm-es optika, mint a korábbi gépek általános ~14 X 35mm-es! Más kérdés, hogy egy ekkora átfogás ilyen kicsiben és pirinyó érzékelőn ekkora megapixelekkel hogyan teljesít.
 • Zoli007
  #3
  Ezt most nem értem. zoom = fókusztáv(tele) / fókusztáv(wide). Hogy jön ide, a 26 mm, azt leszámítva, hogy az a wide?
 • menpe
  #2
  Még szerencse, hogy TZ7-em van, így boldog maradhatok :D
 • gemihu
  #1
  Na megint ez a zoomolás. Azért azt nem árt tudni,hogy mikor azt írják,hogy 14x optikai zoom , az egy relatív dolog, vagyis a 26mm-hez képest annyi.