16
Informatikai szaknyelvi nyelvvizsga
-
Godefroy #16 Szia!
Én is most készülők letenni nem egyszerű mert tanfolyam többszöri probálkozásra sem indult el.
Itthon csinálgatom a munkafüzetet, és egy angol tanárnőhöz járok gyakorolni hetente 1-2x.
Ennyit tudok tenni. -
cmsworld #15 Esetleg azóta volt valaki ilyen típusú nyelvvizsgán? -
#14 Mi érdekel? Csak mert a katedra oldalán részletesen le van írva, hogy milyen egy vizsga. -
cmsworld #13 Senki sem olvassa ezt a fórumot, aki középfokún lett volna? -
#12 Kénytelenek, hisz akkreditált, elfogadott, egyenértékű nyelvvizsga. Ha nem igényel spéci vizsgát a sulid, akkor használható. -
#11 Vajon diploma mellé elfogadnak egy középfokú ilyet? (maradhat költői)
Amúgy bővebb információ, itt: http://www.katedra.hu/LEXINFO_nyelvvizsga
"A LEXINFO akkreditált informatikai nyelvvizsgarendszer, amely angol és német nyelvből alap-, közép- és felsőfokon kínál informatikai szaknyelvű szóbeli, írásbeli és komplex típusú nyelvvizsgára vizsgalehetőséget.
Vizsgarendszerünk megfelel az Európa Tanács által ajánlott Közös Európai Referenciakeret (KER) elvárásainak." -
#10 Sima angol nyelvvizsga, csak céltudatosan az infó a téma amiről beszélni kell. Ugyan az mint bármi más, de ha érdekel az infó akkor könnyebben le tudod rakni mivel nem kell csöves civil témákkal hadakozni. Ára egész jó, 20-24e ft, GDF hallgatóként 10% kedvezmény. Ha valaki szeret játszani PC, akkor könnyen ráragad az infós angol, érdemes megpróbálni. Én csak alapfokot csináltam, mert kellett ugródeszkának másik suliba, hiszen akreditált, így beszámít a továbbtanulásba. Vizsgabiztosok kedvesek, és nők szal fogalmuk sincs az aktualitásokról. hmm mit mondjak még... Kihúztam az adathordozók témát, pendrive, ssb, hdd, cd stb meg beszéltem spéci cuccokról, én a TrackIR mozgáskövető rendszerről beszéltem. Asse tudták mi van csak helyeseltek és bólogattak. Természetesen ugyanúgy tudni kell angolul, csak a téma adott. Remélem segítettem. -
#9 Egyetemistáknak jó, akik infót tanulnak, és a diplomához kell nekik nyelvvizsga. Valószínűleg könnyebb nekik ez az angol, mint a normál. -
cmsworld #8 Valójában ezekre a válasz megtalálható a hivatalos honlapján is a nyelvvizsgának, azonban én azoknak a személyes tapasztalataira, véleményére lennék kíváncsi, akik már voltak ezen a vizsgán. -
#7 abszolút használható tudás! mióta magyar vindózt használok ha odajönnek hozzám az utcán idegen túristák, és megkérdezik hogy mi magyarul a registry editor, akkor el tudom mondani, hogy rendszerleíróadatbázisszerkesztő!
-
#6 Teljesen jó ötlet, hiszen így a hétköznapi életben valóban használható szavakat tanulnának az emberek: install, format, defrag, registry.
-
#5 Erről mit kell tudni?
Hol lehet letenni?
Mennyibe kerül?
Mihez kell? Kinek kell?
Mitől más?
Nemzetközi?
stb :) -
#4 Pedig van benne valami. Mármint az Ablakok magyarításával semmi baj szerintem, ellenben valami alap nyelvtudás tényleg nem ártana, ha nem is a számítógéphez, az internethez mindenképp.
De ez offtopic. -
#3 mennyi ideje vársz hogy ezt elsüthesd? -
#2 én még mindig azon az állásponton vagyok hogy vissza kéne utazni az időben és nagyon megverni akinek a fejéből kipattant hogy magyarítsuk a windowst, talán angol tudás lehetne a belépő alap ahhoz hogy vki gép elé üljön
a vizsgához nem tudok hozzászólni. -
cmsworld #1 Legfőképp azok hozzászólásait várnám, akik már voltak ezen a nyelvvizsgán.
Sajnos ebben a témában nem találtam sehol sem friss hozzászólásokat.