3518
By Tyia
NEW WAVE 2.0
Újraindítva: 2016. 12. 01
Különleges zenék, zenei különlegességek
a Föld minden pontjáról!
Kommersz Ede és a Család
-
#597 Szintén Vietnam-téma:
Diamantina drover -
#596 A nr. 1 dal:
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=Urtiyp-G6jY]"I Was Only Nineteen (A Walk in the Light Green)"[/URL] -
#595 Most pedig egy adelaide-i folk zenekart mutatok.
A Redgum nevű csoportosulás 1975-től létezett.
Politikus dalaik nem kerülték az erősebb odamondogatásokat (ebben az országban lehetett).
Egy ilyen szerzemény 1983-ban az ausztrál kislemez listán első lett.
Ez a dal a "I Was Only Nineteen (A Walk in the Light Green)".
(Érdekesség, hogy ez a mű a vietnami háborút "fiataljait idézi", csak úgy, mint (a két evvel későbbi) a témájában megegyező Paul Hardcastle kompozició!)
A megalakulásuk utáni 3. évben készült el az első albumuk, mely sajátos stílusának köszönhetően igen sikeres lett.
Az 1984-es albumuk, valamint addigi munkásságuk hatására Angliában és Európában is turnéztak.
Azonban a romlás virágai ebben az esetben sem maradtak csíra állapotban...két a zenekar sikerét nagyban befolyásoló tag távozott. Egyikük John Lewis Schumann, aki szóló- illetve politikai karrierbe kezdett...a második volt sikertelenebb. A zenekar 1990-ben szűnt meg.
Albumok:
1978 - If You Don't Fight You Lose
1980 - Virgin Ground
1981 - Brown Rice and Kerosene
1982 - Cut to the Quick EP
1984 - Frontline
1986 - Midnight Sun
1988 - 4 Play Vol 19 EP -
#594 Hogy teljes legyen a káosz, az alant elterülő videón Mick Jagger prezentálja a művet.
íme:
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=2_H3jypEHZw]"A Wild Colonial Boy"[/URL]
-
#593 Na most ennek a balladának - nem hiszitek el - még címe is van.
"A Wild Colonial Boy" -
#592 Back to Australia!
Megemlítenék e helyütt egy hagyományos ír-ausztrál balladát, amely számos változatban is létezik.(nekünk elsősorban az auszi és az ír a fontos)
Ez dal egy Jack Donahue/Jack Duggan nevű ír lázadó "hőstetteit" eleveníti fel meg azt, hogy milyen jól elpusztult...
Őkelme amolyan ír betyár volt, hogy ezt a képzavart használjam. Esetleg ír Robin Hoodnak is titulálhatnám - ha tetszik.
A nótát Dr. Hook, Rolf Harris, Larry Kirwan, és a The Clancy Brothers is feldolgozta. -
#591 Belebámultam.
A SPK, mint WM... hát-hát az több, mint érdekes.
Ezzel az erővel az Art of Noise is ide sorolható lenne, főleg, ha az 1989-es "Below the Waste" albumot meghallgatjuk.
Szerintem. -
Regiujzenek #590 A world musicról:
Világzene - World Music -
#589 Akkor van olyan, amit szeretek.
Pl.: Cabaret Voltaire -
#588 Electronic Body Music
pl.:
SPK, Cabaret Voltaire, Die Krupps, The Neon Judgement, Clock DVA,
Nitzer Ebb, Front Line Assembly, Front 242, Ministry.... -
#587 Végül is nekem 8.
De mi az az EBM? -
#586 A szájból való seggcsinálás nem fér bele.
Itt szeretnék alapítani új "birodalmat". -
#585 A második sort én nem értem... -
#584 Akkor jó. De az elvek arra is valók, hogy megváltoztassuk őket... amikor kell. -
#583 Ndmlovag jár arra fele,csak hozzászólások hijján nemigazán irogattam én sé!
EBM???Miért kellett volna átforditanom??New wave már nem is jó?? -
#582 Nincs szó sértődésről.
Volt egy kis (nagy)családon belüli történés és ez (is) kicsit visszavetett.
Ráadásul munka után sem sok kedvem van itt okoskodni.
Azt is gondoltam, hogy váltani kellene, olyan témára ami engem is sokkal jobban érdekel.
Bár olyan már van...de az elvek...
Gondoltam egy Kajagoogoo kor- és szaktársai topiknévre...ezzel a címmel ugyanúgy belehet "járni" a világot...és nem kell töltelék világzenéket is hozzáadni. A változás előszeleként jó érzékkel választottál videót.
A klasszikus New Wave topik visszahódítása nincs napirendemen és nem is lész. Meghagytam volna ndmlovagnak és az ő ebm zenéinek, de mióta én nem járok arra, ő se nagyon...érthetetlen.
Majd kitalálom...a címet.
Nagyon sok érdekes zenét találtam a "felszín alatt" a szakterületről.
viva la real New Wave! -
#581 Hmmm... mintha azt írtad volna, mielőtt ismét megsértődtél, hogy rövidesen Ausztrália következik, de látom már ki is törölted.
Na, itt egy kedvenc és egy igazi ausztrál hangulat:
Üdv! -
#580 Minek örülsz anjira?:-hogy benéztem
-vagy annak hogy nem kommentelek?? -
#579 Nem magamban,hanem magammal!!!Nagy a külöbség!! -
#578 Jaj, ne! -
#577 -
#576 Gondolkoztál már extra magnézium bevitelen? -
#575 Ne ítélkezz, hogy.... -
#574 Igazábol csak benéztem ide kommentelni nem gondoltam!! -
#573 Attól tartok, ahogy figyelem a dolgokat, hogy ezúttal is így fogsz járni... -
#572 Nocsak,feléledt a fórum?De régen jártam már erre,akkor nagyon haldoklott,szinte csak magammal beszélgettem itt! -
#571 Sz@rik rá, veled együtt! -
#570 Ez nagyon kemény, főleg rendes hangfalakkal vagy fejhallgatóval! -
#569 Mostanában elég kevés lehetőségem volt didgeridoo-zni.
Minden tiszteletem az UTCAI didgeridoo zenészeké!
-
#568 :D
Próbáltál már didgeridoo-zni? Folyamatosan fújni és "ujjongani" beszélni benne nem 2hetes gyakorlást igényel, és Jamiroquai és a Sepultura is rakott pár didgeridoo-t pár nótájukba. Vannak olyan utcazenészek külföldön, akik didgeridoo-znak, és amikor dobsz neki, akkor megköszöni a didgeridoo-n keresztül, de azt ha nemfigyelsz oda, akkor nem is veszed észre!:)
Őket tegnap láttam élőben, elég erőteljes és jó koncertet nyomtak!
-
#567 Ausztrália is rendelkezik bőven ismert és elismert zenésszel, zenekarral, énekessel.
Íme "néhány":
AC/DC
Divinyls
Mental As Anything
Midnight Oil
Air Supply
Icehouse
INXS
Men at Work
Bee Gees
The Easybeats
Nick Cave/The Boys Next Door/The Birthday Party
The Church
Hoodoo Gurus
The Go-Betweens
Dead Can Dance
Savage Garden
Pendulum
...
-
#566 Volt idő amikor Ausztráliát néztem ki lakhelyemül, közelebbről Canberrát.
-
#565 Mamani & Pachuly - Didgeridoo
Ez már inkább populáris, sem mint tradiciónális.
A zenészek meglátták benne a pénzt...kicsit didgeridoo-ztak, majd hirtelen "indián zenélni" kezdtek.
Vagy fordítva. -
#564 [URL=http://www.youtube.com/watch?v=JoVYY4iBjB8]"The Spirit of ULURU"[/URL]
Uluru alias Ayers Rock -
#563 Tradicionalis Aboriginal Music
1'.12"-től: Ayers Rock -
#562 Ausztrália
Gondolom sok embernek beugrik Ausztráliával kapcsolatban egy bizonyos hosszú fúvos hangszer.
Nos, ez a didgeridoo.
Az észak-ausztráliai őslakosok hangszere.
Lehet Őket aboriginaloknak nevezni, bár ez amolyan gyűjtő-összefoglaló név, körülbelül úgy, mint Európában a szláv.
Jelentős szociális, kulturális és nyelvi különbségek fedezhetők fel az egyes ausztrál őslakos csoportok között.
Magam részéről nem nagyon mélyednék el a "didgeridoo-zenészek" népes táborában.
1-1 film erejéig viszont láttatnám/hallatnám az Ő produktumaikat, hátha van olyan, aki kedvet kap ilyen típusú alkotások beszerzésére.
Persze aki részletes ismertetésbe kezdene, az ne fojtsa magába az értékes információkat.
-
#561 Na ez meg a másik, amit pont az elmúlt héten hallgattam sokszor. De az előadó neve Khaled. Jónéhány albuma megvan. -
#560 OK -
#559 volt ennek egy eredetije is anno...
-