3518
By Tyia
NEW WAVE 2.0
Újraindítva: 2016. 12. 01
Különleges zenék, zenei különlegességek
a Föld minden pontjáról!
Kommersz Ede és a Család
-
#637 Ja, ezt én is ismerem. Sőt meg is tetszett a maga idejében. -
#636 Mégis csak, ez itten kazettán megvan még nekem is !!!!!!!
-
#635 Közhírré teszem, hogy erről a zenekarról soha életemben nem hallottam !!!
Várom a zenéket ... -
#634 Na neeeee má', tényleg? ( ) -
#633 Esetleg valaki a következő áldozatomról a Divinyls-ről óhajt valami fontosat közzé tenni? -
#632 A a "súlyos" dal:
Lights Go Red -
#631 Dream Academy hasonmás:
It Must Be Love -
#630 A kissé fura nóta:
Walk On Water -
#629 Az ún. sláger:
Groove -
Az 1980-ban alakult perth-i Euroglidersnevű zenekart hozom szóba.
Igazából én a feloszlásuk előtti időkből ismerem őket - azaz 1988 körül. Egész pontosan a "Groove" címet viselő korongot.
1982-től vannak jegyzett dolgaik, a fáma szerint a '84-'85-ös esztendő volt sikereik csúcsa.
A 2005-ben a "nagy újraegyesítés" idején ők is összeverődtek, és hamarosan meglepték az Eurogliders zenéjére kiéhezett rajongókat egy friss-meleg albummal.
A "Groove" album nekem zeneileg még (akár) meg is felelne, csak...csak az a női énekhang...
Az Lp első számában ("Listen") a basszus engem eltalált (ha más nem is), míg a második track ("It Must Be Love") teljesen megidézi nekem a Dream Academy nevű új romantikus zenekart. Az 5. dal("Lights Go Red") kicsit súlyosabb - nekem végül is tetszik.
A címadó pedig tuti sláger(a mutatók szerint - is) - volt akkor. Szerintem sokaknak ismerős lesz.... ha megmutatom...
Az utolsó dal ("Walk On Water") elsőre kicsit zavaros lehet, de többszöri nekifutásra már rendben lehet.
-
#627 Álcáztam magam. -
#626 Szeva' Kolléga!
Mostanában nem nagyon jártál errefelé ! -
#625 Hi Bigivan!
Már régen kommunikáltunk.
Természetesen itt a német új hullámnak is van helye.
Veled amúgy is élmény a "szakmázás"!!!
-
#624 Szeva Kolléga!
Remélem az NDW-t, nagy kedvencemet is ide lehet telepítení. Mármint a neue Deutsche Wellét ?! -
#623 "'84-es mű, valszeg egy debüt kislemez egyik oldala, vagy valami ilyesmi..."
helyesen: '84-es mű, valszeg a debüt kislemez egyik oldala, vagy valami ilyesmi... -
#622 Ezt a dalt én nem ismertem - eddig.
'84-es mű, valszeg egy debüt kislemez egyik oldala, vagy valami ilyesmi...
Beargarden - The Finer Things -
#621 I Write The News -
#620 A kedvenc:)
The Tell Tale Heart -
Egy viszonylag rövid életű zenekarról tennék említést, hiszen 1981 és 1986 között létezett a melbourne-i Beargarden.
Egy albuma ismert előttem, mellyel rendelkezem is.
Persze ne tessenek, valami über-brutál minőségi cuccra gondolni, már csak azért sem, mert egy Rare albumválogatás akárhányadik csomagjában volt. (.mp3 192)
Kevésszer vettem a fáradtságot a meghallgatására, gyakorlatilag "b" kategóriás bandának tartottam őket, de most, hogy auszi muzsikusok vannak terítéken - előkotortam.
Az album címe: "All That Fall" - 1985-ből.
Az album 2. dala kimondottan slágeres, gyakorlatilag minden második szám slágergyanús.
01 - A Minute In Black & White
02 - The Tell Tale Heart
03 - A Year In The Shade
04 - I Write The News
05 - Drink Drink Drink
06 - A Seaside Song
07 - All That Fall
08 - She's Crying
09 - Bright Penna
10 - Drink Drink Drink (Extended)
11 - Instrumental No.1 (Bonus Track)
12 - Lounge (Bonus Track)
A kedvenc a 2. track...
Azt gondolom, jó hogy "csak" félre raktam és nem a kukába!
Próbálok keresni videót, ha nincs fellököm az egész albumot....
-
#618 A '80-asnak semmikép, az öngól volna.
Én csak vegytiszta New Wave-zenével foglalkozó topikot szeretnék - végre.
...van még egy kis tenni való a másikkal, kérdés sikerül-e...
viva la New Wave :)
Ha minden jól megy New Wave 2.0 lesz a topik címe... -
#617 Szewavsztok.
Kajagoogoo és kortársai??
Mi ez? Valami ellentábor a 80-asnak? :D
Vagy csak lemaradtam valamiről?
Viva la Kajagoogoo :) -
#616 Végül a 2000-es kiadású "The Real Thing" lemezről a címadó dal:
Midnight Oil - The Real Thing
-
#615 Az zenekar hírnevét öregbítő 1990-es "Blue Sky Mine" album címadó dala és egy másik sláger...
Blue Sky Mine
Midnight Oil - Forgotten Years -
#614 A világsikert hozó "Diesel and Dust" album "zászlóshajói":
Midnight Oil - The Dead Heart
Midnight Oil - Dreamworld
-
#613 1982-ben a "10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1" című album háromszoros platina Ausztráliában.
Erről az egyik dal:
Midnight Oil - US Forces -
Szóba hozom - ha már lentebb meg lett említve - a Midnight Oil zenekart.
Azt gondolom, hogy a magyarországi zenekedvelőknek leginkább a '80-as évek közepétől lehet tapasztalásuk a bandát illetően. Pontosabban az 1987-es "Diesel and Dust" album kapcsán, melyről az akkori Magyar Rádió is szemezgetett.
Igazából három dal is "sláger" lett, de nagy mennyiségben a "Beds Are Burning" szólt idehaza. (kicsivel lejjebb Musachy kolléga már volt szíves belinkelni eme kiváló alkotást.
Az 1990-es "Blue Sky Mining" lemez is még okozott örömet a magyar Midnight Oil fanoknak, főleg a címadó dal.
Majd itthon többé nem hallottunk róluk....
A Oils természetesen ennél többet "tud", ha nem is sokkal.
Peter Garrett, aki Sal Solo-hoz hasonlóan Yul Brynner-féle frizurát tartotta követhetőnek, sokkal magasabb szintekre vezette csapatát...
Az tény, hogy a "Beds Are Burning" előtti korszak kissé gyenge - volt honnan fejlődni. A zenekar nagy sikert hozó albumáig nem kevesebb, mint 5 korong került a boltokba...valószínűleg ott mindig eltakarták egy jobban futó sztárocskával...nem tudom.
Garrett igen érdekes hangja és a zenekar sok estben "hangos zenéje" miatt (általam) csak sokára megkedvelt zenekar a '90-es években is aktív, sőt kicsit munkálkodtak még 2000 után is.
A siker már nem üldözi őket, bár a 2000-es "The Real Thing" album és a róla kimásolt címadó dal még megemelte a tengeralattjáró orrát (lásd: Acélcápa című könyv), de aztán annyi.
Összességében egy remek (esetleg dupla) best of albumon tudom elképzelni az életművet. -
#611 Szép Napot Kívánok Minden Kedves Zenebarátnak!
Ahogy visszatekintek az eddigi termésre, hát-hát...
Úgy ítélem meg, és talán nem tévedek bazi nagyot, hogy a World Music nem igazán érdekel senkit.
Nem beszélhetünk a topik kapcsán folyamatos és lázas diskurzusról, vagy esetleg vad véleménykülönbségekről.
Például senki sem vitatta az algériai előadókról idebiggyesztett monográfiáimat.
Miért?
Miért, miért, mert a kutyákat, macskákat és egyéb háziállatokat sem érdekli...
Döntés van.
Ha kivágnak innen, ha nem a World Music topik átalakul.
Olyan témát választok ami (a '80-as törzsgárda jól ismeri) engem sokkal jobban érdekel, és késztet a (viszonylagos) jelenlétre...
Természetesen fenntartom annak a lehetőségét, hogy világzenék is bemutatásra kerüljenek.
A tematikán nem változtatok.
Világjárás. Most éppen Ausztrália.
A topik mostantól az Új Hullámos zenéről fog szólni.
A megemlítendő előadók/zenekarok A KAJAGOOGOO kor- és szaktársai lesznek!!!
-
#610 Pont erre tippeltem volna én is! -
#609 Az önrevíziót várta mindenki... -
#608 Ehh, hát senki sem javít ki, hogy ez a Hungerford Bridge? -
#607 A héten botlottam bele Londonban a Millenium Bridge-en a srácba, aki didgeridoo-n játszott:
-
#606 Szerintem legközelebb kis stílusváltásként a Midnight Oil nevű bandát fogom feldolgozni...ezzel is hozzájárulva a topik enyhe irányváltásához... -
#605 Az alant már korábban Eric Bogle által megénekelt dal...nem sokkal másként...
The Bushwackers Band - And the Band Played Waltzing Matilda -
#604 The Bushwackers Band - Shores Of Botany Bay -
#603 The Bushwackers
1971-ben Melbourne-ben alakult folk/country zenekar. A hagyományos hanszerek mellett használnak zenélésre (is) alkalmas
eszközöket-tárgyakat, mint például csontokat, kanalakat...
Munkásságuk több fontos szerzeményt eredményezett:
"Faces in the Street"
"Beneath the Southern Cross"
"Bushfire"
"Murrumbidgee"
"The Shearers Dream"
1974-től gyakorlatilag évente jelentetnek meg lemezeket. -
#602 Eric Bogle - Now I'm Easy -
#601 Eric Bogle - No Man's Land ( Green Fields of France ) -
#600 Eric Bogle - The Band Played Waltzing Matilda -
#599 A művész 1980-tól ad ki albumokat...nem keveset.
Azt gondolom, hogy a "kezdő" Bogle-rajongók egy válogatás albummal bombázzák hallójárataikat. -
#598 Eric Bogle
Gyárilag skót a folk énekes-dalszerző.
1969-ben emigrált Ausztráliába és jelenleg Ő is Adelaide környékén él. Munkássága jelentős Ausztrália zenei életében.