3518
By Tyia
NEW WAVE 2.0
Újraindítva: 2016. 12. 01
Különleges zenék, zenei különlegességek
a Föld minden pontjáról!
Kommersz Ede és a Család
-
#677 Egy kevésbé ismert nóta.
Under the Hammer -
#676 A csúcsmodell...
Send Me An Angel -
#675 Real Life
A melbourne-i együttes 1980-óta a mai napig működik.
Nem hiszem, hogy lenne ember, ki ne ismerné az eredetileg '83-as kiadású "Send Me An Angel" című remeket.
Egy másik sikerdal a:"Catch Me I'm Falling".
Szerintem az utóbbi közel nem olyan jó, mint a másik....
E művek az első, Heartland albumon találhatók.
A Pete Burns-féle Dead Or Alive-val tudnám párhuzamba állítani a Real Life zenekart.
Ami A DOA-nak A "You Spin Me Round..." az a RL-nek a "Send Me An Angel"...a fene sem tudja hány kiadást éltek meg....
A Real Life szerintem soha sem tudott kibújni a fent említett dalok árnyékából, pedig van több értékes daluk, persze leginkább a '80-as évek tájáról.
Sajnos a skatulyázás ebben az esetben is jól működött...
-
#674 Alapteve:
keresi a gazdáját, az alaptevést. -
#673 Ha már így megszólíttattam, feltolom ide az egyik legnagyobb favoritom az osztrák újhullámból, ez itt a szomszédomban abszolút alaptevés !! Ilyesfélékre lehet számolni, ha a kolléga úr hozzákezd az osztrák ndw ecseteléséhez. Ebben szívesen segítek neki
Geier Sturzflug : Bruttosozialprodukt -
#672 Azt szeretném kérni, hogy ezentúl a videókat az "URL BESZÚRÁSA" opcióval legyetek kedvesek feltenni.
KÖSZÖNÖM! -
#671 Még Real Life a Church a Flash And The Pan kerül terítékre, ill. néhány kósza ajánlattal állnék még elő....
Asszem az Icehouse-ról meg már volt szó... -
#670 Kolléga!
A következő célpont Ausztria lesz.
Még 2-3 zenekart bemutatok és jöhet.
Mivel a NDW kedves neked, és az osztrák (nem túl népes) új hullámos előadók/együttesek is e halmazba tehetők - időben szólók.
Falco már odaát ki lett vesézve, úgyhogy biztos meglepődünk majd a te felhozatalodon, amennyiben szánsz rá energiát.
Jó felkészülést, bár ismerve zenei ismereteidet, lehet, hogy csípőből löksz egy kazallal. -
#669 Hah, 2012.12.12. van! -
#668 Nekem persze a Live It Up jön elő egyből tőlük. -
#667 Szevasztok Tagok!
Érdekes dolog ez, nekem, ha a Mental as anything kerül szóba, akkor nem a Live it up jut elsősorban eszembe, bár másodszorban feltétlenül, mint egykori discosiker. Ellenben elsősorban a '81-es Cat's & Dog's című lemez alapdala rémlik fel, amelyik sztem 1981 egyik legjobb zenéje volt. Időnként még szoktam zenélni másoknak a régi idők tánczenéiből, akkor ezt mindig játszom:
-
#666 Szerintem a site fenntartóinak a dolga, hogy miből csinálnak lóvét, azért, hogy legyen az sg, ahol van lehetőséged a topikodat csinálgatni. Neked legyen ennyi elég.
Lacinak meg érdekes, hogy "szúrja a szemét a Sasszem", pedig neki is így javult meg a látása. Bár lehet, hogy nem ennél a cégnél és azért (is) emelt szót ellene... -
#665 Sorry: Anything :)
(fixing: ok.) -
#664 A dolgom után fogok nézni. Mental is Anithing lemez jelenleg nem ugrik be :)
Apropó ugrálás: ha zavar a sasszem reklám, gyere fel néha mobilról a fórumra. Itt ugyanis nincs reklám :P
Csak a színtiszta totyikság :D
viva la mobilnet :) -
#663 ...és a harmadik:
Date With Destiny -
#662 Egy másik gyöngyszem...
Big Wheel -
#661 A remekmű
Live it Up -
#660 A banner alatti sasszem-kezelés elég érdekes dolog.
Asszem Kaposi Laci tett említést a modiknál erről.
Ott azt írta a modi, hogy a hirdető fizet, meg oda kéri ahova akarja.
Kérdem én nekem/nekünk nem, járna belőle valami?
Mégiscsak a benner alatt van, nem a lap alján.....felháborító.
-
#659 Amíg a mi öreg cimboránk dolga után (is) néz, addig én (kevés szabadidőmet rááldozva) egy auszi csoportot citálnék ide.
Pontosabban egy újabbat.... -
#658 Amíg a mi öreg cimboránk dolga után (is) néz, addig én (kevés szabadidőmet rááldozva) egy auszi csoportot citálnék ide.
Mental As Anything
Az 1976-ban létesült zenekarról a '80-as években nekem nem igazán volt tudomásom.
A '90-es évek legvégén (amikor már megszerezhetőek voltak, innen-onnan az akkor korabelinek nevezhető zenék) került a látókörömbe.
Gyakorlatilag az 1985/86(?)-ös/-os "Fundamental" album ismert előttem. Rajta egy igencsak ismerős dal: a "Live It Up".
Természetesen ez nem a véletlen gonosz játéka velem, hisz ez a nóta munkásságuk legismertebb portékája, mely a "Crocodile Dundee" című film egyik betétdala.
Maga az album is sikeresnek mondható a maga kétszeres platina státusával.
A mai napig létező zenekar leginkább hazájában népszerű.
Szerintem a "Live It Up " mellett a "Big Wheel" a "Bus Ride" a "Date With Destiny" és a "Surf And Mull And Sex And Fun" is remek muzsikák.
Annyit még hozzátennék, hogy a banda lemezei a 80-as évek végéig, tehát az új hullám teljes megszűnéséig/átalakulásáig, mindig nagy példányszámban fogytak.
Lehet, hogy Zef polcán ott röhögcsél a Crocodil Dundee soundtrack CD/MC/LP? -
#657 Igen, ilyen öreg vagy, legalábbis a csitrik szemében, azért bácsiztak le.
A beszámolókat meg várjuk. -
#656 Ne bácsizz légysz. Mindig az a szomorú esemény jut eszembe erről, mikor a kisebbik lányom két barátnője a Gyulai lánykoleszból nálunk aludt :)
A csajszik vadítóan szexisen egy szál pólóban és bugyiban alig betöltve a 17-et így kívántak jó éjszakát: "Aludjon jól Zoli bácsi!" :(
Aznap este a tükörbe nézve feltettem magamnak a kérdést: "Ilyen öreg lennék már?"
Amúgy - visszatérve a jelenbe - van Man at Work lemezem (tudom, mert emléxem rá) és van egy Cargo lemezem is. Már csak azt kellene kiderítenem, mert erre viszont nem emléxem sajna: ez a Cargo vajon az a Cargo ami M.a.W-os, vagy az valami egészen más? :P
Egyelőre még be kellett néznem a melóba, de holnaptól 3 hétig otthon telelek :)
Ez lesz az az időszak, mikor az új szobában (mert hogy közben elkészült (beüzemelem a hi-fi rendszer oda szánt elemeit :)
Az eredményről és a Cargo rejtélyről is be fogok majd számolni. Közben előfordulhat, hogy kezembe akad egy-egy new wave album is...természetesen azt is jelzem majd ;) -
#655 Remélem Zef bácsi hanyatt-homlok rohan leemelni a rá kajánul vigyorgó Men At Work zenét tartalmazó kőolaj alapú produktumot, és azt rongyossá hallgatja.
-
#654 Sail To You -
#653 Giving Up -
#652 Hard Luck Story -
#651 Hátha valaki még nem ismerné...
Down Under -
#650 Men At Work
Szerintem erről a 1979-ben alakult melbourne-i zenekarról sokaknak egy dolog világos igazán.
Létezett egy dal, még az új hullám (h)őskorában, melyet ők voltak szívesek prezentálni: a "Down Under".
Bizony bizony még 1981-ben követték el.
Az történt, hogy gyakorlatilag az első megmozdulásuk világsikerré vált.
Az 1981-es "Business As Usual" című korong rettenetes borzalmas népszerű volt tényleg az egész világon.
A szélrózsa minden irányában többszörös platina-lemez.
Viszont az elképesztő, hogy ezt a szinte csak a "Down Under"-nek köszönhették.
A Men At Work-láz kitartott még az 1983-as "Cargo" albumig.
Azt gondolom, hogy ennek a lemeznek a (még mindig) kedvező fogadtatása is a "Down Under" folyamánya. Az LP még jól fogyott, de a visszaesés érzékelhető.
Az 1985-ös "Two Hearts" című munkát pedig a kritika egyértelműen bukásnak ítéli.
Természetesen én ennek az albumnak jártam utána.
Nem tartom annyira vészesnek.
Van rajta 3 track ami megüti a mércémet:
A "Giving Up" a "Hard Luck Story" és a "Sail To You".
Sajnos a divat, a trend, a pénzcsinálók nem tették lehetővé, hogy a "Down Under" után is legyen élet.
A "remek" népszerűségi mutató oda vezetett, hogy 1986-ban a zenekar megszűnt, majd 1996-ban újjá szerveződött....
A Men At Worknek A "Down Under" az, mint a Knack-nek a "My Sharona".
Egy bélyeg! -
#649 Akkor a következő áldozat a Men At Work lesz... -
#648 Ezt fejtsd ki bővebben :)
Rulez? Az nem az Emil? :D -
#647 "Men at work meg ott vigyorog rám a bakelitok közt a polcról, hogy hallgassam ugyan már meg :)
Ez eddig még nem történt meg.."
Egyszer mondtam, hogy "már megint hülye vagy", most mondanám mégegyszer (ha közben nem jutna eszembe, hogy ízlések és pofonok...). Men At Work rulez. -
#646 Hopssz :)
Hirtelen begyorsultál :D
Ezek engem is érdekelnek...
A Flash-éktől két nóta tetszett annó, az Inxs-től egy kazal :)
Men at work meg ott vigyorog rám a bakelitok közt a polcról, hogy hallgassam ugyan már meg :)
Ez eddig még nem történt meg.. -
#645 Hi Zef!
Belassultam....ez van.
Van egy kis életmód váltás...
Én mutogatom a zenéket, van amelyik tetszik, van amelyik nem. Majd jön a Real Life a Church a Flash And The Pan az Icehouse az INXS a Men At Work a
Mental As Anything meg ilyenek... -
#644 Csákó Tyia.
Régebbi írásaidat tanulmányozva kijelenthetem: belassultál :)
Hol a régi tűz?
Amikor még olyan new wave előadókat is bemutattál, akiket szeretsz/szeretünk vagy épp valaha szerettünk...
Amúgy bocsi, hogy hanyagoltam a totyikodat (amit mellesleg mindig szerettem, csak nem mindig tudtam hozzászólni). Volt fél év világjárás (asszem lesz még valamikor megint) de most örülök, hogy "látlak" :)
Viva la new wave! -
#643 Plaesure And Pain -
#642 Good Die Young -
#641 Back To The Wall -
Divinyls
Ezt a (gyakorlatilag) duót úgy 8-10 éve ismertem meg, és már akkor sem ájultam el tőlük.
Több oknál fogva a számaik nagy többségétől hidegrázásom van.
pl.: inkáb vokális rock zene ez, sem mint post-punk/new wave, nő énekel...
DE!!!
Van néhány daluk ami kimondottam tetszik.
Az énekesnők/női énekesek döntő többsége arra késztet, hogy jó messziről kerüljem el őkelmüket.
A Divinyls "Back To The Wall" a "Good Die Young" a "Plaesure And Pain" és a "Pinxie" című dalai már számomra is értékesek! (nem mintha én olyan marha nagy mérvadó volnék)
Azt gondolom ez a négy dal kiválóan megfelel a New Wave "kritériumainak".
Bigivan által bemutatott "I Touch Myself" már a leszállóágban készült (1990-es a dal) mégis a legismertebb daluk...kérdés miért...én nem tudom. Semmi különöset nem találok benne...
Érdekes a hölgy hangja...egyes dalokban tisztára, mintha Pat Benatart hallanám.
Tessék megfigyelni.
Összességében elmondhatom, mintegy pozitív zárásaként a Divinyls "aktának" , hogy négy remek dalt tudtak nekem is produkálni...
Ha vannak videók tolok, ha nincs..... -
#639 Az álcák és az autobotok régóta köztünk élnek már... -
#638 Nem