3518
By Tyia
NEW WAVE 2.0
Újraindítva: 2016. 12. 01
Különleges zenék, zenei különlegességek
a Föld minden pontjáról!
Kommersz Ede és a Család
-
#1565 Annyira sokat tudnék még a témához hozzátenni...
Simán lenacionalistázhatnának meg hungaristázhatnának ha csak a felét leírnám amit az ügyről tudok, vagy tudni vélek...és nem vagyok elvakult.
A magyarság eredete hihetetlen messzeségbe nyúlik vissza...egészen a jégkorszak utáni kataklizmákig utazhatunk az időben.
Európa két ősi népe a baszk és a magyar.
A finn-ugor mese is megdőlt sok-sok éve, de még mindig ezt tanítják...
Musachynak igaza van abban, hogy a Csonka-Magyarországon alig van IGAZI magyar(a dél-nyugati határvidéken és Székelyföldön)...ez persze nem a véletlen műve, meg a nagy "szláv törzsek" érdeme...akik - tegyük gyorsan hozzá - nem is léteztek...
A történelem hamisítók bármire képesek.
A Kárpát-medence egy "grál". Mindenkinek ez a terület kellene, a nem létező Nagy Károlytól Izraelig.
El tudjátok képzelni, hogy csak úgy idevetődtek az első, vagy a második honfoglalók...hát én NEM.
Pont becélozták a kiba**ott nagy Kelet-európai síkságról ezt viszonylag kicsi területet?
Össze-vissza hazudnak az osztrákok, a németek, a románok, és a mindenféle szlávok...Kell a hőstörténet...de abból semmi sem igaz.
Szláv-slavus azaz SZOLGA. (Az avarok akiknek szolgáik voltak)
Lehetne itt Dácia provinciáról is beszélni...
Befejezem...mert kitiltanak innen...az igazság miatt.
(A téma érdekel engem jó sok helyről informálódtam)
még valami...a bolgárok nem véletlenül érzik közel magukat a magyarokhoz. A bolgár nem szláv nép, hanem török eredetű...
macedon nyelv? áh dehogy - bolgár.
Trianon valószínűleg elkerülhetetlen volt...olyan volt, mint egy kitűnően rendezett színdarab...
Részemről ennyi. A téma lezárva. Bannerből ki.
Jövőre újra megemlékezhetünk. -
#1564 Én ehhez már többször is és több helyen hozzászóltam.
Ezzel a "milyenek a magyarok" dologgal itt felesleges is foglalkozni. (Az itt alatt Európát értem)
Ma van ugye az Európai Unió meg vagyunk mi a "tagjai". Itt már eleve nem stimmel a dolog, hiszen mi az hogy uniós ország vagyunk az EU tagjaként, de az egységes pénznem használat (az Euro) ránk (sem) vonatkozik? Ez kész röhej.
Unió: Ti (még) nem használhatjátok az Euro-t, csak a Forintot, de mert EU tagország vagytok, ezt és ezt kell tennetek, ilyen és ilyen intézkedéseket kell tennetek, mert Mi azt mondjuk!
Nem tudom mit tudtok és mit nem Trianonról és az ehhez kötődő békeszerződésről..
Csak egy tényt emelnék ki a sok közül ami akkor történt: Magyarország lakossága 20! millióról 7! millióra csökkent úgy, hogy sok helyen erőszakkal is akár sárba tiporták az emberek szabad akaratát és kényszerítették az "új" elcsatolt hely újra honosítására, anyanyelvük elhagyására magyarságuk elhagyására és új "anyanyelvük" megtanulására a lakosságot.
Hogy ebben ki volt a bűnös? Mit lehetett volna másként tenni? Lehetett e volna bármit is tenni ellene?
Ezek ma már nem számítanak.
Szomorú, hogy ezt kell mondjam, de úgy gondolom, hogy ezt akár ma is megtehetné bármely kormány bárhol az országban.
A kérdés annyi csupán: ha hadakoznánk ellene vajon győznénk?
Itt Európában sajnos általános a rólunk magyarokról festett rossz kép.
De mint mondtam többször is: a tengerentúlon másként látnak minket...
Ők az "igazi" hithű magyart látják, aki hisz a céljaiban és mindig el is éri azt, aki okos, mert minden rosszból megtalálja a kivezető jó utat, s aki sosem fegyverrel vagy erővel győz, hanem az eszével.
Mert bárki bármit elvehet tőlünk magyaroktól, akár az életünket is, de hitünket soha!
Az igaz magyar sosem feled hinni és tudni célját és az ahhoz vezető utat. -
#1563 Köszi! -
#1562 Köszi a véleményt...Te is leírtad, én is...más is...valahol...többet nem nagyon tehetünk...az ügyet több oldalról is meglehetne vizsgálni...nem fogom.
Az emléknap miatt történt a párnapos téma kiegészítés...
(ami junius az június)
nem figyeltem...pedig szoktam...jav. -
mrmzsa #1561 Nagyon sok jó album letölthető innen:
New Wave albumok -
#1560 Akkor mondok én is egyet. Az, hogy a magyarok ezen keseregnek folyton, sajnos nem változtat semmit a dolgokon, ezt már visszacsinálni nem lehet. Ahogy írtad: ami történt megtörtént. Én is magyar vagyok, természetesen a génjeimben hordozom mindezt, de azért nem sötétíti el az agyamat a tehetetlen düh.
Attól, hogy én azt mondom, hogy nagyon sokat tehettek arról a magyarok is, hogy ez így történt még nem vagyok hazaáruló, ahogy egyesek erre azt mondanák. A környező népeket is lehet érteni, ők csak azt tették, amit egyébként a helyükben mi is tettünk volna (még az "ún." szlovákok is). Az akkori nagyhatalmak vezetői kétségtelenül bűnösök voltak, de bocsánat, hogy ezt mondom: szerintem ez már késő bánat, az utódok nem tehetnek az elődeik hibáiról. Max. elismerhetik, hogy bizony bűnt követtek el, nem is kicsit. De az élet igazságtalan, mert nem a mesehős győz, hanem aki erősebb és az érdekeit és a helyzeti előnyét jobban ki tudja használni vagy akár a furfangját stb.
Szóval annak ellenére, hogy magyarnak lenni nem azt jelenti, hogy Árpád apánk génjei vannak bennünk (mert az már itt senkiben sincs - jaj minő felismerés! -bizony mindenki összevissza van keveredve ez tény és benned is van valamennyi "ún." szlovák is), magyarnak lenni egy lelki dolog, egy sorsközösség.
Szóval mielőtt még akárminek neveznének elmondom, hogy nekem is mindkét nagyapám harcolt a fronton a második vh-ban, az egyik meg is sebesült, mindkettő hadifogságba esett, de haza tudott jutni és hál' Istennek egész szép kort értek meg. Nagyon sok mindenen átmentek, de sosem hallottam őket keseregni a múlton, mert büszkébbek voltak annál.
Én nem utálok senkit azért, mert román, szerb vagy "ún." szlovák esetlek szlovén - az embert nézem a másik emberben, nem az ellenséget.
A magam részéről annyit tudtam tenni, hogy június negyedikén ellátogattam az egyik trianoni határunkhoz és leköptem.
Ennyi most, ami eszembe jutott és nem is akarok ilyesmiről többet szót ejteni.
(ja, a junius az június - magyarul) -
#1559 Politika?
Ami megtörtént, az megtörtént...szerintem nem mehet(t)ünk el az események mellett szó nélkül.
Még egy pár napig lesz "b" téma - hátha elmondja még valaki a véleményét - aztán csak a New Wave, ha már zenei topikról van szó.
-
#1558 Ooops!
Jobb kétszer, mint egyszer sem... -
#1557 Jaj, már megint egy politikai topikba tévedtem... na lépek is. -
#1556 #1520 :) -
mrmzsa #1555 Egy nagyon jól sikerült feldolgozás:
Freak like me -
#1554 Kárpátia - Vesszen Trianon! (Lesz még) -
#1553 Kárpátia - Magyarnak születtem -
#1552 -
#1551 A mai napi nótámat küldöm sok szeretettel Nektek
Tears for Fears - Shout -
#1550 "a revíziót nem látom valószínűnek."
jav:
a revíziót nem tartom valószínűnek.
(bár mindenképpen érdekes volna) -
#1549 1920. juniua 4.-e van.
A kormány ünnepre hív, vagy szólít, vagy ilyesmi...
Hogy mit lehet ünnepelni egy csonkoláson, nem tudom...
Ők ünnepelnek, pedig inkább a románoknak, az osztrákoknak, azt ún. szlovákoknak, a szintén ún. szlovéneknek, a szerbeknek és a horvátoknak ünnep ez...nekünk gyásznap...a súlyos mély gyász napja.
Emlékezzünk, hogy mit tett velünk az a híres Európa, de ne feledjük a kunbélákat sem, meg a zsi...(ráf)okat sem...
Azokat se feledjük, akik a Történelmi Magyarországért megtettek mindent, amit megtehettek...Attilától Horthyig Miklósig...
Aki teheti nézze meg a "Horthy a kormányzó" a Trianon" a "Vérző Magyarország" a "Kitalált középkor" és az "eredetünk és Őshazánk" című filmeket...nagy része a legismertebb videomegosztó oldalon fellelhető.
Nem vagyunk aljanép, nem vagyunk szolganép, nem vagyunk senkitől sem rosszabbak...csak azért mert örökké azzal kell szembesülnünk, hogy a Kárpát-medence másnak is kell(ene)...
Magas kultúrából származó igen értékes nép a mienk, legyünk büszkék erre...
Én nem ünneplek, nincs mit!!!
Hátha hamarosan örülhetünk a székelyföldi és a vajdasági autonómiának.
Legalább ennyi lehetne...a revíziót nem látom valószínűnek. -
#1548 Semmi gond.
Rendben. -
#1547 Elnézést, legközelebb figyelek rá -
#1546 A Madness megérne egy kis utánnézést...én csípem őket...igazi "betegek"... -
#1545 A Madness ska, a UB 40 (ami egyébként egy munkanélküli segélylap sorszáma) reggea.
Siklósi és Hontvári szerint a Madness zenéje közelebb áll a New Wave-hez.
Talán társadalomkritikus mondanivalója miatt is.
A Madness nem csak sántikálós zenét tud...és csinál.
A "Night Boat To Cairo" az 1979-es "One Step Beyond..." albumon található.
Egy hihetetlen sikeres lemezről van szó.
A UB 40 nálam nem játszik...talán Bigivan egyik favoritja...
-
#1544 Az R-Go semennyire...a Kid Creole & The Coconuts féle latin-rock-nak nevezhető az un. csiki-dam
-
mrmzsa #1543 Sajnos arról nem találtam videót, amikor a szigeten voltak pár éve, de az is nagyon hangulatos volt.
A Madness és a UB40 az new wave, vagy inkább ska, vagy reggae?
Vagy mindhárom együtt? -
mrmzsa #1542 És ez mennyire new wave?
1983
A hangulata nagyon tetszik, pont mint ennek:
1999 -
#1541 Van 1-2 zenei okosító kiadványom, de a 2006-os Magyarock 2. és a korabeli Magyarock 1-2. hasznos infóhalmaz. -
#1540 Bakker a Jávorszky kiadójának próbáltam írni én is, hogy mi van a Rock története 3-mal, de az e-mail el sem ment, valószínűleg már nem élt a cím...vagy valami ilyesmi.
A könyv már biztos Sebők János nélkül valósul meg, vagy nem...kár...nagyon izgalmas témája lenne (lett volna): nemzetközi rock a 80-as években, -től.
Ha Police-cuccért nem is, de az oldalért mindenképpen hálás vagyok.
Eszembe sem jutott volna utána nézni... -
#1539 Végül is jó kis rekord született: 150 látogatás történt...és ezt hárman értük el.
GRATULA. -
#1538 Üdv köreinkben!
Egy észrevétel:
Mi itt nem szúrunk be dikert videót, az "URL Beszúrását" használjuk.
Most még bennhagyom...
Köszi! -
#1537 Én most nem fogok sztorizgatni, de bemutatom Szilárd kollégát,
aki Népszabadságban 2007-ben már publikálta ezt a cikket:
Police-szellem a palackból
Jó cikk, a műfaj kedvelőinek érdemes átfutnia.. -
-
#1535 Sőt... -
#1534 Új látogatási rekord születik:
jelenleg 142 visszaolvasás volt...ha lehet hinni a Flag Counternek...mondjuk minek hazudna. -
#1533 Wow! -
#1532 "Adjátok vissza a hegyeimet..." -
#1531 Ez viszonylag így van. -
#1530 Nem is kell, de erről ennyit. -
#1529 Mondom itt! Itt nincs sem "szmájlik" sem "makrók" gombocska.. -
#1528 Én is szoktam mobilról netezni és szoktam smileykat is beszúrni, ha nem szúrom el... -
#1527 Közben megnéztem: ez a totyik :)
Csak sokmindenről lemaradok, mert mobilról m.sg.hu-n és nem pedig www.sg.hu-n vagyok. Így sokkal gyorsabb a fórum, viszont sokminden nincs. Pl. smile-k sem többek közt :( -
#1526 Melyik totyik?