New Wave 2.0 (by: Tyia)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pár év múlva motorbalesetben elhunyt. Ritka jó ember volt!
"...és...szerintem...bizony."
Volt egy általános iskolai és kézilabda csapattársam. Szerintem mondhattam akkoriban barátomnak is.
Zöldségesük volt...jól éltek....
Nagy zenemágus volt.
Tőle 3 előadót-duót ismertem meg.
1. a Modern Talking.....bizony!
7. évégén a rendes kétnapos "tanulmányi" kiránduláson a Mátrában, vagy Bükkben egy alpesi faházas tábor?-ban szálltunk meg. A hagyományos párnacsata után, vagy előtt, vagy közben....a fene sem tudja már😊 az első MT album kazetta edition-jét mutatta nekünk, azaz még két legénynek....
1984? Jónak kell lenni az évszámnak....
A jomá hárt, jomá szól-t....azóta is szívesen meg-meghallgatom.....tényleg😊
Szerintem többen tudják, hogy bírom a nem rádió verziókat. A fent említett remeket hosszú verzióban Mártélyon hallottam a méltán híres holt-tiszai nyaralóhely valamelyik üzletében....1986 nyarán....
2-3. Billy Ocean és Tina Turner
A Ferroglobus nevű kézilabdacsapat tagjai voltunk mind a ketten (és még egy pár általános iskolai osztálytársam) és Érsekújváron egy kézilabda tornán vettünk részt....szerintem 1986 az évszám. Nos valamikor a meccsek után este felé került elő a zajláda és ekkor sikerült először mr. Ocean-tól bármit is hallanom, hogy mik voltak a szerzemények arra már nem emlékszem, de a "Caribbean Queen" és a "Loverboy" máig nagy kedvenceim. Tina Turner dalai is ezen alkalomkor csendültek fel.
Sajnos ez a srác 1989 nyarán egy autóbalesetben meghalt....nem sokkal az érettségije után.
Végül is ezek a dalok emlékeztetnek rá....
Tina Turnert nem lett a legnagyobb favoritom, de ha szól valahol nem zavar.....
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Más, ez az sg már nem a 6 évvel ezelőtti. A jobbak menekülnek innen, mint az országból is, aztán "marad a maradék"😊
ha jó leszel😊
Utólag én is elolvastam, mi történt itt😞 Kaposit nem bírtam, mégis sajnálom, hogy kicsinálták a gecik.
Remélem a felsoroltak és +n fővel itt is összefutok😊
Tök jó, hogy magamnak írok nekem😊
Ezentúl csak a Tyia él....
Attól függetlenül 6 évvel ezelőtt teljesen más "világ" volt erre....aztán jött egy kataklizma - se Kaposi, se Wescone, se Sanyó....se Én....
Mint 65 millió évvel ezelőtt...
Jó lenne., ha az a fajta monstre comm. visszatérne, akár a 80-ason, akár itt. A new italo-t nem mondom....Várom a még megmaradt és néha az SG-re betérő kollégákat.... Musachy, wmallas 😊 , Bigivan, Zephyr???, mzsa, Apus, talán Fülcsi....Biatomi....
Arra gondoltam, kicsit puhítok....a New Wave sokak szemében kissé keményebb, nyersebb, non-populáris zene....mivel revízió volt, és újra vannak jogaim....lehet az álláspontokat közelíteni.
Nekem pl. sok olyan dal van a memómban amiről nem isa sejtem ki fia borja, de amint meghallom, sok esetben legalább 25 év után, azonnal mosolyra görbül a szájszervem és csak annyit mondok: bakker, ez az!
Mostanában olyan művek érdekelnek, amelyek ifjú kamaszkorom fontos dalai voltak, (vagy 500 db) valamihez köthető, vagy valamiért kellemes emlék fűződik hozzá. Szigorúan az 1983 és 1990 közötti érára vonatkozik. Fontos az is, hogy a később megismert dalok (a netnek köszönhetően) nem játszanak....nálam-nekem.
Az lenne a jó, ha a Kaposi Laci-féle ügy folytán támadt ellenszenv (bárki iránt is) elfelejtődne, de legalábbis félre rakódna és jó működő kis csapat lennénk, egy "lúgos" szigetecske a sósav tengeren. Nyilván szeretném ha Ő (is) itt lenne, de ez valszeg lehetetlen. Engem talán azért is vettek vissza, mert nem voltam érintve az ügyben, max "szimpátia tüntettem"....
Egyébként próbáltam más fórumot keresni, de ilyen típusút nem találtam, bár lehet, hogy csak elkerültem....
Ennyit hirtelen....
Szép napot!
Nagyon ismerős hang, hangzás......
Nektek melyik (80's) zenekar jut az eszetekbe?
Kívánom, hogy találd meg a saját tökéletes világodat (itt) az én egyik kedvencemmel:
Nagyon belelendültél pedig ,mi történt konkrétan, hogy mégis leállítottad magad??
Azért erre-arra megtalálsz majd néhányunkat szerintem,bár összességében nekem is elment a kedvem ettől a fórumosdi világtól.....
Vigyázz azért magadra<#integet2>#integet2>
üdv:Sanyó
Én nagy ívben kerülöm ...<#wink>#wink>
További sikereket kívánok!<#integet2>#integet2>
A birtokomba jutott információk alapján, amit mondjuk eddig is sejtettem, a lelkiismeretem és jó érzésem nem engedi, hogy a topikot bármilyen formában is "vezessem"....
A topik még hagyján, az sg.hu, mint a média egyik kis szeletkéje alkalmatlanná vált, hogy én akármit is csináljak itt.....
Hiba volt újra regelnem.....tévedtem....."Tyia"-nak volt igaza.😊
Szóval kedves zenebarátok, további minden jót, és kerüljétek a butítást....
Musachy, MZSA, Bigivan, Sanyó, Wescone, Apus, Fülcsi, Kaposi Laci, Donbig, Zephyr és a többiek
Csak az életben fogunk összefutni......talán egy lemezbörzén, talán egy kerékpártúra alkalmával a Somló tetején....lehet, hogy egymás mellett fogunk állni a Halászbástyán <#nemtudom>#nemtudom>
Tyia, Tyia-2 és Bitva voltam!!!!!!!!!!!!!
<#integet2>#integet2><#integet2>#integet2><#integet2>#integet2>
Búcsúzóul a legnagyobb kedvenc:
Ennyi
Utoljára szerkesztette: TYIA-2, 2015.01.22. 23:40:09
Original Tyia register: 2009. 05. 14.....
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
4 Rare 80s Albums
Amit én találtam onnan nem sikerül letöltenem.
This is it
Utoljára szerkesztette: mrmzsa, 2015.01.20. 20:17:33
Personal Effects
Micsoda hangzás. Nem ismertem, köszönöm.
erről egy dal:
Utoljára szerkesztette: TYIA-2, 2015.01.19. 17:51:06
Lüktető ritmusok, fémes gitár, titokzatos hang, éteri szaxofonjáték...
Remélem sokak tetszését elnyeri a Personal Effects muzsikája.
Én az 1984-es "This Is It " albumot ismerem
Ezen kívül van néhány kiadványuk:
Az 1985-ös "IT'S DIFFERENT OUT THERE"
Az amerikai kiadású "MANA FIESTA" 1986-ból
Egy 1987-es filmzene "90 DAYS IN THE PLANETARIUM"
Sikerült egy EP-t is összehozni 1985-ben "BRING OUT THE JAZZ" címmel
Utoljára szerkesztette: TYIA-2, 2015.01.19. 17:41:39
Már készül a totyik, ha teljesen kész lesz felvillantom😊
Utoljára szerkesztette: TYIA-2, 2015.01.17. 17:40:10
Utoljára szerkesztette: mrmzsa, 2015.01.17. 16:59:56
THE DOORS, Led Zepp, Cream, Deep Purple, Journey, Ted Nugent, Nazareth, Pink Floyd, Roxy Music, David Bowie, stb.
Szóval ha lesz topik, ott is számíthatsz rám.
Utoljára szerkesztette: mrmzsa, 2015.01.17. 16:26:34
Pedig a 70-es évek discojában is van egy csomó klasszikus darab ....
Kérdés, hogy kettőnkön kívül bárkit érdekel-e ez, vagy csak egymást oktatjuk ??
Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !
AC/DC-től a The Allman Brothers Band-ig , Ginger Bakertől- az America-ig, Bob Dylantől az Electric Flag-ig......szóval.....ami belefér.
A '70-es évek Disco zenéjét kerülném csak.....
Nos?
Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !
A modi topikban firkáltam erről...
Érdekelne ez valakit?
A régi New Wave topikot szeretném átcsavarni.....még nincs kész.....
Ha nem variálják át akkor újat kellene nyitni, most bánom igazán, hogy fa**kodtam.....ez van!
Na.....Tessék<#smile>#smile>
A prüntyögés volt a vezérmotívum....a korai DD szinti szekciója elég jól prüntyögött😊))