3518

By Tyia

NEW WAVE 2.0

Újraindítva: 2016. 12. 01
Flag Counter

Különleges zenék, zenei különlegességek

a Föld minden pontjáról!

Kommersz Ede és a Család
  • amaximus
    többet nem fog!
    David Bowie
    NY.B.! R.I.P.

• Bitva
    Egy kis olvasni való
  • Bitva
    Szerintem itt max. uv kollégának lehetnek ilyenjei, de Ő ritka vendég erre manapság.
  • Bitva
    Új zenekar, még meg nem jelent albumának 2. klipje:

• Bitva
    Ennek a faszinak már régen nem kellene énekelgetnie.
    Én speciel irtózom a hangjától.

• amaximus
    zeneileg (élvezhetőség szempontjából) a Lazarus szerintem fényévekklel jobb,mint a Blackstar, ami látványvilágában bár sejtelmes és "látványos", de pont annyira hatásvadász is, kissé már talán beteges is. Zeneileg meg Bowie komorabb korszakát idézi.

Az album biztos nem a new wave szerelmeseinek íródott, inkább az alternatív bluespunk kedvelőknek.
  • mrmzsa
    A 2. videó az albumról:
  • mrmzsa
    Meghallgattam a Blackstart

A címadó dal, változatlanul nagyon tetszik, a többi kevésbé.
    Vélemények?
  • mrmzsa
    Kicsit OFF:
    Tegnap vettem Csokonai Vitéz Műhely - Ural Beat bakelit lemezt. Csak 2000 db készült belőle.
    Valakinek van magyar alter bakelitje? (AE Bizottság, Európa Kiadó, SEX-E-PIL, Bikini, Spenót, Trabant Tejbezri, GM49, KFT, Első Emelet, Start 123 kívül? Dr. Beat meg van valakinek?
  • mrmzsa
    Erről volt már show itt?

És egy újabb:
  • Musachy
    Valahogy így van...
    De hiába beszél az ember, ha nem hallgatnak rá.
    Néha kell egy udvari bolond, akin szórakozhatnak. Az a kép, hogy most ez a szerep neked jutott és mi tagadás, tettél is érte bőven. Nem hagytad, hogy lebeszéljenek róla. Ez pont olyan hülyeség, mint keseregni a nagy Magyarországról majd' 100 évvel Trianon után. Jó lett volna ez, ha ilyen zenékhez nem kötődő momentumok nem árnyékolták volna be. Akkor többet jöttem volna én is.
    Szállj magadba, meditálj, hallgass sok zenét és ne viaskodj senkivel, de főleg ne politizálj. Ártalmas az egészségre. (Hiába mondom.)

Ámen. Ómen.
  • lelkiismeret111
    Nem dobnak ki....
    Így viszont jó nagy hülyét csináltam magamból úgy, hogy az egész egy piti és alaptalan vádaskodásból indult....elképesztő, hogy egy békés hozzászólásból, melyet ráadásul Reynaud kollégához intéztem, mi lett....vicc...így lettel frusztrált, gyengeelméjű, óvodás HP!.
    Ezt sikerült elérnem majd 6 év alatt....remek...tanulságos...el sem hiszem, hogy ez megtörtént...nem beszélve arról, hogy levéltitok sértés is történt....a moderátorok felelőssége kétségbevonhatatlan....csalódtam....
    Biztos, hogy nem jövök jó sokáig az SG-re...
  • Musachy
    Sz'asz "Lelkiösmeret"!
    Jól kivégezted ezt a jobb sorsra érdemes Tyia havert... Pedig lehetett volna itt még mit tenni. Ennek egyik alappillére lett volna az, hogy nem kellene reagálni mindenre, amire nem érdemes. Tudom, az a fene nagy igazságérzet... Hidd el, van az másnak is, de az önuralom is igen fontos tulajdonság. Hogy végül is kinek van igaza, ki tudja.Talán a Twins egyik számának a címében van valami: Time Will Tell. Persze lehet, hogy már nem. Itt nem.
    Akkor ahogy a hóhérok megjelöltek: Rest In Peace. (and reborn)
  • lelkiismeret111
    Hamarosan repülök.....
  • mrmzsa
    Persze, hogy tudom, hogy ki vagy: a lelkiismeretem.
    Várlak "oda át".
    (De azért remélem ide is visszafogsz térni.)
  • lelkiismeret111
    Kedves Zenebarátok!

Eljött az idő a búcsúra, valószínűleg ez a regem is meghal, így csak egyszer írhatok.
    Köszönöm a tagoknak a kellemes perceket, a hol vicces, hol komoly, de sohasem bántó hsz-eket.

Itt a vége!

Hallgassatok sok jó zenét, élvezzétek az életet.
    Akit érdekel a téma, az Indexen lehet, hogy megjelenek, majd tudatom...valahogy.

Musachy Kolléga!
    Ha még jársz erre és olvasgatsz....
    Neked külön köszönöm azt, hogy (mondhatom így), velem voltál végig, igazán jó Cimbora vagy!!!!!!!!!!
    Mzsa még találkozunk!!!!
    Bigivan Te pedig egy igazi csúcs muki vagy, nagyon örülök, hogy megismertelek

Wescone, Atiapus, Zephyr, Dióka, Fülcsi, Donbig, Breki, Sanyó, Kaposi Laci, Lervi, Okiland, Musichunter, Biatomi, Johnny, Eksy és a többiek....igaz, hogy inkább a 80-ason futottunk össze és többen már az idejét sem tudom, mikor jártak SG-n) neketek is csak csupa jót kívánok!!!

BOLDOG KARÁCSONYT és BÚÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok!

Tyia voltam.
  • lelkiismeret111
    Hi MZSA!

Többé itt már nem lehetek!
    Az indexen megkereslek, van egy ötletem....
    Még el kell mondanom valahol, valakinek, valamit, aztán úgy is kivágnak és ez a reg. sem lesz....

Üdv!

Szerintem tudod ki lehetek.....
  • mrmzsa
    Profi, nagyon jó zene, de (sajnos) nem sok köze van a new wave-hoz.
    Nem is tudom kategorizálni.

Utoljára szerkesztette: mrmzsa, 2015.12.17. 11:51:48
  • mrmzsa
    Film is készült Róla (aki még nem látta):
  • mrmzsa
  • Tyia
    Van/volt ez a Falco nevű muki....

(Lehet) kicsit késve, de ráakadtam, a 2009-es kiadású "The Spirit Never Dies" albumra. Rajta 3 Jeanny (a 3. nem)...

Én most a "Poison" című dalt ajánlom, ami már az 1999-es "Verdammt wir leben noch" lemezen is szerepelt...

A "The Spirit Never Dies" Falco halála után 11 évvel is siker volt főleg hazájában, de Németországban is.
    Ausztria nem felejtette el első számú zenei exportcikkét...

• Tyia
    Zene van....:)

Nekem nagyon bejön a Fish On Friday, telitalálat...

• Tyia
    Lehet, hogy Musachy kolléga tudta volna, de Ő mostanában hanyagolja az SG-t (legalábbis hozzászólásilag)
    Pedig a veszély szerintem elmúlt.....
  • Tyia
    Én nem tudtam, kb úgy vagyok a Police-szal, mint mr. Numan-nel.....

Esetleg egy kis Kuruki?

• mrmzsa
    És azt tudtátok, hogy a The Police tagjai mostanában nem is állnak szóba egymással?
    De itt még minden rendben volt:
  • mrmzsa
    Én szoktam (isteníteni Gary Numant)
    Nem ismertem ezt a dal, de jogosan adta a nevét ehhez, mert nagyon jó.
    Köszönöm.
  • Tyia
    Nem szoktam Gary Numan-t isteníteni, sőt....
    Ám a Radio Heat azonos című korongján Ő is szerepel, melyet az alant elterülő kisfilm is bizonyítja.
    Ez a dal kurva jó - szerintem. Hátha valaki nem ismeri:

• Tyia
    Azt hittem kiszórnak innen, mert kicsit odamondtam.....
  • mrmzsa
    Sajnálnám...........
  • Tyia
    Szerintem ennyi volt!
  • mrmzsa
    És tényleg:
    The Cure Tour 2016
  • mrmzsa
    Érdekes zene ez a Cindytalk. Pár dalukat meghallgattam még a tecsöveden. Elég nehezen kategorizálható.
    Kicsit elvont, kicsit ipari, kicsit punk, szóval van benne minden.
  • mrmzsa
    Igaz lehet, hogy 1 éve múlva újra jön Magyarországra a The Cure?
    (De lehet, hogy valamit félre olvastam az arckönyvön)
  • mrmzsa
    A Propaganda nagyon rendben van (volt)
  • Tyia
    Claudia Brücken? hmmm?

Igen, igen a Propaganda egykori tagjáról van szó...

2014-es "Where Else…" albumáról egy dal:

Utoljára szerkesztette: Tyia, 2015.11.23. 21:54:15
  • Tyia
    Egy kicsit elvont zene jön a skót Cindytalktól.
    A dal az 1988-as "In This World " albumon hallható, már aki beruház egy ilyenre, Eksy, Mzsa? hmm?

• Tyia
    Ajánlat!

1990-ben alakult amerikai Cause and Effect synth-pop banda 2003 ( TheSunrise EP) után 2011-ben jelentkeztek újabb EP-, és LP-vel:

A következő dal a "The Heppiness ?" EP-ről származik.

• Tyia
    Érdekes
  • mrmzsa
    Virtuóz
  • mrmzsa
    A következő év elején, egész pontosan a 69. születésnapján adja ki következő lemezét David Bowie. Az anyag borítóján egy fekete csillag lesz, és erre reflektál a klipdal címe is. A többtételes számhoz bizarr, közel tízperces kisfilm is készült, amit Johan Renck rendezett, aki a Noisey-nak elmondta, hogy imád Bowie-val dolgozni, mert ő a legkevésbé nagypofájú fickó, akivel valaha találkozott (pedig már sokakkal dolgozott együtt), emellett pedig remek ötletei is vannak (mármint Bowie-nak): például az ő fejéből pattant ki az is, hogy az egyik klipben szereplő nőnek legyen farka, mert az tök szexi. A rendezőnek pedig bejött az ötlet, úgyhogy megvalósította.