3523
By Tyia
NEW WAVE 2.0
Újraindítva: 2016. 12. 01
Különleges zenék, zenei különlegességek
a Föld minden pontjáról!
Kommersz Ede és a Család
-
Nagy kár....
Az igaz, hogy ez a legjobb dal a lemezen....de rengeteg csemegézni való van a többi dalban is.....még akár a "The Loop"-ban is...
Elképesztő jó lemez.....az első, Limahlos kicsit gyengébb...az ún. melltartó nélküli nemzedéknek szóló....(biztos nem mindenki osztja ezt, de nem baj...)
A harmadik is nagyon jó....és részemről negyediknek tartott Homelands is kiváló..bár az már Ellis, Beggs & Howard....
Bocsi ha beletettem az arcom a mondataitokba...de Musachy kolléga tudja....ha Kajagoogoo a téma akkor nem bírom ki...
Utoljára szerkesztette: Bitva, 2016.12.08. 17:01:36 -
Én is igyekeztem mindig a lehető legjobbat kihozni a dolgaimból, ami rendelkezésemre állt, ugyanakkor reálisan is kell gondolkodni, rá kell jönni, hogy ez a hozzáállás minden pozitívuma mellett károkat is okozhat az embernek. Just take it easy. -
több mint 30-35.000 vagy nem tudom mennyi zeném van,amit én szeretek, ha ezeket itt bárhol elkezdeném megnyilvánulásba vagy kinyilatkoztatásba átvinni, pl.azért hogy legyen miből globális konzekvenciákat levonni, akkor onnantól csak rólam és a zenéimről szólna minden fórum és azok alfóruma. ez rajtam kívül biztos sokanak nem tetszene. 
igen, megértem,van az a lemez,ami akkor is jó, ha az hibás, és van az a fanatizmus, ami ezeket a hibákat értéknek fogja fel.
de nálam ilyen nem fordulhat elő, én a tökéletességre törekszem, mint Zeff, akkor is,ha az nem mindig sikerül. mármint neki!

Utoljára szerkesztette: amaximus, 2016.12.08. 15:43:11 -
Már megérte...
Akkor viszont még többet ér a lemez talán... felfogjuk különlegességnek
Mindegy is, egy a lényeg: engem nem zavar, mondom baj, ha már ennyitől megtörik az élmény.
Mondjuk ezen zene iránt ilyen lelkesedést nem "néztem ki" belőled.
Dehát mindig rájön az ember, hogy nem szabad néhány megnyilvánulásból konzekvenciákat levonni.
-
őszintén és töredelmesen bevallom, hogy én az itt jubiláló 2 évem alatt még soha nem láttalak ennyit írni! most annyira le vagyok ettől a ritkán látható muszacsi-mondathalmaz látványtól döbbenve, hogy alig-alig fogom fel a tartalmát,de nem is érzem hiányát, mert ezen soraid térfogata már vizuálisan is gyönyörködted! 
egyébként semmilyen cinikusság nem volt a szavaimban, az élmény megtört, a szó szoros értelmében, ide-oda japán lemez, hit és vélt akármi, egy ilyen hiba 30 éveel ezelőtt is azonnal feltűnt volna,pedig akkor még kevésbé voltam kifinomult,mint napjainkban.
és bár lehet úgy is hívni, ha kimaradt 1-2 ütem, hogy ritmusváltás, de ez inkább csak egy apró megugrás, ha pedig ez tényleg így van a lemezen,amin jobban lepődnék meg,mint egy tűugráson,akkor ott bizony nagyon sok szakét ivott a gyártósoros vagy a hangmérnök.
mivel írtam, hogy ezt az egy számukat én is kedvelem, így nyilván van pár dtshdtruesacd még zeffnek is felfoghatatlan
minőségű kópiám belőle, 4 és 5 perces is, de egyikben sincs ilyen oda nem illő "betét",azaz azokban minden pont jól és a helyén van. az tény, nem japán vinyl forrásról, csak szimplán mester stúdió másolatban, de ez a tényeken nem igen változtat. 
nem hibáztatlak, csak egy apró észrevétel volt, és fenitek alapján nem igénylem, hogy nyilvánosan megkövezd magad!
-
MUHAHA! Most mondhatnám, hogy ez a védjegyem, de nem. Az igaz, hogy nem egy "rákészült" munka, hanem a téma kapcsán "gyorsan" elővettem a lemezt a helyéről és feltettem és ha az gyors, addig tartott kb., amíg a szám lepörgött. Nem gyorsmásolás, mint a duplakazis deckek voltak anno
.
S bármily furcsa, ez az "oda az élmény" nem az én művem, semmi lökdösődés sem volt, úgy gondolom. Neked viszont jó a füled, a ritmusváltás hallható azon a ponton, tudom is.
Viszont: ha lesz kis időm majd demonstrálom is, hogy nem avatkoztam bele. Most jöhet az, hogy elbaszták a lemezt vagy karcos és ugrik... Az előbbit nem valószínűsítem, ahogy a japán precizitást ismerem (mert van belőle másik kiadás is, de ez a képen is szereplő nyomat volt), utóbbi meg azért nem, mert ez egy MINT állapotú lemez, csak épp nem bontatlan, de a rászálló porszemeken kívül nagyítóval sem lehet még csak "papírkarcot" sem felfedezni rajta.
Úgyhogy, ha emiatt "oda az élmény", ahogyan cinikusan megjegyezted, akkor ez van. Nekem nincs ettől a kis nüansztól azért oda. Elég baj lenne, ha már ez is problémát okozna...
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2016.12.08. 14:21:57 -
ezt is csak gyorsan digizted be?! miközben lökdösted?!
ugrik egyet 3.08-nál. jajajj, oda az élmény.
-
mrmzsa #3075 Bakelitek vannak nekem is mutatnék fotókat is, de nem tudom hogy lehet ide csatolni.
Igazából a magyar (új hullámos, és alter) lemezeimre vagyok büszke. 1-2 kivétellel meg van mind. -
mrmzsa #3074 Jó kis zenekar ez is. -
mrmzsa #3073 -
nekem is, csak nekem ez az egyetlen tőlük.
-
Bizony! Bár én ezt is inkább az LP-ről hallgatom, mint YT-ról...
-
köhhh...köhhhh -
Martin Fry.....abszolút.... -
De úgy gondolom, még ez is elmenne itt.. 
-
Fogjuk rá. Bár a Berlin nálam inkább hangulatfüggő..
Most pl. ehhez van hangulatom:

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.12.07. 12:47:14 -
Én elméláztam rajta 
A korabeli slágert erről a területről érted, vagy bármilyen zenei területről? Mert nem mindegy..

Amúgy én nem vágtam hanyatt magam tőle
-
Nálam ez a legjobb Berlin szám:
-
Szeretem... -
És ez....? Ki e zenekart nem ismeri....hát.....az nem csoda...:)
-
A Berlintől....nekem ez jön be, bár Terry Nunn hangja nem igazán hoz lázba...
-
mrmzsa #3061 Ez is már majdnem feledésbe merült:
-
Tessék...hát nem egy k*rva jó mjuzik?
-
Várom az auszi látogatókat is....rendkívül nagy szeretettel...meg a grönlandiakat....meg mindenkit...ba*d meg itt csak ZENE van !!!!!!!..ám !!!
Viva la Nuuk....megyek oda....:) -
A Beargarden egy rövid életű auszi zenekar....igazából egy albummal.....ne de az.....nagyon komoly....én bírom őket....pedig az ausztrál New Wave tényleg csak divatkövető volt...semmi társadalmi...politikai lázadás arra nem igazán volt....1975 és 1985 között...
Marha jó zene....szerintem -
Ezen a dalon kicsit mélázzatok el....mert bármelyik korabeli top slágert, hogy ezt a debil kifejezést használjam...üti-vágja....
győződjetek meg róla....:
Utoljára szerkesztette: Bitva, 2016.12.06. 20:31:26 -
Ez milyen ez?
-
Ez tetszik Neked? -
Inkább zenéljünk. Szóljon a Berlin egy remixe..
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Erről nem igazán mondhatok semmit, mert nem teljesen legális a dolog,
de annyi a lényeg: már nem az enyém a profilom...
Ebből is látszik, hogy már rég nem vagyok önmagam
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Dehát ez te vagy. Hogy lehet "ez már" nem a tied. Eladtad vagy nekiadtad valakinek? Mi értelme lenne? Bárki csinálhat magának sajátot is... -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mondjuk ma már minden hülyének (is) van FB elérhetősége...
Kivéve engem, mert ez nem az enyém...már...

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.12.05. 19:19:27 -
mrmzsa #3050 Érdemes bejelölni a fb-n, az Ultimate Level 42 oldalt, annak aki szeretni:
UL42
időnként ritka koncerteket, mixeket, albumokat teszik letölthetővé, + vinyl érdekességek, stb.
-
Na igen. A művészetet kevesen értik (legtöbbször csak maguk a művészek),
de a cél talán nem is az.hogy megértse bárki is.
A cél inkább az, hogy tovább inspiráljon, vagy elgondolkoztasson dolgokon.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nemi szervekkel egyéb iránt művészi videókon, szobrokon és festményeken is lehet találkozni, és legtöbbször bizony megbotránkoztak a velük szembetalálkozók, de néha sok száz vagy ezer év múlva már műkincseknek számítanak
Vagyis ami ma még csak "pina", holnap már ikonika
vagyis ikonikus..
..akár csak egynémely új hullámos művész alkotása...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.12.05. 16:21:21 -
Hmmmm...Mi más... -
Jól visszanyúlok, de most volt kis időm, ez a dal nekem is egyik fav tőlük, meg a zenekar egyébként is.
és a muzsika
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2016.12.04. 19:13:10 -
Hátha nekiugrik.. -
Ez más volt. Lásd #3041. A Neondalokból is volt közben acapella, asszem kettő, mintegy interlude gyanánt.
"(A Beri Ary és a pillangók zenekar név mögött is csak 1 ember van)" Ez persze nem így van... -
Próbáltam ilyesmit kivenni én is a dologból, de nem úgy tűnik. Persze idővel minden változhat. Jó lenne egy stúdiófelvétel, egy jó maszter és egy kisebb példányszámú vinyl, mert félő, hogy a CD a mai trend szerint el lenne rontva. Mert amúgy az új hangszereléssel atomnagyot tudnak szólni. Manapság már viszonylag kis költségvetéssel ki lehet adni jó minőségű anyagot. Ott van a F.O. System lemez is. Kiadtak egy kisebb példányszámú lemezt és most újra lesz kiadás, ha minden igaz. -
mrmzsa #3043 Neondalok címen már adott ki CD-t. Vagy ez most más volt? (A Beri Ary és a pillangók zenekar név mögött is csak 1 ember van).
Valahol olvastam, hogy kb. 300 dalt rögzített az utóbbi időkben szóval van bőven hanganyag. Az már más kérdés, hogy ezekre ki (lesz) vevő...
Utoljára szerkesztette: mrmzsa, 2016.12.04. 11:12:31