3518

By Tyia

NEW WAVE 2.0

Újraindítva: 2016. 12. 01
Flag Counter

Különleges zenék, zenei különlegességek

a Föld minden pontjáról!

Kommersz Ede és a Család
  • Musachy
    MUHAHA! Most mondhatnám, hogy ez a védjegyem, de nem. Az igaz, hogy nem egy "rákészült" munka, hanem a téma kapcsán "gyorsan" elővettem a lemezt a helyéről és feltettem és ha az gyors, addig tartott kb., amíg a szám lepörgött. Nem gyorsmásolás, mint a duplakazis deckek voltak anno .
    S bármily furcsa, ez az "oda az élmény" nem az én művem, semmi lökdösődés sem volt, úgy gondolom. Neked viszont jó a füled, a ritmusváltás hallható azon a ponton, tudom is.
    Viszont: ha lesz kis időm majd demonstrálom is, hogy nem avatkoztam bele. Most jöhet az, hogy elbaszták a lemezt vagy karcos és ugrik... Az előbbit nem valószínűsítem, ahogy a japán precizitást ismerem (mert van belőle másik kiadás is, de ez a képen is szereplő nyomat volt), utóbbi meg azért nem, mert ez egy MINT állapotú lemez, csak épp nem bontatlan, de a rászálló porszemeken kívül nagyítóval sem lehet még csak "papírkarcot" sem felfedezni rajta.
    Úgyhogy, ha emiatt "oda az élmény", ahogyan cinikusan megjegyezted, akkor ez van. Nekem nincs ettől a kis nüansztól azért oda. Elég baj lenne, ha már ez is problémát okozna...
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2016.12.08. 14:21:57
  • amaximus
    ezt is csak gyorsan digizted be?! miközben lökdösted?! ugrik egyet 3.08-nál. jajajj, oda az élmény.
  • mrmzsa
    Bakelitek vannak nekem is mutatnék fotókat is, de nem tudom hogy lehet ide csatolni.
    Igazából a magyar (új hullámos, és alter) lemezeimre vagyok büszke. 1-2 kivétellel meg van mind.
  • mrmzsa
    Jó kis zenekar ez is.
  • mrmzsa
  • amaximus
    nekem is, csak nekem ez az egyetlen tőlük.
  • Musachy
    Bizony! Bár én ezt is inkább az LP-ről hallgatom, mint YT-ról...

• Bitva
    köhhh...köhhhh
  • Bitva
    Martin Fry.....abszolút....
  • Zephyr Retiring
    De úgy gondolom, még ez is elmenne itt..
  • Zephyr Retiring
    Fogjuk rá. Bár a Berlin nálam inkább hangulatfüggő..
    Most pl. ehhez van hangulatom:

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.12.07. 12:47:14
  • Zephyr Retiring
    Én elméláztam rajta
    A korabeli slágert erről a területről érted, vagy bármilyen zenei területről? Mert nem mindegy..
    Amúgy én nem vágtam hanyatt magam tőle
  • Musachy
    Nálam ez a legjobb Berlin szám:

• Bitva
    Szeretem...
  • Bitva
    És ez....? Ki e zenekart nem ismeri....hát.....az nem csoda...:)

• Bitva
    A Berlintől....nekem ez jön be, bár Terry Nunn hangja nem igazán hoz lázba...

• mrmzsa
    Ez is már majdnem feledésbe merült:
  • Bitva
    Tessék...hát nem egy k*rva jó mjuzik?

• Bitva
    Várom az auszi látogatókat is....rendkívül nagy szeretettel...meg a grönlandiakat....meg mindenkit...ba*d meg itt csak ZENE van !!!!!!!..ám !!!

Viva la Nuuk....megyek oda....:)
  • Bitva
    A Beargarden egy rövid életű auszi zenekar....igazából egy albummal.....ne de az.....nagyon komoly....én bírom őket....pedig az ausztrál New Wave tényleg csak divatkövető volt...semmi társadalmi...politikai lázadás arra nem igazán volt....1975 és 1985 között...

Marha jó zene....szerintem
  • Bitva
    Ezen a dalon kicsit mélázzatok el....mert bármelyik korabeli top slágert, hogy ezt a debil kifejezést használjam...üti-vágja....
    győződjetek meg róla....:

Utoljára szerkesztette: Bitva, 2016.12.06. 20:31:26
  • Bitva
    Ez milyen ez?

• Bitva
    Ez tetszik Neked?
  • Zephyr Retiring
    Inkább zenéljünk. Szóljon a Berlin egy remixe..
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Erről nem igazán mondhatok semmit, mert nem teljesen legális a dolog,
    de annyi a lényeg: már nem az enyém a profilom...
    Ebből is látszik, hogy már rég nem vagyok önmagam
  • Musachy
    Dehát ez te vagy. Hogy lehet "ez már" nem a tied. Eladtad vagy nekiadtad valakinek? Mi értelme lenne? Bárki csinálhat magának sajátot is...
  • Zephyr Retiring

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.12.05. 19:19:27
  • mrmzsa
    Érdemes bejelölni a fb-n, az Ultimate Level 42 oldalt, annak aki szeretni:
    UL42
    időnként ritka koncerteket, mixeket, albumokat teszik letölthetővé, + vinyl érdekességek, stb.

• Zephyr Retiring
    Na igen. A művészetet kevesen értik (legtöbbször csak maguk a művészek),
    de a cél talán nem is az.hogy megértse bárki is.
    A cél inkább az, hogy tovább inspiráljon, vagy elgondolkoztasson dolgokon.
    Nemi szervekkel egyéb iránt művészi videókon, szobrokon és festményeken is lehet találkozni, és legtöbbször bizony megbotránkoztak a velük szembetalálkozók, de néha sok száz vagy ezer év múlva már műkincseknek számítanak
    Vagyis ami ma még csak "pina", holnap már ikonika vagyis ikonikus..

..akár csak egynémely új hullámos művész alkotása...
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.12.05. 16:21:21
  • Bitva
    Hmmmm...Mi más...
  • Musachy
    Jól visszanyúlok, de most volt kis időm, ez a dal nekem is egyik fav tőlük, meg a zenekar egyébként is.

és a muzsika
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2016.12.04. 19:13:10
  • Bitva
    Hátha nekiugrik..
  • Musachy
    Ez más volt. Lásd #3041. A Neondalokból is volt közben acapella, asszem kettő, mintegy interlude gyanánt.
    "(A Beri Ary és a pillangók zenekar név mögött is csak 1 ember van)" Ez persze nem így van...
  • Musachy
    Próbáltam ilyesmit kivenni én is a dologból, de nem úgy tűnik. Persze idővel minden változhat. Jó lenne egy stúdiófelvétel, egy jó maszter és egy kisebb példányszámú vinyl, mert félő, hogy a CD a mai trend szerint el lenne rontva. Mert amúgy az új hangszereléssel atomnagyot tudnak szólni. Manapság már viszonylag kis költségvetéssel ki lehet adni jó minőségű anyagot. Ott van a F.O. System lemez is. Kiadtak egy kisebb példányszámú lemezt és most újra lesz kiadás, ha minden igaz.
  • mrmzsa
    Neondalok címen már adott ki CD-t. Vagy ez most más volt? (A Beri Ary és a pillangók zenekar név mögött is csak 1 ember van).
    Valahol olvastam, hogy kb. 300 dalt rögzített az utóbbi időkben szóval van bőven hanganyag. Az már más kérdés, hogy ezekre ki (lesz) vevő...
    Utoljára szerkesztette: mrmzsa, 2016.12.04. 11:12:31
  • Bitva
    Nagy élmény lehetett...
    Hátha kis késéssel kiadják...legalább ennek a koncertnek az anyagát, ha stúdió felvétel nem is lesz...
  • Musachy
    Megmondtam, tudtad.
    B.A.+P. 30 év után egy koncert erejéig színpadra állt és előadták a soha ki nem adott lemezanyaguk számait.
    Nem volt egyszerű, de el tudtam jutni, érdemes volt!
  • amaximus
    szerintem abszolút, és a klipp is zseniális,
    ha nem erőltetették volna a hitelesség kedvéért az "ez az én pinám" részeket (ez biztos valami művészi attitűd, gondolják ők), még rajongani is tudnék érte, de így nekem csak közönséges lett, pedig jó a mondanivalója, de azt pinázás nélkül is át lehett volna adni.

• Bitva
    Üdv Újra itt MZSA !!!

Bigivan most sört bont és kényelmes karosszékben végighallgatja ...:)

A német nyelvterület nekem sötét ló...persze az ismert kivételek...kivételek....de mélyebben nem ismerem....
  • Bitva
    Súlyos Dark Wave....nagyon jó !!!!!!!!!!!