33
  • Garrett27
    #33
    Látom jókat gonoszkodik veled két troll is itt, hiába, amikor tolvaj kiált tolvajt... (ami a trollozást illeti...)
  • Garrett27
    #32
    Kossuthnak semmi köze Horváth Ágnes meg Kóka randalírozásaihoz. Így egy szóval le-liberálisozni Kossuthot elég furcsán hangzik.
  • Balumann
    #31
    Emlékeim szerint a kurucinfon percről percre írták az eseményeket, így az is egy jó forrás lett volna, ha megtalálom, de nem is kerestem tovább, mert tudom hogy szerintetek úgyis hazugságokat írnak csak.
  • Justil
    #30
    ménem inkább kurucinfóról idéztél, jobban passzolt volna hozzád.
  • sanyicks
    #29
    Vagy az történt volna, hogy ha a focihuligánok elkezdik (mer azért mentek), összeverik őket a többiek akik nem a balhéért mentek... de úgy hogy feriék odaküldték a rendőröket cukkolni, bentről meg mondták hogy "azért sem!", valszeg akkor gurult el a többinél is a gyógyszer...
  • Balumann
    #28
    Mindettől függetlenül én is elítélem a rendőrséggel szemben való ellenállást, és nem is értek el vele gyakorlatilag semmit + a rombolást sem teszi jogossá. De akkor sem mind1 a jövőbeli kérdéseknél az esemény tanulsága sem, mert mint láthatjuk, vannak akik nem így gondolják.
  • Balumann
    #27
    Wikiedián az események leírása:

    "Ez a jelenlévőkben nagy felháborodást keltett, aminek következtében a Kossuth téri tömegből több ezren az MTV Szabadság téri főbejáratához vonultak.
    A Kossuth tériek megszavazták egy petíció elkészítését, amit a MTV-ben akartak beolvastatni. A feladattal Takács Andrást és Toroczkai Lászlót bízták meg. A 21 óra 45 perc körül a petícióval a Szabadság térre érkezett a tüntetők egy csoportja, de a székházat őrző biztonsági cég emberei nem engedték be őket a székházba. Ezután Toroczkai visszament a Kossuth térre, és fölszólította a tömeget, hogy menjenek át velük a Szabadság térre. A Magyar Televízió elnöke, Rudi Zoltán továbbra sem volt hajlandó tárgyalni velük. 22 órától rendőrségi erősítés is érkezett a térre. A tüntetők elkezdték kövekkel dobálni és szidni a rendőröket. Folyamatosan érkeztek rendőri egységek, azonban a tömeg egy sikertelen oszlatási kísérlet után beszorította a rendőröket a székház bejáratához."

    A szidás az megvolt meg a fenyegetés is valószínűleg, a kővel dobálás már hazugság, hogy az oszlatás előtt volt.

    Egyébként valóban egy kicsit rosszul mondtam, a céljuk az volt, hogy ha nem hajlandók átvenni a petíciót, bemennek és megpróbálják maguk beindítani az adást, hogy felolvassanak egy petíciót. Más erőszak, kocsi gyújtogatás és a rendőrök kővel megdobálása (eleve ha nem is lettek volna ott a rendőrök, nehéz lett volna őket megdobálni, de a média még ezt is bemutatta volna, hogy lehet) NEM VOLT A TERV, SEM A CÉL. Nem tudom, hogy ezt miért olyan képtelenség megérteni.

    Trollozást, személyeskedést be kellene fejezni, és megcáfolni azok a kinntlévők beszámolóit meg a felvételeket. Hihetetlenek vagytok.
  • Balumann
    #26
    Miért is?
  • Csirke4
    #25
    Te most vagy nagyon hülye vagy, vagy nagyon naiv, vagy succesful troll.
  • Balumann
    #24
    Szemjuel, miután végigolvastam szinte minden oldalt, hogy mit írnak az eseményekről, személyes beszámolókat, a tüntetés szervezésétől kezdve, és megnéztem az összes felvételt ami fenntvan ezekről az eseményekről, van fogalmam arról hogy mit írok, és éppen eléggé átgondoltam mielőtt leírtam.

    henrikk001 most alátámasztotta ezzel a hozzászólásával, hogy a hírtv forradalomról visítozását említi, az tipikus példája az "úgy kezdődött, hogy visszaütöttek".

    Ez az egész egy jó politikai húzás volt mint sok más, az emberek többsége meg úgyis benyalja, hogy a tüntetők leakarták rombolni az egész székházat. A petícióról egyébként tudtatok például, csak így mellékesen kérdezem? Mert arról tudtommal televízióban nem sokat mondtak...
  • henrikk001
    #23
    hogyne. én néztem a hírtévé élő közvetítését, ahol a tudósító visongva ujjongott, h "kitört a forradalom!! KITÖRT A FORRADALOM!!!! juhúúúúú!!!"...

    hagyjuk már
  • Szemjuel
    #22
    hagyjad, aki azt állítja, hogy az egy békés tömeg volt rózsaszín lufikkal, sárgaköves úton énekléssel, majd kérdőre vonja azt aki ennek az ellenkezőjét állítja, sőt, annak tájékozottságát is megkérdőjelezi az nem fogja végiggondolni mit is ír ő valójában...
  • Rotyoka
    #21
    valószínűleg...

    Az történt volna, hogy nem fogadják el azért szarrá verik az egészet, és mindenkit aki benn van.
  • Balumann
    #20
    A probléma csak az, hogy a TV székházához nem pusztítani mentek, hanem beadni egy petíciót, illetve ott tüntetni, mivel ez már a média ellen is szól. Ha a rendőrséget nem állítják oda, és nem oszlattatják fel a tömeget, a médiában pedig beveszik a petíciót (mégha akkor el is utasítják) az ég világon semmi sem történt volna valószínűleg.
    Ilyenkor látszik meg leginkább, ha valaki egyoldalúan tájékozódik.
  • Tomalak
    #19
    SG mellélőtt a címlappal nem lobbant fel a flém :D
  • Rotyoka
    #18
    Nem tökre mind1, hogy hogy néznek ki?
    Nekik meg a mi debil fejünk a furcsa... Istenem mennyi gyökér él ezen a szargolyón.
  • acdc
    #17
    "Diktatúrákat buktathatnak a közösségi honlapok"

    Akkor mar tudjuk OV miert csinalt uj mediatorvenyt:)))
  • Crane
    #16


    "Bizalomgerjesztő" alakok. Főleg a líbiai "elnök" (balról az első).
  • intrex
    #15
    "A rendőrség - politikai döntés alapján elkezdte feloszlatni a tömeget, az emberek meg ellenálltak és visszatámadtak"
    Szerinted politikai döntés az, ha a rendőrség megakadályozza a TV székház porig alázását? :)
    Nem gondolod, hogy a rendőrségnek ez alapvető feladata? Szerinted mi történt volna, ha nem akadályozzák meg? A kedves lázadók szétverik Budapestet, a szocik lemondanak a kormányzásról, és a legutóbbi kétharmados választás eredménye néhány hónappal korábban következik be. Azóta köztudott hogy mennyire sokkal jobb az életünk, mindenki éppen lendül felfelé a jóléti mércén. És újra kell építeni Budapest tönkretett épületeit. És szegény lázadókat meg kell dícsérni. Szép :)
  • atomkrumpli
    #14
    "A lakosság 40 százaléka kevesebb mint napi két dollárból él, egyharmada pedig írástudatlan."

    A lakosság egy harmada vagy pedig a 40 százalék egy harmada írástudatlan ?
    mondjuk még a második esetben is kurva sok (10M) :-O
  • Julius Caesar
    #13
    A liberális pont azt mondja, hogy menjenek utcára és kiáltsák ki a demokráciát.

    Legalábbis normális helyeken. Kossuth is liberális volt, mégse a diktatúrát támogatta meg a verést.
  • Utokverek
    #12
    Kellene egy irc-ről vezérelt low orbit térkő cannon :D
    Egyébként, betiltással semmit nem érnek el, maximum azt, hogy még jobban felhúzzák a népet, szerintem.
  • Rotyoka
    #11
    Pontosan.

    100%-san igazad van.
  • sanyicks
    #10
    még nem jöttek, így helyettesítek:

    Szeeemét náczyk! üssék csak őket! Nem tudják demokratikus keretek közt megmondani hogy ugyan mondjatok már le! Csak a randalírozás. És a hollókauszt azzal mi van?
  • Balumann
    #9
    Az összecsapások nálunk sem és valószínűleg nálunk sem úgy kezdődött, hogy a tűntetők ok nélkül elkezdték térkövekkel dobálni a rendőröket (meg gyújtogatás, és ilyesmi). A rendőrség - politikai döntés alapján elkezdte feloszlatni a tömeget, az emberek meg ellenálltak és visszatámadtak, miszerint ez egy antidemokratikus húzás és egyben provokáció is.
    Ha a tüntetés célja erőszak lett volna, akkor az emberek nem fegyver nélkül indulnak el oda.

    Hogy ez Egyiptomnál is igaz-e nem tudom biztosan, de 90% esélyt adok rá. Nálunk 100%. Bár a televízió nem így próbálta bemutatni az események összefüggését, aki követi az eseményeket a tüntetők oldaláról, az pontosan tudja, miért álltak ellen a rendőrségnek, még úgyis hogy tisztában voltak azzal, hogy a rendőrséggel szemben amúgysem nyerhetnek. Cél ugyan az, felhívni a figyelmét az emberek és a világ figyelmét is arra, hogy itt bajok vannak.
  • bvalek2
    #8
    Várjunk csak egy picit, finom demokráciáért aggódó lelkem nem érteni a cikket. Hát az egyiptomi vezetést szeressük, nem? Amerika és Izrael szövetségese, az EU kebelbarátja. Diktatúra az van, de hát istenkém... legalább gépfegyveres őrök vigyáznak ránk amikor elmegyünk a piramisok tövébe pisilni. Akit mi szeretünk, az a szabad világ része. Akkor is ha szervkereskedő mint a koszovói George Washington. Akit nem szeretünk, az csúnya rossz elnyomó, akkor is ha 30 éve demokrácia van náluk, és választásról választásra cserélődnek a vezetőik (mint a csúnya irániak, akiket most már nem is tudom miért nem szeretünk, de azt nagyon).
  • Cat #7
    A probléma ebben az egészben az, hogy a mostani tüntetők marhára nem tudják (vagy nem foglalkoznak vele), hogy ha valóban sikerül a diktátorbuktatásuk akkor nekik sokkal ROSSZABB lesz. A legnagyobb támogatottságú ellenzéki erő egy muzulmán párt, ami - Törökországhoz hasonlóan - itt is nyíltan el van nyomva. A legjobb esetben is egy mérsékelt iszlamista lesz a vezető.
  • skodatuning
    #6
    Szerintem sehol sem írták, hogy bárki büszke lenne rá. Ha a rendőr nem üt akkor őt ütik vagy éppen dobják fejbe egy térkővel.
  • KRTuning
    #5
    A látszólagos demokráciával mi a helyzet?
  • Armagedown
    #4
    Nagy büszkeség lehet gumibottal megverni azt akinél nincs semmi fegyver
  • Justil
    #3
    az hagyján, de az aláírásod wtf?
  • sonance
    #2
    Hát, lol, hogy a rendőrök részben széklábbal meg seprűnyéllel vannak felszerelkezve :D
  • Tetsuo
    #1
    Mingyart jonnek a liberalisok: "Ussek csak oket!"