73
  • NEXUS6
    #73
    Naaa, ez már kettő.
    :)

    Ott van persze az önkéntes tartalékos rendszerről szóló előterjesztés, még 2008-ban. Simicskó írta, kormány átpofozta, mindkét oldal nagy hepiséggel elfogadta.
  • NEXUS6
    #72
    "...ahol az SZDSZ és az MDF félretették ideológiai különbségeiket, hogy a rendszerváltás utáni válság mihamarabb lecsengjen."

    Pontosabban, hogy közös erővel kirugdalják a szocikat a politikából (és persze a gazdaságból).
  • djhambi
    #71
    A Költségvetési Tanács felállítását is minden párt támogatta. Hogy mi lett belőle... De vezető politikust beszédében még nem láttam, aki az ellenzék ötletét nyíltan támogatta volna. Kivétel persze az Antall-kormány, ahol az SZDSZ és az MDF félretették ideológiai különbségeiket, hogy a rendszerváltás utáni válság mihamarabb lecsengjen.
  • sanyicks
    #70
    Én is! A képviselői juttatások emelése :DD
  • NEXUS6
    #69
    Őöööö, nos ugye egy kétpártrendszert, én nem neveznék a demokrácia nagy csodájának, és hogy ott az "ellenzék" javaslatát elfogadják valahogy azt sem.

    Nálunk is erősen mentünk a kétpártrendszer irányában, de van olyan, az előző rendszerben szocializálódott politikus, akinek ez is túl sok volt, így most haladunk az egypárt rendszer felé.


    Mellesleg én tudok legalább egy olyan előterjesztésről, amit a magyar parlament nagyjából konszenzussal fogadott el.
  • djhambi
    #68
    Most inkább arra gondoltam, hogy a republikánusok javaslatot tettek a demokrata kormánynak, mire az egyetértett, és megfogadta. Nem emlékszem, hogy Magyarországon volt-e olyan ellenzéki javaslat, amit megfogadott a kormány az Antall-kormány óta. Itt mindig is az volt a trend, hogy amit az egyik felépít, azt a másik támadja ellenzékben, majd lerombolja, ha ő kerül hatalomra.
  • sanyicks
    #67
    De hallottam :) meg arról is hogy eközben a német vadászok benzinhiány miatt vesztegeltek a földön :DDD
  • gridiron
    #66
    a másik, h. még mindig Amcsiba áramlik a high-tech tudósok nagy része, még véletlenül sem az EUba (egy kicsi talán visszaáramlik Indiába pl. amcsiból), szal lehet h. az USA adatai romlanak egy kicsit, de a bevándorlás oda még mindig az egyik motorja a fejlődésnek. És ez így is marad valszeg...
  • gridiron
    #65
    egyszerűbb lenne, ha azt mondanád h. Amerika szar. :D így , tisztán. érthetően. hisz ez a többség véleménye a magyar neten, szánalom
  • Irasidus
    #64
    "Az alapkutatás olyan kísérleti és elméleti munka, amelynek elsődleges célja új ismeretek szerzése a jelenségek alapvető lényegéről és a megfigyelhető tényekről, bármiféle konkrét alkalmazási és felhasználási célkitűzés nélkül." - a digitális képfeldolgozás nem tatozik ide, ugyanígy a hídépítő mérnök sem. Az természet minél alaposabb megismerése tartozik ide. Nem tudom részletezzem-e, hogy a digitális képfeldolgozás és számítógép elektronikáját lehető tévő Maxwell egyenletek között mi a különbség? Az egyik a világ ismerete, amivel lehet pl.: számítógépet csinálni, a másikkal csak digitálisan lehet képet feldolgozni. Ami fontos munka, de ez "mérnöki" feladat, és nem tudományos, vagyis nem fogsz mást elérni mint amire való, avagy nem fogod a természet jobban megismerni. Ami lehet hogy neked mindegy, de csak így fogsz innovációt, fejlődést elérni...
  • NEXUS6
    #63
    Amerikában ugye kétpártrendszer képében uralkodik a hatalmi oligarchia. A hatalmon maradásukat segíti, hogy amikor egy külpolitikai/belpolitikai kurzus látványosan befullad, akkor szépen jön egy obama, indít egy nóbeldíjjal lájtosan megköpködi az elődjét, de senkinek semmi baja nem esik különösebben.
    Ifjabb Dzsordzsbushról is utcákat, hadihajókat neveznek el, múzeumot alapítanak a tiszteletére, függetlenül attól, hogy hazudott a népénk, a nemzetközi politikai társadalomnak, aggresszorként igazságtalan háborúkat indított több ezer amcsi és több százezer nem amcsi életét elvéve, és a legrosszabb, hogy az amerikai gazdaságot leamortizálta.

    De gondolom ilyenek a vidióban is vannak. Most már én is megnézem asszem.
  • djhambi
    #62
    Amerikában meg éheznek...

    Viccet félretéve, tanulságos a videó. Például látszik, hogy Amerikában az ellenzék segíti a kormányt, és nem hátráltja.
  • kisemlős
    #61
    A kérdés továbbra is az, akarunk-e egyáltalán?!
  • Amergin
    #60
    Forradalom.
    Most.
  • NEXUS6
    #59
    Abban nem, csak egy olyan világban pár évtizedet, ahol az egybesültállamok az egyik legfontosabb tényező. Kb olyan a felvetésed, mintha annak szóltál volna így be még az átkosban, aki felvetette, hogy mi a lófaxt vannak még itt russzki katonák?
    Voltál a nagymagasságos szu-ban egy percet is? Nem? Akkor pofát befogni!
  • zsimborgo
    #58
    Emberek nem tudom miről vitáztok.
    Töltöttetek akár egy percet is az egyesült államokban?
  • NEXUS6
    #57
    Jól összefoglaltad!


    A legalapvetőbb belső ellentét a szövegben: hatalmas ígéretek vs. üres államkassza.

    A gond az, hogy ezáltal nemhogy kvázi semmijük nincs: elégséges ipari kapacitás, elégséges szintű oktatási rendszer, versenyképes szintű k+f, hanem még negatív tartományban is vannak.

    Mondhatni ugyan az a sztori, mint Magyarországon: elkezdik az állami vagyont osztogatni különböző vállalatoknak, cégeknek, emberkéknek, csakhogy már nem csak a meglevőt, hanem azon túl is osztanak. Mivel az adósságot adókból kell fizetni, már nem csak az állam kezében levő javakat, hanem az egyes emberek magán vagyonkáját, jövedelmét is bevonták a nagy szétosztásba.

    Innen bizony nehéz lesz pénzt guberálni akárkitől is ilyen nagy fellengzős célok megvalósítására.
  • halgatyó
    #56
    Csak annyi történt, hogy az amcsi háttér-megmondóemberek érzékelték, hogy a világ véleménye erősen változóban van Amerika megitélését illetően.
    Ezt a véleményt már nem lehet rövid távon megfordítnai. Ahhoz Amerikának sok évtizeden keresztük kellene visszatérni ahhoz a viselkedésmódhoz, ami a múlt század 80-90-es éveiben gyakorlatilag az ellenkezőjére fordult.
    Ehhez a váltáshoz pedig nagyon nem fűlik a foguk a világhatalomra törő kamatos-kamatos-kamatos-hitelpénz urainak.

    Hát nagy dumával kábítanak minket, igazi változások helyett.
    A világ pedig halad előre. Néhány kisember kivételével senki se veszi komolyan ezt a naagy beszédet. A feltörekvő országok vezetői meg pláne nem.
  • halgatyó
    #55
    De nagy vita alakult ki a semmin
    Pedig csak annyi történt, hogy Oboa mama megtartotta (egy kicsit Korán:-))) választási indító beszédét.
    Az egész egy nagy lózung. Jól megfigyelhető, hogy mindenkinek igér valamit. Atomerőművet és megújuló energiát, nagysebességű vonatot meg szélessávú internetet (amit aztán majd szigorúan megfigyelnek a "szerzői" és pénzbehajtási jogokat felügyelők)
    Meg minden kisembernek egy univerzális robotgépet, a nőknek a konyhába, a férfiaknak meg kiszívja...

    Nem kell komolyan venni. A vállalások nagy része a nagyon távoli jövőbe húzódik.
    A lényeg: a katonai kiadásokat nem érinti semmiféle megszorítás. Továbbá: az állampolgárokat viszont nagyon is érinti majd.

    Végül az utolsó bekezdésben megadja a héjáknak is amit követelnek. Nehogy azt képzelje bármelyik kis ország, hogy ezután nem pofáznak bele a lehető legbunkóbb módon a belügyeibe, és hogy az eddigi kettősmérce egy picit is változik
    Szomorú az egész.
    Jó példa arra, hogyha semmit sem tudunk csinálni, vagy nem is akarunk, akkor elkezdünk dumálni.
  • kisemlős
    #54
    Javíthatalan imperialista vagy!

    a kínai nebulók

    de inkább arra utaltam, hogy az USA tudósok által kifejlesztett csili-vili hadereje mit sem ér, a hozzáértő személyzet nélkül. Viszont így jókat derülhetünk az US Army-n élcelődő hoaxokon.

    hoax
  • Zoli007
    #53
    Hogy te ilyen még csak nem is láttál, arra fogadni mernék... - akkor ez mi?
    Felhoztad az SG-t, én erre írtam az IEEE-t, erre te: a teljes cikkek is csak az elmúlt tizenkét évre érhetők el. Az ki a francot érdekel? Én a jelenről beszélek. Írod, hogy tudományos alapkutatásról van szó: a DIP nem az? Egyáltalán mi az alap? Bocs, hogy nem mindenki tanul kvantumfizikát, én DIP-et is tanulok, ehhez értek, számomra ez a mérvadó. Befejeztem.
  • Molnibalage
    #52
    Kínáról is van adatod?
  • Molnibalage
    #51
    Szűzanyám. A II.Vh-s német műbenzin gyártásról nem halottál? A Dél-Afrika elleni olajembargó? Szénből csináltak mindent. Ez 20-30 meg 60 éve volt. Akkor is ment. Tartósan 150-170 dolláros olajár felett már most olcsóbb a széntechnológia az ősrégi technológiával. Képzeld el, hogy hova fog fejlődni, ha már 100 éves múlt lesz mögötte széleskörű alkalmazással és fejlesztéssel.
  • kisemlős
    #50
    Akkor talán nézd egy másik szemszögből:

    analfabétizmus
  • philcsy
    #49
    Olcsó mihez képest?
    Ha tudnád hogy mi történik a kőolajjal amíg benzin lesz belőle, arra is azt mondanád hogy tűnik túl olcsónak. Mélytengeri próbafúrások, kitermelőplatform építése, a kitermelt kőolaj átszállítása a világ túlsó felére, ott olajfinomítás, ami abból áll hogy többször egymás után különböző nyomáson felhevítik és elpárologtatják a kőolajat. Egy része benzin lesz, de az nem elég ezért a többi összetevőt egy krakkolásnak és reformálásnak nevezett eljárással alakítják benzinné.
    Ez mennyire hangzik olcsónak?
  • jaspercry
    #48
  • sanyicks
    #47
    Nem tűnik olcsónak ez sem...
  • Irasidus
    #46
    Figyelj, itt alapkutasáról van szó, nem digitális képfeldolgozásról. Nem mindegy. (Egyébként az IEEE Xplore a teljes cikkek is csak az elmúlt tizenkét évre érhetők el – ez még a gyorsan változó digi.képfeldolgozási szakterületen is kevés.) Nem nézlek le.
  • NEXUS6
    #45
    Pedig de. Létezik olyan technológia, hogy kőzetekben, vagy a tengerben nyeletik el a CO2-őt.
  • Pares
    #44
    Az ember gondolná, hogy az után, hogy elfogy az olaj, és nézve a hatalmas környezeti szennyezést, valami tisztább energia forráshoz nyúlnak. Ekkor jönnek és előkapják a szenet... Csodás...
  • philcsy
    #43
    "A szén nem fog vezetékekben áramolgatni, az tuti..."
    Ez megoldható.
  • philcsy
    #42
    "http://www.forradalommost.hu"

    Gondoltam megnézem.

    "Képzelj el egy világot…
    Egy olyan világot, ahol nem a megélhetésért, a túlélésért dolgozol, hanem a személyes fejlődésedért, az emberiségért, a civilizációért. Ahol nem kell gyárban, vagy egy irodában töltened életed háromnegyedét, hanem nyugodt körülmények közt agyalhatsz azon, mivel tudnád jobbá tenni a világot, mit tehetnél az evolúció további fejlődéséért."

    Elképzeltem. Pont olyan mint a mostani.
  • sanyicks
    #41
    Na meg durvány co2 kibocsájtó is lenne a folyamat.
  • sanyicks
    #40
    Nem hiszem hogy olyan egyszerű szénből mindent előállítani... különben már eddig is azt csinálták volna. Na meg a szén szállítása is kicsit körülményesebb, és kevésbé hatékony, mint a folyékony olaj, vagy földgázé.
    A szén nem fog vezetékekben áramolgatni, az tuti...

    Tehát még annyi lesz a difi, hogy kva drága lesz, és nem fogja megérni semmire sem, és az eredmény ugyan az lesz. Éhezés, válság, lázadás.
  • philcsy
    #39
    N+1 szer lezongorázott téma, hogy van tiszta szén energia.
    Ami az átálást illeti, annak idején Délafrika csiribiri megoldotta...
  • Garrett27
    #38
    Ezek a "próbálkozásokkal" teli középiskolás kínaiak lassan annyi amerikai államkötvény tulajdonosai lesznek, hogy tudod, hova mehetnek majd az amerikaiak a profi publikációikkal...
  • Amergin
    #37
    N+1 szer lezongorázott téma, hogy az olajfogyasztás szénpazarló kiváltása műbenzinnel (pláne annak NÖVELÉSE a gazdasági növekedéssel összhangban ugyebár) nem oldható meg csiribirivel és ha megpróbáljuk, az iszonyatos környezeti termeléssel és CO2 kibocsátással jár, aminek a következménye klímakatasztrófa.
  • Zoli007
    #36
    IEEE Xploreról szerzett cikkek digitális képfeldolgozásról elég jók? Azért elég vicces, hogy f...t nem tudsz rólam, de lenézel.
  • Irasidus
    #35
    Elsiklott a figyelmed a Tudományos szó felett a publikáció előtt. Nem az SG. lévő marhaságok a publikációk. Ezek referált - általában fizetős - szaklapok. Hogy te ilyen még csak nem is láttál, arra fogadni mernék... csak óvatosan.

    Nexus: valóban ők vezetik a publikációk mennyiségét de azt látni kell hogy ezek nem minőségi eredmények, egy kutatásnak minden egyes fázisát publikálják, ami nyugaton eddig nem volt szokás. (Kb.: mintha a tanárhoz minden részeredményért odaugrálnál.)
  • Zoli007
    #34
    Publikáció? Hát, én amiket kínaiaktól olvastam, az inkább hasonlított egy középiskolás Wordös próbálkozásához, mint publikációhoz.