4:1 a warez javára

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A warez nem lopás, pusztán erkölcsi kérdés. De ha egyszer adva van a lehetõség, hogy ingyen le tudok tölteni valamit, akkor miért is ne? Tálcán kínálják, nem osonok be a ház hátsó ajtaján és emelem le a polcról. Ez akkor se lenne másképp, ha havi 1.000000-ót keresnék, és szerintem ez így normális. Minek költsek fölöslegesen, ha ingyen is hozzáférhetek? Másfelõl attól hogy én a lelkiismeretemre hivatkozva mondjuk nem töltök le egy 5-6000 ft-os játékot, hanem megveszem, még mindig nem fogom egy emberként megváltani tegyük fel, pl. az eidost, mert rajtam kívül még több millióan vannak olyanok, akik inkább a könnyebb utat választják. De ez a probléma szerintem magától fog megoldódni, lévén hogy egy komolyabb játék már 7gb-nál kezdõdik és ez csak nõni fog, ahogy haladunk elõre a korban, nem mindekinek lesz csúcsinternetje, és inkább megvásárol mondjuk egy játékot a boltban, minthogy napokat, heteket várjon arra, hogy lejöjjön. Filmeknél nem lehet olyan nagy veszteség, azért a mozi még mindig jó kis vagyonforrás, pláne ha egy film sikeres, a zene letöltésre meg annyit mondok, hogy Shakira is biztos többet kaszál egy koncerttel, mint amennyi albumot eladnak tõle egy-két hét alatt, és akkor még lehet, hogy keveset mondtam. Sziasztok.
A Spore-t én is megbántam. Az elsõ két szinten még jó játék, de azoknak hamar vége lesz és onnantól unalmas. (Ráadásul nincs benne multi.)
Én abban látom az egyik hibát, hogy a demo-k teljesen kihaltak az iparból. Régen egy új játék elõtt kipróbálhattam a demo-t és el tudtam dönteni, hogy kell-e eredetiben, vagy sem. Manapság ezért is warezolnak sokan, köztük én is, hogy kipróbálják az adott játékot.
Az utolsó elõrendelt eredeti játékaim a Spore és a Heroes 5 volt, mindkettõvel szoptam, szarok lettek és kifizettem egy halom lóvét azért hogy két hét után a sarokban porosodjanak azóta is. Ami azóta van eredetim, azokat mind warezoltam már és ha tetszett hát megvettem eredetiben, ergo nem érte kár a céget.
Mondjuk az is igaz, hogy mostanában már nem is warezolok, mert nincs mit. Van egy halom fosadék folytatás, amit már kipróbálni sincs kedve az embernek, mert tudja, hogy 3 nap után uninstall. Nincs ötlet a játékokban, és akkor még szivatják is a rendes vásárlókat az idióta védelmekkel
Grr1234
Kiadnak egy jót, sokan megveszik, kiadnak egy fost, amit kevesebb pénzbõl hoztak össze, megveszik, már csak a neve miatt is. Tudnék írni példát ..

Én nem tudom milyen világban élsz, de attól hogy a csóró Pistike a sarokban lewarezolt játékkal, vagy éppen az ingyenes hulladékkal játszik, semmilyen mértékben nem fogja megváltoztatni a kiadók, vagy a programozók életszínvonalát. Ahogy már leírtam egyszer régen, ha Pistike warez CS5-ös Photoshoppal rajzolgat, vagy Gimp-pel, annak sem sok jelentõsége van, soha nem fogja megvenni az eredetit több százezerért, amikor maximum párizsit eszik ez egész család, mert komolyabb kajára nem futja. De az is lehet, hogyha felnõ és lesz pénze egyszer, a cégénél a Photoshop-ot fogja választani és megvásárolni, mert azt ismeri.
Letölti amit talál, mert ez van ingyen, megvenni nem fogja. Kicsit talán úgy érzi õ is hasonló a milliomos társaihoz, akinek telik eredetire is. Amit írsz, nem más, mint egyszerû irigység : Nehogy már játsszon vele a "csóró paraszt", ha nincs rá pénze és nem fizetett érte. Nem a késõbbi esetleges potenciális vevõkben kellene látni az ellenséget.
Megélhetési bûnözés ? A LOPÁS NEM EGYENLÕ A MÁSOLÁSSAL. Attól, hogy Csóró Pistike lemásolja az általad írt játékot, Neked se több, se kevesebb nem lesz.
Ha nem tudja lemásolni játszik az ingyenessel, vagy a fakockával :), de fizetni nem fog, mert nincs mibõl. Ti meg ezt nem értitek meg.
Ha halálbüntetéssel fenyegetnék a felhasználókat akkor is max azt érnék el, hogy csökkenne a warez, és keresnének ingyenes alternatívákat. Ez azon kívül , hogy "jaj de jó nem lopják a progrmunkat" érzést okoz, nem feltétlenül juttatja a fejlesztõket plusz pénzekhez.
Addig örüljünk amíg az általad említett megélhetési bûnözõk úgy rövidítenek meg, hogy Neked semmid nem tûnik el. Mint már egyszer szintén leírtam amikor valamelyik nagyokos az autólopáshoz hasonlította a másolást, ha az autómat le lehetne másolni úgy, hogy az enyém sértetlenül megmarad, egy percig sem bánnám. Tehát be lehet fejezni a másolás egyenlõ lopás elnevezésû csúsztatást.

De sír a sok kapzsi kiadó, pedig a 4 milli9ónak maximum a huszada a veszteségük. A warezolók ~90%-a úgysem veszi meg a játékot/filmet/zenét akármit csinál a kiadó vagy akár atz atyaúristen.

A játékoknál sokkal fontosabb dolgokra sincs pénze az emberek döntõ többségének. Szóval Vanek Úr szerint egy "tökéletes" társadalomban a számítógépes játék (persze a minõségi darabok, nem a netes flash-okádék...) a felsõ tízezer, de legalábbis a jómódú középosztály kiváltsága. A gyerekek nagy része meg maradjon a fakocka mellett, mert arra van pénz.
Szerintem pedig a kiadók számára nem mentség a dolgozók elbocsátására, hogy nincs bevétel. Korábban már leírták, hogy azok a kiadó, akik elbuktak, többnyire nem is adtak ki "életképes" programokat. Ez tökéletesen így van. A cégek többsége (nem csak a játékiparban) sír-rí, hogy veszteséges, rugdossák ki az alkalmazottakat, miközben az alkalmazottaknak minimálbért, vagy alig többet fizetnek, (a reálbérrõl már nem is beszélve) a vezetõk, igazgatók pedig milliárdokat tudnak kilopni a vállalatból. Felfoghatatlanul gazdag emberek ezrei vannak itthon is, pláne külföldön. Egyszerûen nincs egyensúly.
Régebben erre találták ki a DEMO-T
Vagy a következõ ilyen cikkhez az elsõ hozzászóló leírja, hogy

A: a warez nem lopás, nem venném meg úgy se nem éri kár a kiadókat
B: szemét warezolósok lopjátok más tulajdonát, kenyeret meg autót se lopsz nem ?

aztán lehetne választani, hogy A vagy B és nem kell felelslegesen írogatni, csak a betût beírni és kész :D
TreDoR
Most mér nem jön a "magyarok mindent lewarezolnak" szöveg? Jah, mert a cikkben nem Mo-ról van szó... ****** *******

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Elk Hunt
Nos valóban...akadnak azért kivételek is, de nem sok.

\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így megszakad\"

teljesen igazad van morden, és arra gondoltam hogy ha legközelebb egy ilyen cikkbe futunk, a legelsõ kommentelõnek be kéne illeszteni linkbe EZT a fórumot és pontosan ide folytatni :D mekkorát néznének már az SG szerkesztõségében hogy 5-10-15-20 év múlva még az unokáink unokái is ezt folytatnák ha ugyan ilyen jellegû és tartalmú cikket hoznának ki ismét :D Mi meg nagyokat mosolyognánk, és mesélnénk a gyerekünknek unokánknak, hogy látod kisfiam?! a mi idõnkben is ez volt a téma :D ó azok a régi szép idõk ;)

jaja mindenki elmondja a véleményét hogy lopás vagy nem, leanyázzuk egymást aztán folyt köv két hét múlva megint D:
Lefogadom hogy 1-2 hét múlva megint itt vagyunk ezen az oldalon és megint egy pontosan ugyanilyen jellegû cikkre reagálunk.
Szép kommentek születtek.:) Kár hogy nem egy erre készült fórumra írtuk õket..:P
"...elõfordulhat, hogy gyengébb minõségû játékokat kezdenek forgalmazni, mert az abba fektetett összeg biztosan visszatérül."

Hogy térül vissza, ha azért nem veszik meg mert szar?
Tehát akkor ha én egy taxis vagyok akkor mindenki aki biciklivel jár az bevétel kiesést okoz nekem.ééééértem. Nem tudom hogy miért számolnak ezek nem létezõ dolgokat.A helyzet az hogy ha nem lehetne letölteni nem játszanék ez elég egyszerû, tehát én nem vagyok potenciális vásárló a számukra de mégis úgy gondolják hogy aki letölti az automatikusan megvenné ha erre nem lenne lehetõség
A mass effect 2vel meg a dragon agedzsel megy a kavarás. Megvolt a rendes ára , aztán lejjebb ment egészen 1990re, majd felemelték 2,5k-ra majd megint felemelték 3590-ra :D ilyet még nem láttam, hogy majdnem duplájára emelkedi a játék ára megjelené után :D
"De úgy látom, ha az elsõ 2-3 hónapban nem hozza vissza a befektetett összeget a game akkor anyagilag bukta a dolog - vagy legalább is 70-80%-t, mivel eddig tart az újdonság varázsa..."

Igen jó példa arra amit írtál pl a Counter strike 12 éves játék és boltból 4490 ft amikor megjelent 12 éve olcsóbb volt, mint most talán :D
koschwarz
a neved csak nem az utolsó mohikán filmzene egyik track-jébõl van? :D

egyébként egyetértek. különösen a microsoft-os résszel. most is tipródok, hogy mit csináljak...de nincs kedvem 50k-t költeni egy win7-re, de lewarezolni sem akarom, miközben van egy eredeti xp-m, amit szintén sok pénzért vettem akkor. ÉÉÉÉÉS, jó (volt)...már nem is tudom hány éven keresztül. és közben kiadtak egy vistát, ami jó vagy sem, de kissé zsákutca, vagy inkább csak egy köztes állomás legfeljebb. de pl. ha a battlefield3-hoz tényleg csak a win7 lesz jó, akkor valószínûleg nem fogok bf3-at játszani, vagy ha esetleg valamilyen csoda folytán tényleg jó lesz a játék, akkor bizony lehet hogy lewarezolom a win7-et, de (jelenleg) 1 db játék miatt nem fogok megvenni egy több 10000-be kerülõ szoftvert: úgy hogy már a win8-ról is szó van. azért a kurva anyjukat. mondjuk ha egy xp tulaj ócsóbbért tudná upgrade-elni a szoftverét, vagy egy win7 tulaj majd win8-ra...de sajnos errõl szó sincs.

\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
még mielõtt visszaolvasnám a kommenteket:

kurvára NEM ANNYI A BEVÉTELKIESÉSÜK. MERT EGYSZERÛEN AKI LEWAREZOLJA, AZ NEM IS VENNÉ MEG. legfeljebb a töredéke annak, ami kiszámoltak. mondom ezt úgy hogy én általában eredetit veszek, még akkor is, ha kell várnom egy-két évet, hogy csak néhány (max 4k) ezresbe kerüljön a játék.

\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"

a Microsoftnak a kalózfelhasználókból is csak pénze van... képzeld el akiknek nincs meg az eredeti Win hirtelen más Op rendszerre cserélnének - ha lenne megbizhato alternativa -.. ez után hogy gondolkoznának a fejlesztõk? nem tuti h mindenki Windowszra fejlesztene csak...

.. a Microsoft egyetlen elõnye h minden háztartásban ott van.. ha pénzért úgy jobb, ha ingyen az is elmegy

tehát eladások ide oda... mindenképp a nagy tömeg saját magának generálja a pénzt

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

mousee
Az elsõ néhány kommentelõvel értek egyet.

Amióta állandó keresetem van, azóta ha jó áron van, igenis kifizetem egy játék árát, ha nekem megéri. Pl Dragon Age Origins-et lewarezoltam, végigjátszottam, rádöbbentem, hogy ez biza nekem nagyon tetszik, CD galaxisba akciósan 2k Huf-ért megvettem. Dettó ugyanez Mass Effect 2-vel. Ugyanígy az õsklasszikus Imperium Galactica II-vel. Warezból megszereztem anno, éveken át játszottam vele, és ma is szívesen veszem elõ (természetesen az eredeti TDK lemezt ;)), pedig eredetiben pihen a polcon bontatlanul. WoW-ot is eredetin játszom, havi 3k huf szerintem nem durva kiadás, ha cserébe ténylegesen szórakoztat. Összevetve ha elmegyek bulizni valahova, akkor már a belépõ + 1 sör nagyjából 2k Huf. Csak az egy alkalom, a wow meg akár 24/7 30 napon át ;)

Ha nem lenne warez, nagy ívben ejtenék ezekre a játékokra, mind a mai napig egy 800Mhz-es p3-asom lenne 256 rammal. Simán elég mindenre, sõt még sok is. Na de a játékok miatt már bõven millió felett költöttem a gépekre.
Az hogy a "letöltött játék=nem eladott játék, tehát profitkiesés" akkora marhaság mint az állat. A mai sok szemétnek nevezett játék között már ott tartok, hogy még ingyen se kell, le se töltöm, mert egy youtube-os gameplay alapján, vagy bármely oldal kritikája alapján látom hogy egy darab szar.

JátékIPAR, zeneIPAR. Itt a hiba. Nem tömeggyártani kell, hanem egyedit alkotni, és normális áron adni. Ha egy vadi új játék max 5k Huf lenne, nem lennének warezolt cuccaim. Kedvenc elõadóim eredeti CDjei is itt pihennek a polcon, egyszer lettek használva, amikor lerippeltem õket FLAC-ba. Azóta a polcon díszelegnek.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Elk Hunt
No én úgy látom, hogy vannak pro és kontra érvek. Van egy fejlesztõ gárda aki a szellemi termékét próbálja eladni és ebbõl megélni. Vannak jó ötletek meg kevésbé. A szelekció meg eldönti melyik az életképes. De ha neked van egy szellemi terméked mennyire örülnél neki, ha gyakorlatilag "lopnák"...Nos ugye ott van még a kiadó, a marketing meg minden más, és ezek is meg akarnak élni ugyebár.
Kíváncsi lennék egy 10 000-s mostani siker játéknak, hány %-át teszi ki a fejlesztõknek járó díj és a többi költség...
Jogos az, hogy 10e-s kategóriát nem sokan engedhetik meg maguknak. De úgy látom, ha az elsõ 2-3 hónapban nem hozza vissza a befektetett összeget a game akkor anyagilag bukta a dolog - vagy legalább is 70-80%-t, mivel eddig tart az újdonság varázsa...
Nézzük csak meg, hogy mennyire értékálló egy játék. Ami ma 10e, az kb háromnegyed vagy max 1 év után már feléért, harmadáért meg lehet venni. Ekkor azért már nem olyan vészes az a 3-4000 Ft. Persze mihez képest...nem veszel meg pl 10 doboz cigit :)
Másik oldalról meg vannak olyan embertípusok akik akkor se vennék meg, ha 1000 Ft lenne. Ezekkel sajnos nem lehet mit kezdeni, akkor is warezolnak és kész.
Hogy a warez mennyire jó vagy nem? Megnézem (bár azért a tyúbon is van sok gameplay ugye) és megveszem késõbb a cdgala....ban, vagy letöltöm a steamrõl bagóért.
Az a 5-10 euró lenne szerintem az ideális, csak hát mindenki a profitra hajaz...Másik pofátlan dolognak tartom pl microfos magatartását a 2-3 évente kijövõ rendszerekkel meg a tudatosan magasan tartott áraikkal...Oprendszer max 15-20e és nem OEM, mert ha veszek egy lapot akkor az OEM mehet a kukába? Hát nem görénység?

\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így megszakad\"

És bocsi amúgy hogy így telikommenteltem a cikket. Nem szoktam ennyire erõltetni a dolgot, csak próbálok minden észérvet most leírni ha már így benne vagyok.
A gyerekek, diákok mellett mindenképpen felszólalok. Nekik szerintem (általában) kell a warez.
Még ehhez a pénzes dologhoz:
1. Ha nincs pénze az embernek akkor nem tudja megvenni. (ez alap dolog)
2. Ti szerintem 1 termékben gondolkodtok. A termékek folyamatosan ömlenek ránk. Most például 2011: Witcher2, Mass Effect3, Deus Ex3, Magicka, Diabló3 is talán, és még amit elfelejtettem..:P ez így egybõl egy 50.000FT + nem ártana hozzá egy gép vagy fejlesztés. Magyarul rá megy minden spórolt pénzem (új gépre sajnos nincs). Na az ezeket gyártó cégek amúgy nem fognak csõdbe menni.
Szerintem meg mind kettõ. Vannak szegényebbek akik megvennék ha annyi pénzük lenne. És vannak multimilliomosok akik nem veszik meg. (Hanem ráadásul még nagy üzemben másolják és árulják is. Olvastam egy ilyen külföldi botrányról. Valami jól menõ sportoló volt az illetõ.) Nem tudom hány gamer van köztetek de én például nehezen tudnék elképzelni egy olyan életet ahol látok egy jó játékot és nem játszhatok vele. Ha ilyen helyzetben lennék akkor már inkább nem is olvasnám a híreket meg semmi hogy ne is tudjak róla. És itt jön be a képbe hogy ezzel a gyártók egy rendszeres vevõt vesztenének egy életre. Tudom hogy én csak 1 vagyok de sok kicsi sokra megy.
Itt programokról volt szó ami nagyrészt játékokat takar, de ha a zeneiparról volna szó akkor inkább egyet értenék. Ha valaki letölt egy számot akkor utána már sanszos hogy nem veszi meg. Egyrészt mert egy 700MB-os cd-re tiz vacak számot tesznek meg azt az 1 sikerszámot ami érdekel, másrészt azoknak a tokja nem annyira különleges mint a játékoké és nincsen hozzájuk semmilyen utólagos támogatás. De a rajongók persze így is úgy is megveszik elõbb vagy utóbb. (ha van pénzük.. Akármit is mondtok az számít..)
A warezt leszámítva ez a matek amivel ezt kiszámolták egy marhaság, ugyanis abból indulnak ki, hogy ha nem lehetne letölteni akkor mindenki megvenné. Pedig marhára nem, ugyhogy kenhetnék a hajukra a sok vackukat.

Legyen kötelezõ EU-n belül a DEMO v. a nyílt béta és akkor lehet esetleg kicsit ríni. Majd nyilván vakon vesszük meg a vackaikat ami lehet, hogy nem is megy rendesen a gépen. Ld. Sabouteur + Ati kártyák, vagy Black Ops gondok.

Egyébként a warez ellen vagy félreértés ne essék. Szánalmas az a hozzállás, hogy azért nem vesszük a játékokat mert nincs rá pénz stb. Addig nyújtózkodjon mindenki amíg a takarója ér. Ez is egy hobbi és senkinek nem jár alanyi jogon. Plusz ha 4ezer lenne gy új CoD akkor is töltenék az emberek. Mentalitásbeli kérdés ez, nem anyagi.
A névtelenség meg azért van mert a csõlátású erõszakos emberek szeretnek boszorkányt égetni.
És szerintem ha ez a véleményed akkor két dolog lehetséges. Vagy meg vagy tömve pénzzel (=lakás, szép óriástv vagy monitor, jó kis gép és simán tudnál venni egy újat is, rendszeres kereset, stb.), vagy le se szarod azokat a termékeket amikrõl beszélünk. (Esetleg hivatásból nyomod a játéktesztelést, vagy haverodnál nyomod a játékot, vagy máshogyan hozzájutsz ingyen és eredetiben.)
De nem azt mondom hogy a világ nem halad egy másik irányba. Készülnek ingyenes stratégiájú online játékok, steamen keresztül már 1-2 játékhoz normális áron is hozzá lehet jutni (ha van bankszámlád) (pl.:Magicka tegnap jelent meg).
Viszont ezt a warez ellenességet túlságosan erõltetik, irritál, és valótlanságokat állítanak.
És ez a másik irány sincs még teljesen kiforva, a gyerekeknek nem lehet azt mondani (meg szerintem senki másnak sem) hogy ezzel nem játszhatsz vagy ezt nem nézheted meg.
Biztosra veszem hogy a wareznek rengeteg pozitív hatása volt az emberiségre.
És nem hiszem hogy egy cég (film vagy játék - nem zene) emiatt ment volna tönke.
Hiszen ha jót gyártanak akkor azt megveszik, ergo az indokok között KELL szerepelni annak hogy a cég gyenge volt. Vagy szerinted mibõl él a többi cég ami nem ment tönkre és nem is online dolgokat gyárt. (A Blizzard online dolgokat gyárt.)
Szóval szerinted a termékeket látatlanban mindenféle információ nélkül kell megvenni?
A játékos hírportálokon egyedül a komment rész a jó, mert ott meg tudhatod a hozzászólóktól hogy mennyire nem úgy van a dolog mint ahogy azt a cikkben írták. (Pont mint itt ennél a cikknél.) És lehetnek olyan oldalak is ahol a negatív hozzászólást esetleg törlik.
Amelyik stúdiók megszüntek azok valójában nem is készítettek életképes terméket.
Nincs rá pénz az nem indok??? :D:D Hát eldobom magam. Hogy vegye meg szerencsétlen a terméket? Adja el a veséjét?
És a többi dolgot el sem olvasod? Tudod milyen gyorsan leszoknának az emberek a filmekrõl és játékokról ha nem tudnák beszerezni õket? És tudod milyen kevés gyerek szokná rá ha a szüleiken múlna? És tudod hány kis céget zárnának be ha az embereknek 1 szoftvert kéne kiválasztani a 20-ból? És csak azzal játszani mellesleg.. Én polcaimon itt virít egy vagon de akkor is így lenne ha gyerekkoromban 1-hez sem jutok hozzá? (akkor még nem volt net, kézrõl kézre adták..:P) Elárulom nem így lenne.. Azt se tudnám mi az a számítógép.. Úgyhogy a hardver és szoftver gyártók is megszívták volna, mert feltételezem hogy nem én vagyok az egyedüli aki a számítógépes játékok miatt tanult meg számítógépezni, és amiatt gépet venni.
dronkZero
Én meg azoktól kapok agyfaszt, akik nem képesek felfogni, hogy információ lemásolása az semmilyen agyhalott szempontból nem lopás.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Pontosan mennyi programozót rúgtak ki pl a blizzard wow szekciójától, mert kevés a pénz, vagy mennyi embert bocsájtottak el a COD szériából azért mert kevés a pénz ? ( persze ha csinálunk egy kaki programot és a kutya nem veszi akkor mindig ott az ultimate indok, hogy a warez )

Én meg ennyi év után is agyfrászt kapok attól, hogy mindig mindenki kibúvókat, magyarázatokat keres a lopásra. (Meg arra is, hogy "majd megveszem, ha jó" - ismeretlenül ezt könnyû írni, miközben meg az ilyenek magasról pottyantanak a játékokra.)

Emellett van rengeteg ingyenes játékos hírportál, ahol leírják egy-egy játékról, hogy mennyire jó, vagy rossz (aki pedig fizet újságért, azt még meg is dobják újsághoz adott játékokkal) - vagyis az sem kifogás, hogy "letöltöm, aztán eldöntöm, hogy megéri-e megvenni"!
De nyomjátok csak tovább a szöveget; és remélem, majd ezt az élet vissza is adja majd hasonló módon (amennyi stúdió megszûnt már, és ki lettek rúgva programozók a kevés pénz miatt - de ebbe nem gondol bele senki; a más gondja az le van sz@rva, csak az ÉN legyen fontos)...

(Mellesleg jegyzem meg: a számítógépes programok lopása nem tartozik a 'megélhetési' bûnözés kategóriába; így a "nincs rá pénzem" sem normális indok.)
Nem létezõ bevétel = elmaradt bevétel = veszteség.
kicsit továbbgondolv a legnagyobb veszteséget az a több millió aljas bûnözõ jelenti aki nemhogy nem veszi meg, de még csak le se tölti a játékokat.
De volna rá pénzük?
Amúgy szerintem pénzügyileg úgy kéne felépülnie a dolognak, hogy elõbb lakás a fej fölé, kifizet számlák, és étel, félretesz egy kis pénzt válsághelyzetre, és azután lehet azon gondolkodni hogy más dolgot is vegyen az ember. Ennek ellenére én szoftvert veszek ( a többit a szüleim intézik..:P). De hogy lesz így lakás a dologból?
Persze, mert egyszerûbb és gyorsabb letölteni bármit a netrõl.. mint kiadni a bankszámlaszámunkat vagy elmenni a boltba a termékért.
Az én warezoló ismerõseim, akkor sem vennék meg a játékokat, ha 200 forint lenne darabjuk.

Az milyen WAREZ, amikor a munkahelyen ülök több 100 ezer forintos szoftverekkel körbevéve ( egyike a win7 a progiknak) aztán "van egy barátom aki hazajön" és beül(ök) a letöltött win7 elé, akkor most én mocskos warezoló vagyok napi 2 órában amikor a sajátom, izé barátom gépe elõtt ülök, és tisztes ember vagyok amikor bent nem kevés pénzért licenszelt szoftverekkel dolgozok. Ha du 6 után jön a BSA bilincs, ha napközben akkor minden okés :D ?
Ennyi év után agyfaszt kapok attól hogy összes ilyen cikkben tényként állítják hogy letöltött példány = amúgy eladott példány ha nem lehetne letölteni.

A legtöbbet a fele SE venné meg annak aki letöltni, tessék már felfogni, és nagyon sok megveszi miután letöltötte, ami tovább rontja ezt a számítást.

szerintem meg minden 4. letöltés után van egy elégedett ügyfél, aki hajlandó pénzt adni a programért

Szart nem veszek. Elöször letöltöm a játékot, és ha tetszik akkor megveszem. :D
De mondjuk ez egyördögi kör. Ha csinálnak pl. egy minöségi rpgt, akkor az nem fog tetszeni a vér istvánoknak, és kevesen vennék meg. Igy csinálják a szarokat hogy sok ember megvegye.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Mass Effect
Az elõttem szólóknak mind igazuk van. Ha nem lenne warez akkor még ma sem ismerném a játékot és nem lenne ott a polcomon a az 1 és a 2 eredeti példányban.
+ Az eddigiekhez: Akiknek nincs pénzük azok mibõl vennék meg? A kiadók örülhetnek az ingyen reklámnak, demo rendszernek is nevezhetném.
+ A kormányok pedig örülhetnek hogy a szabad verseny ilyen szépen képviseli magát a játékiparban, tehát ami jó azt megveszik és minden cég egyenlõ eséllyel rúg labdába és nem csak azok akiknek millióik vannak kampányra.
+ Átverõs játékok is vannak amit jobbnak állítanak be mint amilyen, hogy a fenébe vehetném meg nyugodt szívvel ha elõtte nem próbálhatom ki?
+ Hogy ha valakinek nincs pénze: Vegyük hétéves gyerekeket akiknek a szülei azt mondják hogy hülyeség a PC játék és hogy menjenek ki inkább focizni. Ha nincs warez akkor a gyerek focista lesz IT + szoftver iparnak meg annyi, ha van warez a gyerek függõvé válik és amikor majd lesz pénze akkor költi az ezreket a szoftverre hardverre és még valószínûleg programozónak is megy vagy valami mérnöknek és ezzel pluszt ad az emberiség fejlõdéséhez...
Szóval elég sok dolog szólt eddig a warez mellett..
(Persze mostanság esetleg fellehetne hozni hogy már a szülõk is Gamerek és õk majd megveszik, illetve hogy a fejlesztõk majd biztos normális demót adnak ki ha ezen múlik. De nem vitás hpgy az elmúlt 50 évben a wareznek sok volt köszönhetõ..)
zola2000
Én is töltöttem már le pár japánexpluzív errefelé tényleg hozzáférhetetlen cuccot, de valamiért a torrentoldalakon nem csak a hozzáférhetetlenül régi/csak egy távoli országban megjelent cuccokat töltik a népek...

A

Hogyha aláírok egy nyilatkozatot, hogy az ingyen letöltött játékot semmiképpen nem áll módomban megvásárolni, akkor vajon milyen veszteséget realizálnak?
ffxi
Ennyi erõvel a Microsoft is sírhatna a kalóz felhasználók miatt. Szal nem értem.

Fákjúal!

Ha valaki minõségi játékot készít, azt úgyis meg fogják venni az emberek. Akár úgy is, hogy elõször lewarezolták. Ha meg alapjáraton hulladékot készítettek, akkor a letöltés után szimplán shift+del és kész. Nem dobott ki az ablakon feleslegesen pénzt.
Nem létezõ bevételt kiesésnek számolni.. szép. A warez a telítettségi pont "ingyen" osztogatott (fosztogatott) termék. Naná, hogy ezen a ponton jóval több a "potenciális vevõ", mint ahol pénzt kérnek érte.
Ez olyan mintha X termék árát akciósan lehetne (0Ft-ért) elvinni egy üzletbe 1 hétig. Aztán csodálkozva tapasztalnák az eladók, hogy X-termékbõl már 6-7x nagyobb mennyiség fogy így, mint akció elõtt.

Biztos, hogy millióról van szó? Igen kevésnek tûnik még magyar viszonylatban is nemhogy angliaiban.

A másik "kiadóktól és terjesztõktõl kapott adatok alapján " hümm mintha kissé egyoldalú lenne.

"aki nem vásárolja meg az eredeti példányokat, az nem támogatja a fejlesztõket és azok tönkre is mehetnek" Kíváncsi vagyok, hogy pl a kirúgott infinity wardos kollégák a milliárd dollárból mennyit kaphattak meg, mint fejlesztõk és mennyit kapott a kiadó.
Oldal 1 / 2Következő →