5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
-
#237 Az a gáz, hogy itt nagyon kell a jó ping, a WOTnál pl. nem feltétlenül.
(Jelenleg az történik, hogy aki elindítja a csatát azaz elsőként lép be az őhozzá legközelebbi szervert választja a játék így ha európai indítja akkor majd mindnek viszonylag jó a ping-je.)
Na ezt kipróbálom. -
Volfram42 #236 Elég merész egy ember szokásáról általánosítani egy egész játékosközönségre. Írtam is, hogy gyalogosan, amivel amúgy is elég kevésszer vagyok mostanában. Inkább keresem hol van sok ellenséges tank és ha van hely akkor megyek segíteni repülővel.
Ugyanakkor szoktam Axis-al is lenni (mielőtt mindig ők nyertek volna) és ott se lépek be rossz pingel akkor ők se játszanak úgy? A végén kiderül, hogy millióan várják a jó pinget. :)
(Jelenleg az történik, hogy aki elindítja a csatát azaz elsőként lép be az őhozzá legközelebbi szervert választja a játék így ha európai indítja akkor majd mindnek viszonylag jó a ping-je.)
Nem tudom mikor jön az új build, de nagyon várom. Meg is fogja kötni a kezemet, mert attól kezdve az assault team-ok is oldalhoz lesznek kötve, mint most a karakterek. Sajnálni dogom, hogy a kis seregemmel nem tudok átállni a következő kampányban. -
#235 Mikor jön az új build? -
#234 "Én infranty-al csak olyanba csatába megyek ahol jó a pingem"
Na látod! :) Itt a pont, ugyanis nem azért üres az amerikai oldal, mert kevesen vagytok, hanem mert többen gondolkodnak így, míg azt vettem észre, hogy németként a jónép bárhová bemegy, csak nyomhassa a bétát. :D -
Volfram42 #233 Nincs NDA szerencsére.
Igen szoktak azzal jönni, hogy a garandnak nagyobb a dps-e és igazuk is van, viszont ahhoz találni is kell, hogy érjen valamit és messzire ha nem várod meg amíg újra pontos akkor nem érsz vele semmit se. Aki ért a kar98-hoz az nagyon állat dolgokat tud vele éreztem már sokszor magamon. Illetve, ha piros a pinged akkor pláne nem érsz semmit egyik fegyverrel sem. Én infranty-al csak olyanba csatába megyek ahol jó a pingem, játszani akarok nem dühöngeni. :) Ha rossz a pingem és fontos csatáról van szó akkor megyek járművel.
Tankkal nem megyünk be városba ez alapszabály. Közelharcban soha se voltak jók a tankok nem arra találták fel őket. A lövészárkos skirmish meg pláne az ő terepük ha van ellenséges tank akkor az erdőben karolva kell ügyeskedni, ha nincs akkor meg nagyon könnyű a dolgod középen maradsz a nyílt téren, hogy lásd ha az ellen rád mászna és lősz mindenre amire csak lehet. Ilyenkor persze nem árt szólni a társaknak, hogy nézzék a tankodat és szedjék le az oldaladban guggoló ellenfelet. Ha nincs normális csapat akkor nehéz ez, viszont olyankor kb. minden nehéz. Ezért mérgelődtem a sok újonc miatt akik átszabadultak a COD, BF3-ól, mert csak a k/d-ra mennek. Én azt olyat is szoktam, hogy a dzsippel körözök a fő pont és a foglalandó hely között és szállítom az embereket hátulról előre, hogy ne kelljen gyalogolniuk. Persze ezért semmi pontot nem kapok, de nem is azért játszom.
A csapat nagyon fontos voltam olyan meccsen nem egyszer ahol a tankok nagyon jól elbújtak és nehezen szúrtam ki őket repülővel, persze írták, hogy miért nem bombázok. Válaszoltam: " ha megmondod hol van bombázok."
Volt amikor nem jött válasz. Azért megesett, hogy ettől kezdve írták folyamatosan, hogy hol vannak a tankok és ki is füstöltem őket. Ezért örülnék egy jó csapatnak akikkel akár ts-en is lehet játszani.
Ha minden csatát az allied nyerne akkor nem vesztenék a háború. Volt, hogy tíz mission-t vesztettem zsinórban egy nap alatt. Viszont jól írod, hogy többen játszanak számunkra normális időben, mivel az európaiak nagy része inkább axis-al van most az a divat, az amcsik meg ugye a "rossz" napjainkban úgyhogy adott a dolog. A tengerentúlon viszont éjjel van nappal. Ugyanakkor egy öngerjesztő dolog is van ebben, régen kiegyensúlyozottabb volt a dolog viszont az allied sokszor vesztett és a vesztesek inkább átállnak, mert nyerni akarnak és a végeredmény , hogy mindenki egy oldalon van. Ugyanakkor a legutóbbi exploit kihasználása sem tett jót. tudniillik két axis játékos több mind száz assault team-et vett egy bug kihasználásával és elárasztott mindent. Szerencsére már kitörölték azokat az at-et, de több "general" is közölte, hogy kicsit pihentetik a játékot, mert így nincs értelme. Ezért is várom nagyon az új buildet akkor talán többen visszatérnek. -
#232 Huh, bakter. Ha esetleg nem lehet képet feltenni, mert NDA van, pls. a házigazda törölje! El is felejtettem, hogy béta. :( -
#231 A graf urbózatlanul:
... és felturbózva:
-
#230 Köszi a tank helpet.
Btw, nem tudjátok, hogy screenshot készítéshez a hudot el lehet-e tüntetni valahogy? -
#229 Ok, hiába van tele, mire véget ér a meccs, tele az amcsi lobby is, és nyernek, mert valahogy több az emberanyag a végére. Talán pont a fegyverzet miatt. Tény, hogy az elején szopnak, de a végén valahogy ők nyernek. :)
A háborút meg azért nyerik a németek, mert szerintem többen nyomják nem normális időben. Ennyi.
A fejlövbés szép dolog, de nálam a ping mindig piros, és hiába lövöm, ha laggzik, cseszhetem. :)
Amit írtam a fegyverekről, kb. valós. Hiába írod, hogy a garand ugrik lövés után, a K98at meg tölteni kell. :)
Sniperpuskaként szintén nem tudsz sorozatot lőni vele, míg a Springfielddel igen. :(
Hiába van több tigris, ha ált. városban van több tigris, vagy amikor a lövészárokrendszereket kell elfoglani. Semmit sem ér, ha a repcsi meg rádob a környékre egy bombát, és döglik az egész.
Nem sírok, mert az amcsi coolabb oldal, de a német nekem vhogy jobban bejön, annak ellenére, hogy fegyverzetben szerintem szarabbak. -
Volfram42 #228 Fene félrenyomtam, folytatom ha nem baj.
A létszám hát nem tudom hol nézted a létszámot, de általában az axis kétszer annyi aktív játékossal rendelkezik. A lobby tele van 4v16 és hasonló meccsekkel. jobban szerettem amikor 12 volt a max. játékosszám oldalanként, akkor nem volt ekkora túlerő. És a main chat-ben rendszeresen olvashatod amint az Axis játékosok írják, hogy "gyávák vagyunk? miért nem játszunk?" Unatkoznak, mert nincs ellenfél aki kiállna ellenük, pedig ha megnéznék, hogy mennyi online játékos van fent és mennyi az axis akkor könnyen kivonva láthatnák, hogy nem gyávák hanem egyszerűen nincsenek. (Az online játékosszámot a support channel adja meg jól jelenleg, oda mindenki be van jelentkezve. Az eredetileg erre a célra készült számláló nem működig jól).
Szerintem ha egyszer bekerülnek a szovjetek akkor ők fognak végig irtani mindenkit a zerg-jükkel. -
Volfram42 #227 A második mondatoddal meg is válaszoltad az elsőt.
Egy szót nem írtam a fegyverekről, direkt. Asszimetrikus ballansz-ra törekednek és ezért mindenkinek más jön be.
Én is kipróbáltam mind a két oldalt és elmondhatom a saját véleményemet, remélem érdekel is valakit. :)
Garand középtávra kitűnő és félautomata, viszont minden lövés után újra kell célozni, mert ránt nagyon. A kar98 jobb távolra ha ért hozzá az ember. Az első csatákban nagyon béna voltam vele majd ráéreztem és simán tudtam vele távolról operálni.
Thompson számomra nem tűnt fel nagy különbség a kettő között inkább annyi, hogy az mp40-ek valami nagyon jó irányzéka van a thompsonnal béna vagyok illetve csak van valami oka, hogy nem csak a németek hanem az U.S. is mp40-el megy ha teheti.
Pisztolyok jók mind a kettő. Arra van, hogy közelről apríts ahova a puska nem jó, persze smg ellen fel kell kötni a gatyát.
Távcsöves fegyverekhez nem értek nem próbáltam őket sokat, amikor zsákmányolgattam akkor mindegy volt, hogy milyen. A fejes az fejes halt akit lőttem.
Bazooka és P60 hmm.. Én itt se éreztem különbséget, mondjuk lehet azért, mert elsődlegesen arra használtam őket amire valók. Jól a tank seggébe másztam és onnan lőttem, nem pedig mozsárként használva ahogy sokan szokták.
Browningra azt írták a hivatalos fórumon, hogy rosszabb az MG42 viszont állat. Én viszont nem tudom az meg-k kimaradtak.
Ahol van 2-3 tigris ott vége a csatának. Sokkal jobbak, mint a Sherman. Ezzel nekem nincs is gondom, mert legyenek jobbak a baj, hogy általában 3 tigris jut egy Sherman-ra és az az egy is inkább vált gyalogságra idővel. A Tigris 3-4 lövés a Sherman van, hogy egy, de általában 2.
A Tigrisnek van párhuzamosított géppuskája és 2x zoom-ja.
Hivatkozni szoktak arra , hogy a Sherman piszok gyors és ez igaz is. A gond az, hogy a lövésnél meg kell állni. Vagyis nem kell, de itt jönnek a pályáakból fakadó gondok, hogy nagyjából az összes csata erdőben fák között vagy vagyis ha nem akarsz célzás közben nekimenni semminek akkor megállsz. A fák miatt a gyorsaságodat se tudod nagyon kihasználni. ugyanakkor ha a mezőre mész akkor a tigris 2x zoom-ja jön elő. Azaz ő lát téged, neked meg fogalmad sincs hol lehet.
A replűk kb. egálban vannak. A P-38 tud két bombát vinni ennyiből jobb ez igaz. Viszont a légvédelem már más kérdés. A Quad M55 alig sebez amikor engem azzal lőnek, mert persze a csapat hagyja, hogy a mellettük lévő AA-ba beszálljon az ellen. Ellenben a Flak nagyon veszélyes 2-5 találat és bumm. Ha látom, hogy van ellenséges AA a térképnek azon oldalán lehetőleg nem repülök, vagy csak nagyon alacsonyan. -
peti1106 #226 @a.carkey: - amikor beszállsz egy tankba sofőrként, akkor felrak a "kakasülőre" és onnan csak vezetni tudod. Le kell az egérrel görgetned, hogy lebukj a tankba és tudd kezelni a löveget. De amúgy, ha beszállsz a tankba és F1 (tooltip vagy gyorstalapaló) be van kapcsolva akkor írja, hogy mit kell csinálnod. Ajánlom, hogy szedd le a játékhoz a magyarításomat.
LETÖLTÉS -
#225 Axis könnyű mód? :)
Ok, a németek mindig nyerik a háborúkat, de könnyű mód? :)
Garand: pontos és sorozatlövő
Thompson: szerintem jobb, mint az MP40
M1911? jobb, mint a Mauser
Springfield: jobb, mint a K98sc
Bazooka: jobb, mint a P60
A Browning kb. egál az MG42vel.
A tankokat csak harcban láttam, de ami lejött, a Tigris tényleg jobb, mint bármelyik amerikai, de a többi tank tekintetében az amerikaiak jobbak. A P-38 is jobb gép, mint a Messer.
Akkor miért easy mód a német? Még többen sincsenek, mint az amerikaiak. :)
Már írtam, tegnap beugrottam egy tankba, de nem tudtam mivel lehet használni a main gunját. Defaulton van a billkiosztásom. Valaki válaszolhatna erre!
-
Volfram42 #224 Engem sem különösebben foglalkoztat hol vagyok, de az axis jelenleg a könnyű mód és az nekem annyira nem adja és imádom a p-38-at. :) -
peti1106 #223 Szerintem mind1 melyik oldalra állunk. Egy közösséget akarok kiépíteni nem két oldalra szétválasztani a magyarokat. -
Volfram42 #222 Majd csatlakozom, bár sajnos a magyarok nagy része inkább axis oldalon van, úgyhogy inkább ellenségek leszünk, de nem baj. :) Köszi a felkérést. -
peti1106 #221 Elkészültem a Heroes & Generals magyarítás frissítésével (1.1), benne a "Briefing", azaz "Eligazítás" magyarosított változata (ez egy képi elem), továbbá 3 db új betöltőképernyő. Szívesen!
Magyarítás letöltése (Eisenhower 1.1) -
peti1106 #220 Csatlakozzatok a facebook közösségünkhöz!
Szeretnénk kicsit össze fogni a magyarokat a játékon belül - mivel a játékban chaten angol nyelvet részesítik előnyben - így, hogy ne zavarjunk másokat "Első Magyar Hadtest" csatornára csatlakozva csak magyarokhoz szólhattok, így nem zavarjuk azokat akik nem érti eme szép nyelvet. :)
Csatorna neve: elsomagyarhadtest
Csatorna jelszó: hun
A kép egy kis instrukciót ad, hogy hogyan is csatlakozhattok a csatornához. Sok sikert és remélem találkozunk a csatornán. ;)
Továbbá, ha még nem tettétek ide kattintva, kérlek csatlakozzatok a facebook közösségünkhöz. -
#219 Most kerültem be tankba először. Mivel lehet használni a main gunt? Ágyút ...
-
Volfram42 #218 Az igazság az, hogy jobban szeretem a modern dolgokat, csak sajnos játékban nem nagyon valósítják meg ezeket vagy, mert nem lehet vagy, mert unalmas és zavaró lenne. Nézzük csak a BF3-at a vadászgépek kb. annyival mennek, mint itt a messer-ek illetve olyasmi dogfight van, mint a vh-s gépeknél volt. A az MBT-k fél méterről lövik egymást és hasonló dolgok. Manapság ez már nem egészen így van főleg azért, mert szerencsére nem csapott össze két modern hadsereg már egy jó ideje ezért nagyjából senki nem tudja mi lenne. Ezzel szemben a második világégés igencsak jól van dokumentálva ezért van mire alapozni. Ugyanakkor a fejlesztők hozzáállása ami nagyon megfogott engem, hogy hallgatnak a tesztelőkre. Ellenben pont ma sokalltam be egy kicsit, mert sok bétakulcsot osztanak és rengeteg kezdő van ami nem baj, de kerül be közéjük sok csapatjátékra alkalmatlan egyed is és hiába írod neki nem érti mit kéne csinálni. Teszem azt skirmish-él a cél a csillag minél előbb, beül a jeep-be megvárja amíg tele lesz, ez mondjuk jó pont és elindul a forward willy pont felé ami teljesen másodlagos. Majd megáll és kiszáll persze mennek vele a többiek is én meg gyors ugrok a volán mögé, hogy mentsem ami menthető nekiesek a csillagnak. Persze az ellenfél addigra már ott van és ledarálnak pillanatok alatt. Vannak azért az ellenfélnél is érdekes emberek. Egyszer megesett, hogy kerítettem be az ellenfelet persze egyedül erre megállt mellettem az ellenség APC-e és elkezdett dudálni, hogy ugorjak be, nem esett le neki, hogy más az egyenruhám. :) Ez viszont nem a játék, hanem a játékosok hibája is. nincs mit tenni türelmesebbnek kell lennem. Ohh kicsit hosszú lett, bocsi. -
#217 Föleg ugy, h manapság minden a modern/jövö harcmezön játszodik :) -
Volfram42 #216 Nincs megjelenési határidő, de még nagyon az elején jár a fejlesztés szerintem. most, hogy lett kiadójuk elvileg felgyorsulhatnak a dolgok.
Viszont én már most jobban élvezem a játékot, mint a legtöbb mai AAA fps-el. -
Robber #215 előreláthatólag írtak már vmit mikor lesz kész a játék? -
Volfram42 #214 Három hete azt írták, hogy egy-két héten belül lesz stresszteszt várható, hogy a teszt már az új buildel lesz megtartva ezért remélem, hogy ezen a héten jön. Nagyon jó lenne. -
#213 Reset-et nem irják mikor lesz? Mert addik nem játszanék :) -
Volfram42 #212 Jól tudod minden amit valós pénzért vettél visszakapod. A következő build során, amit nagyon remélek, hogy a héten lesz, törölni fognak mindent. Kevesen vagyunk, mert zárt béta. A játék még nincs kész sokat kell még fejlődnie. Akinek van kedve vegyen fel friend listába nyugodtan. Volfram néven megtalál. Általában az allied oldalon tanyázom. -
#211 Az bizony! Remélem, hogy lesz elég játékos is.:) -
#210 Jó kis játék ez! :)
-
#209 Én ugy tudom, h igen. -
#208 (Nem veszek, csak tisztázni szeretném.) -
#207 Vagyis, ha veszek mondjuk 1 milla goldot, akkor akármibe is fektetem, visszakapom resetnél, és liveon is rendelkezésemre fog állni? -
#206 Ugy tudom minden nap az elsö csatánál kapsz goldot. ÉS természetesen mindegyik resetnél visszakapod azt a gold-ot amennyit veszel :) -
#205 Ez a bétás gold rész nem világos. Az első csatánál adott. Egyébként mire adja még?
Látom azt is, hogy már a béta alatt lehet venni goldot? Rég láttam ilyet. Ezt visszaadják a liveon, vagy csak a béta, és örülnek, hogy az illető hülye volt? -
#204 Sikerült kipróbálni. Köszi a linket.
A Hitman hiv. oldalról jutottam el a címig a Hitman steames előrendelése után.
Korrekt game. Picit kevesen vannak, de így indult a WOT is. Eddig pozitív a kép róla. -
#203 incorrect client version hibával ledob, de egyszerűen sehogy nem peccsel a játék.....help? -
#202 Azonnali kulcsigénylés a bétához! -
peti1106 #201 Szeretném bejelenteni, hogy végre elkészültem a Heroes & Generals magyarosításával, mely a mai naptól le is tölthető. Sajnos a játék még béta fázisban van, ezért vannak bizonyos feliratok, melyeket még nem sikerült lefordítanom. A következő frissítés megjelenésével talán orvosolni fogják ezeket az apróbb hiányosságokat és végre egy teljes fordítást tudok kiadni a kezeim közül.
A magyarosítást innen tölthetitek le [verzió: Eisenhower]: LETÖLTÉS
Ja, és ne felejtsétek lájkolni a játék magyar Facebook oldalt sem: FACEBOOK
Várlak benneteket a harcmezőn! :) -
#200 -
peti1106 #199 Egyre jobb statokat csinálok, tegnap már volt 18/7 is. Nem egy könnyű játék és nem CoD ahol csak végigszaladsz a pályán és ledarálsz mindenkit, inkább a Battlefield-hez hasonlít. Nekem nagyon bejön :) -
#198 tegnap feltettem újra, tényleg jónak tűnik, csak a bozótból mindig leszed valaki, de asszem bele kell jönni, meg pályát jobban megismerni