5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • MitsuMishi
    Ezt mondtam én is. Levettem minimumra, ronda mint a bűn. De emellett azért azt vártam volna, hogy mondjuk ne szaggasson ugyanúgy, mint fullon. De viszont annak örülök hogy ez még nem optimalizált cucc, van még remény számomra :D
  • Volfram42
    Minimumon persze hogy csúnya azért minimum. Még egyáltalán nincs optimalizálva a játék. Nekem is maxon 70 és 35 fps között ingadozik ami azért eléggé nagy különbség.
    Egyébként itt vannak a követelmények jelenleg. http://wiki.heroesandgenerals.com/wiki/Hardware_Requirements

Azt írta az egyik fejlesztő, hogy a terv a mostani minimumra levinni az optimálisat. Persze ez a jövő és ki tudja mi lesz belőle. Nekem elég ha stabil a jelenlegi gépigény szerencsére nem zavar.
  • MitsuMishi
    Húzz csak le minimumra minden csúszkát nyugodtan, és azokat linkelgesd.
  • a.carkey
    1998?

• Zomil
    Milyen géped van?
  • MitsuMishi
    Mi a fene van ezzel a játékkal? Miért kell ilyen erőmű hozzá? Lehúzok mindent minimumra,úgy, hogy a grafika 1998-at üti meg, és ilyen 4-5 FPS-em van. És ne mondja senki hogy a grafikája ennyire megfogja, mert ennél sokkal szebb játékok is simán elmennek a gépen. Ez még a béta miatti optimalizálatlanság, vagy végig ilyen lesz?
  • Volfram42
    Már régen megoldották. Én is chrome-ot használok.

Voltam ma egy skirmish-be ahol csak inf volt mindkét oldalon plusz az axisnak egy pz I-e. Jól játszott vele a srác végig kúsztuk az erdőt mindannyian. Nem volt könnyű, de valami perverz módon nagyon élveztem rendes háborús érzés volt. :-) Jó az a kis gép megprólálok lopni egyet ha sikerül. Persze ne legyen rendes tank a közelben. :-)
  • Glo
    MEgy már a HnG chrome alatt is? Vagy melyik az ajánlott böngésző? Gondolom nem az IE
  • Glo
    Király!
  • peti1106
    Elkészültem a Heroes & Generals magyarításával, a Felber verzióhoz, amely tartalmazza a játék teljes szöveges magyarítását és néhány HUD elem módosított változatát. Továbbá javítottam az "Eligazítás" menüt és pár apróbb elírást is.

Remélem jó hasznát veszitek.
    Jó játékot mindenkinek és várlak titeket a frontvonalon! ;)

Letöltéshez kattints ide

Magyar facebook közösségi oldal
  • Volfram42
    Még anno szavaztam is, hogy bekerüljön a GreenLight-ba. :)
  • Glo
    Volt régebben egy ilyen reklám:
  • a.carkey
    HnG
  • a.carkey
    Amíg nem viszik le a modifikációk javításának árát, addig részemről ennyi volt.
  • peti1106
    Én múltok (még az eisenhower verzióban) szépen osztottam vele az ellent. Elég jó statot tudtam vele összehozni. Stug III lett most a kedvenc tankvadászom. :)
  • Volfram42
    Nem tudom, de szerintem bebugolódott, ma lekaszálta jó sokszor a kis stuartomat az a fenevad. :)
    Kipróbáltam Tigris ellen is. Hát nem nyertem. :)
  • a.carkey
    Ma vezettem először STUGot. Bakker, nem tudtam semmit eltalálni vele. Se AP SE HE lövedékkel. Láttam, hogy felrobban az ellen mellett közvetlenül, de semmi. Kipróbáltam, sajátra is rálőttem. Az se döglött meg.

Bugos a STUG vagy szépen bebugzódott nekem?

Nem értem. A saját géppuskájával tudtam ölni.
  • Volfram42
    Én általában összevissza játszom, ha úgy jön ki a melóm akkor éjjel. Azért biztos benne van az is minkét félről, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb. :)
  • a.carkey
    Btw, szerintem tök mással, és tök más időpontban játszunk, mert iszonyat más tapasztalataim vannak.
  • a.carkey
    Ok, de tegnap PZI vs Stuartokat és PZIII vs Shermanokat láttam csak. Plusz mindig volt egy amcsi repcsi is. :)
  • Volfram42
    Hát az a pz1 nagyon állat a gyalogság ellen, mozdulni sem tudtam tőle. Egyébként pzIII vs Stuart és sherman vs Tiger. Mivel az amcsiknak nincs heavy tankjuk. A pz I az plusz és inf ellen állat és ha van esze akkor a stuartot is meg tudja izzasztani. Illetve már most tele van minden csata tiger I-el és hát a stuart-al eléggé vakartam ellene a fejem. :)

Ugyanakkor egy hét és megint mindenki mp40-el megy, nem sok az a rank 6.
    Most jövök egy csatából ahol a kőhidat meg se tudtuk közelíteni, ésszel játszott az ellen. Mindegyik beállt k98-al egy ablakba és sima kacsavadászat volt számukra.

Ami engem a legjobban dühít mindkét oldal részéről, hogy még nincs benne nagyon csapattámogatás, annyi hülyeséget csinál néhány gyerek, hogy fogom a fejem és még jelezni se tudsz neki, hogy ájjá má meg. Ebben jobbak az axis játékosai azt vettem észre, hogy értelmesebbek.
  • a.carkey
    Egyébként ez vicces lett.

Stuart vs PZI (Ágyú vs Géppuska)
    Garand vs K98
    Sherman vs PZIII :) Mókás

Minden amerikai még így is bazookaval megy, de sok német is atra váltott.

Igazából értem én, hogy 1944 körül játszódik a dolog, de hol a STG44? Ezzel picit balanceolnának egyet a jelenlegi viszonyokon.

BTW, még mindig sokat dobál le, ami baromi idegesítő, és sok olyan csata van, ahol berakja a páncélos classt, de nincs tank. Na már most, hogy az MP44et elvették tőlük, így ez kicsit nem fair. Ennek ellenére két óra játék alatt gyalogos crewként voltam a legjobb, ami nevetséges, ha komolyan gondolták ezt a játékot. :)
  • a.carkey
    Nem tudja valaki, hogy miként lehetne lecserélni a főmenüben lévő új zenét?
    Qurvára nem ide való ... :(
  • a.carkey
    Ez a zene baszott idegesítő. Miért nem valami nyugtatóbb zene került fel? Azt hittem beteszik, hogy a játékbéli beállításokat grafikára a főmenüből is lehessen, ne csak a játék alatt. Nos, nem ...

Ezek viszont jó dolgok:

-Entrenching tool (shovel) for US/German
    -Assault team experience.

Ezek pedig érdekesek:
    -Pilots / Tank crew has primary weapon removed.
    -MP40/M1A1 Thompson unlocks at Rank 6 for infantry. (Ezzel nem kicsit az amerikaiak javára billen majd a mérleg serpenyője az elején ... a qurva Garand miatt)
  • peti1106
    nono55 csak a háború végén tudsz átmenni az amerikaiakhoz, de ahhoz meg kell nyernie az egyik félnek a háborút.
  • nono55
    Elkezdtem németekkel, de az a Kar98 számomra bullshit...
    Hogyan tudok átmenni allies-ba?
  • Zomil
    Huhh ez jo hir :)
  • Volfram42
    Kijött az új build azért volt reset. Egy hónapja várom minden nap erre tegnap nem tudtam a géphez ülni és akkor kellett kijönnie. Nem baj mindjárt neki is esek és kitapasztalom. :)
  • KM
    Reset volt???
  • Volfram42
    Lehet, hogy én tudok szerezni, megkérdem az illetékest.
  • peti1106
    Volfram42 írtad, hogy jó lenne egy TS szerver. Kicsit elgondolkodtam ezen és lehet, hogy téli szünettől (decembertől) tudnék szerezni egyet. Ha nem akkor a gépemről indítok egyet. Viszont egyenlőre a ZH-kat írom 1000-rel, így nem sok időm van játszani. A vizsgaidőszak dec. 10-től kezdődik és 20-ig tart majd valahogy január közepe felé nyílik meg és tart jan. végéig. Tehát a 2 vizsgaidőszak alatt biztos, hogy elérhető vagyok.

VISZONT ami biztos, hogy már most tudok szerezni egy TS3 szobát (korlátlan időre), csak azt nem tudom, hogy alszobákat lehet-e csinálni (de szerintem tuti).

Szerinted?
  • Volfram42
    Óhh nyolckor lesz a teszt. UTC, GMT szerint hétkor szóval CET az nyolc fene.
  • Volfram42
    Ma este hétkor lesz szerver stressz teszt. Kiküldtek 20k kulcsot és remélem jön az új build is annyira jó lenne. :)

AT(Assault Team):

Jelenleg semmilyen jövedelem nincs belőlük, majd lesz tervben van.
    Ha belépsz olyan csatába ahol egységed van akkor se kapsz semmi pluszt.
    Egy csatában jelenleg 12 AT vehet részt érkezési sorrendben a többi csak az életet adja, szóval ha van 12 inf. akkor nem tudsz tankot, repülőt küldeni, erre figyelni kell.

A közlekedés egyszerű kék vonal saját, vörös ellenfél, szürke semleges.
    A sajáton gyorsabbak az egységek, jóval. Ha a vonalon találkozik két ellenséges csapat, vagy semlegesről támadsz akkor lesz skirmish csata ez eredetileg a bevonási pontért zajlik, ha ezt nyered akkor lehet foglalni a várost, viszont ez bugos. Általában elfoglalja a várost, vagy elveszti, hiába csak skirmish. (Felber build új skirmish map lesz.)

Megéri venni at-t, mert ha nincs simán legyalul az ellen. Viszont aki "heroe" akar lenni és nem érdekli a "General" rész az ne vegyen annak csak nyűg. Ezért is jó a játék. Van aki nem szereti az fps-t de a stratégiai résszel szeret játszani.
    Engem érdekel mind a két része a játéknak, így vettem és élvezem is amikor megbeszéljük ki hova mit küldjön. Illetve én szeretek repülni ezért is van vadászrajom, mert így mindig tudok segíteni ahol kell, egyébként ritka ez az egységtípus.
    Ugyanakkor nem olcsó a hatodik at-m valami 600k kredit volt.

Ha végre tényleg jön a Felber. Minden törölve lesz, mert az at rendszert gyökeresen változtatják. Mások lesznek az értékeik és jönnek új típusok (könnyű tank, motorizált egységek...). Illetve lesz méretük is. Két fajta: nagy, kicsi. Egy nagy egység egy slot-ot foglal viszont egy kicsi csak felet és így akár kombinálni is lehet őket.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
    Egyébként bocsi a sok szövegért. Remlélem tudtam segíteni.
  • nono55
    Sziasztok,

Ma kaptam beta kulcsot, de egyszerűen nem tudok csatlakozni.
    A login felületen annyi van, hogy "wait for active play session".
    Ezt teljesen nem vágom, nem lehet csak úgy felmenni és lövöldözni?

Köszi a válaszokat!
  • a.carkey
    Ez korrekt volt. Köszi.
  • peti1106
    Nem értem hogy lehet Assault Team-mel kaszálni. Eddig hiába vittem be csatába nem kaptam érte kreditet. Azt szoktam, hogy ugyanabba a csatába lépek be ahol az AT-m van, de akkor sem kapok sokkal többet. A másik, hogy elvileg a barátaimat meg tudom hívni AT-ba (én sehol nem találtam ilyen opciót) és gondolom az én csapatomban én vagyok a Squad Leader (SL), de ez nem így van, mert amikor belementem ebbe a csatába, nem is az én AT-mba rakott be, hanem vki máséba. Tehát annyira nem értem az AT-t, hogy mire jó. Ha csak simán beviszem egy random csatába (de nem játszok) és megnyerem nem kapok érte semmit. Még egy k** szöveget sem ír, hogy hurrá elfoglaltad, vagy sikeresen megvéted ezt + ezt a várost.

Amúgy az AT-ről röviden:
    Új háborúnál mindenki a fővárosból kezd és onnan kell elfoglalni a településeket/városokat/gyárakat/reptereket (egy k** kredit nem jár érte), úgy hogy rávezényeled a csapatodat és amikor odaér szürkéről kékre vált a kis szimbólum. Ezáltal egyre közelebb jutsz az ellenséghez és egy fél óra múlva már ki is alakul a harcmező/frontvonal. Innentől kezdődik a játék FPS része. Az Assault Team-ek (AT)-k csak az "életet" adják a különböző osztagoknak (hányszor respawnolhatnak). Érdemes azért gazdálkodni az élettel (bár ha sok a kezdő játékos, akkor gyorsan elveszti a csapatod a csatát), de ha odavezényelnek egy újabb AT-t, akkor az feltölti a saját csapatod "életét" vagy ellenkező esetben az ellenségét. Legtöbbször, akik a háborút irányítják a "General"-ok (AT-val rendelkezők), nagyon jól taktikáznak és kiválóan szervezik össze a csapataikat.
    Gyorsan felsorolom az AT-k vagy Rohamosztagok kasztjait és hogy hány katonájuk (életük) van:

1. Infantry (Gyalogság)
    - 75 db gyalogos katona
    2. Mechanized Infantry (Gépesített gyalogság)
    - 55 db gyalogos katona
    - 6 db páncélozott csapatszállító jármű
    3. Anti-Tank Infantry (Tankelhárító gyalogság)
    - 30 db gyalogos katona
    4. Recon (Mesterlövészek)
    - 2 db mesterlövész
    5. Paratroopers (Ejtőernyős hadosztály)
    - 30 db ejtőernyős katona
    6. Armor (Páncélos hadosztály)
    - 30 db gyalogos katona
    - 15 db páncélos
    7. Tank Destroyer (Tankvadász hadosztály)
    - 40 db gyalogos katona
    - 25 db tankvadász
    8. Fighter Squadron (Vadászrepülő hadosztály)
    - 14 db gyalogos katona
    - 24 db vadászrepülő

Ami még fontos, hogy a legtöbb egység csak a településeket összekötő utakon tud közlekedni, de az Ejtőernyős, illetve Vadászrepülő hadosztály ez alól fel van mentve, őt mindig légvonalban közlekednek. Ja és kasztok sebessége sem ugyanaz. Pl. Gépesített gyalogság gyorsabb, mint a sima gyalogság.

Még vmi, az ára. Hiába van odaírva, hogy az első slot csak 65000 kredit, de ha megveszed, akkor még pl. +15000 kreditet rá kell szánnod a gyalogságra - mást is vehetsz, de az egyre drágább.

Összességében, szerintem egyenlőre ne vegyél AT-t, mert nem éri meg és, mert még egyenlőre nincsen "semmi" haszna. Ahhoz, hogy hatalmas sikereket érj el kb. éjjel-nappal fent kell, hogy legyél és játszanod a szerveren. Én erre a következtetésre jutottam, nem tudom, hogy hogy vagytok vele, de szerintem nem éri meg. Inkább vegyél egy másik karaktert, vagy egy újabb fegyvert, esetleg upgrade-eld a mostanit.
  • Volfram42
    Nem játszottam már másfél hete, de ma jutott egy kis időm és meg kell mondjam nagyjából egál a játékosszám a két oldalon, ha ez így marad egy szavam se lesz.
    Válaszolok is. vesztes csata esetén visszaballagnak egy pontot amerre van kék vonal. Ha nincs akkor mennek a fővárosba. Akkor is ha reseteled őket. Ha sérülten várakoznak valahol akkor idővel elindul egy supply feléjük, de ha be vannak kerítve akkor nem tudnak odamenni. A supply egy fajta lehet azaz ha tankot kell feltölteni akkor két supply megy. Egy emberekkel és egy a járművekkel.

A sniper bugos, mert eddig úgy volt, mint a tank vagy pilóta karaktereknél, hogy kellett egy recon katona és egy recon assault team is, úgy tudtad csak használni. Az Eisenhower buildben ez nem így van, de elvileg visszatér a régire módra.
  • a.carkey
    Köszi a leírást. Ha vége a hadjáratnak, gondolom megmaradnak, elő kell őket hozni a frontvonalba, nem vesznek el, ugye? (Egyáltalán megsemmisülnek valahogy? Vagy csak hozhatod őket hátulról előre?)

"bugos is a sniper azaz csak puska kell és használhatod is"
    Ez nem értem?
  • Volfram42
    Minden fps-nél rengeteget számít a ping. Ez ilyens sajnos.

Az assault team nem bonyolult amiket látsz most is olyan csak sárga és tudod mozgatni. Nem árt figyelni melyik vonalról támadsz jól lehet karolni.

Nekem most van 4 inf egy tank és egy vadász at-m. Eddig elvoltam velük. Az infantry vagy a mech. inf éri meg a legjobban ezek rendelkeznek a legtöbb "élettel". Sima AT at nem éri meg, mert tele van a térkép bazookával meg p60-al. A recon szintén felejtős, mert alig ad emberanyagot és most ugye bugos is a sniper azaz csak puska kell és használhatod is. A tankot oda szoktam küldeni ahol szükség van támogatásra, jól tud jönni. a Vadász meg jön velem, mert mostanában szinte csak repülök. Nézem melyik csatában van sok ellenséges tank és ha van hely akkor megyek segíteni.

Az Felber build-ben gyökeresen változni fog az at-k felépítése szóval annyit nem érnek a tanácsaim. Én is épp azon töprengtem a minap, hogy milyen arányú sereggel induljak ha végre kijön.
  • a.carkey
    Mesélj már az Assault Teames tapasztalataidról! Nem próbáltam még. Mi éri meg, hogy is néz ki ez az egész?