5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
-
#317 Most már nem mindenki használhat minden fegyvert, csak ha lootol egyet.
Alapból csak Recon tud K98Scopeot, más nem. (USA vonalon detto.) Repülős és tankos most már alapból csak pisztolyt hoz magával, de az indulás pontokon van puska v. páncélököl, stb. -
Glo #316 Az mekkora bug már, hogy megvan a K98, erre megvettem mégegyet, és most 2 van az egyetlen katonámnak..
Amúgy a különböző karakterek különböző fegyverzettel is rendelkeznek? Vagy hol lehet azt megnézni, hogy hogy tudok pl távcsövet tenni a K98-ra? (Tudom, mocskos sniper-ek).
Browning-ot meg az ellenség támogató lövésze tud magával vinni? -
Glo #315 Más: Hogy a farokba lő le Browninggal (ami nehézgéppuska, tankokra) egy bicajozó katona??? -
Glo #314 AMúgy nézegettem a videókat.. itt minig mindenhol rohadt nagy a köd.
Ennek mi értelme van? Meg egy fűszál mögé elbújik egy egész hadosztály. A grafika totál bugos, néztem youtube videókat tankosokról, oda az életbe nem lőnék be ahol ők valami infra-szemmel ellenséget láttak.
Se mozgás, se semmi, odaver egyet és valami felrobban.. -
Glo #313 Most barátnőm nyomul vele, de ő is ugyanúgy ordít mint én :D -
Glo #312 Ok. Mit érdemes először megvenni? Mert csóringer katonám mit se ér itt az alap fegyverével.
LEfeküdni lehet valahogy, vagy gyárilag csak térdelni tudnak a versenyzők? -
#311 Próbálgasd még egy kicsit! Első napokban én is így álltam hozzá, de most már tetszik. -
Glo #310 Kipróbáltam a játékot, német oldalon ez egy szar első nekirugaszkodásra. Ez a K98-as oké, hogy pontos meg minden, de általában a látótávolság lófax (eddig vagy köd volt, vagy este), szóval közelharcra kéne gyúrni, ott meg lehentelnek mindenkit az amcsik a sorozatlövőikkel.
Az mekkora már, hogy ha eltalálok valakit mondjuk deréktájon az ugyanúgy fut tovább mint a bakkecske, sőt visszakézből nekemjön és leszed.
A Browning egy halál, 10-ből 9-szer azzal szednek le. A Spawn kemping elterjedt itt is.
Nekem ez jelen unbalanced állapotában nem több mint egy 2. vh-s Battlefield.. -
peti1106 #309 Végre a hivatalos wiki kezdőlapjára odabiggyesztették a nyelvválasztót. Sajnos nem sok időm volt fordítani a vizsgák miatt, most is a következőre készülök (ez a januári hónap már csak ilyen). De ha minden igaz februárban már jobban ráérek és ha lesz időm, összedobok egy videótutorial sorozatot, amely segít a kezdő játékosoknak eligazodni a játékon és valamelyest belerázódni a csaták világába. Továbbá az is célom, a sorozattal, hogy még több magyar játékos csatlakozzon be a játékba. Akinek van még plusz ötlete a dologhoz, vagy szívesen összeírná a videótutorial szövegét/forgatókönyvét, vagy esetleg felmondaná az elkészített szövegcsét, az írjon. :)
Ja és még valami, kiraktak a hivatalos oldalra egy összefoglaló leírást, hogy miből is fog állni a 'First Blood' vagyis az 'Első vér' (magyarul kicsit hülyén hangzik) tutorial kampány. Itt megtaláljátok a hivatalos cikket -
Volfram42 #308 Hát ez úgy működik, hogy a motorized inf. AT ami adja az autót.(jeep/kübelwagen). Ha egy AT-n belül van két ember akkor a térkép és a hud jelzi is külön színnel. Jó is tankokra vadászni, de másra sajnos annyira nem jó. A gépfegyverest nagyjából azonnal kilövik, hála a nagyon pontos puskáknak. Mozgás közben meg az autóból nehéz célozni. Bár jól helyezkedve lehet irtani vele. Ettől függetlenül benne vagyok a dologban. -
#307 melyik karaterrel lehet dzsipet szerezni? Szerintem úgy tök jól lehetne együtt játszani, az ehgyik vezet, a másik a fegyvert kezeli, tankokra vadászni meg ilyesmi. Mert csak sima katonaként nehéz követni, hogy a másik merre jár. -
Volfram42 #306 Én nem tudok másik magyar fórumról. A hivatalosat szoktam olvasgatni ezt viszont két-három óránként megnézem hátha írt valaki valamit. Majd csak lesz egyszer aktívabb is. Az is igaz, hogy ts-re se jött fel valami sok ember. Négyen voltunk. Hozzátenném örülök, hogy legalább megismertem őket. -
Glo #305 Van valami másik fórum, ahol nagyobb élet van? :) -
Volfram42 #304 Nem ígérek sokat nem fordítottam még soha semmit se. Ma én is ráérek este nyolcig. Amint asszony felkelt felmegyek ts-re. -
peti1106 #303 @Vándorr: - Rendben, látom már hozzá is kezdtél. :) Amúgy, meg lehet azt csinálni, hogy ezután a többi oldalt is magyarul nyissa meg, csak a link végére annyit kell írni, hogy /hu
pl.: [[Assault/hu | Támadás]]
Köszönöm szépen a segítséget!
@Volfram42: - Előre is, köszönöm szépen a segítséget. A mai napon ráérek, úgyhogy fordítani fogok ezerrel, amíg meg nem unom. :)
A mai nap (csütörtök) folyamán este 7 óra fele megbeszélést tartunk TS3-on a Heroes & Generals Squad összeállítása miatt. Szóval, aki szeretne részt venni egy magyar H&G csapat életében és aktív játéktevékenységet folytat (és rendelkezik megfelelő csapatvezetői tapasztalattal), kérem, hogy jelenjen meg. Továbbá akinek nem jó a 7 órai dátum, az nyugodtan keressen meg TS3-on, egész nap fent leszek.
TS3 elérhetőség:
szerver: ts.aucomp.hu
szerver jelszó: sumbulda
---
szoba: Heroes and Generals squad kezdeményezés
szoba jelszó: asd
-
#302 http://wiki.heroesandgenerals.com/wiki/Action_Game/hu
ezt bevállalom :) -
Volfram42 #301 Ha van időm belerondítok én is néha. Hátha hamarabb kész lesz a wiki.
És köszi, hogy ezt is elkezdted. -
peti1106 #300 Volfram42 írta:
A magyarosítással kapcsolatban még eszembe jutott, hogy ha van rá kedved akkor lehet magyarosítani a wiki-t is. Már van angol, német, finn, szlovák része is.
Sziasztok!
A minap elkezdtem a Heroes & Generals Wiki fordítását, de úgy hiszem, hogy elég nagy fába vágtam a fejszémet, mert elég sok oldal van és kevés a szabadidőm. Szóval, ha valaki fordítós kedvében van és jól tud angolul, nem mellesleg van szabadideje, akkor azt nem bánnám, ha besegíteni (legalább 1-2 oldallal).
A magyarosított wikit itt () érhetitek el és ha bármi gondotok van, írjatok. Ja még valami, a H&G-s felhasználótokkal tudtok belépni a wikibe és a magyarosított oldalak a /hu végződést kapják. Csak vigyázzatok, hogy ne az eredetit szerkesszétek át! De ha kell írjatok és felmegyek TS-re és megbeszéljük, mit hogyan kell. (TS3 elérhetőség az előbbi posztomban)
Várom a jelentkezőket! :)
U.I.: Mellesleg igaz, hogy finnül, lengyelül, szlovákul és németül már elérhető a wiki, szóval mi se nagyon maradjunk le. Amúgy csodát ne várjatok, nagyon kezdetleges, még csak a "Frakciók" és a "Kezdeti lépések" (címei), azon belül a "Rendszerkövetelmények" érhetők el magyarul. -
Volfram42 #299 Köszi a lehetőséget. Fel nézegetek időnként, hátha van valaki ott. Általában fent vagyok a hivatalos ts-en. Jó lesz magyar hangot is hallani. :) -
peti1106 #298 Sziasztok!
Először is azzal kezdeném, hogy mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok! (B.Ú.É.K.)
A másik, hogy a minap felkeresett a ЯOR multigaming vezetője és elmondta, hogy szívesen fogadna egy Heroes & Generals squadot a közösségében, továbbá biztosítottak számunkra egy TS3 szobát is (elérhetősége lentebb). Csak az a bökkenő, hogy nem tudom elvállalni a csapat vezetését időhiány miatt, így csak a squad összeállításában segédkezek. Úgyhogy lelkes és aktív játékosokat keresek a squadba, továbbá tapasztalt vezető egyéniségeket (csapatvezetőket). A lényeg, hogy aktív játékos légy.
Ha mindez megvan benned, jelentkezz a facebook oldalon (üzenetben) vagy TS3-on (ha fent vagyok, nicknevem: PetX).
TS3 elérhetőség:
szerver: ts.aucomp.hu
szerver jelszó: sumbulda
---
szoba: Heroes and Generals squad kezdeményezés
szoba jelszó: asd
Még egyszer B.Ú.É.K.! -
Volfram42 #297 Elnézést a dupláért, de szerintem így öt napra rá nem lehet gond.
A magyarosítással kapcsolatban még eszembe jutott, hogy ha van rá kedved akkor lehet magyarosítani a wiki-t is. Már van angol, német, finn, szlovák része is.
Még valami, végre nyertünk a szövetségesekkel. Öt napon át fent voltam reggel hatig, hogy ts-en a tengeren túli játékosokkal tudjak együtt mozogni és meg lett a gyümölcse. Kellet ez már nagyon ennek az oldalnak. -
Volfram42 #296 Úgy működik, hogy megveszed és az eredeti ár bizonyos százalékát kapod minden hónapban vissza. Ez rá van írva. Hat hónap múlva amikor megkapod a utolsó részletet akkor visszakapod az eredetileg befektetett összeget is. Nagyjából így működtek az eredeti háborús kötvények is az U.S.A-ban.
Megéri, de csak akkor ha hosszabb távon is akarsz játszani. -
#295 olvastam a Warbondsról, de nem teljesen tiszta, hogy van-e valami előnye?! Talán ha jól értettem, több aranyat kapsz lejártakor, mint amennyit belefektettél a vásárlásba?! -
Volfram42 #294 Nem kell várni a béta kulcsra. Ezen az oldalon szinte mindig van: beta.coreonline.com
Ennyi előnye már volt, hogy a Square Enix lett a kiadó. :) -
#293 Köszi, nagyon jó!
Én is kaptam betakeyt, ColdF néven találtok meg, ha valakinek van ideje játszani, keressen nyugodtan :) -
peti1106 #292 Én is gondoltam már, hogy felveszem velük a kapcsolatot és elküldöm a lokalizációt továbbá megkérem őket, hogy rakjanak már be egy menüt a játékba, hogy nyelvet lehessen választani. (telepítéskor lehet, de valaki a nyelvválasztásnál meg se nézi a lehetőségeket, csak rámegy, hogy Ok)
Plusz a böngészős (flash) részét is le szeretném majd fordítani, ezért i kellene nekik írnom. Sajnos még nem szántam rá magamat, de szerintem téli szünetben sort kerítek rá. Viszont van 1-2 dolog ami aggaszt. Nem minden szöveget enged a játék lefordítani. Vagyis, pl. a betöltőképnél az alsó "Loading..." feliratot úgy tudtam, csak lefordítani, hogy belenyúltam a flash (.swf) fájlba és átírtam lokalizálhatóra. Nem tudom, hogy ez mennyire érthető, no de a lényeg, hogy bele kellett nyúlnom a játékba és mondhatni egy legális/tolerálható módszer. A legdurvább amit át kellett szerkesztenem az a "Briefing" azaz eligazítás menü volt, mely 4 buttonból (nyomógomb) és 4 shapeből (képből) áll. A képeket át kellett photoshoppolnom és a gombokhoz is hozzá kellett nyúlnom. Ugye ez se túl legális, gondolom értitek. Szóval ezért is adtam ki telepítővel a magyarítást és nem küldtem be a szerkesztőségnek.
Végszó: Kicsit hosszú lett, no mindegy. Lényeg, hogy hivatalosan is ki akarom adni a magyarításomat, igaz még nem tudom, hogy hogyan, de már sokat ötleteltem róla, hogy hogyan is lehetne. Ha van valakinek valami tippje/ötlete azt szívesen fogadom és remélem, hogy nem lesz semmi baj a hivatalos kiadással. -
Volfram42 #291 Kicsit későn reagálok erre. Lehet, hogy kéne jelezned a fejéesztőknek hátha beteszik. Most kezdték el a Dán lokalizációt és utána jön a többi. Nekik is jó meg még lehet neked is. :) -
#290 Marad. -
#289 Új háború kezdetekor ha ugyanazt a nemzetet választom, megmarad a Rank, vagy az mindig nullázódik? -
Volfram42 #288 Tutorial a következő build-ben lesz First Blood név alatt. Lesz benne AI meg minden finomság. Viszonylag hamar össze lehet szedni egy pilótára a pénzt ami inkább a nehezebb, hogy kevés a repülő at, mert mocsok drága meg kell venni a slotot+166000 credit ami sok. Ha allied vagy szólj és küldök csatába repülőt ahol akarsz játszani. Ha axis vagy tuti van itt olyan akinek van repülője.
(Még egy megoldható dolog, ha veszel goldod ami 10euró 2500 darab az több mint egy millió credit. Akár azt is lehet, hogy veterán státuszt veszel 1500 kerditért ami 3 hónapra jó és a maradékot beváltod. Persze resetnél mindent visszakapsz úgyhogy megéri a veterán, főleg mert több kreditet kapsz+egy badge ami jól jön. )
Egyébként a repülés még nincs nagyon kidolgozva sőt inkább alig.
Azért egy két tippet adok ha oldalt választasz akkor stílust is, mint minden más fegyvernemnél. Ha Axis-al vagy akkor mehetsz me-109-el amin csak egy bomba van viszont több a hp és jobb a gépfegyver vagyis inkább vadász dogfight-ban le fogod gyúrni az ellent, ha nem pro. Allied oldalon két bombád van egyszerre és inkább bombázó vagyis nem olyan jó dogfight-ban. Az Axis oldalán van, de csak kezdetben, mert abszolúte meg lehet szokni, hogy a két bomba nem középen van ezért ha célzol akkor elsőre a bal oldali oldódik ki így kicsit jobbra kell tartani.
A bevonási pontoknál újra lehet tölteni a gépet ha leszállsz, általában egy kis fészer mellé, de néhol trükkösebb a dolog. Amire oda kell figyelni, hogy felszálláskor van amikor egy fűcsomó vagy kő vagy nem tudom mi, megtekeri a gépet és felcsavarodhatsz a közeli fáknak. Ilyenkor szoktam is anyázni. Ki kell tapasztalni és akkor nincs már gond. Skirmish és Airport térképen nicns feltöltő hely!
Fontos! Ha azt veszed észre, hogy van légvédelem akkor ha az illető egy m55-ben ül nincs nagy gond ki tudod manőverezni alacsonyan és nem sérülsz nagyon, viszont ha flakvierling 38-al lőnek akkor menekülj, mert 3 találat vagy és robbansz. Ugyanakkor az AA-k hitbox-a bugos van, hogy 3 bombát dobsz rá mire pukkan és szinte instaspawnol az új.
Az új build-ben a bevonási pontokra is raktak AA-t persze pont a leszálló pálya közepére. Jó mert nem férsz el és ha van egy szemfüles ellen akkor le is darál a földön. :) Összesen 12 AA van most a városi térképen. Sajnos nehéz most repülni. Remélhetőleg változtatnak rajta.
Megint hosszú lett bocsi. -
Glo #287 Tutorial van valahol? Este elkezdenék vele játszani, ha összejön. Főként a repkedés érdekelne. Mennyi idő, míg egy pilótáig eljut az ember? -
Volfram42 #286 Nekem az nem zavar be különösebben, de nem is lőhetem ki, mert közben figyelnem kell sokszor az at-k mozgását. Ezért gyakran alt-tab megy mielőtt leszületnék. -
Volfram42 #285 Egyébként az fps esésé lehet a kicsit turbózott effektek miatt is. Illetve ha eddig repültél akkor láttad, hogy a pálya csak egy kicsi kocka és van széle, most már csináltak egy hatalmas keretet is neki amíg a szem ellát, sokkal jobb így, viszont biztos számít az is, mivel így jóval nagyobb a pálya még ha nincsenek is rajta elemek elhelyezve.
A városi pálya egyébként egy közepes térkép a neve is sugallja "mediumfrenchtown" ez egy 2x2 km-s pálya és terveznek egy 8x8-as területet na az lesz a nagy. Muszáj lesz optimalizálniuk különben felrobban mindenki gépe. Illetve tervben van, hogy a roncsok megmaradnak fedezékként, de írta egyik fejlesztő, hogy jelenleg túl nagy lenne az fps esése ezért még nincs benne ez a dolog.
A böngészős dolog nekem is vacakol néha van hogy kifagy a kép amikor egységeket tologatnék, remélem kezdenek vele valamit. -
#284 Valóban, az valami katasztrófa. -
#283 Nekem speciel az online flash térkép zabál marha sokat a gépből. Csata elején kilövöm a feladatkezelővel. -
Volfram42 #282 Nekem is hasonlo meretu a jatek. Az uj skirmish palya azert is szaggat jobbam, mert rengeteg objektum van osszezsufolva. Sok a fa. Sajnos neki is veretem neha a gepemet. :-) Bocs nincs ekezet telefonrol irtam. -
peti1106 #281 @szabi98: - Nem értelek, nekem a játék mindössze 1,3 GB. Viszont nagyon sok mappát és fájlt tartalmaz. Lehet, hogy a merevlemezeddel van a gond, lassú és ez okozza a hosszadalmas letöltést. Másra nem tudok tippelni. Nemrég raktam újra, és nekem kevesebb 10 perc alatt lejött (25Mbit/s-es netem van).
@MitsuMishi: - Szerintem töltsd le a videókártyád legújabb driverjét és frissítsd a DirectX-ed. Amúgy én is felraktam anyám laptopjára a gémet és csak 6-7 FPS-em volt, laggolt és élvezhetetlen volt (VGA: ATI HD4330; RAM: 4 GB DDR3; CPU: Dual-Core 3,2 Ghz). Lehúztam minimumra de semmit sem javult, na jó, hát nem egy gamer laptop az tény, de egy 30 FPS-t azért elvártam tőle.
Az tény, hogy mióta kijött a Felber frissítés, mintha egy kicsit visszaesett volna az FPS-em, de talán ez az új időjárási/napszak rendszernek köszönhető. Ja és az új "Skrimish" pályán, valahogy sokkal kevesebb FPS-en van a "The Town" nagyvárosos pályán. Pedig az új pálya sokkal kisebb mint a régi. Az viszont érdekes, hogy egyik barátomnak akivel mostanában játszogatunk több FPS-e van mint nekem, pedig egy csöppet jobb gépem van és mindkettőnknek maxra fel van húzva a grafika.
@Volfram42: - Ez jó hír, remélem mihamarabb javítják az optimalizáltságot, én már várom. :) -
#280 nektek hány giga a mappája a játéknak? nekiálltam leszedni az egészet újból, de évek múlva se fog végezni :D -
Volfram42 #279 Na a vége kacifántos lett. Javítom a terv, hogy a jelenlegi minimum a kész optimálisa legyen.
Ha van valaki aki Allied oldalon van és kedve is van néha kicsit játszani írjon bátran. -
#278 De azt nem irtad le még mindig, h milyen géped van :)