5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • tutituti
    óó,akkor nem szóltam :))

Hát igen,pedig chat is elég arra hogy közöljük mi merre van,bár a voip még mindig a legnagyobb hiba benne,mármint hogy nincs.ezzel eléggé megöli a csapatmunka lényegét.remélem implementálják egyszer.
  • Alien69
    Csakhogy, ÉN voltam a repcsis (egyedül). Sajnos, sokan még azt se tudják, hogyan kell spottolni. Mondjuk, én is magamtól jöttem rá, mert leírás a játékról enyhén szólva hiányos...
  • tutituti
    ha bombázóval van akkor nem gyanús.láttam már 55/2-t is.
    mi mondtuk hova szórja az égi áldást és a tömegbe dobta a bombát.
  • Alien69
    Itt is az arány 28:2...

• Alien69
    Gyanús, hogy 53 kill, és csak 3 dead.

• Alien69
    Én azt nem tudom, bár biztos igazad van, de mégsem olyan, mint pl battlefield-ben. Ott pl látszott is az eredményességben a csalónál. Itt meg sokkal kevésbé. Bár vannak gyanús esetek, tény:

• ikarus44
    igen ilyet már én is tapasztaltam.
  • joe38
    Nem tudom, ki hiszi és ki nem de szerintem lehet csalni a játékban. Pl. ma is simán falon át sebeztek,fát átlövik,olyan helyről lőttek ahol nem is tudhatták hogy ott vagyok és legalább 5-600 méterről takarásban állva stb. Elég nagy furcsaságok vannak a spot rendszerben is.Ráadásul kevés fegyver,lassú fejlődés,drágák is a dolgok.
  • Alien69
    Hehe, kaptam egy piroslapot, meg 3 sárgát. Szét TK-ztam a csapatomat repcsiről. Franc ebbe a "játékba"
  • ikarus44
    Csak nekem nagyon optimalizálatlan a játék, vagy másnak is?
  • Alien69
    Csinálj rá egy külön acc-ot, és no problemo...
  • joe38
    Ja hogy úgy,csakhogy én nem steamelek,marad a böngésző
  • Alien69
    Steames lett egy ideje. Nem kell böngésző hozzá.
  • joe38
    Hát nem tudom,velem még nem fordult elő ilyen csoda,hogy én oneshotoljak valakit,ellenben engem már többször is kilőttek így.Persze jó hogy van killcam,de valahogy fura.Amúgy lehet már játszani böngésző nélkül is?
  • Volfram42
    Na ja ez egy jó dolog. Régen még volt külső nézet a gyalogosoknak meg mindennek. Aztán sokan hasaltak egy fal mögött aztán nézelődtek körbe. Amikor kivették volt is lázongás. Én örültem neki.
  • Alien69
    Ilyen mindig volt, és lesz. Ez nem játék függő, ilyen van pl Battlefield sorozatban is. Néha pl amikor bringázom, és rám lőnek, "porzik" a bringa. Repcsinél is, van, amikor a fülkéből lőnek ki egy lövésből, és nem kamu/csalás. Ugyanis, néha nekem is sikerül. Számomra az egyik előnye a játéknak a kill kam. Más játékban (pl Battlefield) hiába helyezkedem taktikusan, MINDIG felfedik helyzetem. De itt, itt egy erdőben találsz egy bokrot, és lehet, sose purcansz ki. Nem mondom, hogy reális, de azért jobb, mint hogy mindig lebubok, honnan lövök.
  • Volfram42
    Régen nem volt default csata soha. Csak a gyakorló meccsek. Az éles csata az kivétel nélkül játékos által generált. Nekem mind a két oldalon van 10 egységem tankokkal repülőkkel. Régen rengeteget szórakoztam velük. Most meg még sajnos nem volt időm ezért kérdezősködtem, hogy mi a helyzet. Annak viszont örülök, hogy többen is szövi oldalt erősítitek. Az egyik ok amiért abbahagytam az pont az volt, hogy minden magyar csak a német oldalon volt hajlandó játszani én meg mehettem éjjel amerikai ts-re ha akartam egy kis csapatjátékot. Na most már amint van időm tényleg nekiesek megint. Jó, hogy fellendült itt az élet. :)
  • joe38
    Én se nagyon játszottam a generals részben sokat,a random csatáknál se túl jó az MM,sőt szerintem nincs egyáltalán MM,meg az milyen már,hogy az ellent lövöm kb.3-400 méterről 3-at bele is sebeztem,erre az valahogyan 1! lövéssel levette a teljes életerőmet egy nyamvadt Karg98-al,ha nem csalás,akkor igencsak nagy kamu volt a játék részéről.
  • Alien69
    Így van! Többség rá se néz a "generals" fülre. Mondjuk, én is elcsesztem, van 4 (2-2) inflanty csapatom, de egy tankos se. Most arra gyűjtök. Ergo, ha csak én támadok/nék be egy várost, akkor igaziból lehet, hogy simán bukjuk, ha nincsen elég bazookás az oldalunkon.
  • Volfram42
    A kuldeteseket a jatekosok hozzak letre. Itt nem arenaharc van es nincs MM. Amit a csataba betolsz azt lehet hasznalni. Mindket oldal.
  • ikarus44
    Ezeket a küldetéseket, a "find mission"--ben lehet találni?
  • gezu1025
    Ilyen értelemben ez nem kiegyensúlyozatlanság. A német GENERALok küldetk tankot abba a csatába, az amcsik nem. Megesik. Én úgy jártam, hogy csak gyalogság volt nekünk, az ellennél pedig 2 tiger 2.
  • joe38
    Szerintem megéri egy jó gyalogos karakter,egyrészt mert eleinte úgyis csak azzal vagy,másrészt arányaiban amúgy is kevés földi és légi jármű a csatákban.

Egyébként én egy alap amcsi tankkal,amivel ugye csak géppuskázni tudok még,szembejött velem már Panther,hát mondanom se kell,hogy mennyi esélyem volt.
    Szóval nekem kissé kiegyensúlyozatlannak tűnik a játék még.
  • gezu1025
    Jól akarom elkölteni a crediteket.
    Mit kéne vennem (először). Egy sima gyalogságot és egy tankot húzok amcsi oldalon.

Ami játszik gyalogosnak: BAR / puska / bazooka
    tankosnak: m3 lee /m24 chaffee

Nemrég kedztem, és ami biztos az az, hogy szeretnék egy jó gyalogos katonát csak nem tudom, hogy megéri-e az LMG-be belvágni.

Ami még kérdéses, hogy kell-e nekem közepes (és majd nehéz) tank, vagy simán jó-e az m24. (hiszen eddig nem is láttam közepes tankot csatában, de gonolom ez azért van, mert nekem sincs)
  • ikarus44
    Köszi a segítséget!
  • Volfram42
    Köszi a választ. Majd kipróbálom megint. Most a melegben annyira nem játszok semmivel se, de nekiesek. Régen rengeteget repültem, simán kidobtam az az ajtóból a katonát, a rekord meg valami 11 kill volt egy bombával. :)
    Azóta rászoktam a szimulátorokra szóval repülni már tuti nem fogok, mert túl árkád. Mind két oldalon van 10 egységem meg mindenféle katonám, de általában a szövikkel voltam mindig.
    Jah anno én is buktam sokat. Úgy volt, hogy lesz egy nagy wipe még egyszer. Én ennek fényében költögettem az aranyat minden vacakra, mert úgy is visszakapjuk én meg kipróbálok addig sok mindent. Aztán jött egy üzenet amiben közölték a jó hírt, hogy sokan ellenezték és már szükség sincs rá ezért inkább már nem lesz többé wipe. Sokan örültek. Én kicsit becsapva éreztem amgam. Buktam 10k aranyat. :)
  • Alien69
    Nem olyan régen játszok vele. Nekem nagyon tetszik, bár sajnálom, hogy nincsen róla rendes, alapos leírás. Így pl buktam egy csomó lóvét, mert pl amikor fejlesztettem a snipa irányt, megvettem feleslegesen jópár
    fegyvert. Csináltam deszantos karaktert is, de inkább vissza csináltam sima gyalogossá.
    Most is főleg a németek nyernek, bár, amikor elkezdtem az angol ágat, érdekes, de többnyire nyertes csatáim voltak ott is. Ergo, valszeg valami van a háttérben, pl a generals oldal lehet, hogy sokkal gyengébb az angol ágon?
    Van pár bug is, a legidegesítőbb a biciklis, amikor le akar szállni az ember, sokszor felrepül a magasba, és tehetetlenül lezuhan, meghal. Főleg hegyvidék/domb területen jön elő, menet közben leszállva, de teljesen lefékezve is elő jön, csak nem mindig.
    Repcsinél csak egy kamera nézet van, (meg a free, de ott közben nem irányítható a gép). Ezért, sokkal nehezebb a bombavetés lapos szögben. Ha unalmasnak találod, akkor erőltessed az angol ágat, hátha meg tudod fordítani a háborút.
  • Alien69
    Nem hinném, de ki tudja?
  • Volfram42
    Én jó régen nem játszottam ezzel. Beléptem és örömmel láttam, hogy már nem kell böngésző hozzá. Láttam meg van mind a 10 egységem is szóval nem volt wipe. Milyen most a játék állapota? Olvasgattam mik az új feature-ok, de arra lennék kíváncsi, hogy milyen a hangulat a játékélmény. Amikor abbahagytam akkor az volt az oka, hogy egyre árkádosabb lett az egész. Meg mindig a németek nyertek. Eléggé unalmas lett akkoriban. Most mi a helyzet?
  • joe38
    Hát ez az,amit én se tudok:D,nem lehet,hogy ez a 3 napos veteran event kavart be?
    Mert mint mondtam,vettem kreditért már tankos karaktert,meg az alap tankot is.
  • Alien69
    Persze, még később lehet deszantos (szerintem a legrosszabb választás), vagy snipa kaszt, ill. ha nem választasz, maradsz gyalogos, ami szintén jó lehet, mert ott a legtöbb a választható fegyver.
  • Alien69
    Nem lehetséges. Német-Angol váltás háború végén lehetséges. De, eddig nem tudtam megoldani, hogy máskor váltsak. Éppen ezért, ha még csak egy karaktered van, akkor esetleg a háború végén lehet érdemes váltani, kipróbálni a másik oldat is. Amúgy, német oldalra több a jelentkező egyenlőre. Amikor elérsz egy szintet, a gyalogosból lehet specializálni. Lehet tankos, vagy pilóta. Mazochistáknak való a pilóta, mert ott a sebesség miatt nehezebb a célpont hova tartozását felismerni (kivéve, ha spottolták). Jellemzően ott rengeteg TK-m van (team kill). Láttam olyan pilótákat, akik deszantos pályán a saját szállító repcsijüket szedték le.

Ami a tankot illeti, ott az egér görgővel tudsz váltani nézetet. Első nézet mondjuk sofőr nézet, ha tovább görgetsz, akkor meg célkeresztre vált. A külső nézet (azaz, amikor kint vagy a tankból félig) halálos lehet, a bujkáló snipák miatt.
  • ikarus44
    Ill. még azt, hogy a harckocsiban, hogy lehet lemenni a parancsnoki kupolából, a tank belsejébe?, mert ezeket sem találom sehol.
  • ikarus44
    legyen szíves, és írja már meg valaki hogy lehet térfelet változtatni, új katona kezdésénél.
  • ikarus44
    Azért köszönöm!
  • Alien69
    Elvileg pont játék közben lehet csak elő hívni, és változtatni nem tudtam rajta...
    Természetesen lehet több karakter is, akár mond két oldalra is, DE, amikor "térfelet" választasz, ezzel el is zárod a másik oldalon lévőket. Legalábbis, nem sikerült "át állnom".
  • Alien69
    Nem lehet, hogy csak egy karaktered van?
  • ikarus44
    sziasztok!
    Ne haragudjatok a kérdésért de elég új vagyok. (ma kezdtem)
    Nem találom a kontroll menüpontot, sehol-sem. Esetleg, tudna valaki segíteni?
    Ill. lehet több karaktert készíteni?
  • joe38
    Köszi,semmi gond,pont az a gondom,hogy azokat nyilakat nem látom,pedig már láttam videókban is és nem értem nálam miért nincs.Pedig használtam tankot is már.A többi dolgot tudom,a fejlesztéseket,javítást stb.
  • Alien69
    Upsz, sorry. A képeket jobb katt - kép megnyitása új lapon
    Boccs.