5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
-
ikarus44 #638 Érdekes, én a múltkorinak a végén nem tudtam. -
Volfram42 #637 Hat okosabb nem lesz meg erosebb se. Fegyvert meg ugy is te valasztod hozza. Meg ha elegge nagy a szintje akkor majd csinalhatsz belole tisztet es hozzarendelheted egy egysegedhez. Akkor ugy is kezdhetsz egy ujat gondolom. Ezt regen is igertek mar. Azt hiszem a kovetkezo update-ben ez lesz. Viszont ha van axis katonad azt nem viszed at a masik oldalra. Ott is mindent meg kell szerezni. -
#636 Én arra gondoltam, hogy amit fejlesztesz katona, amivel játszol, az nem nullázódik sajnos :( -
Volfram42 #635 A bevetheto egysegekre gondolsz? Nem ratyi, mert azok zabaljak az egyik nyersanyagodat. (Nem emlekszem a nevere) ha serul fel kell tolteni es sokba kerul. Minel fejlettebb annal tobbe. Es a fejlesztes is nagyon draga. Mar nem emlekszem a pontos arakra. Szovi oldalon nekem van 4 sima 2 motorizalt 1 mechanizalt gyalogsagom egy hellcat egy sherman es egy vadasz alakulatom. Heavy meg nem volt akkor csak az axisnak. A sima gyalogosokat vetettem be a legtobbszor azok akkor is pluszt termelnek ha elfogynak. Persze minimalis pluszt. Meg ha voltunk tobben akkor egy apc-t a spawn miatt vagy a jeep-et ha valami nagyon gyors rush volt a terv. Igy fenn tudtam tartani a tobbit. Arra az esetre ha megkivanta a csata. A vadaszgep az valami iszonyat draga volt. Orultem is neki amikor valami allat elkezdte szallitogepnek hasznalni vagy csak foldhozverte. Olyankor beirtam a chatbe, hogy koszonhetoen xy-ak a legitamogatas elmarad es kivontam onnan azt az egyseget nehogy jobban leamortizalja. -
#634 Akkor már minden egység megmarad a háború után is? :S Az úgy elég ratyinak hangzik :S -
Volfram42 #633 Nincs mar wipe soha. Csak en utoljara nagyon regen jatszottam. Nem jol emlekeztem, hogy az axis oldalon milyen egysegeim vannak.
Egyszer irtam is, hogy nagyon regen azert hagytam abba jo idore, mert ugy volt, hogy lesz meg egy nagy utolso wipe. En ennek fenyeben elvertem tobb, mint 10000 aranyat mindenfelere, hogy teszteljek. Majd jott a jo hir, hogy annyian akartak, hogy ne legyen wipe ezert mar nem lesz tobb. Na akkor felreraktam a jatekot duhomben. Nem azert, mert most foldhozvagott az a penz hanem az elviek miatt.
Ha jo a tarsasag akkor nekem mindegy melyik oldal. Sot neha jo is valtogatni. -
#632 Amúgy most hogy van? Minden háború után van wipe? Mert ha igen akkor lehet ezután szövetségessel toljuk majd, aztán így háborúnként váltjuk, vagy nem tudom. -
#631 ha vége van a "háborúnak" akkor tudsz oldalt váltani. -
ikarus44 #630 A szövi oldalt én is kipróbálnám, csak nem tudok sajna oldalt is választani új karakternél, és nem akarok 2 acc-ot csinálni. -
Volfram42 #629 Oke. Este felvettelek a jatekon belul friendnek. Aztan alvas volt, mert negykor ketlem, de holnaptol ket het szabadsag.:-)
Jah meg beleptem axis oldalra. Hat rosszul emlekeztem. Csak gyalogom meg pilotam van es egysegeim sincsenek. Az utolso wipe-nal tuti volt minden. Bazzeg szovi oldal az fullos. Majdnem minden badge is megvan. Itt megy csak egy heavy. Fene, de nem baj. -
#628 Oks, holnap megírom privibe. -
Volfram42 #627 Bocsi dupla.
Majd szólj kérlek mikor lesztek meg milyen ts-re menjek. Azaz menjünk, mert hozok még valakit. -
Volfram42 #626 Igen sajnos nagyon árkád lett. Eredetileg azt mondták, hogy árkád és szim között inkább a szim felé fog hajlani, de kompromisszumokkal. Aztán szépen lassan átcsapott inkább az árkád vonalra. Repülni itt már biztosan nem tudok. De hiányzik egy kis fps meg csapatjáték. WT-n meg ugye mire bekerül az ember SB-re és még kevesen is vagyunk. -
#625 Höhö akkor bocsesz. :D
Amúgy kipróbáltam múlt héten a játékot de nekem....nagyon gagyinak tűnt sajnos.
Ami azért fura mert ~2 éve amikor indult az alfa még kezdetleges volt de jónak tűnt és az irány is.
Most valahogy olyan semmilyen. :( -
Volfram42 #624 Hát Szőrös benézted vagy én voltam félreérthető. :)
Amit írtál azzal egyet értek, de pont az volt itt számomra a lényeg, hogy csak a játék érdekel és egyáltalán nem akarok azzal foglalkozni, hogy ki milyen volt. :) -
#623 Hmm hát lehet hogy benéztem ha ez a kijelentés a játékra vonatkozott. :D -
#622 szerintem te valamit nagyon félreértettél :D
@Volfram Na mi ennyire vesszük komolyan ezt :D Kis válogatás :) -
#621 "ha a legjobb akkor miért kapott ki?"
Ez most komoly kérdés volt Volfram ? Ha két olyan nagyhatalom bajszát húzogatod ami ember és nyersanyag tekintetében is messze feletted áll és még a háttérországuk is sérthetetlen a tiéddel ellentétben akkor lehet akár milyen jó haditechnikád esélyed sincs nyerni.
Mondjuk a német technika nem volt mindenben jobb de összességében rosszabb sem , egyszerűen csak jó kiképzést kapott a személyzet és jól használták azt ami volt ( teljesen megreformálták az addigi doktrínákat a többi maradi nemzettel ellentétben ). -
Volfram42 #620 Végre itthon.
Nekem a játék a lényeg, meg a jó hangulat.
Akkor kérlek majd adj meg valami ts3 szervert és felnézek szívesen. Eleinte nem tudom milyen gyakran, mert War Thunderrel is játszogatok, de már hiányzik egy kis fps élmény. Szóval köszi a társaságot előre is. (Van Rust is abban is szívesen ügyködök.)
Na az ezelőtti írásomból viszont kimaradt egy lényeges dolog. Szintén az egyik ok amiért szövikkel mentem az az, hogy az axisnál tényleg sokkal több jó játékos volt. Egyszerűen túl könnyű volt egy idő után. -
#619 Hát politikárol nem kötelező beszélgetnünk, abban láthatóan nem értünk egyet, de szerintem ez egy játékban olyan rohadt mind1 :D Nekünk ez egy kellemes időtöltés semmi több :) -
Volfram42 #618 Hat amikor nekem a kar volt a kedvencem akkor meg nem volt g43 es iszonyat pontos volt messzire. Most nem tudom mi a helyzet. Amikor kijott akkor meg mar csak repultem elsosorban. Aj azok a 10+ killes bombavetesek. Jo is volt.:-) Jelenleg csak a szamat jartatom. Ha tenyleg jo a hangulat es nem ilyen szelsojobb a tarasag. Meg persze, ha van igeny egy megrogzott liberalistara akkor szivesen jovok jatszani akar axis oldalon is. -
#617 Nekem most KAR98-am van és valami borzalom... A Gewehr 50x különb fegyfer... A Kar98k pontatlan, borzalmas a fire rate-je és még gyenge is... Most maxolom ki, de igazából már csak egy upgrade van hátra és még mindig 2x 3x annyit ölök g43-al... Nem értem hol az előrelépés a g43 után a Kar98k-val... Inkább vissza kettő jellege van, de sajnos kell a csipához. Azért én csak megválaszolom az eddig látottak alapján, hogy miért nyernek a tengelyhatalmak. Az ok baromi egyszerű: sokkal jobbak a játékosok az axis oldalon... Komolyan néha fogom a fejem, hogy mennyire birkák a szövetségesek. Szarnak a pontokra, azonnal mennek ki a hegyekbe befeküdni egy kő mögé... Ez úgy 10 pályából 8x így van. Persze leszedik a fél világot, csak a másik fele meg bemegy és elfoglalja a pontokat aztán jónapot... Volt olyan meccsem, ahol csak addig tartott a dolog, amíg végig nem masíroztunk az összes ponton... Se ellentámadás, se recapture, semmi... Feküdtek a hegyekben a népek, meg a tetőn, az OP38 dobálta a kezdőt, a tankok meg lőtték a spotot hogy bemakkoljanak egy két kübelwagenes kollégát... Az Axis érdekes módon általában csinálja amit kell... Nem is csodálom, hogy még a nerfelt oldallal is nyerünk, csupán annyi a dolgunk, hogy a pontokra koncentráljunk... Volt olyan imba csata, nálunk szinte csak gyalogsági volt a túloldalon meg hellcattől kezdve op38-ig minden és közük nem volt a játékhoz a fent említett taktikát folytatták... Várták az ingyen fraget, mi meg közben bringával meg gyalog lehúztuk a mapot... Aki nem hiszi ott a twitchem... -
#616 Mi elneveztük OP38-nak :D Amúgy simán lefordulja a német gépet és a bombája is olyanokat bead, hogy nevetséges :D -
#615 Nem voltam még az amcsi oldal bombázójával, de szerintem csak egy dologban tutira jobb, ez meg a kamikaze megoldás. A német repcsi felrobban, az amcsi megy tovább, igaz, füstöl, ami gáz, mert jobban észlelhető. De, bemegyek a fák közé, és az amcsi szélesebb. Hamarabb felkenődik a fákon. Berakom a speckó lőszert a messzerembe, és ha nem mozog jól az enemy, sec perc alatt levakarom az égről.
Lásd #594 és #595 hozzászólásomban a képeket. Mostanában repcsizek, és többségében ha sikerül kevés TK-val megúsznom, akkor elől végzek. Kivéve, ha a látó távolság nulla. -
Volfram42 #614 Hát nem tudom ha a legjobb akkor miért kapott ki? Nem kell válasz nem igazán érdekel. Nekem sokkal jobban tetszenek az USA egyenruhák, kitüntetések. A hellcat-ot meg egyenesen imádom. Nagyon sokat mentem vele. Régen mikor még nem volt ennyi fegyver és próbáltak valamilyen asszimetrikus balanszot csinálni akkor volt garand meg kar98. Én amint tehettem szereztem egy kar-t. Sokkal jobban szerettem. Mégis mindenki sírt, hogy a garand jobb. Pedig csak más volt. A folyón senki sem jött át, ha volt néhány ember aki jól kezelte a kar98-at. A pzI is nagy kedvencem. Szóval nekem eredetileg mindegy volt, hogy melyik oldal. A lényeg az volt, hogy soha ne ugyan az. Vagyis lehetőleg mind a kettő, hogy ne legyen unalmas.
Sőt a legnagyobb poén az volt amikor bejött a g43. Folyamatos sírás volt az axistól, hogy a garand mindenben jobb, szebb, csillámpónibb. Aztán a fejlesztők közölték, hogy nem volt idejük ezért csak a skin más valójában a kettő fegyver tulajdonságai teljesen megegyeznek. Volt nagy pofára esés, pedig mennyi összehasonlító konteó volt a fórumon. :)
off: Azt nem írtam, hogy egyik oldalon hülyék vannak a másikon meg nem. Mindegyik oldalon ugyanannyi van mindegyikből. Csak mivel a magyar Vér Istvánok zöme ugye axis ezét elment a kedvem attól az oldaltól. Amikor azt hallgatom meg olvasom, hogy ilyenolyansokkaljobbvolt a wermacht meg különböző vallású emberek szidalmait üvöltözik vagy írják és közben mindnek ilyen Nagymagyar_HUN meg MagyarÖkköl vagy Álmoselődondkond_Hun a neve akkor kicsit elmegy a kedvem a magyar játékosoktól. Meg sírnak, hogy a másik fegyvere mindig jobb aztán amikor megszerzi egy hullától akkor meg hirtelen egy kacat lesz és, hogy a német mennyivel jobb és nem érzi az alapvető ellentmondást.
Na ezek miatt váltottam alliedre. Felmentem éjjel amcsi ts-re játszottam ott és jókat röhögtünk. Nem azon filozofáltunk, hogy a másikkal mi van meg, hogy ki, mikor, kitől, mit lopott el a történelem folyamán. Egyszerűen csak játszottunk. Ez az alapvető dolog hiányzott nekem anno a magyar közösségből. Persze tisztelet a kivételnek, mert szerencsére ilyen is van.
Ja meg akkor a német oldal volt az könnyű győzelem oldala. Beléptem a háborúba játszottam lefeküdtem aludni aztán reggel mikor felkeltem már a Victory ablak fogadott. 100 háborúból hármat nyertek a szövik. Emlékszem az egyik alkalommal amikor sikerült Berlint elfoglalni akkor az én fotómat rakta be Dondergod a H&G újságba, hogy végre ilyen is történt. Az jó győzelem volt. Majdnem egy hétig folyamatosan fent voltunk ts-en. Néhány amcsi srác, egy-két angol meg egy osztrák gyerek és én. Állandóan küldtük az egységeket. Megvolt beszélve, hogy ki hova mit intézzen. Meg persze folyamatosan írtuk melyik csatába menjenek a játékosok és melyik a sima blokkolás. Akkor még nem volt matchmaker. Rendesen megszenvedtünk érte, de győztünk. Talán az egyik legjobb élményem ebből a játékból. -
#613 Hát az szövetséges oldalon gyakorlatilag minden jobb... A legnagyobb op cucc a bombázójuk... Mindent bead a német meg semmit... A fegyvereik is kivétel nélkül jobbak. Ehhez képest meg lehet nézni a szövetségeseket hogy állnak most :D -
joe38 #612 Szerintem pont hogy nem unfair a játék a németekkel,szerintem jobbak a fegyvereik ,a tankjaik is,bár még csak rank 6 vagyok,feljebb nem tudom. Inkább engem az zavar,hogy nincs semmiféle matchmaking ,össze vagyok eresztve sokkal fejlettebb játékosokkal,szerintem ez az unfair,nincs esélyem egy távcsöves ellen,egy alap tankkal pl. szembekerültem már az alap amcsi tankommal egy Párduccal is,nem volt kérdés ki nyer,egyszóval egy a kiegyensúlyozatlanság zavar. -
ikarus44 #611 Nos, csak annyit tudok mondani, hogy az én esetemben, nem ezek voltak az okok, hogy a wehrmacht olalán vagyok. És ehhez hozzájön az is, (bár ez személyes véleményem) hogy a játék eléggé unfair a németekkel szemben. -
#610 Őő és az senkinél sem opció, hogy mondjuk a fegyverek/járművek miatt választ valaki oldalt? Jöttök itt történelemmel meg elvekkel meg birkadologgal egy játékban..... -
ikarus44 #609 Az hogy a Magyarok többsége a wehrmacht oldalán (gyengébbek kedvéért német) van, nem azért van, mert a többség "hobbináci" lenne, hanem, mert a Magyar, és a Német történelem sok mindenben egy, és ugyanaz volt. Ebben az időben. Ill. hogy a II. vh-ban a világ legjobbja a Wehrmacht volt.
Ilyen egyszerű! -
#608 szerintem most egészen rendben van a játék :) én egy éve néztem kb closed beta-ban, akkor játszhatatlan volt, de amióta kijött steamre tolom rendesen :) amúgy hülyeség szerintem hogy az axis oldalon vannak a buták a szövetségesen meg az okosok :D közülünk senki sem hobbináci, mégis mindenki axis :) én azt unom hogy minden játékban csak a nagy szövetségesekkel lehet menni... ezért szerettem a cod1-et is, mert ott is lehetett némettel menni -
Volfram42 #607 Ez nem elv. csak ilyen birkadolog. Nekem mindegy volt eredetileg melyik oldal. Mindegyik félnél van 10-10 egységem és van mindnen karakterem és elvoltam mindenhol. Aztán idővel meguntam, hogy a sok magyar (tisztelet a kivételnek) félbolond hobbi náci ott őrjöng nekem a chat-ben meg a ts-en mindenféle tévhiteket aminek már pláne nincs köze a játékhoz. Ekkor döntöttem el, hogy csak szövi oldal. Ez ilyen szűrő. Sok bolond kiesik. Persze sok ismerősom volt az axis oldalon és egy ideig továbbra is jókat játszottam velük vagy ellenük. Csináltuk úgy is, hogy felváltva toltuk. Egyik háború itt a másik ott. Csak elkoptak az emberek, mert nem jött fejlesztés meg jobban laggolt egy időben. Vagy csak megunták. Aztán én is félbehagytam. Mostanában kacsingatok megint. -
#606 Ezek elvek, nem fétis :D Nem megyek a liberálisokkal :D -
Volfram42 #605 Ja sajnos ez volt az egyik ok amiért abbahagytam tavaly. A magyar játékosoknak van valami német fétise. Aztán egyedül nem volt mindig jó.
Ez van. -
#604 Akkor az bukta, mert mi azt csak írtjuk :D -
Volfram42 #603 Ha kell akkor én is jövök szívesen csapatba, de csak és kizárólag szövetséges oldalon.:) -
#602 üdv! Új vagyok a topicban és lényegében a játékban is, de egészen jól megy. Két spanommal játszunk és ha valakinek van kedve 20+-os vagy értelmesnek tartja magát, akkor várjuk szeretettel egy kis mókára :) Akit esetleg érdekel egy kis csapatmunka, vagy esetleg van már egy 3-as csapat aki hozzánk verődve segítene kiadni a 6-os squadot pü me! Ty. Ja és természetesen az AXIS oldalt erősítjük :D -
Milvus24 #601 Megtudja valaki mondani hogy miért van az hogy ha belépek a egy csatába az elején úgy 5 percig nagyon rossz a grafika ilyen elmosódott de utána meg szép lesz. Mindegy hogy mit állítok semmit nem ér amúgy meg akadás mentesen fut high-on is szóval nem tudom mi a probléma.
Valakinek volt hasonló gondja? -
#600 Én bf4-ben és a bf2-ben is beszéltem.Tény hogy ts-en is,de meglepő hogy ha valaki folyamatosan mondja a dolgokat egy idő után mindenki el kezd beszélni.
De tény és való a Ts erősebb itt,de attól még a voip elférne benne -
#599 A voipot még a bf-ben sem használják. Legalábbis, tapasztalatom szerint szinte nagyon ritkán hallok beszédet. Akik "beszélnek", azok jellemzően inkább valami külső rendszert használnak, mint pl TS.
Akkor lenne értelme, ha nem csak a csatában lehetne használni, hanem mondjuk amikor a generals oldalon egy városban vannak a csapatjaink, vagy mittomén.