5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • Rue East
    Iron Frontot is "maszekként" kezdték. Csak miután bekerült a képbe a pénzszerzés, utána ment tönkre az egész. Ahogy történt ez a Red Orchestrával (2. rész...) is például.
  • kisokka
    Alap dolgokat honnan lehet megtudni? Pl. ejtőernyős mennyi cuccot vihet magával, mi mennyibe kerül, ilyesmik. Wiki még mindig nincs kész és akármikor rákeresek valamire, elég sok böngészés után bukkanok rá a válaszra, de az is csak félinfó.
  • V43 1105
    Ígéretes.. ? inkább a rókabőr a jó kifejezés, szerintem .. az Invasion 44-et jobban megcsinálták "maszekok" .. :-))
  • Rue East
    Bár maga a játék nagyon ígéretes volt, de végül leálltak a fejlesztésével.
  • Nohab
    Iron Front
  • Alien69
    Én sokat repülgettem a frissítés előtt. Szerintem qrva jó, és nem érdekel senki nyavalygása. Már nem mai kakas vagyok, hogy bármely játéktól balance-t, meg csíter mentességet várjak. BF-t nyomattam is rendesen, klánba, nemzetközibe is. Oszt mégis itt kötöttem ki, pedig itt van a gépen a BF 4 is, és természetesen, játszottam a BF3-l is. Szarok, ennyi. A COD is szar (na jó, azzal kevesebbet játszottam). Egyetlen valamire jó BF volt, a 2142 TITÁN verziója, mert ott volt a legjobban kihegyezve a csapat munkára a játék, és megoldották, hogy a kiindulási pontot lehetőleg ne tudják kempelni.
    Itt, amikor repkedtem/repkedek, a cél a légtér uralma volt, mert a háborút is ez döntötte el. Ha van ellenfél, akkor az az első, leszedni. De, eddig alig találkoztam komoly ellenféllel (német oldalon vagyok). A többség csak vakegért játssza. Ha elfogy az ellenfél (kivéve paratropers, mert azokat is le KELL vadászni még a levegőben), akkor pont a kempelő tankokra megyek. De, ha egyedül is vagyok a légtérben, ez nem azt jelenti, hogy sebezhetetlen lennék. Vannak telepített légvédelmek is, illetve, a tankok is le tudnak szedni. Csak, ehhez már kicsit gondolkodni kellene.
  • V43 1105
  • SZUsszan
    Van!

• kisokka
    Ha szerintetek meg fog szűnni, akkor miért nem mentek a "A kezemet kiveszem a biliből" topicba?
    Szerintem, ha megszűnik, az nem azért lesz, mert a COD, BF, vagy a MOH ismét nyitott a II. vh-ra...
  • Devid-on
    Több mint való színű hogy így lesz :D .Én meg 1 arma (második világ háborús kiadásnak) örülnék ami fasza lenne :) 1 óriási mappal és kész :D Faszántos lenne (szerintem) :)
  • V43 1105
    Maradjunk annyiban, hogy a koncepció jó, de a megvalósítás egy kalap szar .. ideig-óráig még csinálják, de előbb utóbb a H&S meg fog szűnni, szerintem .. nem egy hosszú életű valami.. én egy frankó második világháborús BF1942 remaknek örülnék FrostBite enginnel, vagy egy COD, MOH-nak .. (A kezemet kiveszem a biliből .. :-)) )
  • SZUsszan
    Úgy jött ide a cod, hogy ott a balance fontosabb volt, mint a realitás és codból van második világháborús is. De a BF is jó példa, ha az 1942-t vesszük.

A Sherman és PzIV tankok fixen egyformát sebeztek és egyforma sebzés rendszerük volt, csak máshogy néztek ki.
    Dettó bazooka vs panzerschreck.

Valamit nem fogsz fel, mert nem játszottál elegetl. Ha hadjáratot játszol és bedobatod magad egy csatába, akkor tudod mi lesz az ellenfélnél, mielőtt belépsz? Nem. És ha te pilótával szeretnél hadjáratban részt venni? Ugyanígy fingod nincs róla, hogy nem lesz ellenséges repülő. Így szépen szeded a killeket bombázással, meg ahogy tudod.

Azt, hogy az adott csatában mi van, azt a térképen a parancsnokok döntik el. Ha fontos az x terület támadása, akkor lehet, hogy 2x annyi tankjuk lesz a németeknek, mint egyébként. És a szövetségeseknek lehet, hogy egy darab sem lesz.

Akik bemennek harcolni, ezen nem tudnak változtatni. A feladat adott katona, kitartani, míg erősítés nem érkezik, illetve minél nagyobb veszteséget okozni az ellenfélnek.

Te cod/bf szemüvegen keresztül nézed a játékot. A játék célja és eszközei nem az egyensúlyos szórakoztató arcade tucat FPS-t követik, hanem próbál realisztikusabb lenni. Mint az Arma/opflash/WW2online szériák.

Ha ez a célja a játéknak nem tetszik, akkor ne próbáld nekünk bemagyarázni azt mi a rossz benne. Ez ilyen, kell ilyen is a piacon. Más rétegnek szól.
    Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2014.09.04. 16:57:16
  • Devid-on
    Nem értem hogy jött ide a cod de ha te mondod :D.Én Bf3 szoktam ott is ha van, 1 OP jetes lehozza a mecset vagy olyan KD össze szed hogy ettől csak megjön az önbizalma és, soha nem szál ki belőle .Persze jogos hogy ül a hegyen a tank és kilő akkor utána 2-perc múlva kilövöm,de én nem tudok így játszani valahogy nem visz rá a lélek hogy üljek 1 hegyen és lőjem a pontot, robanó lövedékel és utána posztoljam facebokra a KD-mat :D.Én bf-ben is úgy játszok ha már az ellenfél nem tud kijönni a bázrisról sem mert ,mindenhol kempelnek az emberek akkor én valahogy úgy érzem hogy ez már szemétség és lemegyek és keresek másikat.Én csak azt szeretném tudni hogy 1 repülös ha nincs fent nálunk repülő (mert nincs) akkor neki ebbe mi a játék? Mi a kihívás?De lehet én vagyok ilyen,akkor az én K......... mamámat :D
  • kisokka
    Ez egyébként hogy működik? Ha elérem a hadnagyi rangot, akkor vehetek egy egységet, ugye? Azzal az egységgel mehetek én is harcolni gondolom, de pl. ha tábornok vagyok, akkor mi van?
  • SZUsszan
    Már bocsánat, de ha te ennyire balance játékot akarsz, akkor codozzál. A háborúban sem volt balance. Ne hari, nincs repülőnk, ti se gyertek vele.

Ha hadjáratban játszol és az ellenfél vett páncélos egységet, meg légierőt és ráküldi az adott területre, a tietek meg max. motorizált gyalogságot vett és csak azt dobja be, akkor ha nem nyújtotok kiemelkedően, akkor a pont el fog esni. Ez van. Ez valós, nem kiegyensúlyozott.

A tankok meg azért kempelnek szerinted, mert még nem nagyon ültél beléjük erdei harcban. Úgy lőnek ki, hogy azt sem tudod a melletted lévő bokorban volt egy fél biciklis zászlóalj.
  • kisokka
    Ezen én is meglepődtem, hogy a tankok a legnagyobb kemperek. Nekem is van, de nem szoktam egy helyben lenni, ennek pedig meg van az oka. Lehet, hogy neked úgy tűnik, hogy aki ott egy helyben van, az kicsinál ott mindenkit, de ez nem igaz. Nagyon könnyű kiszedni egy tankot. Még csak 38T-m van, de pl egy Stuart 4-5 lövés, amíg egy Panzerschreck-el 2(!), azaz két lövés. Akkor van tényleg nagy szopás, ha nálunk nincsenek tankok és az ellen tankjai állandó jelleggel visszajönnek. Viszont egy idő után elfogynak azok is, mivel nem egyszer volt olyan, hogy kilőttek kétszer és vége is volt. Tankosként már nem tudtam visszajönni, mivel szétkapták az egységemet. Nem tudom mennyire próbálgattad, de nyugodtan menj a közelébe egy tanknak, garantált, hogy nem fog észrevenni, mert nagyon kis teret látni be, ha bent van a tankban a vezető(ha lövésre néz, akkor még kisebbet). Ezért nagyon könnyű mögé menni és elintézni, persze, ha van mivel(szerintem gyalogosként nem árt rágyúrni a tank-gyilokra pont emiatt). Én nem mondanám, hogy a tankok lennének a legnagyobb gondja ennek a játéknak, de elsőre nekem is úgy tűnt.
    A balance néha tényleg kutya a trainingben is, Campaignben pedig rendszeresen az. Elég ritka ott az olyan meccs, amikor valamelyik fél nem egy elsöpréssel kezdi, olyankor a másiknak már nehéz felkelni. Ezt nem tudom hogyan lenne jó orvosolni, szóval egyenlőre ez van.
  • Devid-on
    Üdv én azért mondanék még 1-2 apró hibát (számomra) PL.. A pályák nagyon kempelösek mindegyik pályán van 1 olyan hegy ahol tankok ülnek és lőnek (fantasztikus).
    A távcsövet nem lehet használni mikor a tankba ülök? Azt hittem arra való :/ . Én szövetséges vagyok és én úgy látom (egyenlőre) hogy a csapatársaim botok csak adtak nekik nevet hogy azt higgyem hogy nem vagyok egyedül (buták) nem kicsit.A játék balance rossz de nagyon nem 1x volt olyan (training-be) hogy nekünk 0 repülő az ellenfélnek 2-3 ? Nem sámli Én amit szeretnék hogy találjanak ki valamit a kempelek ellen pl a tankosnak nem kellene ennyi lőszert cipelnie hanem kevesebbet és a pontokon keljen újra tankolnia így nem tudna a hegyen aludni egész végig.A játék balance-t megcsinálni normálisan legyen megadott egységszám minden oldalon pl lehetne oldaloként 3 tank meg 2 repülő 2-3 sniper 2-3 ejtőernyős a többi gyalog.Persze ha kilépkednek tőlünk mert kiszoktak akkor megint cumi van de hát nem lenne rossz ötlet (szerintem).Megfogadtam hogy addig én nem játszok ezzel a játékkal többet míg nem raknak bele normális balance-t.
  • SZUsszan
  • kisokka
    Aki használja, annak szégyen.
  • SZUsszan
    Miért lenne szégyen? Ez egy ingyenes játék és a csalók büntetlenül garázdálkodnak a BF4ben már a béta óta ugyanazzal a progival, amivel már a BF3ban is ment a hack... Csak ugye arra a progira kő keményen kellett perkálni a megjelenésekor...
  • kisokka
    Azért a csítereket szűrhetnék jobban is.
    Az előbb egy végén járó csatába léptem be, amikor elkezdenek csítert kiáltani valakire. Azt láttam, hogy az ellen csávónak elég jó a K/D aránya, de gondoltam biztos valami CS-szökevény. De nem, olyan aimbot volt rajta, hogy öröm volt lesni. Rálőttem egyet és azonnal rámpörgött és headshotolt egy Thompsonnal kb 200-ról. És ezt nem is egyszer. Azért ez szégyen.
  • kisokka
    Ez attól függ hány csapattársra kell várni, hogy elhulljon. Van, amikor csak 1-re, de van, amikor 5-re. Egyensúlyban akarja tartani a játék a pályán lévő létszámot.
  • gunjack
    Amúgy csak nálam van az hogy halál után van hogy 2 percig is várni kell hogy valahová visszarakjon a játék?
  • kisokka
    Csak pár napja játszom, de leszűrtem pár dolgot, ami miatt egyeseknek nem tetszhet.

Van néhány idegesítő bug(pl. bicikli-katapult, vagy a nem sebző lövedékek a tankokon/szerencsére ez nagyon ritka/), kevés a map(viszont azok nagyok). Mást nem nagyon tudnék elmondani, ami hátránya lenne, hacsaknem azt, hogy egyenlőre csak két játszható nemzet van. Meg talán a lejjebb említett parancskiadás leszarása a játékosok részéről(ezt talán úgy lehetne megoldani, hogy teljesített parancskor jutalom xp járna, vagy credit).

Tetszik a fejlődési rendszer, jól vannak kitalálva a Ribbonok is. Abszolút nem pay-to-win, a valós pénz itt max a fejlődést gyorsítja, vagy egyes fegyverek/járművek/karakterek korai megvételét(aminek sok értelmét nem látom).
    Jó ez a játék, ha eleget foglalkoznak vele, akkor csak jobb lehet.

Egyébként elég sok jó kritika is olvasható róla(szerintem sokkal több, mint rossz), állítsd át az értékelés szűrőt.
    Utoljára szerkesztette: kisokka, 2014.09.02. 20:36:17
  • Ozzyehh
    Elég sokan szidják a játékot valamiért, főleg a steam-en az értékeléseknél :S
  • CptHanks
    Sziasztok. Amcsi ejtőernyős equipment pontja 8as szinten csak 6. Magasabb szinten várható, hogy több lesz?

ui.: szakaszba keresek embereket vagy már meglévő csapathoz csatlakoznék :)
  • SZUsszan
    Ha már Kar98, ez elég határozott build:

• kisokka
    Mi van akkor, ha megnyerünk egy háborút? Még pár napja nyertünk egyet, de nem tudom mitől volt jobb nekem, azelőtti nap kezdtem.
  • kisokka
    Közel-közép oké, de messze az már necces.
    A Kar. 98 meg egy kis módosítással egész jó csúzli lett, bár az irányzék ugyanaz marad sajnos.
  • SZUsszan
    A távolságot saccoltam IRL megérzésből. Elfogadom, ha azt mondod hogy 200m az ingame táv. De tény, hogy közel és középtávon egész tűrhető az alap G43 is. És a középtávon az MP40-Tommy gunos srácok már kifejezetten hátrányban vannak velem szemben.

A Kar98K alap állapotában tényleg egy kalap kaki. Iszonyat messzeségből eltaláltam vele egy mozgó alakot, aki hasra vágta magát és még 1x eltaláltam 5 lövésből. És nem halt meg. Hát köszi.
  • kisokka
    Viszont akkor nem értem, hogy a Recon mire jó? Miért jobb, mint egy sima baka, ha aknát se tud vinni?
  • kisokka
    Közelharcra nem jó, az tény. Most tettem rá egy barrel módosítót és így már azért mindjárt más a leányzó fekvése. Sokkal pontosabb és erősebb lett. Majd a 7. Ribbonnál lesz még egy internal módosító, amit rá fogok tenni, az is ad a damage-hez. Valamennyire csak tudom így kompenzálni a lassúságot, majd meglátjuk.

@SZUsszan: Én is el tudom vele kapni messziről, de az a messzi közel se 3-400 méter. Hidd el, hogy ugyanúgy játszik mindenki ezzel a puskával, de nem olyan távolságokba, ami már kívül esik a hatókörén.
  • SZUsszan
    Máshogy játszunk ezek szerint. Mozgó célpontot is le tudtam vele kapni messziről is, pont azért, mert 10x lőhetek vele anélkül, hogy az irányzék nézetből kijönnék.

Házon belül meg tunkolok mint az állat és fekszenek a géppisztolyosok is, ha nem rögötn fejbesoroz.

2-3 testlövés, vagy 1 fejlövés. Ennyit kell leadni vele közelről is. Megy az 1.5 mp alatt, ha csak klikkelsz mint az állat és célra tartasz.
  • gunjack
    Hát nem tudom...én is sima k98-al mentem gyalogosként és rengetegszer haltam meg mert automata fegyver ellen esélytelen voltam.Pontok foglalásánál is csak a szerencsében bíztam hogy ne 1 ratata jöjjön be az ajtón,mert akkor már engedtem is el az egeret úgyis azonnal végem van.Középtávon azért elég jól lehetett vele találgatni csak hát az imént említett célzó miatt nehezen ment a pont gyűjtögetés.Aztán elértem a recon szintet és azonnal meg is vettem.De sajna a sniper fegyvert csak elérhetővé tette...súlyos credit pontokért cserébe.Bele is öltem vagy 30 kört még mire lett annyi pont hogy beújítsak.Most is azzal darálok.Visszaállás gyalogosra csak annyi hogy rámész a fejlődési csíkon a gyalogosra és pár credit pontért visszaállítod arra és ott fejlődsz tovább.Az ő felszerelése közt lehet sniper fegyó+robbanó eszköz is egyszerre.Most épp páncéltörő rakétára gyűjtök hogy ne kelljen mindig a tank mellé sompolyogni az aknával(bár trollkodásnak kiváló)de sokszor hagytam már ott a fogamat miatta...
    Utoljára szerkesztette: gunjack, 2014.09.01. 09:45:47
  • kisokka
    Dehogynem. A Ribbon kiköti, hogy Bolt-Action puska kell hozzá, az a németeknél meg csak a Kar. 98. Az alap Kar. 98-at meg a G43 Ribbonjával lehetett unlockolni. Most legalábbis így van.
  • Alien69
    Tévedés, nem KELL! Assault fegyver a kikötés. Azaz, az alap fegyót használni is elégséges. Kinek, melyik a rosszabból a jobbik.
  • kisokka
    Visszaálltál? Az mit jelent?
    A jármű elleni cuccokat én is fejlesztgetem, jobban adja a zsét és az xp-t, mint egy bakakill.

Amivel meg alaposan megszívtam, az az alap Kar. 98. Azt tudtam, hogy lassú, de nem is ez a baj. Egyszerűen, ha felfedez valaki, nekem végem. Van, amikor 3 betalált lövés sem elég, hát azért az már...Na nem nekem való, az bizonyos. Fejlövés kéne vele, de a legnagyobb baja az, hogy nem is látom mire célzok, kegyetlen fos az irányzéka. Sötétben esélytelen. Sajnálom, mert amikor találtam néha elszórva, akkor jobban működött. Most csak szenvedek vele. Csak ugyebár használni kell a sniper miatt, remélem barátságot kötök vele valahogy.
    Utoljára szerkesztette: kisokka, 2014.08.31. 22:03:56
  • gunjack
    Sajnos nem kapod meg alapból(tapasztalat)csak elérhető lesz .Kezdj el spórolni a credit pontokkal mert sacc kb.250000-be fog fájni...De megéri.Iszonyat mészárlást lehet lerendezni vele.Bár én utána visszaálltam sima gyalogosra mert reconhoz nem tudtam aknát rakni.Így most sniper mellé raktam jármű elleni aknát.Abból 1 is végez egy tankkal.Nem is muszáj hogy belefusson. Elég ha szépen odafutok mellé és lerakom aztán hátramegyek és sniperrel belelövök.Máris -1 tank.
    Utoljára szerkesztette: gunjack, 2014.08.31. 21:55:27
  • kisokka
    A Ribbon utat tudom. Van sima Kar-om is, de pl. a tank crew-nál alapból kaptam egy gépstukkert és valahol azt olvastam, hogy alap tartozék a Kar. sniper a Recon-nak.
  • Alien69
    Nem. Ki kell "érdemelni"! Hamarabb kapod meg az alapot (Kar. 98). Aztán, ha elérsz egy bizonyos szintet, elérhetővé válik a snipa változat is. Vagy, megveszed pénzért hamarabb.