5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • Gerdzso
    Repülősöknek milyen Loadout-ot ajánlotok? Mert gondolom nem árt ha van mivel harcolni ha kiugrok a repcsiből, eddig még nincs repcsis emberkém, de most majd felépítek egyet. :)
  • ikarus44
    Én a tankossal is aránylag jól keresek, átlagban prém nélkül összetudok hozni csatánként olyan 5-6000 pénzt.

De hogy a repülősök elég OP-k tudnak lenni, az is biztos
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2014.11.30. 11:20:39
  • Alien69
    Gyakorolni kell, ennyi. De, lógika. A gyalogos bakát minden ki tudja nyírni, a mostani verzióig még a saját bringájáról leszállva is meg tudott murdelni. Az se kellett, hogy a pályán enemy legyen. A pszh csapatszállító járművek egy fokkal jobbak tudnak lenni, majd ugye a tankok több verzióban, de azok sem sérthetetlenek. A repcsik, azok viszont már érdekesebbek. Gyalogos nem nagyon tudja sebezni, kivéve a csíter, aki egy lövéssel headshotolja a pilótát. A telepített AA ugyan sebzi, de elég sok kell bele, és biza, abból is kiszedik az embert a jobb pilóták lazán. Ráadásul véges a skuló. A tankok amúgy tudják sebezni a repcsiket, de eltalálni már sokkal nehezebb. Ergo, repcsit főleg repcsi tud kinyiffantani, de Ő BÁRKIT!
  • ikarus44
    Hát neked akkor szerencséd van, én is kipróbáltam a repcsis karit, de nagyon béna voltam.
  • Alien69
    Akkor pl a parathrooper fegyójára mit mondasz, ami asszem 290.000 píz. Amikor elindítottam a repcsis karakteremet, és elértem a 12-s szintre, annyi pénzt hoztam össze vele, hogy a tankos karakteremmel úgy tudtam haladni, hogy azonnal meg tudtam venni az elért szinthez tartozó tankot. Megvettem az összes light yoghurtot, ugye 2 TD van, és egy medium, amit szintén megvettem. Igaz, azóta nem használom, mert 12-s szint lett az is, de a lényeg, hogy a repcsissel nagyon termeltem a pízt. Valszeg az egyik oka, hogy nincsen semmi extra költsége a lőszeren kívül, nincs több féle repülő, stb.
  • ikarus44
    Azért a fegyók sem éppen olcsóbbak, én pl egyszerre értem el a PZIII-hoz a ribbont, és az MP-40-hez aztán amikor az áraikat néztem elég rendesen hasra estem a PZIII 91.000 píz volt de az MP-40 meg 127.000 Azért elég komoly hogy a tank olcsóbb mint egy fegyver...
  • Alien69
    Pedig, érdemesebb inkább TÖBB karaktert csinálni, akik specializálódtak, mint tankos, repcsis. Főleg, hogy pl a repcsissel lehet (szerintem) keresni a legtöbbet, és kompenzálja a drága lőszert más fegyverekhez. Vagy, pl a tankok árát, amit amúgy qrva nehéz lenne kitermelni.
  • Skaternorbart
    Köszönöm hasznos dolgokat mondtál. Szerintem nem nagyon érdemes specializálódni, mert a pálya különböző szakaszai más harcmodort igényelnek, gondolok itt az smg-re és a sniper -re. Pedig kecsegtető az a fejlettebb puska és a páncélautó is egyaránt.
  • gunjack
    A gyalogos is mehet sniper fegyverrel..igaz csak a sima alap fejlesztés nélkülivel.Tehát ha sniperként "kigyúrtad"a fegyvert azt a gyalogos nem használhatja.Ugyanúgy tudsz zoomolni vele.Aztán,hogy sniper mellé lehet-e smg-t tenni azt nem próbáltam..de sanszos hogy nem.Én aknát raktam hozzá.Tankot azzal ki lehetett ütni ha óvatosban mögé kerültem,leraktam mellé és sniperrel belelőttem.1 akna elég is volt hozzá.
  • Skaternorbart
    És az Infantry man tudja használni a csipát, mert a wikiben nem találok róla adatot, előre is kösz! Ja és ha tudja, az igaz hogy, nem lehet zoomolni a scope-val? vagy valami ilyesmit olvastam valahol. mert akkor egy smg és egy csipa elférne a 10 slotban
  • Alien69
    Elég 2 assault. Akár vedd le a snipát assaultra, majd vissza tudod rakni snipává. Kezébe nyomsz egy páncél ökröt, izé, öklöt, és ott lesz tartalékba, ha kell.
    szerintem
  • gunjack
    Én mindíg vettem 1 új katonát(gyalogost)és azzal kezdtem el fejlődni a kívánt kasztig.Most 3 katonám van:gyalogos-ejtőernyős-sniper.De be kell újítanom még 1 gyalogosra.Kell 1 smg-t cipelő mindenkit bedaráló,és 1 páncéltörős tankgyilkoló is.Tököm kivan már mikor az amcsiknál kirajzik vagy 3-4 tank oszt se ki se be egy pontra se mert 2 oldalról begyalázzák.Naná hogy nálunk senkinél sincs páncéltörő.
  • ikarus44
    Nem, ha más kasztot akarsz (mondjuk ejtőernyőst, akkor tovább tudsz menni a gyalogos ágon egészen annak a lehetőségéig)
  • RODLEE
    Hali!
    Választási lehetőség elé jutok pl.: tank személyzet akkor csak abban az irányba tudom fejleszteni a karaktert?
    Esetleg,ha szeretnék mondjuk más irányt is akkor kezdenem kell egy új bakával,ha igen ezt ,hogy kell?
    Előre is kössz!
    Üdv

Utoljára szerkesztette: RODLEE, 2014.11.21. 08:48:14
  • Skaternorbart
    thx a választ,
  • gunjack
    Meg kell venned.
  • Skaternorbart
    Ha elérem a Recon szintet, és választom is azt az utat akkor kapok egy scoped kar 98-at? vagy akkor is meg kell vennem?
  • Nikosi
    Na ez a nyilas dolog ez jó öltetnek tűnik ki is fogom próbálni, úgyis elkezdtem, húzni egy másik karit is, igaz tankosnak akartam, de jó lesz nekem tankelhárító gyalogosnak is. Ha ez működik akkor baromi jó, mert például hétvégén több alkalommal az ellenséges tankok miatt veszettünk, mert senki nem volt hajlandó leszedni őket. Márpedig az már rettenet sokat lök az esélyeken ha valaki (mondjuk én) hajlandó (és képes) kiszedegetni az ellenséges tankokat így megakadályozva a mészárlást.

"...ott akkor is el lehet menni, mert azért többségében nem tudják annyira lefogni a területet..." Hát az azért hely kérdése. Egy két jó helyre leparkolt tank, komoly záró tűzet tud adni. A linkelt képen például a B vonalnál a folyópartról, a b4 szétlőhető annyira, hogy képtelenség megtartani. Egy tank elég ehhez. Ráadásul még panzerschrek távolságon kívülről végrehajtható. Ezért szeretem nagyon ha van légierőnk is, mert akkor csak jeleznem kell, és ha nem sügér a pilóta (az esetek jelentős többségében nem az) akkor már pusztul is a tank.
  • Alien69
    Szerintem a kisebb járművek nem alkalmasak egyszemélyes támadó akcióra, tehát, menni, aztán átülni lövésznek. Kivéve, ha észrevétlen tudsz maradni, és nem forgalmas helyen csinálod, különben kb sec perc alatt kiszednek. Én arra alkalmazom, hogy van rajta láda, amiből kiszedhető a bazooka. Ergo, megkerülöm az enemyt, és oldalba/hátba támadom a tankot. Az oldalkocsis moci meg szintén arra való, hogy súlypont áthelyezéssel meglepetést okozzunk az enemynek.
    Ha már taktika a téma, a másik, hogy gyalogosoknak is van több lehetőségük. Pl a templomos pályán nem csak 2 helyen lehet átkelni (hídon, és a régi lerombolt híd mellett. A térképet nézve, bal részen van kisebb szigetek, és oda is be lehet menni száraz lábbal, akár járművel is. Igaz, onnan nincs tovább, azaz tankkal nem praktikus, de bringával, autóval nincs gond.

G 3-4 vonalon lehet elindulni a vizel keresztül. Biciklivel külső nézetbe felülről jól látható a víz alatti út. Egész messzire el lehet jutni, majd át lehet úszni, és hátba támadni az ellenfelet.
  • Skaternorbart
    Amit te mondasz az a leghatékonyabb hisz a panzerschrek az explosives ribbon 1. vagy második szintjén elérhetővé válik. Úgyhogy ezt mindenki gyúrja ki!
  • Skaternorbart
    Egyébként vihetsz kevesebb lőszert is smg-vel és akkor elfér a schrek! és a kübelre meg felraksz egy suply cuccost illetve azt a jelvényt amivel felszedheted a skúlót, de ez persze lehet hogy nem a legjobb megoldás viszont egyszer ki lehet próbálni. ami a kar 98-at illeti avval valóban fedezni érdemes inkább, ugyanakkor nem egyszerű vele. ezenkívül a járművek funkcióiról mondanék néhány tapasztalatot a kübel mg-je belsőnézetből hamarabb tüzelésre kész ezért ha támadni akarsz vele mielőtt átváltanál a fegyverre azelőtt belsőnézetre kell váltani! mindazonáltal addig érdemes a használni az mg-t amíg a felderített célpontot ki nem szedjük vele, azután ne kezdjük el pásztázni vele a terepet! inkább száljunk ki és húzódjunk fedezékbe mőgé és onnan keressük a következő célpontot. A 250 halftrack esetében más a taktika: nyílt terepen főleg mezőkön ahol bokrokban és fűben rejtőznek a mesterlövészek, lövészek, érdemes előre menni vele és össze vissza kacsázni hogy a rémült ellenfelek előjöjjenek a rejtekükről és így célponttá váljanak a mi lövészein számára. illetve kissebb szögben képes a HMG célratartani, ezért messzebről ezt a v alakú szöget magunk elé képzelve lőjük be őket, majd a kübelnél meghatározott módon alkalmazzuk a fegyvert. Ha ezeket a lépéseket végrehajtottuk mert adódott a lehetőség, húzodjunk vele biztonságos helyre és hagyjuk hogy csapattársaink előre respawnoljanak. A motorkerékpárral még nincs túl sok tapasztalatom, de leginkább az alkalmas arra hogy ne a hozzánk legközelebbi pontot foglaljuk a játék elején, hanem az eggyel távolabbit és így tehetünk szert kezdeti előnyre általa, egyébként ezt a kübellel is meg lehet tenni.
  • Alien69
    Ok, "B" verzió! Ha nem megy a csere, akkor KELL egy másik assault karakter. Az egyiknél legyen a bazooka tartalékban. Ehhez ki sem kell lépni. Karakter változtatáshoz elég "csak" a nyilat megnyomni respawnnál.
    Illetve, ahol nincsen bázison bazooka, ott akkor is el lehet menni, mert azért többségében nem tudják annyira lefogni a területet. Csak, el kell menni horgászni. :-D
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2014.11.14. 20:14:12
  • Nikosi
    Aláírom rengeteg sügér van, aki kar98 campelget, holott már éppen az ellenfél húzza be a bázist. Vagy oda nem menne segíteni behúzni, vagy legalább fedezni a foglalókat.

"...Elrohantam a legelső kiinduló pontra, ott tuti van páncél ököl,..." Ez nem biztos. Vannak olyan vonalak ahol sehol nincs egyik ponton sem, mert a belépőn is csak kar98-as doboz van. Az esetek 50%-60%-ban van, de ha nincs akkor megy a szarakodás, és a mészárlás. Sajnos tankelhárító gránátom még nincs kigrindelve.

"...Pl lehet felszerelést is váltani...." Ezt használtam is. de a mostani patchben sajna elbaszták vagy lehet csak nálam van probléma. A lényeg, hogy kilépek a kari választóra, és próbálnék felszerelést cserélni, de nem tudok nem váltja le. Ilyenkor jó esélyem van arra, is hogy nem tudok visszalépni a csatába, hanem kidob egy database connection hibával. Pedig ez nagyon jó volt eddig, mert tényleg megoldás arra, hogy bizonyos helyzetben bizony más felszerelés kell mint előtte.
  • RODLEE
    Dánke! Akkor tolom!
    Üdv!
  • Alien69
    De ami NEM változik, az az emberek alapvető (béna) gondolkodásmódja. Én pl nem sírok, mert pl bele ültem a repcsibe, és továbbra is OP fegyver. (kivéve full ködös időben) Szerintem, az emberek 90%-a nincs is tisztában a játék nyújtotta lehetőségekkel. Pl lehet felszerelést is váltani. Igaz, ehhez ki kell lépni, de az adott katonánál ott lesz a launch. Megváltoztatod a felszerelésedet, és meg van oldva. A másik, hogy nem 1 alkalommal zavartam el ilyen gyors tankot, bringával. Elrohantam a legelső kiinduló pontra, ott tuti van páncél ököl, és vissza a tankhoz. Ismerni kell a pályát, és tudni, hol van elsősegély, és bazooka. De parathrooperrel még jobb. Pedig azzal CSAK G43-t viszek, mégis rendszeresen szedem a tankokat. Pont tegnap volt a Templomos pályán a híd előtti utcában állt kettő tankocska, pont a bazooka mellett, és csak arra vártak, hogy bele eresszek a fenekükbe párat. Az egyiket szétszedtem, a másik már nagyon füstölt, mire feleszmélt pár gyalogos. Az eredmény, 1 tank, és 4 ember, mire kiszedtek. Mi lenne, ha jó játékos lennék? Legalább 2x ennyit gyilkolnék valszeg...
  • Terawatt
    Hát ha átmész akkor itt hagysz minket a szarban és tényleg nem lesz jobb. :D Gránát + mp40 még mindig jó combo és lehet vele szépen játszani, ha van sticky akkor tankok könnyen pusztulnak egy kis ügyességgel.

Inkább maradok és segítek a gyengébb félnek, még ha néha szopásnak is tűnik, de innen szép nyerni.
  • Nikosi
    Ha 3 szintű lesz a karaid akkor részt vehetsz a rendes csatákban addig csak traning battle van. Ott lesz már nem csak skirmish, hanem támadás vagy védekezés is.
  • Nikosi
    Az biztos, hogy valamit csináltak az új patchben, mert a német oldal totál gáz lett. Túltolták kicsit, mert mint a kés a vajon úgy gyaláznak le folyamatosan az us team.

A meglátásom, hogy a warfound körül lehet a dolog. Mert állandóan olyan "technikai" hátrányban kell harcolni, hogy az már vicc. Folyamatosan tele van az us team tankkal, repülővel, ejtőernyőssel, reconnal, plusz szerintem a fegyverek is nagyobbat sebeznének odaát. Így viszont élvezhetetlenen, mivel sok helyen nincs kinn panzerfaust, a panzerschrek meg ugye vagy kar98, vagy gw43 mellé megy csak fel.
    A kar98 egy rossz vicc, a gw43 jó de én példul jobban szeretem az mp40-et. De így értelmetelen mert meg sem lehet mozdulni, mert ha támadásnál egy olyan oldalon indulunk ahol nincs kinn ingyenes páncéelhárító, akkor szívás mert senkinél nem szokott lenni, saját tankot meg látni sem lehet. De ha van se sokat ér mert míg egy tiger 2 két lövésből nem képes eltakarítani egy hellcat-ett addig, az 2 azaz 2 frontális találatból fixen kilövi azt.

Szóval értem én, hogy kellett valami boost az us oldalra (mert tényleg übergáz volt), de ez most csak megfordította a szopó rollert. Azt hiszem a következő háborúban át is megyek én is oda, inkább felgrindelek ott is egy mukit, legalább nem szopásról fog csak szólni a dolog. Amúgy meg az lesz mint előtte szépen a német oldal fog kiürülni, mert így kár szenvedni, akkor majd azt boostolják, akkor mindenki német lesz akkor meg vissza, stb... Erre kellene valami értelmesebb balance megoldás mert különben az lesz amit írtam.
  • RODLEE
    Hali!
    Tegnap letőltöttem a gamét de nem a steamen keresztül,gondolom az nem gond?!
    Kiirja hogy beta! Van másik verzio vagy csak ez az 1?
    Játszogattam van ez a random csata meg a tréning,valami más mod van még?
    Előre is kössz!
    Üdv
  • Terawatt
    Pályafutásom legjobb meccsét toltam le dél körül. Egy assault teammel indult el egy város támadása 3 AT ellen amiből 1 tankos volt, a másik sniper 3. infantry. Nagyon kemény és hosszú csata után már már teljesen kifogyva, de megnyertük.
  • Alien69
    Több törekvés van/volt arra, hogy átcsábítsanak. Az egyik, a gyorsabb indulás az ellenfélnek (angolszász oldalnak). Egyszerűen NEM éri meg átmenni arra az oldalra. Csak akkor, ha valahogyan NEM elölről KELLENE kezdenem MINDENT! De így szar az egész. Amúgy se szenvedek a G43-l, mert élvezet vele harcolni. MÁR! Megtaláltam a saját taktikáimat, és aránylag elvagyok. Néha persze elveszem az enemy fegyverét is, de ha egylövetű, inkább otthagyom.
  • Terawatt
    Egyet értek azzal, hogy kellett egy kis támogatás a másik oldalnak, de az, hogy az fps nézeti egész jó balanceot szétbarmolták nem oldja meg a helyzetet. Bőven elég lett volna egy 25-30% + xp boost a másik félnek amikor kevesebben vannak.

Imo a jobb generalok miatt volt főleg erősebb a német frakció, legtöbbször jobb egységekkel szálltunk szembe, de most olyan, mintha mind kapott volna egy 0.7es szorzót.
  • Smithwarden
    Ma 11 oratol, holnap 11 oraig aki belep a jatekba, kap 24 oras Veteran boostot.

• Smithwarden
    Valahol reddit-en irtak, hogy direkt nerfeltek a nemet fegyvereket (vagy boostoltak az amerikaiakat), mivel tul sok nemet katona volt amcsikkal szemben es igy akartak "ravenni" a jatekosok egy reszet, hogy menjetek at US oldalra...
  • Devid-on
    Bocs skacok de jó érzés kicsit hogy szívnak a németek .
    Végre megtudjátok milyen érzés mikor én pl US-nél 10-mecsből 7-8 tuti kikaptunk.Most meg a háborút is nyerjük (nem tudom miért),a meccseket is jobb arányba hozzuk (ezt se tudom miért),és ez jó érzés :).Mi lesz ha bejönnek az oroszok?Két fronton kell majd helyt állnotok :D
    Amúgy csak szerintem lenne jó már végre 1 voice cheat a játékban?Mert hogy írni lusták az emberek a sima cheatbe az tuti,és jó lenne némi komunikáció is (de ez saját vélemény)
  • Alien69
    Hidd el, a paratroopers vonalnál nehezen lehet idiótábbakat találni. A "tulajdonos" bedobja eleve vesztes csatába. van 24 respawn... Szép. Ráadásul, 3:5 arányra rak, és nem 1x kilépnek mellőlem. De most voltam egy "bevetésen", ahol repcsink se volt, lehetett menni bringázni...
  • Terawatt
    Idegölő hogy mennyit esett a német frakcióbeli játékosok színvonala. Lézengő erőforráspazarló idiótákkal vagyok körbevéve az utóbbi napokban.
  • ikarus44
    Heló!
    a f2p=free to play, azaz ingyenesen játszható
    A steamen rákeresel, és ott van.
    Szívesen!
  • RODLEE
    Hali!
    kössz az infot a játék f2p. ez mit jelent?
    Pénzes egyébként?
    A Steamem van il-2 cliff of dover,onann le tudom tőlteni?
    bocs már tudatlanságomért!
    Előre is kössz!
    Üdv
  • Terawatt
    Steamről le lehet tölteni, a játék f2p.