5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • Bruce_Willis
    #5845
    Egy kis nosztalgia :)



    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2021.01.01. 23:27:21
  • ikarus44
    #5844
    Kis off téma, de szerintem érdekelhet titeket
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én 4 napja kezdtem el vele játszani, és eddig bejön. Bár nem hagyományos értelemben vehető lövölde, de egy próbát megérhet +ingyenes is, és jó az optimalizáltsága is Conqueror's Blade
  • Roger6
    #5843
    Én teljes mértékben visszavonultam Heroes-tól. Sajnos nem jó irányba fejlődött a játék, így Champi0n-al más vizekre eveztünk. Nektek további jó játékot :)
  • ikarus44
    #5842
    Na 4 év után végre sikerült olyan gépet venni ami már tényleg jó. Az eddigi 20 fps után a 100+ más világ
    Az első pár próba csata és javul a K/D
  • BaleniX
    #5841
    Ehh, akkor az optimalizálás miatt bukik az egész... Köszi hogy mondod, nem próbálkozok akkor többet.
  • ikarus44
    #5840
    Nem csak a ram, de a gpu is kevés. De szerintem a cpu is kevés neki. Annyit azért tudni kell hogy a játéknak borzalmas az optimalizáltsága. Nekem pl. Core I5 3470, Radeon 5830, 8 GB ram-al van hogy csak 10 fps-el fut min grafon...
    (A héten jön az új gép, majd meglátjuk mi lesz)
  • BaleniX
    #5839
    Core i3-4005U, GeForce 840m, 4GB ram (tudom tudom, ez a kevés). Elviekben mennie kéne a játéknak.
    Azt vettem észre, hogy amikor beadja ezt a képet, ahol írja hogy nyomjak Esc-et a kezdéshez, ott igazából nem látszanak a menü opciók. A kurzort ahogy mozgatom hallatszódik a " csettenés" , tehát ott van az, csak nem látszik. Nyomkodtam az Esc-et, és még szerencse hogy fejhallgató volt rajtam, mert érzékelhető volt, hogy ahogy mozgatom a kurzort a karakterem is mint ha mozogna a térben, változnak a térbeli hangok, illetve tudtam lőni, tárazni, futni, de mindezt csak hallottam, de továbbra se láttam mert csak a kezdő kép van előttem (mint ha ki lenne fagyva).
  • robi3
    #5838
    mi van a gépedben? szerintem a system req. ami van a steamen illetve mindenhol az már elavult, a sok patch óta nem lett frissítve, a gtx 980-at is megfogja nálam, lehetnek amúgy komoly optimalizálatlansági problémák is
  • BaleniX
    #5837
    Update:
    Mivel Steam-es klienst használtam, letöröltem, majd újra letöltöttem a H&G hivatalos oldaláról.
    A csata már be tud tölteni, el is jutok odáig, hogy bejön a map previev képe ahol írja hogy nyomjak Esc-et a folytatáshoz, de ez a kép úgy ahogy van áll, a háttérben lehet hallani a hangokat, pontfoglalás effektjeit, de innen nem tudok tovább jutni. Mivel csodálatos módon csak a csatán belül van mód a grafikát beállítani (fuck logic), így kénytelen voltam belenyúlni a .ini fájlba és manuálisan átrakni az értékeket low-ra, gondolván hogy a high options miat nem képes betölteni a csata. Mindezek után újabb próba, változatlan kudarccal.
    Nincs egy erőművem, de a gépigények alapján low-on simán kellene vinnie a játékot.
    Bárkinek ötlet?
  • BaleniX
    #5836
    Sziasztok!
    Lehet már voltak ilyen kérdések, de még nem találtam megoldást a problémára.
    Pár éve ki akartam próbálni a játékot, be is tudtam lépni, csatába is rakott, de a grafikával volt valami gubanc mert minden el volt mosódva (minimum grafikán semmi gond nem kellett volna, hogy legyen), így élvezhetetlen volt a játék, hagytam is az egészet.
    Most így pár év után úgy gondoltam visszanézek, hátha azóta javult a helyzet. Hát nem. El se jutok a csatáig.
    A Start Battle gombra nyomva kiírja hogy Processing, és ennyi. Akár órákat is várhatok, de ennél tovább nem jut a dolog.
    Ennek mi az oka, mi a megoldás módja? A legtöbb helyen azt olvastam erre, hogy a szerverek szarakodnak, de ennek nehezen tudok hinni, mert 2 éve is voltak ilyen reportok, azóta meg látom hogy mások tudnak játszani mindenféle gond nélkül.
  • ChipKng
    #5835
    Siessetek belépni és átvenni az ingyenes 2 hetes veterán tagságot meg a veterán sisak festést ( csak egy karakterre tehető, ezért jól gondoljátok meg melyikre). :) Ja, és BÚÉK!
  • ikarus44
    #5834
    Minden játékostársnak Boldog karácsonyt!
  • ikarus44
    #5833
    Köszi, lehet hogy élni is fogok vele :)
  • ChipKng
    #5832
    Meglepődsz, de még játszogatunk néha. :) Grabo már ritkábban, de Golyófogóval szoktunk hülyülni egy magyar klánnal. A régi nemzetközi klánok már halottak, sokakat felcseszett a sok elszúrt update. Ha akarsz csatlakozni dobj egy üzenetet a játékban és küldök egy discord meghívót.
  • ikarus44
    #5831
    Az elmúlt pár napban játszottam egy kicsit, és be kellett látnom, hogy az fps droppokat még mindig nem bírták kiküszöbölni a fejlesztők, ellenben a teljes SMG állományt tönkre vágták ezzel a bipodos frissítéssel...
  • ikarus44
    #5830
    Nem igen gondolom, hogy valaki játssza még a játékot közülünk. Ami sajnálatos tekintve hogy milyen jó játék is volt ez "annak" idején. (Én speciel azóta sem játszottam olyan hangulatos estéket mint az itteni nagy csapattal)
  • etejedu
    #5829
    Hú de kihalt a topik! :(
  • etejedu
    #5828
    Sziasztok!
    Kb. a frissítés óta van pár problémám, amit nem tudom, hogy csak nálam gond e és egy újratelepítéssel orvosolható vagy maga a játék lett elcseszve?
    1.Nem tud célozni járműben a karakterem. Hiába néz bele, azonnal visszavált a célzásról. Független, hogy áll a jármű vagy megy. Ez csak a motorra illetve autóra igaz! Repülőnél, tanknál nincs ilyen gond!

    2."Szellemhangok"! Lövés, robbanás amikor nincs is körülöttem senki, de kb olyan mintha alám lőttek volna!

    3.Eszközök indokolatlanul gyorsan amortizálódnak. Volt rá példa, hogy 5 percig voltam fent egy szerveren és kb. ha 3-szor lőttem el magam minden felszerelés legyen az gránát, gépfegyver stb. felére sérült!

    Itt jegyezném meg, hogy rohadtul bosszantó amikor bedob egy olyan szerverre, ahol amint deployolsz vége a játéknak na jó van amikor pár percig játszhatsz! Rengetegszer előfordult már! Próbáltam térképen csatlakozni harcokhoz, de soha nem tett be sehová! Nem tudom igazából mi értelme van akkor? (olyan Warok aminél látszik, hogy nincs kitöltve az összes hely pl.: 18-20) Vagy csak én csinálok rosszul valamit!?
    + egy kérdés: Mennyire életszerű a játékban, hogy egy ép, fullosan felépített gépfegyverrel 2 méterről egy tár elszórva nem sebzi az ellent? Onnan tudom hogy akivel a tűzpárbaj megtörtént semmit nem sérült! Se lagg se szinkronizációs problémát nem tapasztaltam közben!
  • ikarus44
    #5827
    Ígéretes, ígéretes!

  • ChipKng
    #5826
    Kulonosen vaskos szopoallarc kell ahhoz amikor puszta gyalogosokkal APC nelkul indulsz neki randomok ellen a csataba ahol az ellennel tele vannak tankokkal. Tenyleg World of Tanks-ot csinaltak ebbol a jatekbol... :(((
  • Roger6
    #5825
    Jó ez a Armor peccs izé. Kilőni alig lehet repülőt meg tankot, de dobja az xp-t rendesen.

  • Roger6
    #5824
    Nem-nem, engem is zavar. Meg szerintem mindenkit, de majd hozzászokunk, ahogy az elődhöz is. Vagyis szerintük...
  • ChipKng
    #5823
    Csak engem zavar ez az uj karakter+jarmu kivalasztos design? Rohadt bosszanto allantodan resetelodik a jarmu ha karaktert valtasz vagy APC-be spawn-olsz es ha elfelejted, akkor szoptad mert jarmu nelkul spawn-olsz...
  • Roger6
    #5822
    Hm-hm. Hát az új irányítást még talán meg lehet szokni valahogy. De hogy eddig volt 200 fps-em, most meg alig van 100, azt nehezen emésztem meg.
  • ChipKng
    #5821
    Mai napon 30%-al olcsobb a veteran tagsag! A kovetkezo napokban is lesznek nyari kiarusitasok.
  • zsombor1969
    #5820
    TeamSpeak, vagy milyen elérhetőség létezik most?

    Sajnos élet közbejött; az utóbbi 2 évben nem nagyon játszottam :D
  • ChipKng
    #5819
    Mivel a tapasztaltabbak lealltak, mardtak a kiscsirkek akiket a nemet veteranok 6 perces menetekkel szetgyalaznak.
    Emlekszem mikor mi csinaltuk ezt 1-1 random csapattal es valaki benyogte, hogy GG, mindenki raformedt, hogy ebben mi volt a jo szamara?
    Idle-nek igaza van, hogy fejlodni ilyenek ellen nem lehet. Beszelgettunk vmelyik hetvegen es felvetettem, hogy nem artana gyakorolni a taktikakat mert van nehany uj emberke akik nem tudjak a helyuket a palyan es ezzel kapcsolatba jott fel a tema, hogy ha nincs eros ellenfel ugy nem lehet.
    Utoljára szerkesztette: ChipKng, 2018.05.23. 10:43:06
  • Roger6
    #5818
    4 war meccsből 4-et veszítettünk :D Ez rosszabb most, mint a staged, a csapattársak azt sem tudták milyen játékkal játszanak.
  • ChipKng
    #5817
    Pont most mikor mi meg SU oldalon vacakolunk. :) Amugy ahogy elneztem nem tartott sokaig, este megvolt a 4-ik vagy 5-ik aznapi nemet gyozelem.
  • Roger6
    #5816
    Ma US oldalon csapatom WAR-ban. Csepp a tengerben, tudom.
  • ChipKng
    #5815
    Na, idaig mar 3x nyertek a nemetek, csak a mai napon. Ha ez nem razza fel a Reto-t, hogy valamit kene csinalni akkor semmi sem.
  • ChipKng
    #5814
    Huh, kozben mar volt is egy blitzkrieg, kemeny 52 csataval? :D


    Lehet itt van vege.
  • ChipKng
    #5813
    Ha valakit erdekel meg egyaltalan mitol nyernek most a nemetek allandoan, elmondom, hogy rajtottek arra, hogy Amcsi oldalon mar szinte semelyik klan sem tolja az RTS-t igy eleg ha minket tamadnak allandoan es szepen softcappelik teljes europat 1 nap alatt. Csinaltam egy szep screenshot-ot, hogy meg aktivan villog egy varos a Bordeaux es Marseilles kozott es mar Rotterdam es London is elesett kozben. Cirka 25-30 perc alatt eljutottak delrol eszakra es mindent befoglaltak. Nem volt nehez mert a varosok 80%-a ures. Miutan az egysegeimmel max 1-2 varost lehetne megvedeni, de ugyis korbekeritik, igy en is ugy dontottem, hogy nem rakom le oket tobbet mert allandoan attol felni hol kebelezik be oket, nem jo moka. Sajna hasznalni nemsokat hasznaljak igy csak viszi a penzt.

    Tegnap ugy dontottunk, hogy nehany haboru erejeig megcsereljuk az US betuket. :)
  • ChipKng
    #5812
    Classic repulesnel nem az egerrel iranyitasz fokent hanem a billentyuzettel (WASD). Asszem a CTRL gombbal aktivalod a "DEBUG" controlt amivel normalisabban tudsz kanyarodni elso nezetben. Aztan nem art az egerre rarakni azt a billt amivel kulso nezetre valtasz es ha akkor felfele emeled (W) akkor a kamera nezet iranyaba kezd forogni. Tehat ha kozeledben van egy gep, kulso nezetre kapcsolsz es rairanyitod a kamerat az ellenfel gepere majd huzod felfele. Nehez leirni mert csinalni kell.
  • Roger6
    #5811
    Recon (Light) repülőhöz elég amúgy a sima irányítás is, tehát a Mouse beállítás, és elég jól lehet vele keresni.
  • etejedu
    #5810
    Hát azt hiszem hanyagolom a repülést! :D Classic beállítással csak a földbe csapódom és az egerem is leszalad a padról,hiába állítgatom az érzékenységet. Sajna olyan beállításokat én nem tudok eszközölni mint a videóban van. Majd néha ha nagyon unom az infratry-t teszek pár sétarepülést! :D
  • etejedu
    #5809
    óóó! Nagyon szépen köszi srácok!
    A videóban látottak alapján értem miért nem megy! Nem tudok kamerát is mozgatni és külső nézetből repülni, mivel csak akkor megy a kamera mozgatás ha folyamat nyomom a shiftet de akkor a gép mozgatása nem lehetséges csak egy irányba repül. Valószínű beállítás lesz elsősorban a gond.
    Utoljára szerkesztette: etejedu, 2018.05.04. 10:09:29
  • Roger6
    #5808
    "Igaz o a regi iranyitasi modot magyarazza" - hatékonyan dogfight-olni csak a klasszikus irányítással lehet. 1 hét alatt elsajátítható, nekem Champi0n tanította meg nem oly régen, azóta az egyik kedvenc elfoglaltságom.

    Aki nem ismerné Champi0nt: egy magyar srác, akit a repülősök legjobbjai között tartanak számon
  • ChipKng
    #5807
    Repules nem egyszeru moka. Soksok gyakorlas, meg nekem azt erositenem kell. Bombazas megy egyedul jo, a dogfight meg nagyon nem. Bombazasnal messer-en pl figyelni kell mikor a celpont eltunik a gep orranal akkor kell kioldani, mig a p38-nal amikor a ket geppuska koze er a celpont. Ha tudsz angolul, rengeteg jo oktato video van rola a youtube-on! Van egy "old man smithers" nevu csoka aki vagy 6 reszen keresztul magyarazza hogyan kell repulni. Igaz o a regi iranyitasi modot magyarazza, de a vedekezes, tamadas es a bombazas meg mai napig ervenyes.
    A war-okba valszeg azert kerulsz be mert ott van hely. Eleg sokan staged-be mennek mert a war-ban tul sok a veteran akiket nem birnak elviselni es csalonak kialtanak.
  • etejedu
    #5806
    Srácok a repülésre van valami tippetek? Német alap gép érdelkelne illetve a jobbik (drágább Messer.) , hogy hogy a bánatba lehet azzal hatékonyan harcolni? Egyszerűen simán hátba támadnak és nem tudok elmenekülni, amikor meg én érek be valakit elmanőverezik. Nem azt mondom hogy tök sügér lennék mert sokszor leszedem az ellent, de klasszisokkal jobban repülnek nálam. A bombázást hogyan lehet pontosítani? Sokszor nem találom el amit épp meglátok. Próbálok fentről lefele zuhanóba de csak a vakszerencsén múlik hogy elkap e valamit. Sajna azt sem vágom hogy lehet repülőből spotolni. Még a repülőket is alig lehet észrevenni. Igaz egy régi 5:4 monitoron játszom 19 collban.
    A sturm nagyon adja..végre megszereztem. nem tudom köze van e hozzá de amióta ezt a fegyvert használom rendre Warokba dobál főleg hátrányból kezdő csapatba. (Tudom ki lehet iktatni a wart...)
    Utoljára szerkesztette: etejedu, 2018.05.03. 18:19:35