12
  • morden
    #12
    Talán nem kellett volna kartellezni , egyenként (olcsóért) letölthetővé tenni a zeneszámokat ( minden országból ) stb és huss meg is van az új cucc ( még mindig nem értem minek CD- eladnak belőle kb 6 ezer darabot és platina, de az mind költség, inkább raknák fel netre mp3 flac formátumba nemtúl drágáért és tömegek vennék ( valószínűleg).
    Az már nem is merem ajánlani amit az egyik magyar zenekar csinálta, hogy ingyen a honlapjukról le lehetett tölteni a zenéiket és 10ezeres tömeg volt a koncertjeiken (bőven bejött a cd ára a belépők árán ).
  • RecoPhile
    #11
    Az hagyján, hogy annyi, de egyik anime 7db film blu-ray-en adják ki idén feb.-ban és 120e huf az ára!!!!
    valami 60e jen!!!!!!!!!!!
  • Ferrer
    #10
    Mikor lesz itthon Itunes store? Akkor lehet töltenék zenéket, de lehet akkor sem. Akkor inkább lemez - vhogy nem szívesen adok ki pénzt korlátlanul másolható digitális állományolra..
  • FoodLFG
    #9
    Én csak női előadókat hallgatok Japánból, szóval jrock-ról nem sok fogalmam van, de esetleg nézd meg a jpopsuki.eu torrent oldalt. Van ott fent mindenféle.
    Most éppen nincs regisztráció, de időnként meg szokták nyitni... Twitteren lehet őket követni.

    Egyébként a japánok külön bekaphassák, mert az albumaik 3000 jen környékén vannak. Persze ez nekik nem drága annyira, de ez is jól mutatja, hogy annyiért adnak egy albumot a nagy kiadók, amennyiért nem szégyellik.
  • B0nFire
    #8
    Szerintem ezzel jó páran egyet tudunk érteni, de mindig a tömegek határozzák meg a piaci trendeket. Al Di Meolára, meg Victor Wootenre nem lehet piacot bazírozni, bár ők is hírességek, mégiscsak egy vékony rétegnek szól a zenéjük. Mondjuk az a vékony réteg meg is veszi. Egy haveromnak az összes ilyen egzotikus csemege koncert DVD megvan eredetiben. Ő gyűjtő, zenész és zenerajongó egyaránt. Tehát ő megveszi.

    A nővérem meg ezekre a köcsög japán rockbandákra gerjed, és képes 12 rongyot kifizetni egy DVD-ért, mert Európában nincs kiadója. Így egyenesen Japánból hozzák, és még egy nyamvadt angol felirat sincs rajta. Van rajta 50 riport japánul. Ráadásul a minőség olyan borzalmas, hogy az horror. De megveszi, mert kell neki, és torrenten nincsenek ezek meg. Tudom, mert kerestem neki, de nincsenek. Rétegzene. Meg kell venni.
  • Darth Dave
    #7
    Én már nem emlékszem mikor vettem utoljára boltban zenét... komolyan Nagyon rég lehetett! Ez még mindig kevés! Leszarom a kislemezeket! Nem rég néztem a MM-ban a CD-ket, és még mindig pofátlan több ezer forintos áron adják. Amikor 990 Ft egy DVD, ne akarjanak 3000 Ft-ot elkérni egy CD lemeznyi zenéért.

    Egyébként ajánlok én zenét annak, akinek nincs mit hallgatnia. Megnéztem moziban a Tron filmet, szar volt, a zenéje viszont kiválló! Daft Punk!

    Bövebb info:
    http://www.allmusic.com/album/tron-legacy-original-soundtrack-r2037502
  • buggyant
    #6
    amilyen "slágerek" manapság készülnek, még azon is csodálkozok, ha valaki egyáltalán emlékszik rájuk 6 héttel a megjelenésük után:)

    ugyanezen okból nekem már warezolnom sincs mit... 2001-es a legújabb zenei albumom, de inkább a 90-es évek zenéit szeretem.
  • FoodLFG
    #5
    jaja van benne valami. Nagyjából így működik a dolog.

    Valami jó trance-t tudsz ajánlani ? Néha egészen tetszeni szoktak, csak nem mozgok olyan környezetben, hogy szembetaláljam velük magam, keresni pedig nincs kedvem. :D
  • nlght
    #4
    Nekem csak az fáj, hogy a nagy rádiókban még mindig a förtelmes popszar megy. Tudom ízlések és pofonok. De a bajom az, hogy mivel az agymosott anyuka és apuka ezt hallgatja a kocsiban, ezért a fejlődő kisgyerekek, mivel még nincs saját ízlésük ezt a popszart veszik fel defaultnak. Pedig rengeteg zenei műfaj van, amiben sokkal jobb zenék vannak legyen az classic, jazz vagy dnb, breakbeat, trance, stb. A lényeg, hogy a kiadók súlyos milliókkal elnyomják őket. A sok gyerek meg a vivát és az Mtv-t bámulja, hogy mekkora király az új popribanc, pedig köze sincs a saját számához, gyakorlatilag egy 50 fős csapat rakja neki össze, neki csak a hangját kell adnia, még 5 millió dollárt elnyomnak marketingre és bummmm ő a világ legnépszerűbb zenei előadója, broáhhh.
  • sascha1978
    #3
    És erre csak most jöttek rá?!
    Gratulálok!
  • B0nFire
    #2
    Lassacskán, de beadják a derekukat. Jó, hogy rájöttek már azokra, amiket minden fórumon már millióan leírtak. Ha normálisan áraznak (egy szám 1$ alatt), és nincs korlátozás a fájlban, DRM vagy eszközhöz kötés, akkor a legális piac nőni fog. Ha megpróbálnak lehúzni, vagy korlátozni, akkor adtak a szarnak egy pofont – a warez fog továbbra is virulni.
  • DeviloftheHell
    #1
    nocsak értelmes árakon akarnák adni a zenét?