18
-
chuky123 #18 Majd 1 csomó ember vehet új routert mert nem témogatja az ipv6-ot
reméljük minél késöbb állnak át a hazai isp szolgáltatók. -
sanyicks #17 TOR!
Engem is kitiltottak a ph-ról 2 accal is, mert (egyébként teljesen kultúráltan), egy nem pozitív véleményt mondtam a microsoftról (a fő szponzoruk, mást akár anyázva is lehet ócsárolni mint a kocsis).
Mivel fix ipm van a hülye tcom miatt (bár ezt ők nem tudhatják mert hivatalosan nem az, szal lehet holnap átállítják a switcheket a trénél és megint minden csatlakozásnál változni fog :) ) azt is kitiltották (persze sunyiban, csak annyit látni hogy mindig rossz a belépési jelszó és név)
Uh most tor-t kell használnom a belépésre(bár amennyit használom...) :D úgy meg ipv6-on legalább több ip közül lehet majd válogatni, mert minden embernek lesz egy rakás ip nem csak 1 publikus :) -
#16 Sakk-matt.
bakagaijin: Hát az én Facebook acc-om biztos egyszerűbb, ugyanis ennyiből áll:
127.0.0.1 facebook.com
Viccet félretéve, legyen csak bonyolult, ne kövessen vissza mindenféle vérpistike, csak aki ért hozzá. Az megérdemli.
A fix IP cím rosszabb, mint bármilyen Real ID. Hogy miért? Az ISP eddig is tudta ki vagy. A biztonságod két dolgon alapult.
1: Az ISP védte a seggedet, mert érdeke volt, habár a jogvédői nyomás alatt később megtört, de viszonylag megbízható volt.
2: Az IP-d mivel kifelé publikus volt bárki tudta, hogy
bakagajin = 89.101.73.123
Az elején ez nem is volt gáz, mert az oldalak adminjait egyrészt nem érdekelte, ha nem trollkodtál (akkor meg megérdemled), másrészt nem volt köztük kapcsolat.
Ma már a Facebook és társai tracking cookie-t helyeznek el a gépeden még ha nem is látogatod az oldalt, csak olyan oldalon jársz, ahol Like gomb van. A Facebook-ot azért hozom példának, mert népszerű és divatos, de már pár évvel ezelőtt is rengetegen játszották ezt.
watchID-nek (itt az SG-n identID) hívják és minden oldalon van ilyen, holott sütiket* csak akkor lenne szabad elhelyezni a böngészőben, ha indokolt (értsd: login, vagy sütialapú oldaltestreszabás, ilyesmi). Mégis mindenki ezzel követ. De ez nem stabil. Ez érzékeny információ és hamar törlődik.
Ellenben az IP cím egészen a modemed hardcoded MAC címéig vezet vissza.
* A sütik, a kedvenc témám... Valaki az Operás topicban bizonygatta, hogy tévedek, pedig nem. Az illető ért hozzá, látszott a hozzászólásain. Viszont azzal mintha nem lett volna tisztában, hogy az oldalak döntő hányadán olyan igénytelen szar módon van a sütikezelés megoldva, hogy már 12 évesen iskolából hozott session ID-vel léptem be itthon freemailre, hogy az ehhez képest csekély lejárati dátumok átírogatásáról már ne is beszéljük. Vicc az egész.
Hogy hogyan jön ez ide? Egyszerű: Ezeken az igénytelen oldalakon a süti lesz az egyetlen elválasztóvonal az információmorzsáid és a valós identitásod között. Ha azt törik újabb információmorzsákkal bővítik a digitális profilodat.
Más szavakkal:
Eddig volt x = y = látogatott_oldalak
Most lesz x = IP cím = látogatott oldalak
Egy ismert és egy statikus adatból könnyebben visszafejtenek egy ismeretlent, mint két ismeretlenből, melyet csak egy ismert tényezőhöz tudnak kapcsolni, amely folyamatosan változik. -
bakagaijin #15 Mi a fenének? Így is lekövethető vagy, ráadásul minimum 3-4 IP-n keresztül csatlakozol fel, a mobil IP-k elvetemült routolási mechanizmusával, ehh az IP túl bonyolult azonosításra. A G vagy facebook acc-od jóval egyszerűbb.
sanicsk, jaja, ipv4 valamikor a 60-as évekből van, megkérdezném akkoriban mivel csatlakozott fel a kedves kérdezől mobiltelója és hűtőszekrénye az internetre :). Örülhettél ha olyan színes tv-d volt ami alatt nem a színes előlapot értették :) -
sanyicks #14 Ezeknek fényében érdekes, hogy a t-home kábelnál én fél éve fix ip-t kaptam, addig dinamikus volt, minden csatlakozásnál új ip-t kaptam, majd 10 percet kellett kihúzva tartani a modemet és úgy, és azóta már akár 1 napig is kihúzva lehet, mindig visszakapom az ipmet, renew-el sem lehet változtatni...
Fura hogy egyre jobban még is eddig dinamikus volt, most meg fix. -
#13 "You appear to be able to browse the IPv4 internet only. You will not be able to reach IPv6-only sites.
Your IPv6 connection appears to be using Teredo, a type of IPv4/IPv6 gateway; currently it connects only to direct IP's. Your browser will not be able to go to IPv6 sites by name. This means the current configuration is not useful for browsing IPv6 web sites."
99.95%, mi? :) -
alien47 #12 "jelenlegi dinamikus IP-címek helyett akár a világ összes számítógépe kaphat egyedi, állandó IP-címet," Remek, újabb eszköz a titkosszolgálatok kezében a nyomkövetésre, beazonosításra. Szép új világ..... -
#11 angolul találtam meg, webforditas.hu-ba meg beírtam, googletranslate számokat csinált belőle:) -
mjevsrsh #10 Ezt hol olvastad?:Digen csak kocka oldal lehet -
gkalcso #9 Uff, ha nem lenne NAT, már rég elfogyott volna... -
#8 Mert akkoriban a f@sz sem gondolta volna, hogy mindenkinek lesz otthon számítógépe, hogy az internet világméretű lesz, etc. -
sanyicks #7 talán mert a 32bit sem volt egyszerű az akkori gépeknek, nemhogy a 128? -
Nailyenugysincs #6 Akk azt nem vágom hogy miért nem IPv6al kezdték? Örökre elég lehetett volna. -
#5 Körülbelül háromszáznegyven undecillion, kétszáznyolcvankettő decillion, háromszázhatvanhat nonillion, kilencszázhúsz octillion, kilencszázharmincnyolc septillion, négyszázhatvanhárom sextillion, négyszázhatvanhárom quintillion, háromszázhetvennégykvadrillió hatszázhétbillió négyszázharmincegymilliárdhétszázhatvan-nyolcmillió, kétszáztizenegyezernégyszázötvenhat ipv6-os címet lehet csinálni, szerintem ez egy darabig elég lesz.
-
#4 -
menpe #3 "Az internet világában több mint 30 éve használnak 32 bites címeket, de ezek az ICANN szakértői szerint már ebben a hónapban elfogynak."
Erre tartanak egy tesztnapot júniusban. -
kvp #2 "Pár év múlva pedig Jön az IPv8 mert a 6os is elfogyott amiatt hogy még a kulcstartónak is IP címe van."
Nem valoszinu. Itt a Foldon kb minden atom kaphat sajat ipv6-os cimet es akkor talan kezdenek majd fogyni. -
Nailyenugysincs #1 Pár év múlva pedig Jön az IPv8 mert a 6os is elfogyott amiatt hogy még a kulcstartónak is IP címe van.