James Cameron megint kiakadt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
DE a pro kontra dologban teljesen igazad van és kijelenthetjük, hogy az Avatar az emberek többségének tetszett, nem mindenkinek de olyan film még nem született és ez TÉNY! Mert ha mindenképpen megakarjuk határozni, ami azért lehetetlen hisz nem tudunk minden embert megkérdezni aki látta és elemezni az adatokat, de egy közelítõ és sejthetõ benyomást azért le lehet venni a meglévõ adatokból, rotten, imdb, bevételek (akár több hétrõl-hétre lebontva) és fõleg a sima 2D-s DvD-k Blurayek eladása, ezek mind pozítiv irányba mutatnak az Avatar megítélésére a nagyközönség irányából.
Nagy bevétel nem egyenlõ a jó filmmel, ez igaz! De ugyanúgy lehet egyenlõ. ect. ect. De mi a jó film? Ez kézzelfogható? Van rá fogalom, meghatározás, képlet? Ki mondja meg? Szubjektív vélemény, ennyi. Avatar valakinek jó valakinek nem, ezen felesleges is vitatkozni.
+3D ne keverjük ide, mert nem mindegyik 3D-s film hozz 2,7 milliárdot ha csak a 3D számítana (Pl most hasal egy kicsit a Tron2, Narnia 3 meg oltári bukás). A 3D arra volt jó, hogy megnõvelje a jegybevételt DE az akkor is lett volna (hasraütök) 1,5-2 millárd ha nincs, jegy/db-ra ugyanannyian vagy annyian megnézték volna vagy nem, de ezt se lehet eldönteni pro és kontra sem.
Jó/értékes dolgokkal kapcsolatban nem tudok veled vitatkozni, mert kézzel foghatatlan
Egy mûalkotásnak egyetlen fokmérõje van, mégpedig, hogy teccik, vagy nem teccik az embereknek. A többi maszlag, akár pro, akár kontra.
Az, hogy a film gazdaságilag bejött 2 dolgot jelent: viszonylag sokan megnézték és, hogy a 3D jó üzlet!😊
Nem jelenti azonban, hogy akik megnézték azoknak mindnek teccett is, és azt még kevésbé jelenti a nagy bevétel, hogy a film, mint mûvészi alkotás valóban értékes. A Titanic dettó. Rengetegen látták, mûvészeti szempontból ugyan olyan hulladék, mint az Avatar, akik látták, annak a fel meg rühelli.
Ja és még valami: az, hogy egy film korszakos, mert jelentõs hatása van, amilyen az Avatarnak is, még szintén nem jelenti, hogy jó/értékes.
Amikor beindult a 3D hangzású mozi, meg a DVD akkor talán a Ryan közlegény volt az a film, ami most az Avatar. Szerintem az 1000X jobb volt, de ízlések ugye.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Akkor én mostantól minden A sebhelyesarcú-val kapcsolatos témában felhozom, hogy egy az egyben a Barry Lyndon-t másolta... ahhoz képest még rosszul is.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
A szemekbe zárt titok pedig tényleg nagyon jó film.
EXPENDABLE-nek:
Olvass is bazdmeg, kb 10 forrás meg van jelölve alant.
viszont szerintem cameron igencsak letett valamit a filmes asztalra. többet, azzal a néhány filmjével, mint sok-sok rendezõ együtt az egész életmûvével. és a sikerrel TERMÉSZETESEN az irigyek is együtt járnak. ez meg lehetne murphy törvénye. ezért írtam amit írtam.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Mint pl?
Godwin törvénye, csak nem nácikkal XD
Semmi szánalmas nincs abban, hogyha valaki nem akarja kontrázni gyenge erõlködésed. Minden, amit leírtál, már el lett magyarázva, nem egyszer, de hát olyan vagy, mind egy konzol-fanboy - semmi értelme veled vitatkozni.
Mûveltséged ki sem terjed egyes forrásmûvek ismeretére, ezért is vagy annyira elájulva a filmtõl. Képzeld, a zenei világban is simán feltüntetik a forrást (és fizetnek), ha felhasználnak egy riffet, vagy egy sample-t.
Megismétlem, a különösen gyenge felfogásúak kedvéért.
A baj az, hogy Cameron összelopta sok tehetséges ember munkáját, (fel sem tûntetve õket, mint forrást), kanyarított köré egy olyan celluloidot, amely látványilag egy vizuális orgazmus, de szívben-lélekben egy felszínes máz, és ezek után úgy viselkedik, mintha õ fingta volna a passzátszelet. Nincs erkölcsi alapja arra, hogy még egy torpedón alapuló filmet elítéljen. El sem olvasta. Vagy az nem szánalmas?
Már eleve az "el lett olvasva" óvodás szint, de gratulálok, hogy az 5. sorig sikerült. Ez a szánalmas.
El lett olvasva. Egész az 5. sorig, ahol bizonyítást nyert, hogy a sorok írója képtelen megkülönböztetni az inspirációt a plágiumtól. Ezek után meg nincs min vitatkozni.
Gondolkodni kell, és látni.
Én azok csoportját gazdagítom akiknek tetszett az Avatar. Ilyen katarzissal,hogy a film után még több órán keresztül a film jelenetei játszódnak le az agyamban, utoljára a Gyûrûk ura 1-rõl jöttem ki.
Beismerem,hogy nincs Oscar gyanús története illetve,hogy sok hasonlóságot mutat ezzel és azzal. De kevés olyan film van amit egy moziteremnyi ember egy rohadt hang nélkül végig ül, majd kifelé menet jobbról-balról azt hallod,hogy "azt a ku.va!" Itt nem csak a látvány a lényeg. A Transformers 1-2 is látványos. Még sem jöttem ki úgy a moziból mint az Avatar esetében. Cameronnak sikerült elérnie,hogy abszolút a Pandorán érezd magad. Nem csak a 3D miatt mondom ezt. Az egész világ élõ és lélegzõ volt. Abszolút hihetõ. Komolyan mondom egy percig sem jutott eszembe,hogy amit látok az csak illúzió. Szinte már a dzsungel illatát is éreztem. A meleget, a párát, ahogy a növények hozzám érnek. Ez volt a célja a filmek. Egy mesebeli utazás. Egy csodálatos kaland. Szerethetõ karakterekkel, élvezetes akciórészekkel és nem utolsó sorban tanulsággal. Nagyon könnyen mondjuk erre a dologra,hogy "jajj igen, az emberiség már csak ilyen leigázó,kifosztó söpredék a világûrben, de ez akkor is uncsi már!"
Mintha fájna az igazság. Sok igazán sz.r filmmel találkoztam már életemben. Sokszor zavart a történet hiánya vagy egyszerûsége. Ennél a filmnél -és ez bármennyire is fáj a fikázóknak- nem! És ha ti csak ennyit vettetek le a filmbõl,hogy pocahontas, farkasokkal táncoló, uncsi, lerágott csont, klisés, nem eredeti akkor bizony megtisztelve érzem magam,hogy én ahhoz a táborhoz tartozom, akiknek tetszett. Persze tudom jól,hogy ízlések és pofonok de egy kicsit unalmas,hogy valaki 10 kommenten keresztül bizonygatja,hogy milyen szar film, illetve bárki ír róla valami pozitívat azt kigúnyolja,hogy "ugyan már hülyegyerek!" Be kell látni,hogy anyagilag toppon van a film, be kell látni,hogy elindított valamit, be kell látni,hogy bizony a rajongók többen vannak.
hitman08:
"Ennyi ostobaságot összehordani! Innen lopott, onnan csórt, hát persze. Az ember alapvetõen van olyan buta, hogy ha korábban már látott egy adott témáról szóló sztorit, filmet, mesét, cikket, akkor a késõbbiekben ugyanezt vagy hasonló témát elõvevõ készítõt azonnal negatívan minõsítse. Mondhatja most valaki, hogy konkrét figurákat, elnevezéseket vett át Cameron, egyértelmû a lopás. Kérdem én, létezik e mûvész kerek e világon, akit senki fia nem inspirált egész életében? Olyan rendezõ, olyan festõ, matematikus, szobrász, író, aki nem vette elõ akár egyszer is korábbi alkotók mûveit, azok témáját?
Ezenkívül pedig gondolkodó lények vagyunk, egyéni világképpel, elgondolásokkal, melyeket szeretünk saját meggyõzõdésünk által alakítva közzé is tenni.
Az Avatar sikere rendkívül érdekes hullámokat indított el. Filmes berkekben egyértelmûen korszakalkotó mozi, bevétel terén is szinte mindent túlszárnyalt. S ahogy az a hasonló kaliberû sikereknél lenni szokott, lassacskán megjelentek a keselyûk, mind egy-egy darabot kívántak a figyelembõl, de leginkább a temérdek pénzbõl. Elõkerültek szinte sosem látott novellák, könyvek, filmek, képregények, melyekre azóta sem kíváncsi senki, ezek készítõi pedig nekiállnak reklamálni, miszerint ezt és ezt õk találták ki hamarabb, nekik járna az elismerés, de legalábbis némi kompenzáció dollár formájában. Adódik a kérdés, miszerint mégis ki tiltotta meg nekik, hogy filmre vigyék történeteiket, netán újabb köntösben kiadják õket? Itt ez a hihetetlen fantáziával megáldott pali, temérdek pénzzel, vérprofi stábbal a háta mögött, naná, hogy belevág élete projektébe, ha megteheti. Az, hogy bizonyos átfedések, egyezések fellelhetõk korábbi munkákkal kapcsolatban, elkerülhetetlen a mai filmgyártásban, fõleg egy ilyen témakört illetõen.
Pandora. Nem mai szó, feltételezem többen ismerik, honnan is ered valójában, hogy mit takarhat, mikor valami nevének választják. Hadd ne kelljen leírnom. A természet kontra gépekkel mindent tönkretevõ emberiség ötlete is megannyi írót, filmes szakembert ihletett már meg, nyilván egymás ötleteit lokpodták megállás nélkül, igaz?
Nem tudom hányan ismerik a telefon feltalálásának történetét, egy az egyben idevágó eset. Bell és egy olasz tudós egymástól függetlenül, szinte egyszerre találták fel a telefonkészüléket. Bár Meucci idõt tekintve megelõzte Bellt, az olasz csókának nem volt pénze levédeni a szabadalmat, így két évvel késõbb Bell vitte véghez az áttörést.
Nem mondom, hogy néhány elem nem árulkodó az átemelést illetõen, lásd Ejvah, na'vi és társaik, viszont nem hiszem, hogy ezek alapot adnának olyan hamis és nevetséges vádakra, amikkel egy méltán sikeres embert bombáznak mostanság. Bár az adott bíróságokon biztos jót röhögnek rajtuk, legalább ennyi haszna van az egésznek.
És aki akár egyetlen olyan témát is képes mondani nekem, amit a filmkészítés eddigi 100 éve során soha nem vett elõ senki, nem írtak belõle könyvet, novellát, kifestõt, azzal monitoron keresztül fogok kezet, esküszöm addigra megtalálom a módját..."
"Ehelyett valami újat alkot neves grafikusokkal…ez hülye!"
Aha, szóval azért az mégis a grafikusok érdeme 😊
Már ne is haragudj DaniH de Cameron ezen a téren abszolút nem George Lucas!
Rengeteg rajzott készített a filmhez míg ugye George koma csak válogat a grafikusai munkájából. Lehet,hogy nem minden rajzot Cameron készített de rajta múlott,hogy mi kerül be a filmben és az is,hogy milyen formában. Ha az én grafikusom a kezembe ad egy rajzot,hogy õ így képzeli el a pandorai futóbabot akkor én esetleg beleszólhatok,hogy pl: legyen magasabb! Ezt és ezt vedd ki belõle mert hülyén néz ki, stb... Szerintem ezen a téren aktívan kivette a részét a munkából.
Nézzétek meg, hogy milyen Oscar-okat nyert.. Csak olyat amihez NEM KELL FILMES TUDÁS. Csak háttérteknikai.
TreDoR: "Az avatar meg a Pocahontasról készült, csak befestették az indiánokat kékre..." -> Én a hivatalos feldolgozás filmekre céloztam. 2012-es világvége film is van több tucat mégis mikor Roland Emmerich bejelentette a 2012-õt senki sem kezdte el csapkodni az arcát, hogy Ne Már! ez lopás!
Vagy ébredjek fel? 😊 ez egy eleve rossz világ...
Anno a Terminátor 2 idején ezek az újítások azért voltak korszakalkotóak, mert olyan dolgokat tudtak "elmesélni" filmvásznon ami elõtte lehetetlen volt.
Ellenben most már semmit nem akarnak majd elmesélni, a lényeg, hogy nézzed 3d-ben és hüledezzél, hogy milyen csodálatos. Persze biztos lesz 1-2 kivétel, de összességében sajnos én úgy látom, hogy ez a Cameron szörnyeteg csak egy újabb szeg volt az igazán jó alkotások koporsójába.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Egyedül látványban eredeti. MÉG!!!
Szubjektíven akinek tetszik bejön az ilyen film tetszett akinek nem annak nem, annak lehet sz@r olyan szempontból hogy nem az õ világa, de hogy olyan szempontból lenne rossz hogy "gagyi" szóval értitek azt azét nem gondolnám, még a sztori ellenében sem.
milyen 10/8 kritika rosszra értékelte?
+ segítek kicsit, hogy Cameron mit mondd?
Avatar-Pocahontas,Farkasokkal táncoló; Star Wars-Gyûrûk ura, Flash Gordon stb.
Eredet-Mátrix, Dark City, stb. meg ki tudja mi DE pl: mint Avatar, Pandora, kék lények stb. amit láttál egy egységes univerzumban nem szerepeltek még sehol ezelõtt együtt, a nézõk számára ismeretlen volt ergo kockázatosabb, a film elõtt s enki nem vágta még, hogy Neytiri, Pandora, Avatar
Másik véglet-Transformers, Pókember, Harry Potter-a film univerzuma már ismert és bejáratott univerzum, alapsztori, alapfelállás, hogy mik, kik vannak benne, univerzum stílusa, más média és kultúrális szempontból már ismert márka (brand)
Film elõtt sokan tudták ki az a Harry Poitter
Az ilyen apróságokat már meg se említem, hogy halivúdi blockbuster téren kell gondolkodni és mondani valóját keresni
az az igaszság, hogy tök igaza van az avataron és az Eredeten kívül nem emlékszek más hasonló eredeti univerzumu filmrõl az utóbbi évekbõl, mind feldolgozás film és folytatás volt
IGN: Zaraki
Másik, egyes szavak kettõs pirossal aláhúzva az miért van? Bocs a hülye kérdésért.
A bevétel az egy dolog, de 10 bõl 8 kritika leszidta a filmet az idióta Pokahontasz klónsága miat...
Költõi kérdés volt persze...
Ezenkívül pedig gondolkodó lények vagyunk, egyéni világképpel, elgondolásokkal, melyeket szeretünk saját meggyõzõdésünk által alakítva közzé is tenni.
Az Avatar sikere rendkívül érdekes hullámokat indított el. Filmes berkekben egyértelmûen korszakalkotó mozi, bevétel terén is szinte mindent túlszárnyalt. S ahogy az a hasonló kaliberû sikereknél lenni szokott, lassacskán megjelentek a keselyûk, mind egy-egy darabot kívántak a figyelembõl, de leginkább a temérdek pénzbõl. Elõkerültek szinte sosem látott novellák, könyvek, filmek, képregények, melyekre azóta sem kíváncsi senki, ezek készítõi pedig nekiállnak reklamálni, miszerint ezt és ezt õk találták ki hamarabb, nekik járna az elismerés, de legalábbis némi kompenzáció dollár formájában. Adódik a kérdés, miszerint mégis ki tiltotta meg nekik, hogy filmre vigyék történeteiket, netán újabb köntösben kiadják õket? Itt ez a hihetetlen fantáziával megáldott pali, temérdek pénzzel, vérprofi stábbal a háta mögött, naná, hogy belevág élete projektébe, ha megteheti. Az, hogy bizonyos átfedések, egyezések fellelhetõk korábbi munkákkal kapcsolatban, elkerülhetetlen a mai filmgyártásban, fõleg egy ilyen témakört illetõen.
Pandora. Nem mai szó, feltételezem többen ismerik, honnan is ered valójában, hogy mit takarhat, mikor valami nevének választják. Hadd ne kelljen leírnom. A természet kontra gépekkel mindent tönkretevõ emberiség ötlete is megannyi írót, filmes szakembert ihletett már meg, nyilván egymás ötleteit lokpodták megállás nélkül, igaz?
Nem tudom hányan ismerik a telefon feltalálásának történetét, egy az egyben idevágó eset. Bell és egy olasz tudós egymástól függetlenül, szinte egyszerre találták fel a telefonkészüléket. Bár Meucci idõt tekintve megelõzte Bellt, az olasz csókának nem volt pénze levédeni a szabadalmat, így két évvel késõbb Bell vitte véghez az áttörést.
Nem mondom, hogy néhány elem nem árulkodó az átemelést illetõen, lásd Ejvah, na'vi és társaik, viszont nem hiszem, hogy ezek alapot adnának olyan hamis és nevetséges vádakra, amikkel egy méltán sikeres embert bombáznak mostanság. Bár az adott bíróságokon biztos jót röhögnek rajtuk, legalább ennyi haszna van az egésznek.
És aki akár egyetlen olyan témát is képes mondani nekem, amit a filmkészítés eddigi 100 éve során soha nem vett elõ senki, nem írtak belõle könyvet, novellát, kifestõt, azzal monitoron keresztül fogok kezet, esküszöm addigra megtalálom a módját...
IGN: Zaraki
Nekem nagyon bejött az a néhány magyar könyv amit olvastam, örülök hogy ilyen jókat tudnak írni a magyarok is.
Az utóbbi években a Hónap dolgozója volt még olyan film, amibõl még idézni is érdemes volt.
Azt, ami itt, ebben a jelenetben hangzik el:
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
akkora bukta lesz, és peter berg is csak egy jómunkásember hálivúdi iparos, nincs hozzá tehetsége, hogy akár valami jót is kisüssön belõle (bár elismerem, a ronda ügy egész jó kis fekete komédia volt - jellemzõen az elsõ filmjei egyike, amikor még pislákol a tehetség lángja). egyébként is, komoly rendezõ ilyen projektet szerintem el sem vállal.