16
  • B0nFire
    #16
    "De sokszor sok helyen csak azt nézik, hogy olcsóbban. Ez nem vezetne a termékek minőségének romlásához? Már ha jobb feltételek jobb támogatottságot/minőséget/hasonlót jelentenek."

    Nem feltétlenül. Nézz szét mondjuk az árgépen, ahol ugyanazt a terméket más-más forgalmazza, és egyiknél ennyi, a másiknál annyi. Egy példa: U-vitamint kerestem. A delibón 2645 Ft ugyanaz, ami a sárgabarackmagon 1600 Ft.

    Mindkét forgalmazó haszonnal dolgozik. Az egyik forgalmazónál a különbség mégis több mint 65%. Ez már az a kategória, hogy kinek van több bőr a képén ugyanazért a termékért nagyobb összeget elkérni. Ha az olcsóbbat veszem meg, ugyanazt kapom. Nem gyártja kétféle gyár. Nincs az országban kétféle forgalmazó. Mindenhová ugyanaz szállít.

    Na, ilyenkor természetesen mindenki annyiért adja, amennyit nem szégyell érte kérni, a vásárló meg kiválasztja a pénztárcájának legmegfelelőbbet (az olcsóbbat). Viszont ha az összes viszonteladó összebeszél, és megdumálják, hogy ezt az 1000 Ft-os terméket mindenki egységesen 2645 Ft-ért árulja, akkor gyakorlatilag egyformán felosztották maguk között a piacot, és mesterségesen befolyásolják a szabad piaci versenyt. Az értéktelen árut többért adják, mint amennyit ér, így közvetve inflálják a pénzt is. Nem véletlenül bünteti a törvény a kartellezést.
  • neoG
    #15
    Próbálj megértő lenni. Mindenk ember életének más a fő csapásiránya, és mások a lehetőségeik. youtube-os mp3-ról hallgat zenét? Te nem tennéd,de más igen, mert számára a lényeg, hogy a háttérbe szóljon valami, vagy tudjon dudorászni mellé.800*600-ban játszik 16:9-be? Én 640*480-as játékot tolok 21"-on, de bakke...kurva jó az a játék:). Ennyi erővel telefonon csak telefonáljanak, mert zenére fényképezésre netre videóra "használhatatlan". áhh..írhatnék még 1000 példát, de felesleges. A lényeg: amit Te nem szeretsz, azt lehet, hogy más igen.Ettől még nem több vagy kevesebb.
  • FoodLFG
    #14
    Szarjátok le a kiadókat, torrentre fel!
  • Tetsuo
    #13
    Egyre tobb az ilyen ember..
  • Zolivok
    #12
    fail
  • AgentKis
    #11
    Hát nem irigyellek a környezeted miatt
  • AgentKis
    #10
    Ők kartelleznek mi lopunk. Ez az élet!
  • tmisi
    #9
    Ezaz, pusztuljon csak a férgese.
    Olyan kéne mint a Steamen a 75% OFF, egyből ugrana rá a nép.

    Nighwish006: hát ja egyes embereket én sem értek.
    Ami nálam kivágja a biztosítékot:
    - megjelenés napján közzétett film 30 ezer forintos kamerával rögzítve vászonról(operatőrök, hangmérnökök rengeteg munkája minek???)
    - Youtube klipből rögzített mp3 (már belefutottam ilyenbe, katasztrófa)
    - zenehallgatás laptop csipogón meg telefonhangszórón (de állandóan csak azon, olyan zenéket amikbe pont a basszus a lényeg)
    - játék 100 ezres laptopon 800x600-ban (16:9-es kijelzőn!), 15 fps-sel és még veri a mellét hogy "fut!"
    Ezek életből vett tapasztalatok, közvetlen környezetemből.
  • gosub
    #8
    zeneszámonként annyira kéne büntetni ezeket mint ök büntették azt a sokgyermekes anyát akit aszem 12.000$/zeneszámra itéltek.
  • Nightwish006
    #7
    Kajánál vannak akik leszarják a minőséget. Gondolod, hogy a zenénél is így menne ez? :D Azért az más, nem gondolod?
  • armageddon666
    #6
    "Aki olcsóbban és jobb feltételek mellett tud kínálni egy portékát"

    De sokszor sok helyen csak azt nézik, hogy olcsóbban. Ez nem vezetne a termékek minőségének romlásához? Már ha jobb feltételek jobb támogatottságot/minőséget/hasonlót jelentenek.
  • Tetsuo
    #5
    Ezen semmi meglepo nincs. Ez a mai kapitalizmus jovedeke. Minden multicegnel ez van.
  • B0nFire
    #4
    Na, így pofázzanak a warez ellen. A saját sírjukat ásták. Ráadásul a kartellezés törvényellenes, mert károsan befolyásolja a szabadpiaci versenyt.

    Ha az állatok beszélni és gondolkodni tudnának, és a zsákmányállatok összebeszélnének, hogy "én jól látok, te jól hallasz, ő meg jól fut; ha ragadozót látunk szólunk egymásnak, és tuti, senkit nem kapnak el..." – nagyon jó lenne nekik egy darabig, de aztán rövidesen az összes ragadozó éhen döglene, a zsákmányállatok elszaporodnának, és végül egymást nyírnák ki a kelkáposztáért. Még szerencse, hogy a természet bölcsebb ennél és használja a természetes szelekciót, aminek a piacon is érvényesülni kéne. Aki olcsóbban és jobb feltételek mellett tud kínálni egy portékát, az maradjon fenn, a többi meg menjen ekézni, vagy termelő munkát folytatni.
  • morden
    #3
    Nagyobb összefüggésben, ezek a kiadók, nem versenyztek egymással így drága maradt a legális zene, így elterjedt az illegális letöltés, konkrétan saját maguk alakították ki a kalózkodást, ami ellene küzdenek ezerrel.
  • Lowosan
    #2
    Határozottan. Ezek sírnak a kalózkodásról (pedig már többször bizonyították az ellenkezőjét annak amit ők állítanak) miközben ők maguk is lopnak. Ha ez nem kettő mérce akkor semmi nem az.
  • nlght
    #1
    Mekkora barmok h koszos 45 misivel beérték 6 milliárd helyett. Jól meg kellett volna cumiztatni őket és megkérdezni utána, hogy hogyan ízlik a számonként kiszabott csillagászati összeg, amelyekkel családokat tettetek életük végégig tönkre... Szívesen megnéztem volna, hogy mit nyilatkoznak a f*sszal a szájukban.